Şimdi Ara

Silencer ve İzlenimler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • üstten bakınca saat yönünde dönmesi lazım
  • kasaya taktıktan sora... üsten bakıca saat yönünün tersine dönüyooo.
  • kasaya taktıktan sonra değil . yani gpuya bakarken saat yönüne olacak
  • ok doru dönüyomuş zatenn....
    silencerin havayı attığı yere bir oda termo metresi koydum..
    35 dereceye çıktı temometre demekki sıcak havayı rakaya atıyoo.
    oh beaa içim biraz olsun ferahladı..
    (en kısa zamanda sensor bulmam lasım)

bu gpu lar ne sıcak çalışıyo yaa..termal iletken sökülmeyince biraz kartı takıp ısıtıyım.dedim 10 saniye çalıştırdım kartı coolersız.. ısınmış mı diye parmağımı attım...
    parmağım orda kaldı falan sandım..hala acıyo...salak kafa.
  • @celenlee:

Kalıntı halindeki termal macunu temizlemek için saf alkol kullan. Kolonya da olur. Tortu bırakmamak için alkollü halde iken hafif bastırarak temiz bir bezle kurula.

Sigara kibrit bigi az da olsa duman yapan bir nesneyle dönüş yönünü kontrol edebilirsin. Fan havayı içine çekmeli.

Hız ayar switch i olan bir model kullanıyorsan yavaşlatınca görülüyor ne tarafa döndüğü.

Kolay gelsin.
  • sağolasın hocam da ben hallettim onu..
    hava çıkışına koyduğum termometre oyun falan oynarken 40 dereceye kadar çıkıyoo..
    demekki fan normal şekilde dönüyo..da çokan havanın 40 derece olması beni şoke etti gibi bişii..
    çıkan hava 40 derece ise metallerin sıcaklığı daha fazladır öle deilmi???
  • GPU lar yoğun 3D sahnelerde 80 derecelere kadar çıkar. Bu normaldir. 40 derce hava çıkması normal denebilir. Ben alatin fanının üzerine bir 8 cm lik CPU fanı daha takmıştım. Fanları seri bağlamak pek performans artışı sağlamaz gibi düşünülse de, ben yaptım ve performans acayip arttı. Çıkan hava soğuduğu gibi heatsink de cok ısınmaz oldu, tabi daha fazla overclock oldu Aklında bulunsun. Yanlız ben bu işi ATI tipinde yapmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaptan666 -- 1 Mayıs 2005, 1:01:18 >
  • Arkadaşlar,bende aldım silencer ati silencer 1 rev2(9800 pro kartım)Eve gelince hemen taktım.Termal macunu sanırım iyi süremedim..yANİ ŞÖLE DİEM;Eski stock fanı söktüğümde termal macunun olduğunu gördüm,onu temizledim.Sonra onun yerine silencerden çıkan artic macunu sürdüm,Daha doğrusu tam anlamıyla sürdüm denilemez,tam yediremedim yani boşluklar oldu kenarlarında ortasında felan,sürmeye çalıştığımda cubuğun ucu macunu aldı..Yani kısacası hiç içime sinmedi..bİR SORUN OLUR MU???Eğer illa çıkar yeniden dene diyorsanız..çok zor walla azten yarım saat uğraştım anca ok dar oldu..Bir de ekran kartının sıcaklığını nerden öğrenebilirm?????Everest Home da yok.cpu-z ded yok..ati tooldan bakabilrimiyimi??
  • quote:

Orjinalden alıntı: exo1905

Arkadaşlar,bende aldım silencer ati silencer 1 rev2(9800 pro kartım)Eve gelince hemen taktım.Termal macunu sanırım iyi süremedim..yANİ ŞÖLE DİEM;Eski stock fanı söktüğümde termal macunun olduğunu gördüm,onu temizledim.Sonra onun yerine silencerden çıkan artic macunu sürdüm,Daha doğrusu tam anlamıyla sürdüm denilemez,tam yediremedim yani boşluklar oldu kenarlarında ortasında felan,sürmeye çalıştığımda cubuğun ucu macunu aldı..Yani kısacası hiç içime sinmedi..bİR SORUN OLUR MU???Eğer illa çıkar yeniden dene diyorsanız..çok zor walla azten yarım saat uğraştım anca ok dar oldu..Bir de ekran kartının sıcaklığını nerden öğrenebilirm?????Everest Home da yok.cpu-z ded yok..ati tooldan bakabilrimiyimi??

Eğer ekran kartın 9800 XT PCBli ise sıcaklığı AtiTool programı ile öğrenebilirsin. Ama 9800 Pro PCBli ise öğrenebilir misin bilmiyorum.

• Arkadaişar,ati toolu kurdum,Orda da yok ekran kartı sıcakılığı ayrıca kartım xt pcb sine sahip değil.normal 9800 pro pcbli r350
  • quote:

Arkadaişar,ati toolu kurdum,Orda da yok ekran kartı sıcakılığı ayrıca kartım xt pcb sine sahip değil.normal 9800 pro pcbli r350

Malesef r350'lerde sıcaklık görünmüyor...
  • gerçektende iyi iş çıkarıyorlar.artık ekran kartı içinde yüksek değerler göreceğiz.
  • peki arkadaşlar ben forumu fazla takip edemedim. heralde bu sogutucuların 660gt ler için olanıda vardır. acaba fiyatları ne civarda bunların?
  • quote:

Arkadaşlar,bende aldım silencer ati silencer 1 rev2(9800 pro kartım)Eve gelince hemen taktım.Termal macunu sanırım iyi süremedim..yANİ ŞÖLE DİEM;Eski stock fanı söktüğümde termal macunun olduğunu gördüm,onu temizledim.Sonra onun yerine silencerden çıkan artic macunu sürdüm,Daha doğrusu tam anlamıyla sürdüm denilemez,tam yediremedim yani boşluklar oldu kenarlarında ortasında felan,sürmeye çalıştığımda cubuğun ucu macunu aldı..Yani kısacası hiç içime sinmedi..bİR SORUN OLUR MU???Eğer illa çıkar yeniden dene diyorsanız..çok zor walla azten yarım saat uğraştım anca ok dar oldu..Bir de ekran kartının sıcaklığını nerden öğrenebilirm?????Everest Home da yok.cpu-z ded yok..ati tooldan bakabilrimiyimi??

arkadaşım sen kılavuzdaki sürme şekline bakma..bende beceremedim öle BBI arkadaşımızı arayıp taktik aldım.....
    parmağınla termal macunu dağıtmaya çalışırsan hiç bir şekilde boşluk bırakmadan süebilirsin..ancak dikkattli ol da benim gibi çekirdek etrafına bulaştırma macunu.temizlemesi zor oluyo.
    (geçen DUKES arkadışımız yazmış.. gpu nun üstünden taşınca.. kilitlenmeler olabilir..-ki parmakla yapınca bulaşabiliyor)

• silenceri takarken foro cekemedim ama merak edenler varsa kartı taktıktan sora birkac fot cektim..
    resimleri save edip bakarsanız daha ayrıntılı gorebilirsinizz..

link:.........fotolar icin........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celenlee -- 1 Mayıs 2005, 14:50:49 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.