Şimdi Ara

SESSİZ KLİMA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
5.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aslanx1

quote:

Orijinalden alıntı: ordeniz

18'lik DD kullandım,3 sene önce bir Kasım sabahı dellendim gürültüsünden,gittim İklimsa'dan bir Mitsubishi aldım,kafam rahat.Öyle böyle değil ama,bu kadar az cümleyle anca bu kadar ifade edebilirim.İnanın bana bu kadar büyük bir fark olamaz.

Hocam bende degistirip mitsubishi elektrik aldim, bizdeki ses olayi cozuldu fakat simdide alt ve ust katin klima seslerine yogunlasmaya basladim eskiden bizimkinin sesinden dolayi hissetmiyordum... bizden gelmeyen ses simdi onlardan geliyor

Demekki komşukarada birer Mitsubishi alacan ki rahat edesin....

• sonuca yaklaştım artık. elemelerden sonra fiyatta önemli olduğu için şunlarda karar kıldım:
    bunu 1100 tl 12 taksitle alabiliyorum diamond
    http://www.akilliklimaantalya.com/index.php?route=product/product&product_id=77
    bunu da 1200 tl 12 taksit demirdöküm
    http://www.demirdokum.com.tr/?urun=inverter-duvar-tipi-split-klima-9-kbtuh
    bu da 1500 tl henüz ucuz satan yer bulamadım alarka carrier
    http://www.alarko-store.com/urun/alarko-carrier-53-nqv-025m-9900-btu-inverter-klima_153.aspx?CatId=134&ref=akakce&v=1.64.5
    http://www.alarko-carrier.com.tr/AC_Urunler.asp?ID=ACU&UrunKodu=52
    siz olsanız hangisini alırdınız

• quote:

Orijinalden alıntı: gamingmaster

sonuca yaklaştım artık. elemelerden sonra fiyatta önemli olduğu için şunlarda karar kıldım:
    bunu 1100 tl 12 taksitle alabiliyorum diamond
    http://www.akilliklimaantalya.com/index.php?route=product/product&product_id=77
    bunu da 1200 tl 12 taksit demirdöküm
    http://www.demirdokum.com.tr/?urun=inverter-duvar-tipi-split-klima-9-kbtuh
    bu da 1500 tl henüz ucuz satan yer bulamadım alarka carrier
    http://www.alarko-store.com/urun/alarko-carrier-53-nqv-025m-9900-btu-inverter-klima_153.aspx?CatId=134&ref=akakce&v=1.64.5
    http://www.alarko-carrier.com.tr/AC_Urunler.asp?ID=ACU&UrunKodu=52
    siz olsanız hangisini alırdınız

Kardeş, belirlediğin bütçeye uygun olarak, Al Bunu için rahat etsin. Zaten yatak odasında en fazla kaç kişi olacak ve ne kadar alan olacak. Hem yeter, hem de Bu Konuda anlattığım gibi kullanırsan, ses de duymazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 17 Ağustos 2012; 19:30:03 >

• bir de şöyle sessiz bir mitsubishi var ki aklımı çelmiyor değil:
    http://www.alalimbakalim.com/urun/mitsubishi-srk25zj.aspx
  • quote:

bir de şöyle sessiz bir mitsubishi var ki aklımı çelmiyor değil:
    http://www.alalimbakalim.com/urun/mitsubishi-srk25zj.aspx

http://www.mhiklima.com/Mitsubishi-Bireysel-Klima/Standart-Inverter-Klimalar/Srk-Zj-Duvar-Tipi-Klima

Alınız güzel.

• Kullanma şeklinize göre seçiminizi şekillendirin bence. Kısa süreli kullanımlar için misal belli saatler arasında, belli aylarda kullanacaksanız çok büyük paralar vermeyin. Fakat yaz kış kullanılacaksa, yeri gelecek 24 saat kullanılacaksa üstteki marka ve cihazlar tabi ki çok iyidir. Ben kısa süreli ve belirli aralıklarda kullanacağım için kabul alarko tercih ettim. Fakat daha da altına inmedim.
  • Airfel as18 gree serisi klima aldık dün montajı yapıldı ürün 39 m2 de gayet başarılı soğutuyor, görüntüsü fiyatına göre gayet iyi, fan sesi 1. seviyede hiç rahatsız edici değil, yüksek seviyelerde duyulan ses ise anormal değil nihayetinde fan dedirtiyor. Gelelim soruna ses konusu sadece ürünle ilgili olmuyor, bizim dairemizde ankastre borulama vardı 24000 btu klimaya göre çekilmiş servis boru çapını kaynak ile düşürerek montaj yaptı ve dirseği eli il döndürdü sanırım, şu an akışkan sesi çok yüksek boyutta fan sesini mumla arıyoruz, servisi aradım gelip bakacak ama kaynak nedeniyle çok ümit vermedi
    bu konuda yapılabilecek birşey varmı arkadaşlar boru 15 m civarında olduğu için değiştirmem imkansız, kaynağı redüksiyon gibi yaparsa durum değişmemz mi
  • Kaynak veya rediksiyon gaz akışını değiştirmez.Hatta kaynak daha iyidir.Daha sağlamdır.Gaza akış sesi büyük ihtimalle uygun olmayan boru çapından kaynaklanıyor.Birde 15 mt. demişsiniz,7 mt den sonra ilave gaz şarjı gerekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Kaynak veya rediksiyon gaz akışını değiştirmez.Hatta kaynak daha iyidir.Daha sağlamdır.Gaza akış sesi büyük ihtimalle uygun olmayan boru çapından kaynaklanıyor.Birde 15 mt. demişsiniz,7 mt den sonra ilave gaz şarjı gerekli.

Mbirol bey cevabınız için teşekkür ederim, kaynaktan kastım boru çapının düşürüldüğü bölge idi redüksiyon ile daha yumuşak bir geçiş sağlanırsa ses azalır mı diye düşündüm
    servis geldiğinde ilave gaz şarjını soracağım, ilave gaz konulmadığı için ses sorunu oluşur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cramped

quote:

Kaynak veya rediksiyon gaz akışını değiştirmez.Hatta kaynak daha iyidir.Daha sağlamdır.Gaza akış sesi büyük ihtimalle uygun olmayan boru çapından kaynaklanıyor.Birde 15 mt. demişsiniz,7 mt den sonra ilave gaz şarjı gerekli.

Mbirol bey cevabınız için teşekkür ederim, kaynaktan kastım boru çapının düşürüldüğü bölge idi redüksiyon ile daha yumuşak bir geçiş sağlanırsa ses azalır mı diye düşündüm
    servis geldiğinde ilave gaz şarjını soracağım, ilave gaz konulmadığı için ses sorunu oluşur mu?

Gaz şarjı ilavesinden de kaynaklanabilir,ama kesin diyemem.Sizin tesisat 5/8 dir,ilave edilen boru 1/2 oluyor.ikisi zaten birbirine sıkı girer.Zaten arasındaki 3 mm lik bir çap farkı var.Oda neredeyse borunun et kalınlığı..

İlave gaz şarjı mutlaka teknik dökümanında yazan miktar kadar,hassas terazi ile gramajında ve likit(tüpü ters takla çevirerek)Verilmelidir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cramped

quote:

Gaz şarjı ilavesinden de kaynaklanabilir,ama kesin diyemem.Sizin tesisat 5/8 dir,ilave edilen boru 1/2 oluyor.ikisi zaten birbirine sıkı girer.Zaten arasındaki 3 mm lik bir çap farkı var.Oda neredeyse borunun et kalınlığı..

İlave gaz şarjı mutlaka teknik dökümanında yazan miktar kadar,hassas terazi ile gramajında ve likit(tüpü ters takla çevirerek)Verilmelidir.

dolayısıyla kaynaklanan bölge çok önemli değil o zaman dirsek kontrolü ve gaz şarjını kontrol etmesini isteyeceğim öylemi?

• Mitsubishi dxk09z4 aldım arkadaşlar. 1750 tl. pazartesi gelip kuracaklar. deneyimlerimi burada paylaşırım.
    tavsiyeler için teşekkür ederim.
    bu arada ses seviyesi
    iç: 22-30-36 db
    dış: 46 db
    yani oldukça iyi
  • Sessiz klima arıyordunuz gittiniz 5. kalite mitsu aldınız bu sessizse bende ermişim.

• gittim iklimsa da test ettim hiç sesi duyulmuyor. ayrıca 22 desibel iç 46 desibel dış ses sizce yüksek mi oluyor?
    5. kalite mitsuyu hiç anlamadım??

• Arkadaşım ben baymak elite serisi aldım 12 lik muazzam soğutuyo ve hiç ses yok diyebileceğim kadar da sessiz.. istanbulbilişimden almışdım 881 tl ye.. şuan fiyatı 1049 tl olmuş.. tavsiye ediyorum bu markayı ve bu modeli..
  • MITSUBISHI DXK09 Z4-S inverter klima montajı yapıldı. 24 saat test ettim, gelelim izlenimlere:
    1750 tl'ye iklimsa'dan 10 taksite almıştım. özellikleri kısaca şöyle

soğutma: 8500, 9200 btu
    ısıtma: 9500, 13000 btu
    EER 3.29
    COP 4.12
    ses iç: 22-30-36 desibel
    dış: 46 desibel

fiyatı daha makul ürünler vardı ancak ben en sessizi aradığım için bunu aldım. eğer bunu
    almasaydım DEMİRDÖKÜM'ün yukarda linkini verdiğim klimasını alırdım. çünkü fiyatı uygun
    ve sessiz diye satılan ürünlerden daha sessiz. aldığım Mitsubishi'yi diğer DXK 09 Z3 modelle
    karıştırmayalım, bu Z4. 2012 model ve diğerinin özelliklerinden daha iyi özelliğe sahip.
    klima yatak odasına takıldı. montajı iyi yaptılar, vakumlama falan tamam...
    ben otamatik modda ve genelde ekonomi modunda kullanıyorum. bazı özelliklerini
    anlatmayacağım sleep tuşu, kanat yönü ayarlama falan hepsi var. tek eksi yanı
    iyon, karbon filtre falan yok. iklimsa birini bana hediye edecek.

gelelim asıl mevzuya... SES
    sesi gerçekten düşük arkadaşlar. yüksek güç modu hariç klima sessiz. çok düşük
    insanı rahatsız etmeyen bir sesi var. dış ünite bile sessiz inanılmaz bişey.
    benim gibi sessiz ve kaliteli klima arayan herkese tavsiye ederim

• quote:

MITSUBISHI DXK09 Z4-S inverter klima montajı yapıldı. 24 saat test ettim, gelelim izlenimlere:
    1750 tl'ye iklimsa'dan 10 taksite almıştım. özellikleri kısaca şöyle

soğutma: 8500, 9200 btu
    ısıtma: 9500, 13000 btu
    EER 3.29
    COP 4.12
    ses iç: 22-30-36 desibel
    dış: 46 desibel

fiyatı daha makul ürünler vardı ancak ben en sessizi aradığım için bunu aldım. eğer bunu
    almasaydım DEMİRDÖKÜM'ün yukarda linkini verdiğim klimasını alırdım. çünkü fiyatı uygun
    ve sessiz diye satılan ürünlerden daha sessiz. aldığım Mitsubishi'yi diğer DXK 09 Z3 modelle
    karıştırmayalım, bu Z4. 2012 model ve diğerinin özelliklerinden daha iyi özelliğe sahip.
    klima yatak odasına takıldı. montajı iyi yaptılar, vakumlama falan tamam...
    ben otamatik modda ve genelde ekonomi modunda kullanıyorum. bazı özelliklerini
    anlatmayacağım sleep tuşu, kanat yönü ayarlama falan hepsi var. tek eksi yanı
    iyon, karbon filtre falan yok. iklimsa birini bana hediye edecek.

gelelim asıl mevzuya... SES
    sesi gerçekten düşük arkadaşlar. yüksek güç modu hariç klima sessiz. çok düşük
    insanı rahatsız etmeyen bir sesi var. dış ünite bile sessiz inanılmaz bişey.
    benim gibi sessiz ve kaliteli klima arayan herkese tavsiye ederim

hayırlı olsun
    edit:ben filtrelere inanmıyorum hocam hikaye bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 30 Ağustos 2012; 20:32:36 >

• Merhabalar, inverter olmayan sessiz klima almak istiyorum. Ben de yatak odasında kullanacağım. Önerebileceğiniz bir ürün var mı?

Şu an 9 binlik beko marka bir zımbırtı kullanıyorum ve geceleri yatarken kulağıma silikon tıkaç takıyorum yine de sesi rahatsız ediyor. Yakında söküp balkondan aşağı atacam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalok -- 11 Temmuz 2013; 11:36:57 >
  • daikin al daikin
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.