Şimdi Ara

silinebilir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
1.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yokmu tam olarak anlayan biri cok onemli benim icin,kopyalasa ben bu cihazi kullanabilirmiyim pasaport kaydida yok henuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fromthesky

Yokmu tam olarak anlayan biri cok onemli benim icin,kopyalasa ben bu cihazi kullanabilirmiyim pasaport kaydida yok henuz

Hocam arkadaşların dediği gibi attığı mesajı savcılığa vereceğini söyle. Söylediğimiz gibi imei kopyalamak suç...

He olduda kopyaladı diyelim imeiyi. Sende şu an elinde olan cihazın faturası varsa eğer o faturayla başvurur açtırırsın yeniden. Prosedür nasıl işliyor bilmiyorum ama faturası elinde olan adam haklıdır ve diğer kopyalanan cihaz sistem dışı kalır.

Bide şöyle bi soru var ki o da çok önemli, o telefoncu senin cihazın imeisini gerçekten bi kenara not etmişmidir acaba?

Dediklerimi düşün ona göre hareket et. Faturan varsa naparsa yapsın sen haklısın ;)

Adamın yiyip yememesi mesele değil ki sen savcılığa suç duyurusunda bulunursan yasa dışı işleri yaptığı için onun başı belaya girer. Attığı smsi silme ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eagle.BJK -- 14 Şubat 2012; 0:30:35 >

• Buyrun BTK'nin yönetmeliğinde klon cihazlar hakkındaki kısmı:

(http://www.mcks.gov.tr/tr/KonuDetay.php?BKey=27 )

BEŞİNCİ BÖLÜM
    Elektronik Kimlik Bilgisi Değiştirilen Cihazlar

Elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş cihazlara ait IMEI numaralarının tespiti
    MADDE 14 – (1) Elektronik kimlik bilgisi değiştirilen cihazlara ait IMEI numaraları işletmecilerden alınan detaylı çağrı kayıtları üzerinde yapılacak analizlerle Kurum tarafından tespit edilir.
    (2) Elektronik kimlik bilgisi değiştirildiği tespit edilen cihazlara ait IMEI numaraları siyah listeye alınır.
    (3) Kurum, gerek duyması halinde işletmecilerden elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş cihazlara ait IMEI numaralarının tespit edilerek bildirilmesini isteyebilir.
    Elektronik kimlik bilgisi başka cihazlara kopyalanmış gerçek cihazın tespiti
    MADDE 15 – (1) Kurum, elektronik kimlik bilgisinin başka cihazlara kopyalandığını tespit ettiği gerçek cihazın ilk olarak kullanıldığı abone numarasının belirlenmesi için; cihaza ait IMEI numarasının siyah listeye girdiği tarihten üç ay öncesine kadar olan tüm işletmecilere ait detaylı çağrı kayıtları üzerinde inceleme yapar ve ilk kullanıcının abone numarasını tespit eder.
    (2) Elektronik kimlik bilgisinin başka cihazlara kopyalandığı tespit edilmiş gerçek cihazın kullanıcısına ait abone numarası cihazın ithalatçısı veya imalatçısı tarafından Kuruma bildirilir.
    (3) Elektronik kimlik bilgisinin başka cihazlara kopyalandığı tespit edilmiş gerçek cihaza ait IMEI numarası için, birinci fıkrada tespit edilen abone numarası ile ikinci fıkrada Kuruma bildirilen abone numarası arasında farklılık olması halinde ithalatçı bildiriminde yer alan abone numarası esas alınır.
    (4) Kurum; elektronik kimlik bilgisi kopyalandığı tespit edilmiş cihaza ait IMEI numarası ile bu maddenin birinci, ikinci ve üçüncü fıkraları çerçevesinde tespit edilen abone numarasını eşleştirir.
    (5) Elektronik kimlik bilgisi kopyalandığı tespit edilmiş cihaza ait IMEI numarası eşleştirme yapılan abone numarası ile kullanılmak üzere eşleştirilmiş beyaz listeye alınır.
    (6) Kurum gerek duyması halinde işletmecilerden bu maddenin birinci fıkrasında geçen abone numarasının tespit edilmesini isteyebilir.

yani anladığım kadarıyla böyle bir durumda BTK önce telefon operatörlerinden sonra da ithalatçıdan kullanıcı numarasını istiyor. ithalatçı sattığı her telefonun hangi abone numarasında kullanılacağını bilemeyeceğine göre burada fatura işe yarayabilir.

sonuçta kurum (yani BTK) telefonun asıl sahibinin siz olduğuna karar verdikten sonra telefonunuzu sadece bahsi geçen abone numarası ile kullanımı için yeniden aktifliyor. yani sonra başka numara ile bu telefonu kullanamıyorsunuz.

Bence emin olmak için yine de BTK ile bağlantı kurun, telefon edin ve sorup öğrenin:
    BTK Mobil Cihaz Kayıt Sistemi: 444 9 777 (Türkiye'nin her yerinden) ya da (0312) 232 23 23

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cholonya -- 14 Şubat 2012; 1:00:04 >

• forumda imeisi kopyalanan bir arkadaş olmuştu sorunu çözememişti. cihazı sattı.

http://forum.donanimhaber.com/m_47762516/mpage_1/key_/tm.htm

telefoncunun elinde imein gerçekten var mı burası önemli ayrıca attığı sms ile savcılığa başvurabilirsin. kopyalama olursa geri dönüşü olabilir mi bilmiyorum marvell arkadaşımızın yaşadığı gibi yurtdışı cihazlar kanunların dışında kalıyor.
  • hiçbir hukuki yaptırımda bulunamaz, elinizde satın aldı faturası vb. birşey varsa imei numarası ile de bir sonuç elde edemez. gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz telefonunuzu...

o da üstüne bir bardak su içsin.
  • Yalniz onemli bir nokta daha var yurtdisi cihazlarin imei numarasi klonlanirsa bildigim kadariyla garanti kapsamindaki cihazlar gibi tek numaraya acilmiyor faturasi olmasi fayda etmeyebilir. Telefoncu adam bence sattigi cihazin imeisini kayit altinda tutuyordur. Bence sizin yapmaniz gereken en mantikli sey fatura varsa elinizde savciliga satin almis oldugum cihazin imeisini telefon bayisi klonlamakla tehdit ediyor diye dilekce verebilirsiniz. Böyle bir durumda emin olun siz hakli cikarsiniz.
  • Her şeyi anlatıp, alışveriş gerçekleştirdikten sonra aklı başına gelmiştir. Bu sebeple böyle bir şey yapmıştır. Kabul etmeyin ve görüşmeye dahi gitmeyin. Ne konuşacaksınız anlamadım.

quote:

Orijinalden alıntı: udolu1905
    kardesim koy ***** rahman gitsin bos ver adama demissen ve vicdanin rahatsa almasaydim kardesim de cik git

Bu arada Rahman değil arkadaşım rahvan... Tövbe ya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***@rmour*** -- 14 Şubat 2012; 9:19:21 >
  • quote:

Arkadaslar bugun mesaj atti ve yarin getirmessem cihazini kopyalicam bir daha kullanamicaksin dedi bu ne demek?

gerizekalı bu telefoncu,kendini büsbütün suçlu duruma düşürecek.sen o mesajı sakla,gerçekten dediğini yaparsa nasılsa sende faturan var,adamın attığı mesaj da var.hiçbirşey yapamaz.
  • aradım bugun getirmiceğimi olayın tamamen kendisiyle alakalı oldugunu söyledim kendince tehdit etti beyin fakiri beni hala korkutmaya calıstığını sanıyodu sonra kapattım telefonu ve bitti olay.imei işinide ne yapıcak görücez
  • Bildiğim kadarıyla iPhone 2. Nesil telefonlar dışında IMEI kopyalaması yapılamıyor. Oldu ki IMEI değişti, bu sefer de IMEI'nin ait olduğu gerçek telefon o anki telefon kullanıcısının telefon numarasına kaydediliyor ve sadece o kullanıcı kullanabiliyor. Endişe etmenize çok da gerek yok bence, dediğim gibi iPhone 4S'lerde IMEI kopyalama yapılamıyor diye biliyorum.
  • Bence adam 250 tl farkla sattığına pişman oldu ve diger arıza hikaye yalandan böyle bisey uyduruyor. Hiç bisey yapamaz yediği kazıkla oturur sadece
  • adam bide mesaj atmış imei ni klonlicam diye delimidir nedir, savcılıga gitsen çökecekler tepesine haberi yok
  • cidden peki bu 4slerde imei kopyalanamaması olayı doğrumudur?
  • 4s'in uzerine baska imei kopyalanamaz ama 4s'in imeisi baska telefona kopyalanabilir.
  • quote:

cidden peki bu 4slerde imei kopyalanamaması olayı doğrumudur?

bak ben sana olayı anlatim...adam senden telefonu satın almış ve büyük ihtimalle senin telefonun sağlam parçalarını alıp bozuklarıyla değiştirmiş.senin telin sağlam parçalarını kullanacak sonra da sana bu telefonda söylediğinden daha fazla sorun var deyip para sızdırmaya çalışacak.

yaşının küçük olduğunu düşünüyorum...esnaf adamdan bu kadar korkma yeri belli yurdu belli çok ısrarcı olursa bundan sonra seni aramamasını onu savcılığa şikayet edeceğini bundan sonra onlarla muhattap olması gerektiğini söyle.korkma hiçbirşey yapamaz bu numarayı çok kişiye çekmiştir polisle mahkemeyle uğraşmak istemez...gelişmelerden haberdar et bizi

• BU ARADA internette hukukla ilgili forumlar var.birçok avukat bu forumlara üye.bu konuyu o forumlardan birine aç ve derdini güzelce anlat inan çok yardımcı olacaklardır
  • tesekkur ederım gerçekten,evet bu konularda pek bir bilgim olmadığı için ben dürüst bir şekilde iş yaptıkça nerede çakal nerede adi insanlar hep beni buluyor gelip.Adamın bir daha beni rahatsız etceğini düşünmüyorum fakat imei işi çok kafamı kurcalıyor ki ben imei numaramı bile bildiğini düşünmüyorum.
  • klonlama tehdidi de iyiymis. ulan sanki bozuk telefon klonlanmis imeiden daha iyi bir alternatifmis gibi soylemis. :) komedi.
  • Hahaha :D iste su 4gundur bana verdigi cihazdan soguttu herif beni
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.