Şimdi Ara

Sıfırdan motor döktürmenin maliyeti ne olur (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
3
Favori
3.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Maliyeti çok fazla olur karşılayabilirseniz kesin olarak yapılır.

Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

O işe hiç girmeyin. Benden söylemesi. Bırakın ustaları, mühendislerin %90 ı o işin altından kalkamaz.

Haki bkunu odemez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki yurddışında maliyeti nasıl olur sizce

• Kum kalıbı nedir ya. Hangi vtec, hangi v12.

Off burası iyice çocuk parkına döndü...
  • Kardeşim firmalar neden milyar dolar arge yapıyor ve onlarca mühendis çalıştırıyor sence? Alasimin dayanimi karliligi kalıp maliyetleri purussuzluk gövdeye uyum daha gider bu o motora can verecek ecu nun yazılımı için nasıl bir çalışma lazım bırak motoru huu huuuu evet yap olur ama 100 bg belki alırsın yüz kilometrede elli litre yakarak.

• Kum kalıp günümüzde bildigimiz tüm otomobil firmalarının kullandıgı bir kalıp türüdür muhendisin cizimine ve ölçülerine uyularak yapılır daha sonra motorda kullanılacak alasım Sıvılaştırılmış halde kalıbın içine dökülüp motor blogu sertleşene kadar sogutulup daha sonra ince islemeve taşlama islemleriyapılır

• Kardeşim ecuyu sorun etmiyor degilim ama bi konuda guvene bilecek tanıdıklarım var bu ciddi bir iş cocuk oyuncagı degil

• Bu konuda cok fazla bi bilgim yok ama aselsan tubitak bile askeri arac yaparken motoru disardan aliyor. Yapsa onlar yapar bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kaç ecunun yazılımını inceleyip bana guvenilir bi ecu yazabilecek bir kaç yazılım mühhendisibtanıdıgım var

• Bakın seri motor uretirken bir sürü belge evrak ve onay alma zorunlulugu var yapmayın yahu

• Bi konu açtık herkez düşman kesildi bakın ben uzun bir süreçte elde ettigim bilgileri tecrübeyi birleştirip birazda yakın çevremde ki insanlardan yardım alarak birşeyler başara bilecegime inanıyorum araç mekanigi ve elektronigi hakkında engin bilgimvar birkaç yıl ugraşıp gerekli hesaplamalar ve eksiklikleri tamamlayarak başarı elde edile bilir bu maliyet düşünülerek yapılabilecek birşey degil eger maliyet işine girerseniz işin içinden cıkılmaz

• Birde çok saçma konusuyorsunuz firmalar milyal dolarlar harcıyor diyosunuz milyar dolarlar harcayıp aracı mesala bir bmw 5.20 di yi 180 bin tl ye satması saçma degilmi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mdertt

Bakın seri motor uretirken bir sürü belge evrak ve onay alma zorunlulugu var yapmayın yahu

birkaç belge onay vs olmasa seri üretim yapıcan galiba
  • Günümüzdeki son model bir bmw nin maliyeti ne kadar dır sence ben söyleyim 15 bin euro yu geçmiyor seri uretimden bahsediyorum özel üretimde çok uçuyor ve avrupada 30 35 euro ya bmw bulabilirsin aynı bmw ülkemizde 190 200 tl civarında sence fiyat farkı nerden geliyor ??

• Hocam uzun uzun seri uretimde senden istedikler şeyleri yazmaya eriniyorum araştır gel neden türk malı araba yok anlarsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

Kum kalıbı nedir ya. Hangi vtec, hangi v12.

Off burası iyice çocuk parkına döndü...

Kum kalıbı,model,maça vs. döküm nedir bilmiyorsan,bunları da bilmezsin.Ortalığın çocuk parkına döndüğü bir konu değil bence.Bir dökümcü olarak yakından takip ediyorum konuyu ama olacak iş değil arkadaşın dedikleri iyi biliyorum.Çabası için takdir ediyorum,en azından bir fikri var.Uzun yıllar isim vermeyeceğim bir otomobil firmasına döküm döktük ama döktüğümüz parça motor değildi tabi ki.
  • Çok teşekkür ediyorum hocam biliyorum akıl işi birşey değil ama hırs var elin italyanı almanı fransızı yapıyor biz niye yapamıyoruz herifler bizim ülkemizde üretiyor hemde birçoğu Türk firmaların yaptığı parçalar mesala bir ara bütün mercedes bir türk firmanın yaptığı makası konusuyodu bilirsiniz kamyon ve tırlar ağır yükten dolayı hep makas kırar adam öyle bir makas yapmış ki 60 ton taşıyor ve kırılmıyor lastikler patladı makas kırılmadı bunu öğrenen mercedes firması adamın firmasını ömür boyu kiraladı bu kadarını yapanbir milletin evladı neden daha iyisini yapıp bir motor üretemesin elimden gelen herşeyi yapıyorum boş vakitlerimde daha ne kadar iyisini yaparım diye düşünüyorum hesap yapıyorum mühendis arkadaşlardan yardım alıyorum antika bir araba icin başladık ama belki yeni bir araba cıkacak ortaya

• quote:

Çok teşekkür ediyorum hocam biliyorum akıl işi birşey değil ama hırs var elin italyanı almanı fransızı yapıyor biz niye yapamıyoruz herifler bizim ülkemizde üretiyor hemde birçoğu Türk firmaların yaptığı parçalar mesala bir ara bütün mercedes bir türk firmanın yaptığı makası konusuyodu bilirsiniz kamyon ve tırlar ağır yükten dolayı hep makas kırar adam öyle bir makas yapmış ki 60 ton taşıyor ve kırılmıyor lastikler patladı makas kırılmadı bunu öğrenen mercedes firması adamın firmasını ömür boyu kiraladı bu kadarını yapanbir milletin evladı neden daha iyisini yapıp bir motor üretemesin elimden gelen herşeyi yapıyorum boş vakitlerimde daha ne kadar iyisini yaparım diye düşünüyorum hesap yapıyorum mühendis arkadaşlardan yardım alıyorum antika bir araba icin başladık ama belki yeni bir araba cıkacak ortaya

Bizim bulunduğumuz sanayii bölgesindeki dökümcülerin hemen hemen hepsi yurtdışına çalışıyorlar ve çok yoğunlar bizde dahil olmak üzere.Dolayısıyla elinde proje,model vs. ile gelen arkadaşlarla görüşemiyorlar bile.Ve belki hayata geçirilebilecek birçok proje keşfedilemiyor.Ben Ankara da yaşıyorum fabrika Konya da bir gün istersen gelip fabrikayı gezip projen için gözlem yapabilirsin hatta ürünün kalıbının yapılması için gerekeni yapabilirim.Otomobil Genel kısmını takip eder fakat yorum yapmam ama ilgi mi çekti konun.Başarılar diliyorum.

• quote:

Şimdi ülkemizde kumkalıpla motor döken insanlar bir elin parmagını geçmiyor v12olmasının sebebi 2, 5tonluk bir antikayı hayata döndürmek istemem ve kafamda tasarlayıp daha sonra çizme döktügüm bir motor var prensip olarak v12 motoru vtec teknolojisi ile buluşturup üstüne yakıtı daha fazla alması için enjektör sistemi ekledim daha sonra iki turbo ve bir super charger ekledim birkac tane günümüzde yeni kullanılan teknolojiyide bu motorun ciziminde kullandım ama motor o sıcaklık ve basıncı ne kadar kaldırır veya kaç hp gucunde bir canavar olur biliyorum aynı zamanda hangi alaşım kullanılmalı motora kafamda bir sürü soru işareti var ama oncelikle kum kalıpla motoru ne kadara döktürürüm bilmiyorum

hocam mesleğiniz nedir acaba mahsuru yoksa eğer ? bu arada hobi olarak mı yoksa bir garajınız atelyeniz var mı?

• V-tec + 2 adet turbo + supercharger ve V12... Hayal denen şey güzel hoş da, bu işin bir de mantık yönü var. Yaş kaç senin

Bir arkadaş ta yeni makine mezunlarının yüzde 95'inin bu işi yapabileceğini söylemiş. Ben de yüzde 99.5 'unun bu işi yapamayacağını iddia ediyorum. Keşke olsa ama şimdiye kadar yapan oldu da biz mi duymadık acaba.. Eski kompedanından bir şey göremedik yenisinden ne göreceğiz.

Bu tür şeyleri sıklıkla takip ediyorum. Endüstri meslek lisesi öğrencisi elektrikli araba yaptı, marangoz ustası ayakkabı ustası araba imal etti. Hayatım boyunca hiç bir makine mühendisinin bireysel olarak şunu yaptım diye bir haberini duymadım.

Geçmişte bir üniversite hocası mühendisin doktora tezini okumuştum. Yağmurlu havalarda aracın ön cam ızgarasından içeri giren yağmur suyunu boru bağlantısıyla silecek suyu bidonuna depolama fikrini icat(!) eden , ama fazla biriken suyun ne olacağı belli olmayan projesiyle doktora lisansı almış. Ben 11 sene önce Tofaş'ın silecek suyu deposuna kurduğum düzenekle suyu kontrol ediyordum. Su belli bir seviyenin altına düştüğünde içeriden ışıkla ikaz ediyordu. Bu durumda benim rütbem ne acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahsin053 -- 16 Eylül 2014; 1:53:53 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.