Samsung bu serilerini yoğun şikayetler yüzünden piyasadan kaldırdı. Ben yerinizde olsam düşünmezdim.
70cm'den geniş alanınız yoksa benzer bütçeyle LG 632 serisi, Grundig (Arçelik) ya da Bosch Low Frost serisi daha başarılı.
merhabalar candogan bey acaba samsungun haNGi serisini travsiye edersiniz bir kaç gün içinde almamız gerekiyor niyetimiz RT60KZRSL modelini almaktı ama siziin uyarınızdan sonra kafam karıştı ne tavsiye edersiniz?
bu ürünü bir yıldan uzun bir süredir kullanan arkadaştan bir yorum daha alabilsek keşke, her kafadan ayrı bir ses çıkıyor diğer başlıklarda beyaz eşya konusunda herkes alacağını/almayı düşündüğünü söylemiş ama alıp uzun süre kullanıp yorum yazan yok. klasik Türk tavrı, kendi yardım ister ama kimseye yardım etmez. teknik özellikler ve üretim yeri bir yana uzun süre kullanımda ortaya çıkıyor artı ve eksileri böyle eşyaların.
bu özelliğe benzer özellik başka hangi marka ve modellerde var
RT60KZRSL kullanıcısıyım, Smart Freezer özelliğini kullanıyoruz.eve 5 çekmeceli derin dondurucu aldım süper kullanışlı bir ikili oldu. :) tavsiye edilir.
çin tayland malı samsung dolap almayın arkadaşlar gidin lg alın
Konuyu açtıktan sonra Aradan uzun zaman geçmiş, neredeyse 2.5 yıldır bu dolabı kullanıyoruz.
Öncelikle evlendikten sonra smart freezer özelliğini kullanamaz olduk, çünkü derin dondurucu ihtiyacımız olduğundan dolayı yukarı bölmeyi derin dondurucu olarak kullanmaya başladık.
Gözlemlediğim negatif özellikler: - Dolap bana göre çok sesli çalışıyor, bu sese arada titreşim vs. gibi sebepler eklenince, sessiz bir ortamda gürültü rahatsız edici olabiilyor. KZR serisi daha sessizdir diye tahmin ediyorum, aralarında spesifikasyon olarak 2 desibel fark vardı, birisi 40, birisi 42 desibel. 2 desibel fark eder kesinlikle. Bu problemden dolayı servis çağırdık, fakat bu gürültünün normal olduğunu berliterek hiçbir şey yapmadan gittiler. - 2.5 yıldır dolalbın fişini çekmedik. Son bir aydır alt kısmının soğutması çok zayıfladı. En son ayarda bile en iyi ihtimalle 6 derece civarı oluyor. Fakat sanırım bu Samsung'a özgü bir kusur değil, çünkü duyduğuma göre no frost dolapların da arada fişini çekip buzunu çözmek gerekebiliyormuş. Soğutma kanalları tıkanıyormuş. Bu da ilginç.. O zaman neden adı no frost bunların??
Gözlemlediğim iyi özellikler: - Smart freezer olayı güzel. Geniş bir evde iseniz, şu küçük derin donduruculardan alıp, dolabın bütün alanını normal soğutucu olarak kullanabilirsiniz. Bu güzel çalışıyor, fakat ilk yorumumda yazdığım gibi, bu özellik aktif olunca sıfır derece bölmesinin performansı düşüyor. - Kapı açık kaldığında bir süre sonra sesli alarm var, sesi biraz düşük fakat hiç yoktan iyidir. - Nispeten ucuz bir ürün diyebilirim (KSR serisi için) - Kanallar tıkanana kadar (umarım problem odur) çok güzel soğuttu.
Bu ürünü alırken, Bosch-Siemens'in Low Frost ürünleri ile bunlar arasında kalmıştım. Şimdiki aklım olsa direkt onlardan alırım. Gerçi araştırmadım, belki onlarda da problem vardır, onlar da yeni çıkmıştı o zamanlar. Fakat no frost dolabı da arada çözmek gerekiyorsa eğer gürültüsü ve ekstra enerji tüketimine katlanmak çok mantıklı değil sanki.
Herkese iyi forumlar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme