Şimdi Ara

Schengen Vizesi İçin Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
3.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar , schengen vize başvurusu yapacağım ancak son günlerde İtalya ve Yunanistan çok fazla red veriyormuş diye söylenti var. Bursa'dan İtalya'ya başvuruda bulunacaktım foruma da bir danışayım dedim. Sizin yorumunuz nedir geçen senelerde İspanya vizesi almıştım multi.
    Ve Bursa'da İtalya Fahri Konsolosluğu varmış buradan başvuru yapılabiliyor mu ve ücret hakkında bilginiz var mı ?

• İtalya için Bursa ikametli birisi İstanbul üzerinden başvuru yapabilir.

vizeyi yada reddi konsolos vermez, başvuran kişi alır. konsolosluk neye tabi iseniz(maaşlı çalışan, emekli, firma sahibi, devlet memuru) çalıştığınız kurum evrakları ile sizden bir kaç şahsi evrak ister.

özellikle Yaz aylarında tek bekar bay turistik vize başvuruları hemen hemen her ülkede riskli başvuru tipidir ret çıkma olasılığı yüksektir.

bunun dışında daha önce İspanya vizenizin doğru kullanıldığı da önemli hatta vizeyi doğru kullandıysanız ispanya'dan alın
  • eğer belgelerin tamsa genelde sıkıntı olmaz. ama geçende 3 tane öğretmen (devlet memuru) otel rezleri uçak biletleri hepsi alınmış. dönüş de dahil.
    ama 3 kişiye de aynı anda red verdiler.

ha bu değğil ki herkese red veriyorlar. bunların gerçekten bi belgesi eksik olabilir o anki memurun kafasına esmiştir. karısıyla kavga etmişt. ohoo bi sürü etmen var..

istalyaya başvuru yapa bilrisn idata üzerinden. fahri konsolosluk vize vermez ki

DATA Bursa ofisimizden Almanya ve İtalya vize başvurusunda bulunabilmeniz için iDATA web sayfamızdan randevu almanız gerekmektedir. Ofisimiz de sizler için mevcut olan ek hizmetlerimiz, biometrik fotoğraf çekimi, kargo ile pasaport teslimatı, fotokopi çekimi ve fax işlemleridir. Ek hizmet ücretleri ve daha detaylı bilgi için Ek Hizmetlerimiz sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Faks 0 850 460 1294Adres Muradiye Mah. Çekirge Cad. No: 31/A Sevilen Apt.
 Osmangazi - BursaBaşvuru Saatleri İtalya: Haftaiçi 08:00-12:30 / 13:30-17:30,

İtalya VIP: Haftaiçi 08:00-12:30 / 13:30-17:30, 

Almanya: Haftaiçi 08:00-12:30 / 13:30-17:30,

Almanya VIP: Haftaiçi 08:00-12:30 / 13:30-17:30. Pasaport Dağıtım Saatleri Haftaiçi 08:00-12:30 / 13:30-17:30.

• winwin35 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim.
    bunun dışında daha önce İspanya vizenizin doğru kullanıldığı da önemli hatta vizeyi doğru kullandıysanız ispanya'dan alın
    şurada belittiğinizi anlayamadım. Ancak vizenin bitiş tarihinden yaklaşık 15 gün önce dönüş yapmıştım Türkiye'ye.Bu sorun olur mu yani belirttiğim plana uymamıştım.
  • kendi ülkemiz mantığı ile düşünüyoruz o yüzden yanlış kanılara sahip oluyoruz. Şunu unutmayın keyfiliğe yer yoktur avrupa birliği üyesi ülkelerde. belirli standartlarda çalışır ve yerleşik uygulamalara göre işlem yaparlar.
    örnek vermek gerekirse; 6 yıldır öğretmenlik yapan devlet memuru arkadaşım tüm evrakları hazırlamasına rağmen, banka hesabında evraklarda gösterdiği miktar kalacağı gün sayısı ile konsolosluğun talep ettiği günlük miktarı karşılamadığından Fransa'dan red yedi. Oysa ki üniversiteden yeni mezun bir öğrenci, talep edilen evrakları tamamlayıp vize alabiliyor.

not: vize verecek makamın insiyatifinde olan tek şey ikinci veya üçüncü defa talep edildiğinde verilecek süredir. kimisi 6 ay kimisi 1 yıl veriyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 16Kırmızı

kendi ülkemiz mantığı ile düşünüyoruz o yüzden yanlış kanılara sahip oluyoruz. Şunu unutmayın keyfiliğe yer yoktur avrupa birliği üyesi ülkelerde. belirli standartlarda çalışır ve yerleşik uygulamalara göre işlem yaparlar.
    örnek vermek gerekirse; 6 yıldır öğretmenlik yapan devlet memuru arkadaşım tüm evrakları hazırlamasına rağmen, banka hesabında evraklarda gösterdiği miktar kalacağı gün sayısı ile konsolosluğun talep ettiği günlük miktarı karşılamadığından Fransa'dan red yedi. Oysa ki üniversiteden yeni mezun bir öğrenci, talep edilen evrakları tamamlayıp vize alabiliyor.

not: vize verecek makamın insiyatifinde olan tek şey ikinci veya üçüncü defa talep edildiğinde verilecek süredir. kimisi 6 ay kimisi 1 yıl veriyor..

Teşekkür ederim.
    Peki yukarıda dediğim gibi bana verilen süreyi doldurmayıp erken çıkış yapmış olmam ikinci vize için sorun olur mu ? İspanyadan 45 günlük vizem vardı şuan İtalya ile İspanya arasındayım ve bu sebepten İspanya'ya başvurmakta çekiniyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: genle yüklü gemi

quote:

Orijinalden alıntı: 16Kırmızı

kendi ülkemiz mantığı ile düşünüyoruz o yüzden yanlış kanılara sahip oluyoruz. Şunu unutmayın keyfiliğe yer yoktur avrupa birliği üyesi ülkelerde. belirli standartlarda çalışır ve yerleşik uygulamalara göre işlem yaparlar.

Teşekkür ederim.
    Peki yukarıda dediğim gibi bana verilen süreyi doldurmayıp erken çıkış yapmış olmam ikinci vize için sorun olur mu ? İspanyadan 45 günlük vizem vardı şuan İtalya ile İspanya arasındayım ve bu sebepten İspanya'ya başvurmakta çekiniyorum.

Kesinlikle bir sorun olmaz. Aşsaydınız büyük problem olurdu o ayrı bir mesele.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• genle yüklü gemi kullanıcısına yanıt
    vizeyi doğru kullanmak:

ilk olarak vizeyi aldığınız ülkeye giriş yapmak. Mesela İspanya vizesi almıştır yolcu daha İspanya'ya gitmeden Yunanistan'a giriş yapmıştır. bu vizeyi doğru kullanmadığı anlamına gelir.

ikinci ve en önemlisi vizenin kalış süresinin çoğunluğunu vizenin alındığı ülkede geçirmek. Mesela Yunanistan'dan 6 ay 90 gün kalış süreli vize almıştır, Yunanistan'a 1 günlük bir seyahat gerçekleştirmiştir sonra Almanya'ya gitmiştir 10 gün kalmış, İtalya'ya gitmiş 5 gün kalmış, dönmüş 1 günlük bir Yunanistan ziyareti daha yapmış.

Şimdi toplamda yurt dışında kaç gün geçirmiş 1+10+5+1=17 peki bunun kaç gününü vizeyi aldığı ülke Yunanistan'da geçirmiş= 2. Bu kişi bir önceki vizem 6 aylıktı Yunan şimdi 1 yıl verir diye beklemesin vermez, Almanya hiç olmaz çünkü başka ülkenin vizesiyle kendi ülkesinde 10 gün kalmış bu benim ülkeme neden geliyor ki(hele ki bekar bay isen), İtalya'da aynı şekilde düşünür, hem vizeyi yanlış kullandın hem de kendi kendine yurt dışına çıkış için sıkıntıya soktun.

onun dışında vizenizin başladığı andan itibaren son gününe kadar vizenizi dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. onda sıkıntı yok benim kast ettiklerim ve vizenin süresini etkileyen unsurlar bunlar. konsolosluklar evraklarla birlikte bu durumlara dikkat etmekte

• Eğer amacın İtalya'ya gitmekse başvurunu italya olarak yap. Websitesinde yer alan evrakları eksiz bir şekilde verirsen ve yaptığın rezervasyonlar , banka da ki para miktarında da sorun yoksa alamama gibi bir durum olacağını sanmıyorum .
  • pazartesi günü yunanistan schengen için turistlik vize başvurusunda bulundum, bugün aldım ilk schengen di 24 gün 10 gün kalış tek girişli vize verdiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

vizeyi doğru kullanmak:

ilk olarak vizeyi aldığınız ülkeye giriş yapmak. Mesela İspanya vizesi almıştır yolcu daha İspanya'ya gitmeden Yunanistan'a giriş yapmıştır. bu vizeyi doğru kullanmadığı anlamına gelir.

ikinci ve en önemlisi vizenin kalış süresinin çoğunluğunu vizenin alındığı ülkede geçirmek. Mesela Yunanistan'dan 6 ay 90 gün kalış süreli vize almıştır, Yunanistan'a 1 günlük bir seyahat gerçekleştirmiştir sonra Almanya'ya gitmiştir 10 gün kalmış, İtalya'ya gitmiş 5 gün kalmış, dönmüş 1 günlük bir Yunanistan ziyareti daha yapmış.

Şimdi toplamda yurt dışında kaç gün geçirmiş 1+10+5+1=17 peki bunun kaç gününü vizeyi aldığı ülke Yunanistan'da geçirmiş= 2. Bu kişi bir önceki vizem 6 aylıktı Yunan şimdi 1 yıl verir diye beklemesin vermez, Almanya hiç olmaz çünkü başka ülkenin vizesiyle kendi ülkesinde 10 gün kalmış bu benim ülkeme neden geliyor ki(hele ki bekar bay isen), İtalya'da aynı şekilde düşünür, hem vizeyi yanlış kullandın hem de kendi kendine yurt dışına çıkış için sıkıntıya soktun.

onun dışında vizenizin başladığı andan itibaren son gününe kadar vizenizi dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. onda sıkıntı yok benim kast ettiklerim ve vizenin süresini etkileyen unsurlar bunlar. konsolosluklar evraklarla birlikte bu durumlara dikkat etmekte

Hocam ben vizeyi İtalya üzerinden almıştım ama uçağı İstanbul'dan Hollanda aktarmali şekilde romaya almıştım. Ve pasaport kontrolü amsterdamda yapıldi yani damga Amsterdamda basildi. Romaya indigimde hiç bir kontrol olmadı haliyle. Ama çıkış yaparken İtalyadan çıkış yaptım. Şimdi ben girişi Hollandadan mi yapmış oluyorum bu durumda?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• evet İtalya vizenizi ilk Hollanda da kullanmışsınız vizenizi Hollanda'da açmızsınız
  • quote:

evet İtalya vizenizi ilk Hollanda da kullanmışsınız vizenizi Hollanda'da açmızsınız

Yani vizemi hatali mu kullanmış oldum hocam?

Bundan sonraki vize alımlarinda ne gibi eksisi olacak bana? İtalya bunları çok sorun etmiyor diye duydum.

• Siz İtalya'ya başvuruda bulunduğunuzda seyahat evrakları için otel ve uçak konaklaması için sunduğunuz evraklar ne şekildeydi?

Yani Romanya üzerinden Hollanda'ya gittiğiniz itayla vizesinde göstermekte mükellef olduğunuz uçak ve otel rezervasyonları nasıldı? öğrenebilir miyim?
  • quote:

Siz İtalya'ya başvuruda bulunduğunuzda seyahat evrakları için otel ve uçak konaklaması için sunduğunuz evraklar ne şekildeydi?

Yani Romanya üzerinden Hollanda'ya gittiğiniz itayla vizesinde göstermekte mükellef olduğunuz uçak ve otel rezervasyonları nasıldı? öğrenebilir miyim?

Romanya üzerinden gitmedim hocam Hollanda üzerinden romaya yani İtalyaya gittim harf kurbani olmuşsunuz 😀 Benim de kesme işareti kullanmam lazımdı tabi 😀

Uçak bileti rezervasyonunu thy sitesinden yazdırip vermiştim ama o sadece rezervasyon idi. Asıl uçusu klm ile yapmıştım.

Otel rezervasyonlarini da booking.com üzerinden ücretsiz iptal seçeneği olan otellere yapıp çıktısini onlara verip daha sonra da iptal etmiştim rezervasyonlari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Di Zetemeno -- 4 Ağustos 2017; 14:9:21 >

• Bende roma yazmak istemiştim ama Romanya olmuş pardon

tamam THY den yaptığınız uçuş İtalya ya gözüküyordu değilmi içeriye verdiğiniz evrakta. booking üzerinden yaptığınız otel de İtalya içindi

ama siz ilk uçuşunuzu Hollanda'ya gittiniz. vizeyi doğru şekilde kullanmadınız ve en önemlisi vize başvurusunda taahhüt ettiğinizden farklı bir şekilde kullandınız vizeyi.

bir sonraki İtalya vize başvurunuzda, en son aldığınız vize de seyahatinizi konsolosluğa ibraz ettiğinizden farklı bir durum olduğu ve İtalya vizesini daha İtalya'ya gitmeden başka ülkede kullanmış olmanız sorun olacaktır. O yüzden geçerli bir mazeret ile bunu dilekçe de belirtebilirsiniz.

mesela Tur şirketi aracılığı ile gerçekleştireceğim İtalya seyahatini tur firması yeterli kişi sayısına ulaşmadığı için iptal etti, bana da Hollanda turu önerdiler ona gittim diye.

Yada uçağı kaçırdım o yüzden ilk uçakla Amsterdam üzerinden döndüm diye.

yanlış kullanılan veya alınıp hiç kullanılmayan ve süresi biten vizelerin açıklamasını yapmak sizin iyi niyetinizi gösterir konsolosluğa.

Bir sonraki vize başvurunuzu Hollanda'ya yaparsanız aynı şeyi Hollanda için yapın. Çünkü normalde Hollanda çok zor vize veren bir ülke, ve sizin Hollanda başvurunuzda şöyle bir durum söz konusu olacak, bir önceki seyahati benim ülkeme başka ülke vizesiyle gerçekleştirmiş şüpheli durum olarak görür.

Evet hocam uçak ve otel rezervasyon bilgilerinde hep İtalyadan rezervasyon yapmıştim.

Yalnız anlamadıgim nokta şu ki Hollanda aktarmali şekilde romaya indim ve Avrupada kaldığım zaman boyunca hep İtalyada idim ve çıkışi da İtalyadan yaptım zaten. Yani benim aktarmali bilet almam neden vizeyi yanlış kullanmak şeklinde değerlendiriliyor anlamadım. Lafım size değil yanlış anlamayin. Olayın mantıksızligini sorguluyorum. Yani keşke İtalyaya indigim Zaman da pasaport kontrolü yapılsa idi. Bu şekilde benim ilk girişi İtalyadan yaptığım anlasilirdi.

Şimdi ben vize alırken adamlara thy sitesinden istanbul İtalya rezervasyonu verdim. Ama daha sonra klm ile uçtum. Adamlar bunu onlari aldatmak şeklinde mi algiliyorlar?

O zaman dediğiniz gibi uçağı kaçırdım gibisinden bir şeyler yazayım. Çünkü bir dahaki schengen başvurumu da İtalya üzerinden yapmak istiyorum.

Bir de vize alırken vize talebi olarak 5 Temmuz 5 Ağustos tarihleri arasında yapacağım interrail gezim için vize istiyorum gibisinden bir dilekçe yazmıştim. Ama ben çıkışi 5 Ağustos değil de 19 temmuzda yaptım. Bu sorun olur mu hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Di Zetemeno -- 4 Ağustos 2017; 22:42:6 >

• ne zaman çıktığınız önemli değil önemli olan vizeyi aldığınız ülkeden giriş yapmamanız.

Bakın bu konuda mantıksız olan bir durum yok biz schengen'i anlaşma üzerinde yazan haliyle yani teorik olarak ne yazdıysa o haliyle kullanabileceğimizi düşünüyoruz. ancık pratikteki durum öyle olmuyor. Nasıl ki her bir anlaşma yaşanan gelişmeler doğrultusunda güncellemelere tabi olur, schengen anlaşması da gelişmeler neticesinde yaptırımlarla güncelleniyor.

ilk olarak şunu net bir şekilde anlamak gerekir, schengen anlaşması üyesi olduğu ülkeler arasında bireyin bu ülkeler arasında gümrüksüz olarak gezebilme hakkını tanır. burada asıl olan seyahatinizin başvurduğunuz yerden başlamasıdır.

ancak bu noktada değişik unsurlarda mevcut mesela benelüx ülkelerine bir gezi planladınız, dediniz ki ben 1 gece lüxemburg'ta kalırım, 3 gece paris yaparım, 2 gece de amsterdam. otelleri ayarladınız uçağa baktınız lüksemburg'a uçuş yok haritaya baktınız Düsseldorf şehri Lüksemburg'a 2 saat mesafede peki bu durumda vizeyi nereden alacağız?ilk giriş ülkesi Almanya olsa da Almanya'da konaklama yapmayacağınız için Almanya başvurunuzu kabul etmez, dolayıyla burada olan durum en fazla konaklamayı hangi şehirde yapacaksanız o ülkeden başvuru yapmanız gerekir, yani Fransa. konaklama evraklarınız yanınızda olur, Düsseldorf'a indiğinizde yetkili size sorarsa rezervasyonlarınızı gösterir ve durum sonlanır. Zaten birbirlerine komşu ülkeler o yüzden bu anlayış gösterilen bir durum.

Peki bir daha ki Fransa vizesinde ALmanya girişi olduğu için sorun teşkil edermi? bunu yine dilekçeyle açıklayabilirsiniz.

2. si Schengen ülkeleri arasındaki non-offical hiyerarşi. Mesela Almanya vizesi aldınız ama Alman'yadan önce bir hafta sonu Yunanistan gezisi planladınız, Yunanistan ilk defa kullanılacak vize de size sıkıntı yaratmaz ama tersi durum? Yunan vizeniz var, Yunanistan'a girmeden Almanya'ya gittiniz Almanya'da sorun yaşarsınız.

3. sü işte bunca açıklamayı yapmamın sebebi olan durum. vize İtalya ama komşuluğu ve sınırı olmayan başka bir ülkeden giriş yapmanız. Şimdi;

Tek baysınız bekarsınız bu durum zaten konsoloslukların hep yüksek riskli başvuru profili. İtalya vizenizle Hollanda'ya gidiyorsunuz. konsolos vize departmanı yetkilisi sizin aktarma yaptığınızı, Hollanda da konaklama dahi yapmadığınızı vs. pek irdelemez, ama şu ön yargıda bulunabilir. Ya bir kız arkadaşı var onun yanına gitti, ya ticari bir faaliyette bulunmaya gitti, Hollanda prosedür olarak zor vize verir bizim nispeten daha basit Hollanda'dan alamayacağını bildiği için bize başvurdu yani, bizi suistimal etti.

1) tek bay / bekar bay başvurularına konsolosluklar ekstra hassasiyet gösterir çünkü bu profili AB statüsüne bir kadınla evlenme veya iltica potansiyeli olarak görür. yani geride döneceğini gösteten bir kesinlik yok.

2) acaba yasa veya yasadışı bir ticari bir faaliyette mi bulunmaya gitti? Hollanda malum Avrupa'da kontrollü olarak uyuşturucu üretimi ve tüketimini yasal tutan bir ülke. Kendi ülkemizde de şu anda uyuşturucu ile mücadele de ortaya çıkan durum yurt dışından getirilen tohumlar üzerinden evde yetiştirme ve satışı durumu söz konusu. bu durum her 2 ülke tarafından bilinmekte. Dolayısıyla böyle düşünebilir.

3) madem Hollanda'ya gidecektin neden İtalya'ya gidecekmiş gibi evraklar düzenleyip İtalya'ya başvuru yaptın Hollanda gerçekten çok zor vize veren bir ülke hatta siyaset yapmak için söylemiyorum bunu, Recep tayyip Erdoğan'ın ilk başbakanlığı döneminde eşi Emine Erdoğan'a bile vize talebine ret vermiş bir Hollanda'dan bahsediyoruz.

4) ki en önemli madde, (yine siyaset yapmak için değil değerlendirmede bulunmak için belirtiyorum) Orta doğu'da süren bir savaşın komşu ülkesi konumundayız, ülke terör örgütlerinin yol geçen hanına dönmüş, Paris'teki saldırının failinden sahte Türk pasaportu çıkmış, teroristlerin en fazla sahtesini kullandığı pasaport Türk pasaportları, Almanya konsolosluğu bile Sahte Türk pasaportuna vize vermiş, ayırt edemiyor, ülke içerisinde son 4 senedir terör olayları artarak devam etmekte, ülkede ki siyasi iktidar ve politikaları Avrupa'nın tam tersi ekseninde ve rahatsız edici seviyede, aynı siyasi irade vizesiz seyahat propagandası yaparak vatandaşı Avrupa'ya seyahate teşvik etmekte, geçen seneki darbe girişiminden sonra iltica girişimleri artmakta, vs. vs.

Bu kadar şey varken Avrupa'nın orta doğu coğrafyasında birlik dışındaki bir ülkenin vatandaşına schengen'i normal prosedürleri ile uygulamasını beklemek çok sağlıklı değil.

Aman hocam naptın ya ciddi ciddi kendimden suphelendim şimdi terörist miyim, kaçakci miyim,

multeci miyim diye

Şaka bi yana ben işlerin bu kadar ciddi ve karmasik olduğumuz bilmiyordum. Hayatımda ilk defa schengen bölgesine girdim hata hayatımda ilk yurtdışı deneyimimdi. Ben Hollandada pasaport kontrolü yapılip roma uçağına geçtim ve gece 11de romaya indigim zaman bavulumu aldiktan sonra bi baktım ki direkt çıkış kapısından çıkabiliyorum. Kendi kendime dedim ki arkadaş bana niye kimse pasaport kontrolü yapmıyor gece gece kaçakci muamelesi görmeyelim dedim içimden Dedim bari birilerine sorayım pasaport kontrol noktası nerede diye. Etrafta kimseler yok, olanlar da adam akıllı ingilizce bilmiyor En az 10 dk havaalanında dolanmisimdir pasaport kontrol noktasıni bulabilmek için. En sonunda iki polise denk geldim onlara sordum. Dediler ki Hollandada pasaport kontrolü yapıldıysa burda yaptırmana gerek yok Ben olayı o an caktim zaten Sonra elimi kolumu sallaya sallaya çıktım romanin sokaklarina saldim kendimi Yani düşün o kadar bilgisizim bu işlerde.

Şimdi benim vizem ekimde bitecek. Ekime kadar vizeyi kullanırken ilk girişi istediğim ülkeye yapabilir miyim yoksa İtalyadan mi ilk girişi yapmam lazım?

Ama kafama bir şey daha takıldı hocam. Sen 1.maddede schengen ülkeleri arasında non Official hiyerarsi var demişsin. Bu non Official hiyerarsi İtalya ile Hollanda arasında da geçerli değil mi? İtalyadan aldığımız vizeyle Hollandaya giriş yaptım ama Hollanda sorun çıkarmadi? Sadece pasaport kontrolü sırasında polis memuru soruları ile biraz terletti beni o kadar. Ama sonuçta damgayı bastı geçti?

• Bu saatten sonra bir sıkıntı yaşamazsınız. Artık Schengen vizeniz açıldığı için Çek Cumhuriyetin'nden bile giriş yapabilirsiniz. Aslında her zaman bir nirengi ülkesi belirleyip her daim oradan başvuru yapmanız daha doğru.
    Sizin durumunuzda yaptığınız booking onaylı rezervasyonuzu saklayın, ödeme makbuzu veya kredi kartı slibinizi veya kredi kartı ekstrenizi de saklayın.Eğer romada kredi kartı kullandıysanız onların sliplerini de saklayın fotokopi olarak. Bir daha İtalya'ya başvurusanız bunları, durumu açıklayan bir dilekçe ile konfirme uçak rezervasyonunuzla birlikte verirseniz sıkıntı çıkarmazlar. Bu çokça karşılaşılan çoğunlukla ucuz uçuşlardan kaynaklı bir yanlış giriş olmuş ancak İtalya'da en çok zamanı geçirdiğiniz için usule de uygun.

Benim nirengi ülkem Almanya. Her zaman Alman vizesi alıyorum çokça Almanya'da vakit geçirmeyecek olsam bile. Çünkü Türkiye Almanya uçuşları diğerlerine göre hem daha fazla hem daha ucuz, slot çokluğundan dolayı. Ayrıca özellikle Köln-Duseldorf ve tabiki Frankfurt'dan avrupanın her yerine çok ucuza uçulabiliyor. Siz de bundan sonra mesela Almanya yı tercih ederek tüm başvurularınızı oraya yapabilirsiniz. Sistemini esnetmediğiniz sürece Almanlar diğerlerine nazaran daha kolay vize verirler yeter ki basit çakallıklar yapılmasın.
    Mesela benim son yedi sene içerisinde 6. Alman Schengen vizemi geçen perşembe aldım. 5 yıl beklerken gene 3 yıl verdiler. ilk seferinde 3 ay sonra ise 6 ay, 1 yıl, 1yıl, 3 yıl vermişlerdi.Son seferde gene 3 yıl verdiler, sanırım 2020 de gene başvurduğumda bu sefer beş yıl verecekler. Hiç de öyle politik ortam falan iplemiyorlar. Sistemine uyduğun sürece vermekte beis görmezler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Praetor -- 6 Ağustos 2017; 12:23:46 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.