Şimdi Ara

''SE Xperia PRO'' ||QWERTY||1GHZ||3.7'' BRAVIA E.||ANA KONU|| (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.434
Cevap
6
Favori
47.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler i1 için pusuya yattım bekliyorum. Eğer kamera konusunda lumia 1020 ile yarışabilecek seviyede olursa hiç durmam alırım heralde, ama önce beklemek gerekiyor tabi. Wp8 mi android mi çok düşündüm ama şu durumda android almak çok çok daha mantıklı geliyor bana.

Promu da ayrıca seviyorum tabi, klavyesini canım sıkıldıkça açıp kapatır oldum artık, tek elle değişik şeyler deniyorum üstünde.
    1,5 sene geçmiş olmasına rağmen klavyesiyle hala şaşırtabiliyorum milleti , geçen enişte gördü o ne yeaa falan çekti, xperia z vardı elinde dedim sen de var mı bu falan, kıskandı gariban
  • Henüz klavyeli, güçlü donanımlı bir telefon çıkmadı. Bir ara "Samsung Galaxy S3'ün klavyeli modeli mi geliyor" diye bir söylenti duymuştum. Gerçek olsaydı keşke.
  • wp8 daha gelişmesi lazım gibi.
    Bazı arkadaşlarım günlerce görüp en sonunda 'o klavyeli miydi ya' diyorlardı :) En güzel yanı klavyeyi açtın mı 3.7" ekranın hepsi senin ;) Tablet bile olsa klavye ekrandan yiyor sonuçta, oyun oynarken ki rahatlık da cabası.
    Sony şu zamana uygun klavyeli bir telefon çıkarsaydı alırdım galiba ama kılıf bulamamaktan çok çektim. Artık telefon bakmadan önce güzel kılıfı var mı diye bakıyorum. Ki eskiden kılıf kullanmayı sevmezdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi med000 -- 15 Temmuz 2013; 13:50:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu ölmüş. Şu telefon nasıl satmadı hayret. Beyler benim ekran kırıldı dokunmatik çalışmıyor. Sol üstten çatlak. Yaptırabileceğimiz bi yer varmı uygun fiyatlı.
  • telefon yok sattı. hatta hala arayan biliyorum. vatan da aldığım da ilgilenen görevli şu an sıfırını arıyor, benimkini alacaktı fiyatta anlaşamadık. telefonu az getirdiler millet geç farketti bi anda da bitti :)

• Toplum fark etmeyebilir tamam ama işi bundan ibaret olan telefoncular neden ilk defa görüyormuş gibi davranıyor. Yani reaction tarzı bir video çekilse hit olur
  • Düşünüyorum da bu klavyeli telefon modasını yine telefon üreticileri bitirdi. Klavye yerine konsola yöneldiler, telefonlara takılabilen konsollar çıkıyor artık yavaş yavaş. Nedenini anlamak çok kolay; telefonların ekran kartı gücü arttı ve dokunmatik yetersiz kalıyor. Ancak ben yine de klavyeli telefondan yanayım. İlk başlarda klavyesini pek kullanmadım. Ancak üniversitede kağıt-kalem neredeyse hiç kullanmayız, hocalardan biri aniden "not alın söylediklerimi" deyince ve dersi böyle işlemeye karar verince telefonun aşırı yardımı oldu

Telefonumu çok seviyorum, sırf klavyesi için bırakmak istemiyorum ama artık dahili programların bile yeni versiyonlarına RAM yetmez oldu. Şuan bu telefonda 1 GB RAM olaydı çok iyi olurdu.
  • aynen katılıyorum, telefoncuların bu modeli görünce benden öğrenme çabası vs. Şu an hatırlattın baya güldüm :) adamlar birileri isteyince öğreniyor demiyor ki ben araştırayım müşteriye önereyim, hiç gelişme yok malesef.

• kesinlikle, kendileri bitirdiler, halbuki klavyenin nimetlerinden faydalanıp devam edebilirlerdi. aynen 1 gb olsaydı daha idare ederdi telefon. bakarsınız durup durup bir model patlatır üreticiler :)

• bu telefonu bin lira civarı aldığım güne kısacası lanet olsun telefonu 4. ayında düşürdüm vede dokunmatik ekran yerinden çıktı,kırıldı.izmir teleservice verdim benden 273 lira onarım ücreti istediler haliyle kabul etmedim.gidip çankayada gezmediğim telefoncu kalmadı,bazı telefoncular telefonu bile ilk kez benim sayemde gördü.en son alsancak kıbrıs şehitlerindeki agora iletişime götürdüm.orda hallederiz dokunmatiği bulduk dediler.yeni dokunmatik takıldı ama bazı yerleri algılamıyordu dokunmatiğin onlarda yapamadılar üstüne üstlük telefonun ses açma kapama tuşunu kaybetti beceriksizler daha fazla zararlı çıktım yani(siz siz olun AGORA İLETİŞİM e gitmeyin taner diye bi eleman var hatta) neyse.bıktım artık deyip yeniden teleservice e verdim tekrar telefonu,hem üstünde yeni dokunmatik vardı belki yerler ücreti düşürürler dedim.adamlar telefonu incelemeden eski fiyatı tekrar verdiler.bende soğuk su içiyorum litrelik bu telefonun üstüne şu anda....

• Başınıza gelmedik kalmamış. Telefonu düşürme riskine karşı sigortalamak lazım. Kendim bunca yıldır telefonu şiddetli bir şekilde düşürdüğümü hatırlamıyorum. Ancak maddi imkanım olunca mutlaka sigortalı telefon alacağım. Sadece telefon değil, sigortalanabilen değerli herşeyi sigortalamak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rambo_FT

Düşünüyorum da bu klavyeli telefon modasını yine telefon üreticileri bitirdi. Klavye yerine konsola yöneldiler, telefonlara takılabilen konsollar çıkıyor artık yavaş yavaş. Nedenini anlamak çok kolay; telefonların ekran kartı gücü arttı ve dokunmatik yetersiz kalıyor. Ancak ben yine de klavyeli telefondan yanayım. İlk başlarda klavyesini pek kullanmadım. Ancak üniversitede kağıt-kalem neredeyse hiç kullanmayız, hocalardan biri aniden "not alın söylediklerimi" deyince ve dersi böyle işlemeye karar verince telefonun aşırı yardımı oldu

Telefonumu çok seviyorum, sırf klavyesi için bırakmak istemiyorum ama artık dahili programların bile yeni versiyonlarına RAM yetmez oldu. Şuan bu telefonda 1 GB RAM olaydı çok iyi olurdu.

Evet keşke 1GB Ram olsaydı, uzun bir süre daha kullanılırdı. Gerçi ben root'ladıktan sonra kendi içinde gelen istenmeden çalışan programları durdurdum , biraz RAM'da yer açıldı ama yine de 512 yetmiyor, üç günde bir kapatıp açmazsam telefonu çok yavaşlıyor. Klavye inanılmaz rahatlık, yeni nesil telefonlarda klavyeli çıkana kadar inatla bunu kullanmayı düşünüyorum.

• Sadece 512 MB RAM'imiz eksik diye telefon eskiyor. İnanıyorum 1 GB RAM olsaydı şuan piyasada olmasa da bir yıldızdı. 512 MB RAM artık yetmiyor, değil oyunlar için; normal günlük kullanılan uygulamalar için bile yetmiyor.

Hatta telefonumuzun en güzel özelliği olan Timescape UI arayüzünü bile kullanmak imkansızlaşmış. Sadece Facebook uygulaması RAM'in yarısına kadarını sömürürken bunun içine diğer servisleri katmak telefonu öldürmek gibi birşey, bir noktadan sonra uygulamaların tümü geç açılmaya başlıyor.

Sırf 512 MB RAM yüzünden telefonumun özelliklerini kullanamamak beni oldukça sıkıyor ama katlanıyorum.
  • Alttaki tuş soyulmasını kullanıcı hatası olarak mı görüyorlar yoksa değiştirip yolluyorlar mı garantide?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razor_332

Alttaki tuş soyulmasını kullanıcı hatası olarak mı görüyorlar yoksa değiştirip yolluyorlar mı garantide?

Belli olmaz. 1 senedir kullandığım telefonun tuşları hiç soyulmamış. Bunu şu olay ile bağdaştırırsak garantiye giriyor olabilir: Bir laptop sırt çantasını Hepsiburada'dan almıştım. Kollarından biri koptu ve laptop'ı tutan kısmı da koptu. Bende garantiye (hepsiburada'ya) gönderdim. Değişim yaptılar.

Tuş soyulması da aynı anlama geliyor olabilir.
  • quote:

Sadece 512 MB RAM'imiz eksik diye telefon eskiyor. İnanıyorum 1 GB RAM olsaydı şuan piyasada olmasa da bir yıldızdı. 512 MB RAM artık yetmiyor, değil oyunlar için; normal günlük kullanılan uygulamalar için bile yetmiyor.

Hatta telefonumuzun en güzel özelliği olan Timescape UI arayüzünü bile kullanmak imkansızlaşmış. Sadece Facebook uygulaması RAM'in yarısına kadarını sömürürken bunun içine diğer servisleri katmak telefonu öldürmek gibi birşey, bir noktadan sonra uygulamaların tümü geç açılmaya başlıyor.

Sırf 512 MB RAM yüzünden telefonumun özelliklerini kullanamamak beni oldukça sıkıyor ama katlanıyorum.

Aynen.. Aynı dertten müzdaribiz hepimiz.. Üreticilerin yaptığı çakallıklardan biri bu da..

• quote:

Orijinalden alıntı: Klingson

quote:

Sadece 512 MB RAM'imiz eksik diye telefon eskiyor. İnanıyorum 1 GB RAM olsaydı şuan piyasada olmasa da bir yıldızdı. 512 MB RAM artık yetmiyor, değil oyunlar için; normal günlük kullanılan uygulamalar için bile yetmiyor.

Aynen.. Aynı dertten müzdaribiz hepimiz.. Üreticilerin yaptığı çakallıklardan biri bu da..

9 yıldır vazgeçmediğim Sony&Ericsson markasına Xperia Pro yüzünden veda ettim.

Telefona koydukları 512 mb ram ve 1 gb hafızanın %90'lık kısmını kullanan yazılımcıları utansın....

Telefon defterine girmek bile eziyet olmuştu. En kötüsü de açılış ve kapanış süreleriydi. Ayrıca rami meşgul eden programları bulup tek tek kapatmak ayrıca bir eziyetti.

Marketten indirdiğin sittir bottan 3 mb uygulamayı 3 dk'da kuruyordu...

Geçen ay aldığım 32 gb sd kartla birlikte 400 TL'ye verdim.

899 TL'ye S4 mini aldım. Sırf rami boşaltmak orijinal uygulaması var. Xperia Pro'dan sonra Ferrari gibi geldi bu telefon.

• quote:

Orijinalden alıntı: Trim

quote:

Orijinalden alıntı: Klingson

quote:

9 yıldır vazgeçmediğim Sony&Ericsson markasına Xperia Pro yüzünden veda ettim.

Telefona koydukları 512 mb ram ve 1 gb hafızanın %90'lık kısmını kullanan yazılımcıları utansın....

Telefon defterine girmek bile eziyet olmuştu. En kötüsü de açılış ve kapanış süreleriydi. Ayrıca rami meşgul eden programları bulup tek tek kapatmak ayrıca bir eziyetti.

Marketten indirdiğin sittir bottan 3 mb uygulamayı 3 dk'da kuruyordu...

Geçen ay aldığım 32 gb sd kartla birlikte 400 TL'ye verdim.

899 TL'ye S4 mini aldım. Sırf rami boşaltmak orijinal uygulaması var. Xperia Pro'dan sonra Ferrari gibi geldi bu telefon.

Aklımda o tarz düşünceler var benimde ama bununda klavyesini bırakamıyorum.Yeni format attım 11 aydan sonra.. Çok fazla uygulama yüklemeden kullanmaya çalışacağım artık gittiği kadar..

• İstediğin kadar format at. Telefona öyle saçma sapan dahili bileşenler yüklü ki... Bu telefona bu dahili bileşeni koyanlar hiç düşünmemiş mi acaba telefonda kullanılabilir 330 MB ram'in olduğunu?

Telefona format atmak aşırı yetersiz kalıyor. Hiçbir program yüklememeyi geçin. Dahili bileşenlerden çok sık kullandıklarınız hariç, diğer tüm bileşenleri silmelisiniz. Ancak böyle telefon doğru düzgün çalışıyor. İçerisinde telefon, mesajlaşma, fm radyo, kamera gibi çok gerekli bileşenlerin kalması gerekiyor. Ancak ram'in bundan sonra da daha da çok boşalmasını beklemeyin. Sadece "Ayarlar" bileşeni tek başına 50 MB ram sömürmeye başlayacak. Rehber ve mesajlaşmayı da katarsanız kullanılabilir 330 MB'lık boş alan hemen doluyor ve hiçbir şey yüklü olmayan telefon kağnı gibi ağırlaşıyor.

Yukarıdaki tüm işlemleri rootlu, bootloader kilidi açık, orjinal rom yüklü telefonumda; TitaniumBackup ile yaptım (bileşen silme). Ancak tüm silme işlemlerime rağmen boş ram'de artış olmaması çok canımı sıktı.

Eğer telefonu sadece kendi ekstra bileşenleriyle kullanmaya çalışsanız şunu söyleyeyim; sadece kilit ekranı 100 MB ram götürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkangunes04 -- 23 Eylül 2013; 18:22:10 >

• bende bu telefonu almaya karar verdim fakat ikinci el alıcam varsa satmak isteyen özel mesaj atabilir.
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.