Şimdi Ara

>>> SE Xperia™ ACTİVE | 1 GHz | Android 2.3 | 3.0'' Bravia Engine | 5 MP Exmor R' - HD 720P < (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
5
Favori
14.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar xperia sola alacağım için active'i satıyorum önce bir foruma sorayım isteyen varmı dedim olmazsa telefoncuya bırakacam sizce fiyat olarak alt limitim ne olmalı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 600

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavikan24

Merhaba bende yaklasik 2 ay once telefonu aldim su sizdirmaklik konusunda bir sorun yok yalniz bisey farkettim pusula calismiyor hardware test programini kurdum magnatic sensor yok diye hata verdi sizdede boyle birsey soz konusumu acaba android 4.0 yuklu

suya sokma ile bir alakası olduğunu düşünmüyorum ben 1 ay önce suya soktum fakat daha yeni aynı şekilde benimki de bozuldu fakat telefonu şarzda iken sağa sola çevirip biraz uğraştım ve kendi kendine düzeldi. ( android orjinal sürümü)
  • nereden bulabiliriz bu telefonu türkiyede?
  • Arkadaşlar telefon için yeni güncelleme çıktı, Ben şimdilik pek bir fark göremedim. Değişiklikleri farkeden var mı?
  • cihaz android 4.0.4 çok hızlı kasılmadan kaldırıyor
  • Gold bilgisayar internet sitesinden 800 TL'ye, 19" Axen marka HD Ready TV hediyesiyle aldım.
    TV den fazla birşey beklediğim yok tabii. 600 gibi bir fiyata başka yerde bulsaydım yine alacaktım ancak başka hiçbir yerde, hiç bir fiyata yok. İkinci el fiyatları 800'lerde geziyor. Hey Allahım ya :)

An itibariyle Sony Update Service programıyla 4.0 ICS güncelledim.
    Dell Streak 5'den sona miniminnacık geldi ama şimdilik cicim aylarımızı yaşadığımız için çok iyi aramız telefoncağızımla.

Kutudan
    Beyaz kapak, Kayış, Şarj cihazı, Kulaklık ve kitapçıklar çıktı.
    Henüz daha tam şarj edip de deneme imkanım olmadı, umarım şarj süresi en az 1-1,5 gün gider tam kullanımda.

Gold bilgisayar bu kampanyayı daha önce de yapmış. Ancak sabrı olmayanlar Gold'a bulaşmasın, 28.10 da verdiğim siparişi bu gün ben gidip kargodan teslim aldım, o derece.

Xperia go ile arasında kalmıştım, hızlı al'da 900 TL'ye go vardı bunu tercih ettim. Ekranın küçüklüğüne alışamazsam bunu kardeşime verip Go almayı düşünüyorum.
    3 inç ekran mı olur lan :)

• Telefon gelene kadar çektiğim eziyeti ben bilirim. Şimdi "TV kalsın, 800 nakit vereyim, ver telefonu" deseler vermem, o kadar çile çektim :)

Multimedya özellikleri oldukça gelişmiş, benim ihtiyacım olan şeydi. Ses kayıt kalitesi hem ön hem arka mikrofonlardan çok iyi. Video ve fotoğraf kalitesi de epey iyi. Kardeşimdeki Sola ile karşılaştırınca benim fotoğraflar daha iyi gibi geliyor, bilmiyorum belki de aynıdır :)
    Batarya ise;
    3g sürekli açık,
    Telefon boş kalmamak kaydıyla aşağıdaki uygulamalar birlikte veya ayrı ayrı olmak üzere
    "müzik, ses kayıt, hoparlörden müzik-radyo (tune in) dinleme, bluetooth kulaklık ile internetten ve telefondan müzik dinleme, konuşma, twitter, facebook"

Yani anlayacağınız telefon elimden düşmedi. Akşamı zor ediyor ama benim için bu bile yeterli.
    Yine de Ekran tam aydınlatmada %71, yarı aydınlatmada %44 civarlarında pil kullanmış.
    Benim kocaman ekranlı Dell Streak'ımda ekranın pil kullanımı %20 lerde idi. Ancak telefonun şarj konnektörü arızalı olsa gerek, pil çabuk tükeniyordu, 3 yedek batarya ile 24 saati kotarabiliyordum. Yukarıdaki kadar yoğun olmasa da 3G ve Bluetooth sürekli açık, bluetooth kulaklık takılı. Birkaç saat internet radyo + facebook+twitter.

Şimdi Dell'i niye anlattım?
    Efenim, Dell'de masaüstü widgetlerindeki güç widgetinde ekran ışığı farklı kademelerde ayarlanıyordu. (Kapalı - Kısız - Orta - Yüksek - Otomatik) şeklinde.
    Bu telefonda da otomatik ayarlama yapıyor gibi ama ben o widgetı istiyorum arkadaş! (A) yazacak orada.

Bu arada ekran küçüklüğünden dolayı yazı yazamıyorum, hey gidi Dell... Swype olayı da Sony de pek başarılı değil. Ayrıca klavyede çöğüşı harfleri yok, deli oluyorum. Ama T9 var, onu kullanacağım bir dahakine.
    Hâlâ aklım GO'da. Çift çekirdek olması, büyük ekranı olması falan. Ama active daha sağlam duruyor. Ayrıca bu meret'e de öyle bir alıştım ki 2 günde...
    Aynısı W910i de olmuştu, kardeşim telefonumu bozdu da ne üzülmüştüm.

Küçük seviyorsam demek :)

• Şu konuyu hortlatıp durmayın la alamadım telefonu içimde kaldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: SebaStianbjK

Şu konuyu hortlatıp durmayın la alamadım telefonu içimde kaldı

satayim sana full kutulu
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan_9292

quote:

satayim sana full kutulu

Eyvallah saolasın. Şu an yurtdışındayım. Burdan almayı düşünüyorum. Zaten 2. el telefon kullanmama gibi bi huyum var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flying_Hero

Telefon gelene kadar çektiğim eziyeti ben bilirim. Şimdi "TV kalsın, 800 nakit vereyim, ver telefonu" deseler vermem, o kadar çile çektim :)

Multimedya özellikleri oldukça gelişmiş, benim ihtiyacım olan şeydi. Ses kayıt kalitesi hem ön hem arka mikrofonlardan çok iyi. Video ve fotoğraf kalitesi de epey iyi. Kardeşimdeki Sola ile karşılaştırınca benim fotoğraflar daha iyi gibi geliyor, bilmiyorum belki de aynıdır :)
    Batarya ise;
    3g sürekli açık,
    Telefon boş kalmamak kaydıyla aşağıdaki uygulamalar birlikte veya ayrı ayrı olmak üzere
    "müzik, ses kayıt, hoparlörden müzik-radyo (tune in) dinleme, bluetooth kulaklık ile internetten ve telefondan müzik dinleme, konuşma, twitter, facebook"

Yani anlayacağınız telefon elimden düşmedi. Akşamı zor ediyor ama benim için bu bile yeterli.
    Yine de Ekran tam aydınlatmada %71, yarı aydınlatmada %44 civarlarında pil kullanmış.
    Benim kocaman ekranlı Dell Streak'ımda ekranın pil kullanımı %20 lerde idi. Ancak telefonun şarj konnektörü arızalı olsa gerek, pil çabuk tükeniyordu, 3 yedek batarya ile 24 saati kotarabiliyordum. Yukarıdaki kadar yoğun olmasa da 3G ve Bluetooth sürekli açık, bluetooth kulaklık takılı. Birkaç saat internet radyo + facebook+twitter.

Şimdi Dell'i niye anlattım?
    Efenim, Dell'de masaüstü widgetlerindeki güç widgetinde ekran ışığı farklı kademelerde ayarlanıyordu. (Kapalı - Kısız - Orta - Yüksek - Otomatik) şeklinde.
    Bu telefonda da otomatik ayarlama yapıyor gibi ama ben o widgetı istiyorum arkadaş! (A) yazacak orada.

Bu arada ekran küçüklüğünden dolayı yazı yazamıyorum, hey gidi Dell... Swype olayı da Sony de pek başarılı değil. Ayrıca klavyede çöğüşı harfleri yok, deli oluyorum. Ama T9 var, onu kullanacağım bir dahakine.
    Hâlâ aklım GO'da. Çift çekirdek olması, büyük ekranı olması falan. Ama active daha sağlam duruyor. Ayrıca bu meret'e de öyle bir alıştım ki 2 günde...
    Aynısı W910i de olmuştu, kardeşim telefonumu bozdu da ne üzülmüştüm.

Küçük seviyorsam demek :)

Mesaj yazarken sıkıntı oluyor mu çok? Ben de almayı düşünüyorum ama çok mesaj yazarım sorun olur mu acaba

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kaan_9292

quote:

satayim sana full kutulu

Eyvallah saolasın. Şu an yurtdışındayım. Burdan almayı düşünüyorum. Zaten 2. el telefon kullanmama gibi bi huyum var.

Bende yurt disindayim bir problem olmaz

• Aliexpressten 180 dolara getirmeyi düşünüyorum ama 140 dolarlık xperia mini,190 dolarlık xperia play arasında kaldım,bir fikri önerisi olan varmı
  • telefonu yeni aldım ama bazı özellikleri bulamadım mesela barometre özelliği ayrıca not özelliği ve ses kayıt özelliği nerede güç tasarruf modu var mı vs. anlayacağınız bayağı acemilik çekiyorum.
  • @DeTaXs
    Mesaj yazarken evet sıkıntı yaşıyorum, T9'a geçip de deneyeceğim ama alışmaya çalışıyorum. Sıkıntı daha çok kelime önermesinde, xperia klavyelerin hepsinde bu var, bir bakmışsın başka şey yazmışsın :)
    Ama ben Dell Streak 5 gibi dev bir cihazdan bu cihaza geçiş yaptım onu da göz ardı etmemek lazım.

@YENB@HA
    Ses kayıt için Hi-Q MP3 Rec programının ücretsiz versiyonunu kullanıyorum, yüksek kalitede kayıt yapıyor. Kendi ses kaydedici programı da var, uygulamalar kısmında görünüyor ama ana menüde yok, ben ana menüden silmiş de olabilirim, bilmiyorum.

@alykayhan
    Xperia mini ile Active arasında kalınmaz, Active hem özellik hem de şıklık olarak çok daha ileri.
    Xperia Play ile bu cihazların arasında da kalınmaz, oyun oynamak öncelik ise play alınmalıdır zaten.
  • Türkiye'de bu telefonu nerede satıyorlar? Hiçbir online satıcıda bulamadım.

Ayrıca ekrana çekiçle vurabiliyor muyuz gerçekten? Öyle bi ihtiyacım olabilir de :D
  • telefonun ekranında sanki koruyucu film var gibi sizinkilerde de var mı ben gold dan aldım muhtemelen paralel ithalat almanyadan getirtmişler gibi acaba bu ekrandaki koruyucu filmden dolayı mı çizilmiyor bilen varsa söylesin çünkü mikrofon kısmı açık kalacak şekilde etrafından çevrili duruyor. bu sebeple mi çizilmez ekran diye satıyolar acaba
  • üretimden kaldırıldı çok fazla anakart değişimi talebi geldi..anakart değişimi yapılamadığından telefonu değişiyorlar
  • satilik active full kutulu
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.