Şimdi Ara

silin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Linuxa bugün giriş yaptım ancak bilgisayara tıkladığımda arşivimin olduğu d e ye giremiyorum bi suru yazı yazılı bi hata alıyorum nasıl girebilirim işin kotu yanı dvd romda arıza var windowsada donuş yapamıyorum kaldım böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PapyonluLejyon -- 21 Ağustos 2014; 13:16:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hatanın ne olduğunu söylerseniz yardımcı olabiliriz belki.
  • Bl00dyHell kullanıcısına yanıt
    Konum balanamadı yazıp alta eror meror bi suru yabancı yazı var.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1zeus1

Konum balanamadı yazıp alta eror meror bi suru yabancı yazı var.

Kardeş, Konum balanamadı yazıp alta eror meror bi suru yabancı yazı var. Bana yardım eder misin?

Bilmem ne demek istediğimi anladın mı?
  • cagdas70 kullanıcısına yanıt
    ?

• quote:

Orijinalden alıntı: 1zeus1

?

Bu yazdıklarına bizde

??????

yapıyoruz.

Bilgi vermezsen nasıl yardımcı olacağız?
  • cagdas70 kullanıcısına yanıt
    Tmm istemiyorum yardım mardım ove ove bitiremiyonuz sırf ovmelere bakarak geçtim sisteme lanet olsun bole sisteme hallederim ben yok Windows kısıtlıyomuş kullanıcıları yok şişiyomuş 1 hiçde kısıtlamıyor sadece kodların ekrana yansımasını istemiyor lar 2 şişerse şişsin kimse bi sistemi 2 sene kulanmıyor 3ayda bir formatlarım pcmi temiz temiz kullanırım virüs bulaşıyomuş o kadar download yaparım bi suru flah sokarım pcme ne bi şey oldu nede çoktu hadi size hayırlı linuxla iyi eğlenceler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Silsin
    3 yıl önce açıldı
    Hesabımı silin.
    11 ay önce açıldı
    silsin lütfen
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @1zeus1, diğer arkadaşlar aslında size yardımcı olabilmenin yolunu gösteriyor olabilir mi diye düşündünüz mü?

Aldığınız hatanın bulunduğu penceredeki mesajlar Linux'da kopyalanabiliyor. O hata iletisini kopyalayıp yapıştırmanız hatanın neden kaynaklandığının anlaşılmasında yol gösterici olabilir.
  • kelebekx3 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim öncelikle güzel hitabın için çok teşekkur ederim yeni bir sisteme geçtim ve birden fazla sorunla karşılaştım 8-9 defa kurdum sistemi en sonunda açıldı ondada disklerime erişemiyorum ulaşşam bir nebze olsun tatmin olucam ama şuan mobildeyim birazdan pcye geçer istediklerinizi veririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

@1zeus1, diğer arkadaşlar aslında size yardımcı olabilmenin yolunu gösteriyor olabilir mi diye düşündünüz mü?

Aldığınız hatanın bulunduğu penceredeki mesajlar Linux'da kopyalanabiliyor. O hata iletisini kopyalayıp yapıştırmanız hatanın neden kaynaklandığının anlaşılmasında yol gösterici olabilir.

Error mounting /dev/sda4 at /media/mint/Data: Command-line `mount -t "ntfs" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid,uid=1000,gid=1000,dmask=0077,fmask=0177" "/dev/sda4" "/media/mint/Data"' exited with non-zero exit status 14: The disk contains an unclean file system (0, 0).
    Metadata kept in Windows cache, refused to mount.
    Failed to mount '/dev/sda4': Operation not permitted
    The NTFS partition is in an unsafe state. Please resume and shutdown
    Windows fully (no hibernation or fast restarting), or mount the volume
    read-only with the 'ro' mount option.
    hata aynen budur

• o hatayı alıyorsun çünkü sistemi windowsun yanına kurmuşssun windows surun yapıyor.
    çözüm basit windowsu 1 kere açacaksın disklere 1 kere girip çıkacaksın sonra windows u norma bir şekilde kapatıp linux a geçecesin disklerin bağlandığını görürsün.
    sorunlarla baş edebilme hırsınız yoksa linux kullanmayın zaten.
    ha illada linux kullanacaksan nasıl windows da bişey alırken windows uyumlu yazılımlar donanımlar alıyorsan linux a da aynı muameleyi yapacaksın linux senin windows uyumlu ntfs disklerini çalıştırmak zorunda değil. çalıştırıyorsada eyvallah dieceksin. zaten çalıştırıyor.disklerde problem yaşamak istemiyorsan ex4 format atacaksın.
    dediğim gibi kısıtlı oyun haricinde linux çok güzel ben sadece telefonu rom vs atmak gibi özel durumlarda açıyorum windowsu.
    ayrıca sitelere bodazlama dalmak çok keyifli hiç vürüs derdim yok herşeye tıklıyorum aklımda soru işareti yok o yüzden nette gezerken çok keyifli linux.birazcık azimle sende keyif almaya başlarsın kardeşim hemen karalama.

• seven_7343 kullanıcısına yanıt
    Windows 8 cye yuklu idi üzerine minti kurdum windowsun yanına kurmadım daha dorusu aklımdaki o idi ancak olmadı bi kaç hata verdi bende c ye kurdum.

• Diskinize bağlanamama sebebiniz aşağıdaki bağlantıda anlatılan nedenledir.

http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=264.msg2072#msg2072

Şimdi CTRL+ALT+T tuşlarına birlikte basarak uçbirimi açınız (Menü => Donatılardan da uçbirime ulaşabilirsiniz).
    Aşağıdaki komutu kopyalayıp sağ tık ile uçbirime yapıştırınız ve giriş (enter) tuşu ile komutu çalıştırınız.
    Bu şekilde bağlanma sorunu yaşanan diske salt okunur olarak erişmeyi deneyelim.

sudo mount -t ntfs -o ro /dev/sda4 /media/mint/Data
  • quote:

Diskinize bağlanamama sebebiniz aşağıdaki bağlantıda anlatılan nedenledir.

http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=264.msg2072#msg2072

Şimdi CTRL+ALT+T tuşlarına birlikte basarak uçbirimi açınız (Menü => Donatılardan da uçbirime ulaşabilirsiniz).
    Aşağıdaki komutu kopyalayıp sağ tık ile uçbirime yapıştırınız ve giriş (enter) tuşu ile komutu çalıştırınız.
    Bu şekilde bağlanma sorunu yaşanan diske salt okunur olarak erişmeyi deneyelim.

sudo mount -t ntfs -o ro /dev/sda4 /media/mint/Data

dediğiniz kodu yazdım bu hatatyı verdi
    [21]mint@mint ~ $ sudo mount -t ntfs -o ro /dev/sda4 /media/mint/Data
    fuse: failed to access mountpoint /media/mint/Data: Böyle bir dosya ya da dizin yok

• o zaman windows uçtu kardeş linux ntfs üzerinde çalışmaz ex4 formatlamıştır orayı. windows diski koruduğu içinde linux da d ye bağlanmaya çalışıyorsan bağlanmaz doğal olarak.
    çözüm cd den çalışan xp ile d yada her nerdeki ise dosyaları yedekleyeceksin sonra diskin bir bölüme windows daha sonra linux kurulumu yapıp paşa paşa kullancasın.tabi o disk belki bir şekilde bağlanıyordur uğraşacam diorsan mint türkiye formuna sor bide
  • seven_7343 kullanıcısına yanıt
    Windows zaten yoktu kardeşim ya biraz konuya bakın c de Windows vardı üzerine minti kurdum elim kırılaydıda kurmasaydım dvddim bozuk olmasa hemen geri donucem windosuma da biride adam akıllı şole yap bole yap diyemedi.

• Aşağıdaki komutlar ile dener misiniz?

sudo mkdir /media/Data 
    sudo mount -t ntfs -o ro /dev/sda4 /media/Data
  • quote:

Aşağıdaki komutlar ile dener misiniz?

sudo mkdir /media/Data 
    sudo mount -t ntfs -o ro /dev/sda4 /media/Data

bu da işe yaramadı ilkinde bunu dedi
    mint@mint ~ $ sudo mkdir /media/Data
    [sudo] password for mint:
    mkdir: `/media/Data' dizini oluşturulamıyor: Dosya var
    ikincide bunu
    sudo mount -t ntfs -o ro /dev/sda4 /media/Data[
  • Aşağıdaki şekilde dener misiniz?

sudo mkdir /media/x 
    sudo mount -t ntfs -o ro /dev/sda4 /media/x
  • kelebekx3 kullanıcısına yanıt
    D ye girdi e ye girmiyo durduk yere girdi bişeylere girdim Windows onun içindeydi burdan direk windowsu kurarım artık saolun mint faciasıyla kolay gelsin size.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.