Şimdi Ara

santa rosa laptop a xp yüklenir mi???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yaklaşık 2 ay önce laptop almıştım..vistadan pek verim almıyorum vista için biraz daha zaman var diye düşünüyorum.. xp yüklemek istiyorum..

bikaç kişiye sordum ıntel 965 chıpsete xp yüklenemiyo muş sanırım..
    yazılım donanım uymuyomuş bööle bi şey olabilir mi acep..

teşekkürler...

• yok ole bisi,

ama sole bisi var:
    1)
    xp yi bilgisayarina kurmak icin once xp kurulumuna yeni teknoloji ahci driverlarini eklemen lazim. (yada disket ile). ilgili cozumleri "sata disk sorunu" "xp kurulumu harddiski gormuyor" seklinde forumlarda bakip bulabilirsin. benim bildigim 3 ayri yol var cozume giden.
    2)
    vista kurulu makinaya sonradan xp kurmak direkt olmuyor (xp cdsi takip format yaparim diyorsan yanilirsin). 1. sorunun nasil cozulecegini anladiktan sonra vista kurulu makineden vistayi silip xp nin nasil kuruldugu ile ilgili forumlara bakmalisin.

4gb ramin varsada xp yi kurduktan sonra basit bi ayarla xp nin 4 gb gormeside saglaniyor. oda forumda var

bu ikisini yapinca xp yi rahat rahat kurarsin, sorunsuz calisiyor. Su andada seninle hemfikir oldugum gibi xp32 bit en rahat kullanilan sorunsuz sistem konumunda. Artik seneye vista64bit. (tabi simdi sorunsuz kullaniyorum diyenlerede lafim yok, gule gule kullansinlar)

• anladım sağolasın...
    bi de şöyle bi problem var. ben bu laptop u yurt dışından almıştım içinde ne vista dvd si geldi ne de herhengii bi driver cd si falan .. hiç bi şey çıkmadı..
    acaba tekrar vistaya dönmek istesem nası olcak bu iş...nası yükleyecem vistayı tekrar???
  • o konuyu bende cok iyi bilmiyorum, bildigim kadarini paylasayim:

1) laptop satilirken icinde gizli bir partition yaratilmis olabilir, okuduklarimdan anladigim kadari ile bu partitiondan vistayi geri yuklemek mumkunmus. gerekli cd yide vista icinden simdi bilmedigim bisiler yapilarak hazirlanabiliyormus.

2) bu sekilde gizli bi partition yoksa sanirim kendi laptopuna ozel bir yedeklemede yapilabiliyor vista ile.

bu 2 bilginin uzmani diilim, yanlislik yada eksiklikte olabilir, iyi ogrenmeni tavsiye ederim.

sana eski vistana donmen icin kendi bildigim yontemi soyliyim:
    ghost ile vistanin bir yedegi alinir. (herhalde C: ev D: vardir bilgisayarda, C: yi D: ye yedekleme islemidir bu)
    xp yi kurarken C: nin boyutuna filan kesinlikle karisma. formatlayabilirsin lakin hazir baslamisken c yi kuculteyim, d yi buyulteyim, yada yeni bi partition yaratayim vsvsvs gibi islere dokunma. kisaca formatla ve kur. (onceki mesajimda yazdiklarimi da ogrendikten sonra tabi)

xp yi kullandiktan sonra bu yedege geri donmek istersen yine ghost ile yedegi D: den C: ye koyarsin. lakin bu islemi yaptiktan sonra vista calismaz. vista dvdsini takip. (ordan burdan bulursun) yine forumlarda bulacagin vistada fixmbr kullanimi ile olayi bitirirsin.
    not: bu sekilde lisansli vistani kullanmaya devam etmis olursun. biyerlerden bulacagin vistadvd ile fixmbr yapmak lisans sorunu yaratmaz, lisansli kullanmaya devam edebilesin diye bu yontemi yazdim.

ayni sey xp icinde gecerli, xp nin yedegini aldin dielim, sonrada vistayi geri koydun. vista yine canini sikti, xp ye geri koymak istiyorsun. yapacagin islem xp yi ghost ile c: ye geri koyduktan sonra xp cd si ile fixmbr konsol komutlarini kullanmak.

konsol komutlarina gerek kalmayacak sekilde ghostta ayar yapilabilse bile yapma. sonra pisman olursun.

ghostun alternatifi acronistir. lakin ghost tavsiye ederim, acroniste problem yasarsan cozum icin acronis kullananlara sorarsin, ghostta problem yasayan yok.

not: ghost, norton firmasinin kullandigi partition/bolut yedekleme programidir. windows a kurMA onun yerine internette hazir iso dosyalarini bulup cdden calistirip oyle kullanmani oneririm. bendeki ghost.iso dosyasi 4 mb ti. daha buyukleride var, maksat icinde bisuru sey koymak. artik arayip bulursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 24 Aralık 2007; 16:01:27 >

• BIOS'tan harddisk ayarını AHCI'dan IDE'ye alarak XP kurabilirsin laptopına. Hatta Dell forumlarında bunu yapan vardı. İstersen oraya bak, bulamazsan linkini verebilirim.

Sürücüleride laptop ın üreticisinin web sitesinden bulabilirsin. cd lere ihtiyacın yok kısacası. Ama xp yi kurmadan önce o driverları indirmeni öneririm. Sonra sakata gelme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 24 Aralık 2007; 18:21:52 >
  • santa rosa bir işlemci çeşididir, sen sanırım vista yerine xp yüklenebilir mi diye sordun ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.