Şimdi Ara

SIFIR ARABA NASIL AÇILIR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR SIFIR BİR DİZEL TOYOTA ALDIM HER KAFADAN BİR SES ÇIKIYOR BENDE SİZLERİNDE GÖRÜŞÜNÜ ALAYIM DEDİM SIFIR ARABA NASIL AÇILIR KİMİ YÜKSEK DEVİR DİYOR KİMİ DÜŞÜK DEVİR

++++++++++++++++++++++

konu açmadan önce arama yaptırırsan hem çok seviniriz hemde bir çok bilgi ve paylaşım bulmuş olrsun.

http://forum.donanimhaber.com/search.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyastosun -- 12 Haziran 2006; 12:35:31 >

• Turbolu bir araç almışsın onun için ilk 1000km fazla zorlama derler.Çok da düşük devirde gitme.

Gerçi bana kalsa 100kmden sonra bas derim ama senin malına zarar gelmesin
  • Öncelikle hayırlı olsun aracın güzel bir tercih yapmışsın...

Şimdi genelde ilk 1500 km de araç yüksek devirlerde sürülmez.Çünkü motordaki parçalar 0 olduğu için birbirlerine uyum sağlamaları için fırsat tanımalısın.BUnun için dizellerde genelde ilk 1500 km 3000 devirin üstüne çıkmamalısın.Hatta 2500 ün üstüne çıkmasan daha iyi olur.Düşük devirlerde kullanmaya çalış, sert fren den ve ani gazdan kaçın.Arabanı sanki kırılgan bir cam gibi görmeye çalış ani manevra yapma. Yaşlı adamlar gibi yavaş sür.1500 km yi geçtik ten sonra uzun yolda arabanın son hızını görmek motor açısından iyi olabilir.MOtor max performansında kullanılır.Uzun yol iyi gelir.
  • önüne biri çıksa bile sert fren yapmaa....

geçen belediye otobüsünde konsola motor rodajdadır diye demir yazı vidalamışlar.....(ikarus)....ama şöför tam tersini yapıyodu sanırsam=)....ztn göztepe ssk dan kadiköye kadar ben tarif ettim yolu şöfor e....=).....

Bu arada hayırlı olsun güle güle kazasız belasız kullan......kitapçıkta falan birşey yazmıyormu??rodaj hakkında....
  • SIFIR ARABA NASIL AÇILIR

onu bilmem de bu topic birazdan kitlenir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ahmey

SIFIR ARABA NASIL AÇILIR

onu bilmem de bu topic birazdan kitlenir

niye kitleniyor?

ilk 1000km 3000 deviri geçme.1500-3000 devir arası kullan.1000km geçince 4500 devire çıkabilirsin.kademeli şekilde deviri arttır.

devirli kullandıktan sonra motoru hemen stop etme.rölantide 30 sn çalşısın turbo yağlanması tamamlansın.
  • bu konu daha önce benim hatırladğım kadarıyla 5 defa konuşuldu; hatta birinde fiatci emrenin anlatmaktan dilinde tüy bitti

tamam burası bir forum bilgi alışverişi esas ama aracın kitapçığında o araç için geçerli rodaj süresi ve ne yapılacağı mutlaka vardır
    saygılar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ahmey

bu konu daha önce benim hatırladğım kadarıyla 5 defa konuşuldu; hatta birinde fiatci emrenin anlatmaktan dilinde tüy bitti

tamam burası bir forum bilgi alışverişi esas ama aracın kitapçığında o araç için geçerli rodaj süresi ve ne yapılacağı mutlaka vardır
    saygılar..

öyle desene.ok kitlensin ozaman
  • sadece devirli kullanmakla alkası yok rodajın.Eksik bilgilendirmeyelim.

Ani fren,ani kalkış, devamlı aynı süratte girmek,devamlı aynı viteste gitmek, bunlarda rodaj süresince dikkat edilmesi gereken hususlar.Mesela devamlı 100 le gitmek de etkiliyor arada gaza basıp sonra eski hıza dönmek lazım.Toyotada zaten 1000 km galiba servise gidiliyor genel bir kontrol yapılıyor sorun falan var mı diye.O zamana kadar dikkatli kullanmak gerekli.

Ayrıca bunlar sürücü kurslarında derslerde anlatılıyor.Dikkat etmediniz herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrvw -- 11 Haziran 2006; 23:44:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugrvw

sadece devirli kullanmakla alkası yok rodajın.Yanlış bilgilendirmeyelim.

Ani fren,ani kalkış, devamlı aynı süratte girmek,devamlı aynı viteste gitmek, bunlarda rodaj süresince dikkat edilmesi gereken hususlar.Mesela devamlı 100 le gitmek de etkiliyor arada gaza basıp sonra eski hıza dönmek lazım.Toyotada zaten 1000 km galiba servise gidiliyor genel bir kontrol yapılıyor sorun falan var mı diye.O zamana kadar dikkatli kullanmak gerekli.

Ayrıca bunlar sürücü kurslarında derslerde anlatılıyor.Dikkat etmediniz herhalde.

kimse yanlış birşey yazmamış ki
  • Düzelttim ok?
    quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

quote:

Orjinalden alıntı: ugrvw

sadece devirli kullanmakla alkası yok rodajın.Yanlış bilgilendirmeyelim.

kimse yanlış birşey yazmamış ki

• Araban hayırlı olsun kardeş. Ben sana burada bilgi veriyorum ve diyorum ki;
    1) Dizel arabalar düşük devirde kullanılmaz
    2) Ama motor açmadan önce fazla zorlama açmak için 2000 ile 3000 devir arasında vites değiştir
    3)Arkadaşların dediği gibi ani firenden felan kaçın. Ama zora düşersen bas dibine kadar.
    4) Bak unutma arabayı STOP etmeden önce şöyle 3-5 saniye bekle yoksa turbo bozuluyor.
    5) Dizel araba düşük devirde çok benzin yer (Bu biraz gönderme oldu galiba)
    6) Sorun varsa buraya yaz...

• dizel araba düşük devirdede kullanılır yüksek devirdede bu tabiki yeni teknoloji için geçerli
  • Bende düşük devirde kullanılır diye biliyorum tabi dizeller için!
  • Bu konu defalarca konusuldu... rodaj kelimesi dilimizde "alisma" manasina gelir. Hareketli motor parçalarinin ve yataklarin alismasi. Onceden konusulan detaylara tekrar girmeden sadece motor yagini 1500 km sonunda mutlaka degistirmenizi oneririm. Servis gerek olmadigini bile soylese paraya aciyip kanmayin. Eger uzun omurlu bir motorunuz olsun istiyorsaniz, yagi mutlaka degistirin.
  • Dizel arabanı ödünç vermek durumunda kalırsan DİZEL olduğunu hatırlat.Yaşanmış bir olaydır.Ödünç alan kişi dizel olduğunu bilmeden,benzin almaya kalkıyor.Ve olanları siz hayal edin.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Muhendis06

Bu konu defalarca konusuldu... rodaj kelimesi dilimizde "alisma" manasina gelir. Hareketli motor parçalarinin ve yataklarin alismasi. Onceden konusulan detaylara tekrar girmeden sadece motor yagini 1500 km sonunda mutlaka degistirmenizi oneririm. Servis gerek olmadigini bile soylese paraya aciyip kanmayin. Eger uzun omurlu bir motorunuz olsun istiyorsaniz, yagi mutlaka degistirin.

GEREKEN AÇIKLAMA GELMİŞ.........ARKADAŞIM TOPİC AÇMADAN BİRAZ ARAŞTIRMA YAPALIM.CANIMIZ ÇIKTI AYNI ŞEYERİ YAZMAKTAN......
  • 1500 km den sonra basınca acılır .
  • bu konuyla ilgili kacıncı topic bu aratsaydın ya orda daha geniş topicler vardı
    quote:

Orjinalden alıntı: ilyastosun

ARKADAŞLAR SIFIR BİR DİZEL TOYOTA ALDIM HER KAFADAN BİR SES ÇIKIYOR BENDE SİZLERİNDE GÖRÜŞÜNÜ ALAYIM DEDİM SIFIR ARABA NASIL AÇILIR KİMİ YÜKSEK DEVİR DİYOR KİMİ DÜŞÜK DEVİR
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.