Şimdi Ara

SIDIKA diye bir dizi vardı... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: capote

hele bir diyalog vardı ki...Hala koparım

Evin annesi şöyle bir cümle kuruyordu.

-Hadi oğlan ninja olup kendini kurtardI.Bu kızın hali ne olacak?

oğlan

• ShowTvNet.com sitesinden hala izlenebiliyor dizi, arada biraz gülmek için açıyorum ben. :)

http://www.showtvnet.com/dizi/Sidika/index.shtml
  • Ben Sıdıka dizi olarak yayınlanmadan önce kitabını okumuştum ve inanın kitabı dizisinden on kat daha komik. Hatta hep dediğim şey, kitaptan uyarlama ( film ya da dizi uyarlaması) aslını yaşatamıyo pek ama yine de dizisi de fena değildi. Bulabilirseniz kitabı okuyun derim ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KızılveKara -- 4 Mart 2007; 12:35:36 >
  • Safiye sakanın terliğine hastaydım yaw.Samimin kafasını kaç kere yarmıştı o terlikle.Tabi sıdıkada nasibini almıştı terlikten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HoLiGaN!

quote:

Orjinalden alıntı: capote

hele bir diyalog vardı ki...Hala koparım

Evin annesi şöyle bir cümle kuruyordu.

-Hadi oğlan ninja olup kendini kurtardI.Bu kızın hali ne olacak?

oğlan

O anlamda değldir büyük ihtimal

• quote:

Orjinalden alıntı: avea-zede

Ben Sıdıka dizi olarak yayınlanmadan önce kitabını okumuştum ve inanın kitabı dizisinden on kat daha komik. Hatta hep dediğim şey, kitaptan uyarlama ( film ya da dizi uyarlaması) aslını yaşatamıyo pek ama yine de dizisi de fena değildi. Bulabilirseniz kitabı okuyun derim ...

kitabınından eski galiba H.B.R.maymun'da köşesi vardı sıdıka'nın. ama ne muhabbettler ne absürtlükler. doyamazdım okumaya
  • türk televizyon yarihinde yapılmış en komik,en güzel,en karakter sahibi dizidir...
  • bende çok severdim.
  • ya kuka muabbetini hatırlayan varmı...hani sıdıkanın annesi ve babası :)))))))))))))
  • safiye: 'sana bi küfrederim yedi sülalene cevap hakkı doğar!'
  • Sıdıka replikleri...

--------------------------------------------------------------------------------

Atilla Atalayın müthiş karakteri sıdıka bi zamanlar T.V. dizi olarak yayınlandı... Nedendir bilinmez(?) pek fazla rağmet görmedi oynarken.. Aşşağıda diziden bi kaç replik var;

sıdıka,samim'in yarışmaya girmesiyle alay ederken,samim sinirlenir:
    - cesedini parçalara bölerim.her organın bir kanalda yayınlanır.kafanla reha muhtar röportaj yapar,dilini ali kırca sunar.ee artık samanyolu televizyonu da ruhuna bir fatiha okur herhalde...

kenar ile selahattin Rakı sofrasında muhabbet ederler:
    kenar: - bizim de bir gargamel kamil var biliyorsun değil mi?
    selahattin:- hani şu ''alkol duvarını aşan cisimler;kütleleri oranında haydari ve mezeye dönüşür.'' hipotezini bulan mı?abi,adama ''rakının einstein'i'' diyorlarmış..
    kenar: - yok,bu adam içince içinden başka başka insanlar çıkıyor.bir keresinde vietnamlı dördüz annesi bir kadın çıkmış.geçen de ben çıkmışım.
    selahattin: - yok abi dedikodudur.senin ne işin var adamın içinde?

sıdıka maça gitmek istemektedir..evde tezahürat antremanları yapar..
    sıdıka: - veysel hoca takımı buraya getir!!!
    safiye: - elin heriflerini eve çağırma!!!

sıdıka,zekeriya'yı oyalamaya çalışmaktadır..
    sıdıka:- lades..dün gece lades tutuşmuştuk..
    zekeriya: - neyle tutuştuk ladesi?yemekte tavuk mu vardı?
    sıdıka: - tavuk suyuna çorba vardı..
    zekeriya: - tavuk suyu ile ne zamandan beri lades tutuşuluyor? yoksa fifa lades kuralları mı değişti?

sıdıka:anne,galaksinin dışında ne var?
    safiye:nerden bileyim,ben kaptan kirk miyim!!

samim, zekeriya emekli olunca sıkılmasın diye eve atari getirmiştir..
    zekeriya:- babaya atari almış..oldu olacak gazoz kapağı da getirseydin!!

safiye:daha hazırlanmadın mı kız??
    sıdıka:neye hazırlanıcam??
    safiye:mir uzay üssü'ne kenetleneceğiz ona hazırlan..

safiye:bu eskidi artık.yeni bir buzdolabı almak lazım..
    zekeriya:robert bosch muyum lan ben sana iki günde bir buzdolabı alıcam!!

• dizinin en bomba repligi budur kanimca..

samim:
    "bak sidika, bir ask cinayetinin arefesindeyim.
    sevgilimi onun sevgilisini ve kendimi, yalnizca sevgilimi, yalnizca kendimi, yahut sadece sevgilimin sevgilisini, sevgilimle onun sevgilisini, kendimle sevgilimi veya kendimle sevgilimin sevgilisini öldürmek uzerine alti ayri cinayet tasarim var.

simdi gereksiz yere kizkardes alternatifini de sokmayalim araya. kafam karisacak!"

• yahu ESKİ BÖLÜMLERİNİN tekrarını yayınlasa ya show tv yeniden yalnız yeni bölümleri olmasın onlar pek de iyi değillerdi...
  • Evet iyi bir diziydi. Sonradan tekrar yaptılar diziyi de o pek tutmadı. İzlerdik ufakken, şimdi bakıyorum da sanki yaşlanmış gibi geldi bana Sıdıka:)
  • harika bir diziydi...Ama eski bölümleri yayınlansa hala tutar eminim...
  • Evet çok güzel bir diziydi
    Hatta Yılmaz Erdoğan ın Mükremin abi ve Lütfiye Karekteri de ondan esinlenme (Artık ne biçim esinlenmeyse tıpkısınızn aynısı esinlenme oluyor bkz. greys anatomi-show tv doktorlar)
    Bir de apartman yengesi vardı çok tırsarlardı.
    yeniden yayınlansa keşke
    sevgili günlük.....
    diye başlayan cümleler iyidi.
  • Şu an bile izliyorum manyak komedi yaw....
  • bende cok severdimm..cok guseldii...annesi durmadan terlik fırlatıyoduu kızaa
  • Sıdıka dizisinde Samim ile Zekeriya , Kaygısızlarda da Kültüginle adamları çok iyi rol yapıyorlardı
  • 90 larda türkiyede televizyonculuk şimdikinden çok çok daha iyiydi
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.