Şimdi Ara

Sıfırdan motor döktürmenin maliyeti ne olur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
3
Favori
3.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba ben sıfırdan kendi istegime göre bir motor döktürmek istiyorum maliyeti ne olur sizce ??
    Şuan sadece proje aşamasında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeşim firmalar neden milyar dolar arge yapıyor ve onlarca mühendis çalıştırıyor sence? Alasimin dayanimi karliligi kalıp maliyetleri purussuzluk gövdeye uyum daha gider bu o motora can verecek ecu nun yazılımı için nasıl bir çalışma lazım bırak motoru huu huuuu evet yap olur ama 100 bg belki alırsın yüz kilometrede elli litre yakarak.
  • Nasıl yani dökülen motor falan mı istiyorsunuz ?

• https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=97189781&p=1

• quote:

Orijinalden alıntı: Combalac

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=97189781&p=1
    Tek ya da 2 silindir belki bir nebze olabilir.

Sonrası uçar.
  • V12 motor döktürmek istiyorum yani motoru tasarlayım sıfırdan kum kalıba döktürüp yeni bir motor elde etmek istiyorum

• Direk v12 motor? Amac nedir acaba? V motorlar hem maliyetli hem komplike bir motordur. Sirali 4'ten baslasaydiniz bari

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hacker111

Direk v12 motor? Amac nedir acaba? V motorlar hem maliyetli hem komplike bir motordur. Sirali 4'ten baslasaydiniz bari
    Tam Combalac'lık konu diyecektim ki burdaymış zaten seni hınzır seni
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi ülkemizde kumkalıpla motor döken insanlar bir elin parmagını geçmiyor v12olmasının sebebi 2, 5tonluk bir antikayı hayata döndürmek istemem ve kafamda tasarlayıp daha sonra çizme döktügüm bir motor var prensip olarak v12 motoru vtec teknolojisi ile buluşturup üstüne yakıtı daha fazla alması için enjektör sistemi ekledim daha sonra iki turbo ve bir super charger ekledim birkac tane günümüzde yeni kullanılan teknolojiyide bu motorun ciziminde kullandım ama motor o sıcaklık ve basıncı ne kadar kaldırır veya kaç hp gucunde bir canavar olur biliyorum aynı zamanda hangi alaşım kullanılmalı motora kafamda bir sürü soru işareti var ama oncelikle kum kalıpla motoru ne kadara döktürürüm bilmiyorum

• Hocam koplike motor olması sorun degil yeterli çabayla hepsi yapılabilir

• 2 turbo ve supercharger. Bu kadar asiri beslemeyi kaldiracak mi peki motor? Yada ne kadari kendi uretiminiz olacak. Piston, kol. en onemlisi krank. Nasil sogutmayi planliyorsunuz?

Sizin icin bu hayal kusura bakmayin. Yapabiliceginiz yek sey abd den hazir sandik superchargerli 600-700 beygirlik bir motor getirtmek proje cizdirip montajlamak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hacker111

2 turbo ve supercharger. Bu kadar asiri beslemeyi kaldiracak mi peki motor? Yada ne kadari kendi uretiminiz olacak. Piston, kol. en onemlisi krank. Nasil sogutmayi planliyorsunuz?

Sizin icin bu hayal kusura bakmayin. Yapabiliceginiz yek sey abd den hazir sandik superchargerli 600-700 beygirlik bir motor getirtmek proje cizdirip montajlamak.
    O işe hiç girmeyin. Benden söylemesi. Bırakın ustaları, mühendislerin %90 ı o işin altından kalkamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 15 Eylül 2014; 23:17:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

O işe hiç girmeyin. Benden söylemesi. Bırakın ustaları, mühendislerin %90 ı o işin altından kalkamaz.

Alıntıları Göster
    Muhendislik hesaplari gerektirir.Ne kadar guc cikacak,yanma nasil olacak,sicaklik ne dereceye gelecek vs.bunun gibi parametreleri bilmek lazim ki ona gore dokumdeki alasimlar hesaplansin.Dokmesine dokulur ama saglamligi tartisilir.Dokumculerin tumu yapabilir kum kalipla.

Pratikte ise kimse karmasik ve tek bir parca ile ugrasmaz.Cok para verirsen belki.
  • quote:

Yeni mezun makine mühendislerine ver %95'i yapar. İçten yanmalı motor 250 sene önce icat oldu. Ne abarttınız yahu.

Yapar da. Ne gerek var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-18F1A75FA

quote:

Yeni mezun makine mühendislerine ver %95'i yapar. İçten yanmalı motor 250 sene önce icat oldu. Ne abarttınız yahu.

Yapar da. Ne gerek var.

Alıntıları Göster
    firmalara doğrudan sorun

http://ikitelliorg.com/firmalar.asp?site=25

https://plus.google.com/101519325854277055005/about?gl=tr&hl=tr

• Hala geliştirme aşamasındayım araç hariç tüm parçaları üretmeyi planlıyorum araç okadar beslemeyi kaldırmaya kaldırır ama yakıt ne kadar yeterli olur bilmiyorum sogutmayı tam anlamda yapmak için hala araştırıyorum ve cizimlerini inceliyorum şuan pürüzsüz bir proje degil farkındayım ama prüzleri bir bir alıp gercek manada birşeyler ortaya koyacagıma eminim ve haklısın türkiyede yeterli bigiye sahip olup beceremeyen bir çok muhendisvar bu işi siradan bir usta yapamaz zaten ben sadece suan maliyet araştırması yapıyorum yeterli ilerlemeyi kaydettigimde size 3d bir cizimde yollaya bilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Mdertt

Hala geliştirme aşamasındayım araç hariç tüm parçaları üretmeyi planlıyorum araç okadar beslemeyi kaldırmaya kaldırır ama yakıt ne kadar yeterli olur bilmiyorum sogutmayı tam anlamda yapmak için hala araştırıyorum ve cizimlerini inceliyorum şuan pürüzsüz bir proje degil farkındayım ama prüzleri bir bir alıp gercek manada birşeyler ortaya koyacagıma eminim ve haklısın türkiyede yeterli bigiye sahip olup beceremeyen bir çok muhendisvar bu işi siradan bir usta yapamaz zaten ben sadece suan maliyet araştırması yapıyorum yeterli ilerlemeyi kaydettigimde size 3d bir cizimde yollaya bilirim

İçten yanmalı motoru boşver kardeşim, gecelek elelktrikli motorlarda.
  • Elektirikli motorda hız elde etmek biraz zor kardeşim hız demekbdaha fazla enerji kaybı demek buda daha fazla elektirik demek elektrikli motorların daha bi 15 yılı daha var

• quote:

Orijinalden alıntı: rbatasoy

quote:

Yapar da. Ne gerek var.

Onun hesaplarını çocuk oyuncağı sanıyorsanız evet %95 i yapar. Yapar da kaç km gider ? 10.000 ? 100.000 ?
  • Kardeş haklısında senin o dedigin motor döküldükten sonra tam kesinleşir

• quote:

Orijinalden alıntı: Mdertt

Elektirikli motorda hız elde etmek biraz zor kardeşim hız demekbdaha fazla enerji kaybı demek buda daha fazla elektirik demek elektrikli motorların daha bi 15 yılı daha var
    bi motorda benim döktüresim var son zamanlarda
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.