Şimdi Ara

>>> SE Xperia™ ACTİVE | 1 GHz | Android 2.3 | 3.0'' Bravia Engine | 5 MP Exmor R' - HD 720P < (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
5
Favori
14.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar bugun itibariyle x10i yi 750 tlye kakmis ohm pardon satmis ve bu telefonu 1000 tlye almis bulunuyorum telefonlari takas ettik ustune kalan 300 tl yi 8 taksite bolduk telefon sifir kutulu kutu icerigi:
    kulak ici kulaklik
    kulaklik askisi
    kulaklik pedleri
    kol bandaji
    yedek arka kapak
    alt tarafina takilan lastik (delige takilan ip gibi birsey)
    sarj aleti
    usb kablosu
    ekran filmi(hem cihazin ustunde hemde yedek)
    ancak canimi sıkan bi durum oldu telefonun sag alt kosesinde isik sizmasi var hemde isik altinda bile belli oluyor bu garantiye falan giriyormu giriyorsa faydalanalim

telefonla otantik denemeler yapmadim ama ekrani boyle bi saglam hissi uyandirmadi wave 1in camı sert cam tirnaginla vurdunmu cama vurdugun gibi ses gelir ancak bunda plastik bi ekran var iki tane mikrofonu var eglenceli bir telefona benziyor
  • arkadaslar telefonu simdi wifiye bagladim 4.0.2.A.0.42 guncellemesini indiriyor telefondan bu android 4.0 mi oluyor bu kadar erkenmi cikti
  • quote:

Orijinalden alıntı: qabdkq

arkadaslar bugun itibariyle x10i yi 750 tlye kakmis ohm pardon satmis ve bu telefonu 1000 tlye almis bulunuyorum telefonlari takas ettik ustune kalan 300 tl yi 8 taksite bolduk telefon sifir kutulu kutu icerigi:
    kulak ici kulaklik
    kulaklik askisi
    kulaklik pedleri
    kol bandaji
    yedek arka kapak
    sarj aleti
    usb kablosu
    ancak canimi sıkan bi durum oldu telefonun sag alt kosesinde isik sizmasi var hemde isik altinda bile belli oluyor bu garantiye falan giriyormu giriyorsa faydalanalim

telefonla otantik denemeler yapmadim ama ekrani boyle bi saglam hissi uyandirmadi wave 1in camı sert cam tirnaginla vurdunmu cama vurdugun gibi ses gelir ancak bunda plastik bi ekran var iki tane mikrofonu var eglenceli bir telefona benziyor

Canını sıkan bir kusursa hemen iade et yenisini iste...

• Bugün gittim adamın yanına dediki dükkanda kimse yok bende akşam tekrar gideceğim bu arada birşey daha farkettim yazı yazarken telefon titriyorya o arada ekranin rengi soluyor tekrar geri geliyor ve bu olay epey hızlı ama farkediliyor acaba bu bir özellik mi yoksa sorun mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hayatımda şu zamana kadar aldığım en ciddi ve en faydalı cevabı sizden aldım. Bundan dolayı size çok teşekkür ederim öncelikle.
    Outdoor sporlarını ve extreme sporlarını seven insanların özellikle alacağı bir ürünü kullanacağı şartlara uygun olup olmadığını 50 kere incelediğini kendimden de biliyorum. Aynen sizin de yazmış olduğunuz gibi lastik koruyucuların zamanla eskiyip su sızdırmaya başlayacağını düşündüm açıkçası. Bu ilk sezonda olmasa da ikinci sezonda kendi belli eder diye düşünüyorum. Ayrıca Kitesurf bildiğiniz gibi çok agresif bir spor olduğundan müthiş rahat pozisyonda hareket edebilmelisiniz ve bu yüzden kulaklık kablosu gibi nesnelerden uzak durmak gerek, sonra Allah muhafaza boynumuza dolanıp zor anlar yaşayabiliriz ki zaten yeterince zorlanıyoruz zaman zaman.
    Aslında Bisikletimde Polar CS-200 Cadance with Heart Rate Monitor kullanıyorum yani nabız sayacımda var, hız göstergem de, devir sayacım da yani bu özellik olmasa da olur ve bluetooth ile haberleşiyor bu cihazlar kendi arasında. Barometre ve Digi Pusula için ise kolumda 6-7 yıllık kendimce eşsiz saatim Casio ProTrek PRG-40 var. Siz özellikle dağcı olduğunuz için eminim bu modeli biliyorsunuzdur. ;)
    Müzik olayını ise Dış Sesi açarak Wrist Pack ile kullanmayı düşünmüştüm.
    Yazdıklarınız o kadar faydalı ve yardımcı oldu ki, soracak sorum kalmadı desem yeridir :D
    Aslında fiyat avantajından dolayı ve ekranın da biraz daha büyük oluşundan dolayı Defy'yi tercih edebilir ve kablosuz kulaklık özellikli bir MP3 Player da alabilirim.
    Detaylı mesajınız için yeniden çok teşekkür eder, sorunsuz tırmanışlar, inişler ve keyifli olduğu sürece de zorluklar yaşamanızı dilerim...
    Kaan AYSEL...

Kaan Aysel, ben de yazdıklarınız için teşekkür eder ve aynılarını sizin için dilerim. Dediğiniz gibi hoparlör ile müzik dinlerken bir sorunla karşılaşmazsınız, kulaklığın dolanma riskini düşünmemiştim.

quote:

Hocam merak ettım defy daha dayanıklı demişssiniz , active in uzerınden araba gecıyor banamısın demıyor nasıl daha fazla dayanıklı olabılır

PlayMakers active oldukça dayanıklı hatta daha önce dediğim gibi arka kapak, usb ve kulaklık korumaları defy'dan daha iyi ve sağlam. Fakat camı gorilla glass değil, bir zincirin en zayıf halkası kadar güçlü olabileceği lafını biliyorsunuzdur. Se forumlarına göre active'de kullanılan cam diğer modeller ile aynı (yani dragon tail de değil).http://talk.sonyericsson.com/thread/25492?tstart=30 vehttp://talk.sonyericsson.com/thread/24879?tstart=0 Üzerinde sadece ek koruma amaçlı bir film var. Bir yüzeyi tamamen camdan oluşan ve dayanıklılık özelliği ön plana çıkartırılarak satılan bu cihaz için büyük eksi, ayrıca defy' da dış kasada hiç metal kullanılmaması da dayanıklılığı arttıran büyük bir etken. (Sert yüzey kozmetik koruma sağlar fakat darbeyi olduğu gibi iletir. Örnek vermek gerekirse bisiklet kaskları vs sadece ağırlık gibi nedenlerden değil hasarı absorbe edebilme becerisinden dolayı plastik türevi maddelerden oluşur. Eğer kafanıza sadece metalden yapılma bir kask giyer ve bununla darbe yerseniz metal belki formunu korur ama şoku olduğu gibi kafatasınıza iletir. Yabancı bir forumda kaya tırmanışı yapan dağcının 15 metreden düşürdüğü defy ın resimleri vardı. Sadece camı çatlamış, dış kasasında yerle ilk temas sırasında oluşan çok minik bir hasar var ve cihaz çalışıyor. Çarpma ile ağır bir cismin yarattığı stres farklı şeyler.

quote:

arkadaslar bugun itibariyle x10i yi 750 tlye kakmis ohm pardon satmis ve bu telefonu 1000 tlye almis bulunuyorum telefonlari takas ettik ustune kalan 300 tl yi 8 taksite bolduk telefon sifir kutulu kutu icerigi:
    kulak ici kulaklik
    kulaklik askisi
    kulaklik pedleri
    kol bandaji
    yedek arka kapak
    sarj aleti
    usb kablosu

qabdkq yeni telefonunuz hayırlı olsun, kutu içeriği özellikle spor yapan kullanıcılara yönelik bir cihaz için mükemmel, kol bandı gibi bir detay iyi düşünülmüş. Sanırım markası, modeli ne olursa olsun sorunsuz akıllı telefon yok. Örnek defy nin bazı üretimlerinde kulaklık sorunu var. Active'in kronik problemi ise ışık sızması ve mikrofon sorunu.(Mikrofon sorunundan bahsedenler ekran sorununa göre çok çok az.) Yabancı forumlarda ışık sızmasından yakınan kullanıcılar var. Almadan kontrol etmek lazım. Şu linklere bir bakın belki yardımcı olabilir;

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1320451
    http://talk.sonyericsson.com/message/140354

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bachibouzouk -- 29 Aralık 2011; 20:18:12 >

• arkadaslar konuyu aydinlatayim isik sizmasinin isigi ekrandan degil alttaki dokunmatik tuslarin isigindan geliyor yani artik cokta onemli degil geriye bi isik sensoru problemi kaldi ondada belki android 4.0 da giderilir
  • quote:

arkadaslar konuyu aydinlatayim isik sizmasinin isigi ekrandan degil alttaki dokunmatik tuslarin isigindan geliyor yani artik cokta onemli degil geriye bi isik sensoru problemi kaldi ondada belki android 4.0 da giderilir

Birisi şu çözümü deneyip işe yaradığını yazmış,

There is a way to dimm / disable the button backlight. I found it out the last few days.

But it is only working with rootet phones.

Go to directory /system/etc, open "hw_config.sh".

Go to line # LMU AS3676 Configuration
    It should look like this:
    # LMU AS3676 Configuration
    dev=/sys/devices/i2c-0/0-0040/leds
    #Sensor on/off. 1 = on, reg 90h
    echo 1 > $dev/lcd-backlight/als/enable
    #[gain],[filter_up],[filter_down],[offset]
    echo 3,2,2,0 > $dev/lcd-backlight/als/params
    # touch-button-backlight
    echo 8000 > $dev/button-backlight/max_current
    echo 6450 > $dev/red/max_current
    echo 7950 > $dev/green/max_current
    echo 4500 > $dev/blue/max_current
    # ALS curve display BL [grp],[Y0],[Y3],[K1],[K2],[X1],[X2]
    echo 1,30,255,54,52,1,65 > $dev/lcd-backlight/als/curve
    # ALS curve key LED 2 [grp],[Y0],[Y3],[K1],[K2],[X1],[X2]
    echo 2,48,0,128,128,4,10 > $dev/button-backlight/als/curve
    # ALS curve RGB(red) [grp],[Y0],[Y3],[K1],[K2],[X1],[X2]
    echo 3,71,255,64,32,5,37 > $dev/red/als/curve
    # ALS curve RGB(green) [grp],[Y0],[Y3],[K1],[K2],[X1],[X2]
    echo 3,71,255,64,32,5,37 > $dev/green/als/curve
    # ALS curve RGB(blue) [grp],[Y0],[Y3],[K1],[K2],[X1],[X2]
    echo 3,71,255,64,32,5,37 > $dev/blue/als/curve

Replace echo 8000 > $dev/button-backlight/max_current with echo 0001 > $dev/button-backlight/max_current

So the backlight is disabled. To dimm the backlight use values between 1000 and 8000.

You need to disable ambient light sensor too?
    So this should work for you:

echo 0 > $dev/lcd-backlight/als/enable
    # touch-button-backlight
    echo 0001 > $dev/button-backlight/max_current
    The other lines below are deleted!

Works fine for me... battery run-time increased by this modifications...

• Abi bunun türkcesi yokmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bugün gittim adamın yanına dediki dükkanda kimse yok bende akşam tekrar gideceğim bu arada birşey daha farkettim yazı yazarken telefon titriyorya o arada ekranin rengi soluyor tekrar geri geliyor ve bu olay epey hızlı ama farkediliyor acaba bu bir özellik mi yoksa sorun mu

Bana bi sorun gibi geldi.
  • Arkadaslar bu ışık sensorunun otomatigi cok hassas telefonu yan yatirip yazi yazinca elim sensorun uzerinde gidip geldigi icin ekran kafayi yiyor acaba bu sensorun otomatigi nasil kapatiliyor benim ayarladigim parlaklikta kalsin kafasina gore ugrasmasin
  • quote:

Abi bunun türkcesi yokmu

Bu olay sadece rootlu telefonlarda çalışıyor.

Buraya git /system/etc, burayı aç "hw_config.sh".

Buraya git # LMU AS3676

Konfigirasyon şu şekilde olmalı:
    echo 1 > $dev/lcd-backlight/als/enable
    #[gain],[filter_up],[filter_down],[offset]
    echo 3,2,2,0 > $dev/lcd-backlight/als/params
    # touch-button-backlight
    echo 8000 > $dev/button-backlight/max_current
    # ALS curve display BL [grp],[Y0],[Y3],[K1],[K2],[X1],[X2]
    echo 1,30,255,54,52,1,65 > $dev/lcd-backlight/als/curve
    # ALS curve key LED 2 [grp],[Y0],[Y3],[K1],[K2],[X1],[X2]
    echo 2,48,0,128,128,4,10 > $dev/button-backlight/als/curve
    # ALS curve RGB(red) [grp],[Y0],[Y3],[K1],[K2],[X1],[X2]
    echo 3,71,255,64,32,5,37 > $dev/red/als/curve
    # ALS curve RGB(green) [grp],[Y0],[Y3],[K1],[K2],[X1],[X2]
    echo 3,71,255,64,32,5,37 > $dev/green/als/curve
    # ALS curve RGB(blue) [grp],[Y0],[Y3],[K1],[K2],[X1],[X2]
    echo 3,71,255,64,32,5,37 > $dev/blue/als/curve

Bu dosyayı echo 8000 > $dev/button-backlight/max_current, bununla değiştir echo 0001 > $dev/button-backlight/max_current
    Böylece arka ışık devredışı , gene de backlight istiyorsanız 1000 ile 8000 değerleri arasında birşey kullan

Bunları bir yap olmazsa öbür satırı da çeviririm o da sensörü kapatmakla ilgili

• arkadaslar bugun telefon kendine geldi isik ile ilgili hic problem yasamadim bu arada birsey soracagim bu telefon suya karsi garantilimi diyelimki telefonu bardaga koyduk tum delikleri kapali eger icine su girerse garanti disimi kaliyor
  • quote:

arkadaslar bugun telefon kendine geldi isik ile ilgili hic problem yasamadim bu arada birsey soracagim bu telefon suya karsi garantilimi diyelimki telefonu bardaga koyduk tum delikleri kapali eger icine su girerse garanti disimi kaliyor

1m derinlikte 30dk'ye kadar garantisi var.. Eğer su geçirirse teste tabi tutarlar. Sorun telefondaysa garantiye girer...
  • uzun zamandır telefon almıyordum ama bu telefon özellikleriyle dikkatimi çekti
  • quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

quote:

arkadaslar bugun telefon kendine geldi isik ile ilgili hic problem yasamadim bu arada birsey soracagim bu telefon suya karsi garantilimi diyelimki telefonu bardaga koyduk tum delikleri kapali eger icine su girerse garanti disimi kaliyor

1m derinlikte 30dk'ye kadar garantisi var.. Eğer su geçirirse teste tabi tutarlar. Sorun telefondaysa garantiye girer...

Bunu duyduğum iyi oldu
  • quote:

Garanti dışı kalır, aşağıdaki alıntıda açıkca belirtilmiş. Ayrıca aynı defy' da olduğu gibi laf oyunu yapılmış, telefonun özelliklerinde ip67 olarak derecelendirilmiştir denilmiş fakat sertifikası yok. 1 metrede 30 dakika boyunca su geçirmemesi ip standartlarının 7 numaralı derecelendirmesidir, fakat bunun garantisinin verilebilmesi için sertifika alması lazım . Malesef bence ne defy ne de active bunu alabilecek seviyede cihazlar değil. (Zaten amaçları ip67 sınıfı bir cihaz olmaktan çok dayanıklı fakat mümkün olduğunca küçük ve hafif olmaları. O sertifikaya sahip olabilmek için gereken testlerden geçebilmeleri için bu özelliklerden feragat etmeleri lazım).

alıntı:
    Though this phone may boast about the capabilities of being a waterproof as well as the dust proof phone but the warranty policy sheet of this phone shows that it won’t cover the warranty if there is any sort of liquid damage

çok kısaca özetlemek gerekirse; cihaz toza ve suya dayanıklı olsa da cihazın garanti belgesi garantinin herhangi bir sıvı teması sonucu oluşabilecek hasarı kapsamadığını belirtmektedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bachibouzouk -- 2 Ocak 2012; 3:41:01 >

• Uzun süre zevkle kullandığım nokia 5210 um vardı, onu emekli ettiğimde üzülmüştüm. Şimdi bu telefonda ondaki enerjiyi gördüm sanırım bir sonraki telefonum bu olacak, fiyatı biraz insin de
  • Bence düşmez fiyatı çünkü donanım olarak dolu bir telefon belki stok eritmek için kampanya olursa olur yoksa cok dusecegini sanmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: bachibouzouk

quote:

Garanti dışı kalır, aşağıdaki alıntıda açıkca belirtilmiş. Ayrıca aynı defy' da olduğu gibi laf oyunu yapılmış, telefonun özelliklerinde ip67 olarak derecelendirilmiştir denilmiş fakat sertifikası yok. 1 metrede 30 dakika boyunca su geçirmemesi ip standartlarının 7 numaralı derecelendirmesidir, fakat bunun garantisinin verilebilmesi için sertifika alması lazım . Malesef bence ne defy ne de active bunu alabilecek seviyede cihazlar değil. (Zaten amaçları ip67 sınıfı bir cihaz olmaktan çok dayanıklı fakat mümkün olduğunca küçük ve hafif olmaları. O sertifikaya sahip olabilmek için gereken testlerden geçebilmeleri için bu özelliklerden feragat etmeleri lazım).

alıntı:
    Though this phone may boast about the capabilities of being a waterproof as well as the dust proof phone but the warranty policy sheet of this phone shows that it won’t cover the warranty if there is any sort of liquid damage

çok kısaca özetlemek gerekirse; cihaz toza ve suya dayanıklı olsa da cihazın garanti belgesi garantinin herhangi bir sıvı teması sonucu oluşabilecek hasarı kapsamadığını belirtmektedir

peki bu sertifikaya sahip bildiğin bir telefon varmı.suya karşı garanti veren.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharpie -- 4 Ocak 2012; 12:51:29 >

• Telefonu bugun iribariyle 3 kere suya sokmus bulunuyorum hala saglam guzel telefon sevdim keratayi
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.