Şimdi Ara

SEAGATE BARRACUDA 3 TB ST3000DM001 ARIZALI DİSK YARDIM..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    SEAGATE BARRACUDA 3 TB ST3000DM001 dahili diski
    -pc bazen görüyor bazen görmüyor.
    -sistem özelliklerden taratıyorum 5 dk sonra donanım kısmına düşüyor
    -yönet \ disk kısmından format atmaya çalışıyorum, raw olarak görünüyor ve format atmıyor
    -easus vb programlarla tekrar partition oluşturmaya çalıştım, ntfs yaptı fakat bu seferde pc tekrar açınca disk yok
    -sistem kurmaya çalıştım wind. bazen gördü, bazen görmedi, gördüğü zamanda bu diske sistem kurulamaz dedi, partition silip tekrar oluşturamadım.
    -data ve güç kablosu değiştim, hatta baska pcde denedim sonuç aynı.
    -kartı söktüm yanık vs görünmüyor
    -mac sistemde denedim format atamadım
    -linuxta program hata verdi, yine format atamadım

Disk çalışması gayet normal ses seda yok, kafa vurma belirtisi yok. ısınma normal bir ısınma.

Bilgi önemli değil diski kurtarmaya çalışıyroum.

Acaba karttamı yoksa diskin ana gövdede mi arıza var nasıl anlarım.

Aynı diskin kartından sipariş vermeyi düşünüyorum.

Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

• Smart durumunu ekleyin anlayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Smart durumunu ekleyin anlayalım.

Wind. hddyi göryür ve hd tune ile baktığmda bu şekilde.
     SEAGATE BARRACUDA 3 TB ST3000DM001 ARIZALI DİSK YARDIM.. SEAGATE BARRACUDA 3 TB ST3000DM001 ARIZALI DİSK YARDIM..

• Hd Tune her şeyi söylemiş zaten. Diskin dışında, kartında her hangi bir sorun yok. Boşu boşuna kart aramayın.
    Kaldı ki kart değiştirseniz bile firmware den dolayı diski çalıştırmayacaktır. İçinde önemli verileriniz varsa diske
    daha fazla elektrik vermeden profesyonel veri kurtarma yapan bir firmadan destek alın ...
  • içinde önemli verileriniz yoksa garantiye gönderin kesin değişimi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cango34

Hd Tune her şeyi söylemiş zaten. Diskin dışında, kartında her hangi bir sorun yok. Boşu boşuna kart aramayın.
    Kaldı ki kart değiştirseniz bile firmware den dolayı diski çalıştırmayacaktır. İçinde önemli verileriniz varsa diske
    daha fazla elektrik vermeden profesyonel veri kurtarma yapan bir firmadan destek alın ...

Pcye taktıkdan sonra 10-15 dk beklemeden veya bi kaç kere pcyi yeniden başlatmadan pc diski görmüyor. Geçenlerde diski gördü ve LLF başlattım fakat disk çıkarıldı uyarısıyla işlem ilk başlarda kesilmiş o yüzden karttan şuphelenmiştim. İçinde bilgi yok amacı fizikselini kurtarmak.

Teşekkür ederim cevap için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chinopk

içinde önemli verileriniz yoksa garantiye gönderin kesin değişimi olur.

Önemli bişey yok fakat garantiside yok, yeni bitti, o yüzden olacaksa fizikseti kurtarmaya çalışıyorum.
  • seagate kendi sitesinden kontrol ettinizmi bazı diskler Türkiyede 2 yıl ama globalde 3 yıl bence resmi sitedende kontrol edin. Garanti devam ediyorsa değiştiriyorlar.
  • Hddyi elektriğe bağladığımda çıkardığı sesi göstermek için youtube yükledim.
    Ustalar sesi dinlerse ne arızası olduğunu tamir olurmu olmazmı anlarlar belki.
    Aynı hdd den aynı sorunla 2 adet var.

https://youtu.be/7Gzcx0w_S28

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • Ethannhunt E kullanıcısına yanıt
    Okuyucu kafa arızası gibi görünüyor hocam. Tamir olmazlar ...
  • Slm, disk e birde HDD SENTINEL programı ile bakarmısınız, saglık durumu %20-30 un altında gibi sanırım. Eger oyleyse yapılacak cok birsey yok gibidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SCORPION07
    Slm, disk e birde HDD SENTINEL programı ile bakarmısınız, saglık durumu %20-30 un altında gibi sanırım. Eger oyleyse yapılacak cok birsey yok gibidir.

Kardeş elinde sentinel full setup var mı, bi yere yükleyip linkini verir misin.
    Bir sürü indirdim hep rar lar bozuk. Yada sitelerden son %1 de hata verip kesti. sinir oldum.

sana zahmet bekliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.