Şimdi Ara

Sigara da fiyat savaşı Marlboro’yu ucuzlattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
4.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sigara şirketleri yasaklar nedeniyle azalan satışlarının üzerine gelen ÖTV artışının etkisini azaltmak için fiyat savaşlarına girmiş görünüyor

ÖTV artışının ardından fiyatlarını artıran Philip Morris dün yeni fiyatlar açıklayarak yaptığı zammı tamamen geri aldı. Philip Morris vergi artışı sonrasında 7 liraya yükselen uzun Marlboro’nun fiyatını eskiden olduğu gibi 5.75 liraya, kısa Marlboro’nun fiyatını ise 5.50 liraya indirdi. Fiyatlar bugün itibariyle geçerli olacak.

Pazar payı savaşı
    4 Ocak itibariyle, ÖTV artışının ardından Philip Morris ve British American Tobacco fiyatlarını artırırken, Japon Tobacco International (JTI) ÖTV artışının altında zam yapmıştı. ÖTV sonrasında JTI’in Winston marka sigarasına 1.20 TL zam yapması beklenirken şirket 0.75 TL fiyat artışı açıklamıştı.
    Bu fiyatı Murati’nin pazar payına tehdit olarak gören Philip Morris ise Muratti’nin fiyatını aşağı çekmişti. Philip Morris bugün itibariyle de Marlbora’daki artışı tamemen geri almış oldu. Sektöre yakın kaynaklar yaşananların 2004 ortalarında başlayan ve 2005 yılı temmuz ayına kadar süren sigara fiyat savaşlarını hatırlattığına dikkat çekti.
    Philsa’dan yapılan açıklamada, “Bilindiği gibi Bakanlar Kurulu’nun 31 Aralık 2009 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan kararıyla sigaradaki ÖTV oranları yeniden belirlenmiş ve buna bağlı olarak şirketimiz ürünlerinin fiyatları 4 Ocak 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yeniden düzenlenmişti. Değişen pazar dinamikleri çerçevesinde Marlboro ürünlerinin fiyatları 7 Ocak 2010 tarihi itibari ile revize edilmiştir” denildi.
    Öte yandan European Tobacco ürettiği sigara çeşitlerine bugünden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 12.5 ile yüzde 28.5 arasında değişen oranlarda zam yaptığını bildirdi.

Winston ne olacak şimdi 5 lira ona vereceğime 5.50 liraya daha Marlboro alırım.

• ewt güzel oldu
  • Bencede çok güzel oldu, baktılar türkiyede insanların alım gücü yok millet bırakmaya başlıyacak hemen savaş haberleri çıkarıldı paranoyakmıyım bilmiyorum ama bana rekabet gibi gelmiyor.
  • yok arkadaş malboro şeker gibi sigara sabahtan beri 1 paket içtim derdeyse şerersizim Winston'a dönücem
  • parliament ne kadar şuanda ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PomPom

parliament ne kadar şuanda ?

7.25 malesef.
  • çok değil, bir ay hadi iki ay almayın hemen ucuzlatırlar. topluca sigara boykotu yapın. belki bırakmanıza da vesile olur.
    maem indirim yapacaktın da niye zam yaptın demezler mi. bunların ki ya tutarsa hesabı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pew

quote:

Orijinalden alıntı: PomPom

parliament ne kadar şuanda ?

7.25 malesef.

sadece marlboro mu 5,50 yani ?
  • Marlboro fiyatları çekince, devlet hedeflediği bütçe fiyatına ulaşamıyacak. Bu yüzden yine bir zam yapmaya hazırlanıyor. Öyle şeye böyle şey hesabı.
  • Marlboracıyız ozaman artık
  • baktılar alan yok 2 günde döndüler bizim okulda her yer marlbora paketiydi zam sonrası winston patlaması yasandı :D
  • sabah bizim ordaki sayısalcıyı yola getirene kadar neler çektim. adam ısrarla hayır efendim ben pahallıya aldım 7 den aşağı vermem dedi. sonra baktım gazete almış okuyo, noooldu dedim evet ucuzlamış alabilirsin dedi.

neyse memlekette bu kadar kötü haberden sonra bu indirim haberi ilaç gibi geldi kardeşim, nerdeyse göbek atıcaktım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 7 Ocak 2010; 21:03:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

çok değil, bir ay hadi iki ay almayın hemen ucuzlatırlar. topluca sigara boykotu yapın. belki bırakmanıza da vesile olur.
    maem indirim yapacaktın da niye zam yaptın demezler mi. bunların ki ya tutarsa hesabı.

Sigara şirketleri zam yapmadı. Üzerlerindeki vergi oranı arttırıldı. Dolayısıyla sigaraların da fiyatları artmış oldu.
    Şimdi şirketler ana fiyatı düşürme yoluna gidiyorlar demek ki.
    Bizim bakkal Ali Abi'nin dediği oluyor desene :)
  • zamlı olarak bugüne kadar hiç sigara içmedim yaklaşık 7 gündür bu gün dayanamadım eve gelirken 4,50den viceroy aldım eve geldim haberleri bi okudum bat fiyatları aynı tutma kararı almış 7 gün fazladan para vermedim ama bugün ki aldığım bana pis koydu
  • tütün teknoloji mühendisi 2. sınıf öğrencisi olarak bu işin ve bu piyasanın içerisindeyim ve sizi bu konuda biraz açıklama yapmak isterim

winston asla 5 liralık bir sigara deildir...

ne alaka diceksiniz winstonun içindeki tütünler orta kalitede tütünlerdir gerek dolgu maddeleri olsun gerek preslemeler olsun

içine dolgulu ve yanıcılıgı iyi olması için burley denilen nikotin oranı yüksek(sigaralıklarda yüksek nikotin tercih edilmez) bol amonyak içeren tütün kullanılır

winstonu kokladıgınızda size gelen acımtırak koku bu burley tütününün amonyak kokusudur...

içinde en kaliteli tütün oldugu söylenir ancak aksine orta kalitede B grad türk tütünü konur bu sadece sigara içtiğiniz hissiyatı uyandırsın diye

marlboro ya gelirsek

marlboro da gerçekten kaliteli tütünler kullanılıyor philSA genelde her türlü türk tütününü ayırt etmeksizin sigaralarında kullanırken son 2 yıldır sadece A grad tütünler kabul etmeye başladı

ancak marlboro sigarası harmanında aşırı derecede soslar ve yapay tatlandırıcılar var

bunlar sentetik tatlandırıcılardır gercekten normal bir sigaraya göre daha fazla zararlıdır içimi güzelleştirir

bilen bilir kırmızı marlboro box kendini cok içirir bunun sebebi içimi iyi olmasıdır

halbuki sigarada aranan kriter doyum dur.

içtiğinizde sizi kesmesi gerekir... marlboro da bu yoktur

zevkinizi düşünüyorsanız marlboro sağlıgınızı düşünüyorsanız winston için derim bu durumda ...

son olarak 2009 bandrollü sigaralara zam ödemek zorunda değilsiniz.bakkallar bunu 2009 fiyatlarıyla aldı aradaki farkı cebe indiriyorlar ve bu farkdan vergi ödemiyorlar eğer size zamlı fiyatta ısrar ederlerse bunun vergi kaçakcılıgı oldugunu yüzlerine vurabilir şikayet etmekle tehdit edebilirsiniz...

2010 bandrollü sigaralar zamlı fiyattan satılabilir su durumda sigaracılar henüz 2010 bandrollü sigara dağıtmadılar o yüzden piyasada 2010 bandrol görmek zor sanırım bana hiç denk gelmedi en azından

• @orionsguard

Bilgilendirme için teşekkürler öncelikle winston beni kesiyor ve yetiyor içimi iyi ama 5.00 fiyatı var insanlar şu mantıkla ilerleyecek 50 kuruş veririm marlboro içerim daha kaliteli geliyor birde ismi var kalite halk tabiri ile ciks sigara

Bandrol olayına gelirsek o sakat iş adamın yüzüne söylemek kan çıkar valla.
  • @orionsguard

Bilgi için teşekkürler..
  • önemli deil bu arada unutmuşum sigara reklamı yapmak gibi olucak yasak bildiğim kadarıyla

ama su an en gündemde olan konu oldugundan reklamı felan kalmadı işin :)

davidoff gold ve davidoff classic türkiyedeki en kaliteli "baba" dediğimiz sigaralardır :D

imperial tobacco onlara zam getirmedi 5.75 fiyatı deneyin derim

saolsun tayyip emmi öğrencileri öptü yanaklarından yine
  • Hoca CAMEL hakkında ne düşünüyorsun ? Tütün kalitesi , katkı maddesi vss vss :)
  • @orionsguard
    bilgi için teşekküler.Peki LM hakkında ne düşünüyorsun
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.