Arkadaşlar elimde 1adet 80 Gb Maxtor ve 1 adet 80 Gb Seagate Sata Hdd var. Anakartım Gigabyte 8IK1100 Rev. 1.0. Sata raid yapmak için açılışta Ctrl+I tuşuna basmam isteniyor. Buradan menuye girim raid olarak oluşturuyorum. Buraya kadar sorun Yok. Daha sonra SP 2 li Xp ile açılış yapıyorum sata diskleri tanıtak için disket istiyor "iostore" Ancak disk bölümleme sısmına geldiğimde Kur bu diski tanımadı deyip ileme izin vermiyor. Bana yardım ederseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
arkadaşlar yardım eden yok mu
anakartın cd sinde sata diskleri tanıması için gerekli olan driver olması gerekiyor cd nin içinde özellikle gigabyte anakartlar için other/siI/si3112/si3112 içerisinde yer alıyor bu dosyalar. Muhakkak txtsetup.oem dosyasının olması gerekli bir bak bulabilirsin birdiskete kopyala ve öyle tanıt kolay gelsin
SATA Diske Windows 2000 ve XP Kurulumu Nasıl Yapılır?
Pc yi CD den BOOT etmek için ayarlayın. CD den boot etmeye başladıktan sonra,ekranın altında “Press F6 if you need to install a third party SCSI or RAID driver” yazısını görünce F6 tuşuna birkaç defa basınız . Her zaman 1 kere basmak yemeyebilir.
Daha sonra çıkacak olan ekranda "S" seçeneği ile yeni bir aygıt yükleyeceğinizi belirtin. Sizden A sürücüsüne (Floppy) gerekli sürücülerin olduğu disketi yerleştirmenizi ve "Enter" tuşuna basmanızı isteyecektir. Bazen size bir sürücü,bazen de birden fazla sürücü listesi çıkabilir. (... drivers for W2K,...drivers for Win XP ) uygun olanını seçip devam edin. Eğer bağlantılar doğru ve aygıtlarınız sağlamsa diskinizi görecektir. Kurulumun diğer işlemleri normal IDE Diske kurulum ile aynıdır.
İhtiyacınız olan dosyalar: Anakart Destek CD içindeki SATA sürücülerini bir diskete koymanız gerekmektedir. CD içinde "Drivers " bölümü içindedir. Mesela, ASUS P4PE de "Drivers->Promise" klasörü. Klasör içinde "txtsetup.oem" isminde bir dosyanın olması gerekmektedir. İşletim sistemi kurulumu sırasında bu dosyaya bakıyor.
NOT: Her anakart için aynı yerde olmayabilir bu dosyalar. Gigabite anakartın ga-8ıpe1000mk modelinde other/siI/si3112/si3112 içerisinde yer alıyor bu dosyalar. Muhakkak txtsetup.oem dosyasının olması gerekli.
Tavsiyem format sırasında Quick (Hızlı) format yapmanızdır. Aksi takdirde format işlemi birkaç saat sürebilir. Ya da 4-5 GB lık bir bölüm açıp işletim sistemini kurduktan sonra Disk Managment (Disk yönetimi) bölümünden kalan kısımları düzenleyebilirsiniz.
arkadaşlar bu bir siteden alıntı ama valla sitenin ismini unuttum bulursam yazcam
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme