Şimdi Ara

silinebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
1.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fromthesky -- 18 Şubat 2012; 14:36:03 >

• Arkadasim hukuksal yonunu bilemem ama arizali olmasa dahi siz ona ikinci el bir cihaz satmissiniz oda bu riski kabul ederek almis ikinci el cihaz demek her sorunu bunyesinde bulundurabilicek bir cihaz demek siz distributor degilsiniz uretici firma degilsiniz siz cihazi satmissiniz oda a bilerek almis garanti vermediniz ya kesinlikle geri almayiniz yasal olarak birsey yapabiliceginide sanmiyorum ayrica onlarin cihaza zarar vermedigini nerden bilesin belkide onlar bozdu
  • Hocam dediğiniz gibi su döküldüğünü ve temizlettiğinizi söylemişsiniz, yani adam riski kabul ederek almış. Hele de bir belge düzenlenmediyse hiçbir şey yapamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyinss

Hocam dediğiniz gibi su döküldüğünü ve temizlettiğinizi söylemişsiniz, yani adam riski kabul ederek almış. Hele de bir belge düzenlenmediyse hiçbir şey yapamaz.
    yani bende sizin gibi düşünüyorum ama telefoncu olayı başka noktalara çekiyor,yok sen bana su döküldüğünü söylemedin gibisinden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fromthesky

yani bende sizin gibi düşünüyorum ama telefoncu olayı başka noktalara çekiyor,yok sen bana su döküldüğünü söylemedin gibisinden

Alıntıları Göster
    Bir şey yapamaz. Telefoncu telefonu aldığı an olay bitmiştir. Otomobil satışında da böyledir. Otomobili alırken bir yetkili kişiye götürürsün ve kontrol ettirirsin, o iyi derse alırsın. Telefonu da en iyi telefoncu bilir. Bugün ikinci el bir telefon alacak olsan bir telefoncuya götürürsün sence iyi mi bu dersin iyi derse alırsın.

İşin piri olan bir kişi o telefonu aldıysa ve o kişi telefoncuysa hiçbir yasal işlem başlatamaz. Pasaport kaydı vs. o konularda sıkıntı olursa başka tabii. Fakat teknik bir sorundan dolayı bunun sorumluluğunu size yükleyemez, teklif dahi edemez.

Hatta üstüne siz kendisine bir yasal takip başlatırsanız, muhtemelen o davayı da siz kazanırsınız.

• Hocam genel bir telefoncu mantığı var maalesef ve genelde tüketici zararına çalışıyor bu. En ufak fırsatta kazıklama isteği. Bir keresinde sıhhiyedeki telefonculardan birine öylesine 5.0.1 li 3GS in değerini sordum. Bunu ben 500 liraya alırım yoksa 2 hafta sonra siyah ekran verecek, kullanamayacaksın gibisinden gereksiz bir yorumla telefonu elimden ucuza almaya çalıştı. Çogunun mantıgı böyle işliyor ne yazık ki. Ben gitmeye tenezzül etmenizi bile tvsiye etmem şahsen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyinss -- 12 Şubat 2012; 13:01:19 >
  • Su dokuldugunu soylemeseydin bile boyle bisi yapmaa hakki yok bir insanin 4s varken yeni bir 4s le degismesi mantigi ne diye dusunup cihazi iyice bakip kontrol edip alabilirdin bence siz haklisiniz ve kesinlikle geri vermeyin hukuksal yondende her turlu ona kalicakdir 2 . El Cihaz aldigina dahi sana gider pusulasi kestimi mustemelen hayir yani rahat ol bi skinti olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jadgo -- 12 Şubat 2012; 13:07:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jadgo

Su dokuldugunu soylemeseydin bile boyle bisi yapmaa hakki yok bir insanin 4s varken yeni bir 4s le degismesi mantigi ne diye dusunup cihazi iyice bakip kontrol edip alabilirdin bence siz haklisiniz ve kesinlikle geri vermeyin hukuksal yondende her turlu ona kalicakdir 2 . El Cihaz aldigina dahi sana gider pusulasi kestimi mustemelen hayir yani rahat ol bi skinti olmaz
    cihazınızı iade etmeyin cunku rızasıyla almış sızde uzerıne fark vermişiniz Keşke satış anında bır kısa protokol yapsaydınız ben sürekli ıkıncı elde bunu yaparım saglam ve çalışır halde cıhazın bilgilerinide yazarak karşılşıklı ımzalayıp satarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jadgo

Su dokuldugunu soylemeseydin bile boyle bisi yapmaa hakki yok bir insanin 4s varken yeni bir 4s le degismesi mantigi ne diye dusunup cihazi iyice bakip kontrol edip alabilirdin bence siz haklisiniz ve kesinlikle geri vermeyin hukuksal yondende her turlu ona kalicakdir 2 . El Cihaz aldigina dahi sana gider pusulasi kestimi mustemelen hayir yani rahat ol bi skinti olmaz
    hocam dini yöndende ortada bir sıkıntı yok arkadaşında dediği gibi 4s in başka bir 4s le değişmesinin mutlaka bir nedeninin olacağı akılla sabittir.. telefoncunun birşeylerde gözü var sanki.. vermeyin sakın forum arkanızda
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhammet_89

hocam dini yöndende ortada bir sıkıntı yok arkadaşında dediği gibi 4s in başka bir 4s le değişmesinin mutlaka bir nedeninin olacağı akılla sabittir.. telefoncunun birşeylerde gözü var sanki.. vermeyin sakın forum arkanızda

Alıntıları Göster
    Adamla muhattap bile olmayın artık...
    Alışveriş tamamlanmış...
    Atı alan Üsküdar'ı geçmiş...
    Vicdanen rahatsız oluyorsanız da benim yediğim kazıklara sayın gitsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: a1g0rithm

Adamla muhattap bile olmayın artık...
    Alışveriş tamamlanmış...
    Atı alan Üsküdar'ı geçmiş...
    Vicdanen rahatsız oluyorsanız da benim yediğim kazıklara sayın gitsin...

Alıntıları Göster
    tamam ozaman bisi olursa toplanıp gidiyoruz arkadaslar tesekkur ederim :D
  • quote:

tamam ozaman bisi olursa toplanıp gidiyoruz arkadaslar tesekkur ederim :D

Alıntıları Göster
    telefoncu acemi sanırım zira sıvı temas ve ahizesi çalışmıyor dediğiniz halde 250 tl fark alıp elındekı 4s i nasıl vermiş hayret, inş. onun verdiği 4s te sorun yoktur açıkçası aklım almadı böyle bi takasa girmesini
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunuslar

telefoncu acemi sanırım zira sıvı temas ve ahizesi çalışmıyor dediğiniz halde 250 tl fark alıp elındekı 4s i nasıl vermiş hayret, inş. onun verdiği 4s te sorun yoktur açıkçası aklım almadı böyle bi takasa girmesini

Alıntıları Göster
    Bu tip alış verişlerde kagıda not düşüp imzatlatmak gerekli

• Kardes hiç bir şey yapamaz korkma ama oraya konusmayada gitme çünkü is cirkinlesecek haberin olsun bende elden birçok cihaz alıp sattım bunların her türlüsünü bilirim senin ondan aldığın cihaz bozuk çıksın sen 1 saat sonra git seni tanımaz bile benden almamisin bile der yani oraya gidersen kavga gürültü olur bosuna sinirin bozulur
  • Ayni sekilde telefoncu sana su dokulmus 4s satsa sen bozmasan zaten bozuk olsan ertesi gun tekrar gitsen almaz cihazi bence hicbi turlu almayin cihazi.
  • quote:

dipnot: ben cihazı egemekden aldıktan sonra 1.5gün kullandım aralıksız,sarj bile ettim hiç bir sorunu yoktu

Ortada yazılı ya da kayıtlı birşey yoksa hiçbir yasal işlem başlatamaz.
  • Telefoncuya uğramayın bile. Adam durumu kabul etmiş, satın almış. Telefoncuların büyük bir bölümü pislik insanlardır, her türlü kazığı atarlar. Şöyle düşünün aynı şekilde cihazı siz almış olsaydınız ve geri vermek isteseydiniz alır mıydı? Tek bir arızası dahi olmasa satılan mal geri alınmaz, istersen 100Tl eksiğine satın alayım diyebilecek kadar da yüzsüzler.
  • Senin soylediigin seyi soylemedigini belirterek zaten art niyetini belli ediyor hic gitme bence hicbisey yapamaz sen ona zorla satmadin cihazi gidersen daha buyuk problem cikabilir bence muhtemelen acti icini degistirmeyide beceremedi elinde patladi hic takma kafana
  • quote:

Orijinalden alıntı: serintuna

Senin soylediigin seyi soylemedigini belirterek zaten art niyetini belli ediyor hic gitme bence hicbisey yapamaz sen ona zorla satmadin cihazi gidersen daha buyuk problem cikabilir bence muhtemelen acti icini degistirmeyide beceremedi elinde patladi hic takma kafana
    uste 500 verirsen cihazi tekrar alirim de bakalim ne diyecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dion

uste 500 verirsen cihazi tekrar alirim de bakalim ne diyecek.

Alıntıları Göster
    Hukuksal hak idda edemez gibi etse bile uğraşması lazım kimsede onla uğraşacağını sanmıyorum,ancak ondan aldıgın yeni 4s in imei bilgilerini biliyor mu ? artniyetli oldugu aşikar klonlarsa ne yapacaksın ? sırf işin art niyetliliğini düşündüm,yapabilir yani
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.