Şimdi Ara

silecek suyum dondu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
24.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • imzamdaki astra aracımın içinde katkılı cam suyu olmasına rağmen galiba cam suyu dondu. Havalarda bir türlü ısınmadığı için çözülmedi galiba. benimle aynı durumu yaşayan var mı? işin garip tarafı silecek kolunu çektiğimde hiç ses de(vınnnnn diye gelen ses de) gelmiyor sadece silecekler çalışıyor. probleme tam teşhis koymak için havaların ısınmasını mı beklemek zorundayım? bu konuda tecrübesi olan çareler gösterebilecek olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırlarsa çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

SORUN ÇÖZÜLDÜ!!!
    Servisten yeni geliyorum. çok şükür hallettim. sorun sigortadanmış. sigortası atmış. herhangi bir ücret de almadılar sağolsunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omergenc23 -- 9 Şubat 2012; 14:49:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: omergenc23

imzamdaki astra aracımın içinde katkılı cam suyu olmasına rağmen galiba cam suyu dondu. Havalarda bir türlü ısınmadığı için çözülmedi galiba. benimle aynı durumu yaşayan var mı? işin garip tarafı silecek kolunu çektiğimde hiç ses de(vınnnnn diye gelen ses de) gelmiyor sadece silecekler çalışıyor. probleme tam teşhis koymak için havaların ısınmasını mı beklemek zorundayım? bu konuda tecrübesi olan çareler gösterebilecek olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırlarsa çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

tıkanıklık felan olabilir belki bence bir servise uğrayın ne olur ne olmaz kafanız rahat olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_murderer17

quote:

imzamdaki astra aracımın içinde katkılı cam suyu olmasına rağmen galiba cam suyu dondu. Havalarda bir türlü ısınmadığı için çözülmedi galiba. benimle aynı durumu yaşayan var mı? işin garip tarafı silecek kolunu çektiğimde hiç ses de(vınnnnn diye gelen ses de) gelmiyor sadece silecekler çalışıyor. probleme tam teşhis koymak için havaların ısınmasını mı beklemek zorundayım? bu konuda tecrübesi olan çareler gösterebilecek olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırlarsa çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

tıkanıklık felan olabilir belki bence bir servise uğrayın ne olur ne olmaz kafanız rahat olur
    Cam suyu kabına bakın , herhangi bi donma kristalleşme var mı . Eger varsa belli bir zaman sonra kendiliğinden çözülecektir zaten motorun sıcaklığıyla .
    Eğer buzlanma yoksa su fışkırtan fıskıyelerde donma olabilir . Bi toplu igne ucu gibi bişeyle delikleri açın sorun ortadan kalkacaktır büyük ihtimalle . Bunları yapmanıza rağmen su atmıyorsa hala bi servise gidin hortumlarda çıkma , çatlama olabilir .

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilardo

Cam suyu kabına bakın , herhangi bi donma kristalleşme var mı . Eger varsa belli bir zaman sonra kendiliğinden çözülecektir zaten motorun sıcaklığıyla .
    Eğer buzlanma yoksa su fışkırtan fıskıyelerde donma olabilir . Bi toplu igne ucu gibi bişeyle delikleri açın sorun ortadan kalkacaktır büyük ihtimalle . Bunları yapmanıza rağmen su atmıyorsa hala bi servise gidin hortumlarda çıkma , çatlama olabilir .

Alıntıları Göster
    cam suyunun kabı biraz aşağıda kalıyor ağız kısmında ise süzgeç var. ama ben yine de bir bakmaya çalışayım. dediklerinizi bir deneyeceğim arkadaşlar ilginize teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omergenc23 -- 9 Şubat 2012; 10:13:27 >

• quote:

cam suyunun kabı biraz aşağıda kalıyor ağız kısmında ise süzgeç var. ama ben yine de bir bakmaya çalışayım. dediklerinizi bir deneyeceğim arkadaşlar ilginize teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Geçenlerde benimki de donmuştu, kendiliğinden çözüldü sonra. Kafayı takacak bir şey yok.
  • aynisi bende de oldu. yarim lt antifiriz doktum sorun yok simdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erci541

aynisi bende de oldu. yarim lt antifiriz doktum sorun yok simdi.
    Öğrenciyken, çalıştığım şirketin Transporter'ında bu sorunu yaşamıştım... Aracın camlar batıktı, önümü göremiyordum.. Son çare önümdeki aracın dibine girdim iyice, bolca çamur yedim. Ardından siliecekleri çalıştırdım, camlar tertemiz olmuştu

Kullandığınız katkı antifiriz ise donma ihtimali düşük. Ama yine de kontrol edin donma var mı diye...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koltuğa su döküldü-(Acil)
    10 yıl önce açıldı
    Arka silecek su atmama sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Öğrenciyken, çalıştığım şirketin Transporter'ında bu sorunu yaşamıştım... Aracın camlar batıktı, önümü göremiyordum.. Son çare önümdeki aracın dibine girdim iyice, bolca çamur yedim. Ardından siliecekleri çalıştırdım, camlar tertemiz olmuştu

Kullandığınız katkı antifiriz ise donma ihtimali düşük. Ama yine de kontrol edin donma var mı diye...

Alıntıları Göster
    Silecekleri de kuru çalıştırmayın. Yola çıkmadan önce camı temizleyip binerseniz rahat edersiniz. Kendi aracımda cam sileceği için normal su kullanıyorum. Çoğu zaman depoyu bile doldurmuyorum. Önceki aracımda doldururdum ama binmeden önce camları temizlediğim için sileceği de fıskiyeyi de kullanmak nasip olmadı.

• Hic birsey olmaz, telasa gerek yok. Antifrizli suyu doldurun kalan bos kisima. Sonra bir AVM yada kapali otoparka cekin. Orada sicakliklar 0' in ustunde olur. Yavastan eriyecektir. Bundan sonra da antifriz oranini fazla tutmaya calisin ki donmasin
  • Bence servise goturun.

Bu sekilde kullanirsaniz sanzimani bozabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ben Kemal Geliyorum

Silecekleri de kuru çalıştırmayın. Yola çıkmadan önce camı temizleyip binerseniz rahat edersiniz. Kendi aracımda cam sileceği için normal su kullanıyorum. Çoğu zaman depoyu bile doldurmuyorum. Önceki aracımda doldururdum ama binmeden önce camları temizlediğim için sileceği de fıskiyeyi de kullanmak nasip olmadı.

Alıntıları Göster
    Aynı araca sahibim. Geçen kar da benimde silecek suyum dondu. Antifriz yoktu.
    Silecek suyu kolunu çektiğimde vuuuuu diye ses geliyor, silecekler çalışıyor ancak su gelmiyordu. Motor çalıştıktan 15-20 dk sonra ama problem olmadı. Yine su gelmeye başladı..

• quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

Aynı araca sahibim. Geçen kar da benimde silecek suyum dondu. Antifriz yoktu.
    Silecek suyu kolunu çektiğimde vuuuuu diye ses geliyor, silecekler çalışıyor ancak su gelmiyordu. Motor çalıştıktan 15-20 dk sonra ama problem olmadı. Yine su gelmeye başladı..

Alıntıları Göster
    bimden antifrizli silecek suyu aldım. donuyor :)

biraz ısınınca su ısınıyor ve tıkanık bölgenni buzu çözülüyor. mesele değil yani.
  • quote:

ılıktan biraz daha sıcak suyu cam suyunuza ilave edin donmuş ise çözülür
  • quote:

Aynı durum bende de var. Sanırım motor zorlandıktan sonra sigorta attı. Ben o şekilde düşündüm en azından bu kadarcık zorlamayla fıskıye motoru yanmaz sanırım.
    Konuya daha hakim olan arkadaşlar koyulaştırdığım yere dikkat ederek yorum yaparsa hem soran arkadaşın hem benim hem de eminim aynı dertten muzdarip başka arkadaşların sorunları çözülecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beYdeNbeY -- 9 Şubat 2012; 12:29:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: beYdeNbeY

quote:

Aynı durum bende de var. Sanırım motor zorlandıktan sonra sigorta attı. Ben o şekilde düşündüm en azından bu kadarcık zorlamayla fıskıye motoru yanmaz sanırım.
    Konuya daha hakim olan arkadaşlar koyulaştırdığım yere dikkat ederek yorum yaparsa hem soran arkadaşın hem benim hem de eminim aynı dertten muzdarip başka arkadaşların sorunları çözülecektir.

Benim de başıma aynısı geldi, aynı model Astra'ya sahibim. O vınn diye tanımladığın ses gelmiyordu. Ben de dondu sanmıştım, hatta bir alışveriş merekzinin en alt katında 6-7 saat bıraktım çalışmadı.

Sonra servise gittim; sonuç sigorta atmış. Hemen değiştirdiler, parada almayıp jest yaptılar.

Donma başlangıcında çalıştırmaya çalışınca zorlamadan dolayı sigorta atıyormuş.Bilgilerinize.

• quote:

Orijinalden alıntı: vuralkan

quote:

Orijinalden alıntı: beYdeNbeY

quote:

Benim de başıma aynısı geldi, aynı model Astra'ya sahibim. O vınn diye tanımladığın ses gelmiyordu. Ben de dondu sanmıştım, hatta bir alışveriş merekzinin en alt katında 6-7 saat bıraktım çalışmadı.

Sonra servise gittim; sonuç sigorta atmış. Hemen değiştirdiler, parada almayıp jest yaptılar.

Donma başlangıcında çalıştırmaya çalışınca zorlamadan dolayı sigorta atıyormuş.Bilgilerinize.

Alıntıları Göster
    Benim hergün doluyor. Motor ısınınca silecek suyuda çözülür onun ısısıyla. Çözülmüyorsa tıkanmış demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Benim hergün doluyor. Motor ısınınca silecek suyuda çözülür onun ısısıyla. Çözülmüyorsa tıkanmış demektir.

Alıntıları Göster
    Dandik antifirizli sulardan anlmayın arkadaşlar.
  • quote:

3-4 gün önce benimde başıma geldi Focus 2 aracımda cam suyu dondu cam motorundan sesde gelmiyordu sizinki gibi. Bir kaç kişiye gösterdim motoru bozulmuş olabilir dediler ama silecekler çalışıyordu bende gittim elektrikçiye sağ ön lastiği söktü davlumbazı çıkardı ve motorun ağzında işaret parmağının yarısı uzunluğunda buz oluşmuş onu çıkardı geri herşeyi yerine takti 25 lira gibi bir ücret aldı.

Benim bekleyecek zamanım yok diyorsanız,bu yolu izleyebilirsiniz yarım saatte halloluyor daha çalışmasa da olur diyorsanız 15-20 güne açılır

• quote:

Orijinalden alıntı: Gündüz06

quote:

3-4 gün önce benimde başıma geldi Focus 2 aracımda cam suyu dondu cam motorundan sesde gelmiyordu sizinki gibi. Bir kaç kişiye gösterdim motoru bozulmuş olabilir dediler ama silecekler çalışıyordu bende gittim elektrikçiye sağ ön lastiği söktü davlumbazı çıkardı ve motorun ağzında işaret parmağının yarısı uzunluğunda buz oluşmuş onu çıkardı geri herşeyi yerine takti 25 lira gibi bir ücret aldı.

Benim bekleyecek zamanım yok diyorsanız,bu yolu izleyebilirsiniz yarım saatte halloluyor daha çalışmasa da olur diyorsanız 15-20 güne açılır
    servise ugra en doğru karar olur

• quote:

Orijinalden alıntı: MEHMETXXXX

servise ugra en doğru karar olur

Alıntıları Göster
    Servisten yeni geliyorum. çok şükür hallettim. sorun sigortadanmış. sigortası atmış. herhangi bir ücret de almadılar sağolsunlar. ilgilenip yorum yazan değerli fikirlerini paylaşan bütün forumdaşlarıma TEŞEKKÜR ederim. çok sağolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omergenc23 -- 9 Şubat 2012; 14:53:19 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.