Şimdi Ara

Siliniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 14 Nisan 2020; 14:21:39 >

• amd cool n quiet özelliğini açık tutuyorum güç planında işlemci en düşük kullanımı %30 yaptım boştayken düşüyor işlemci hızı ve voltaj sorun yok.Ben 3.8 ghz 1.304 de kullanıyorum şuan bios 1.300 den aşa voltaj vermeme izin vermiyor 1.C0 versiyonu kullandığım için.Sende 1.28 gibi voltajla rahat 3.8 ler igörürsün.
  • RAM'in frekansını yükselttiğimde benim CPU fanı da coşuyor. Şurada bahsettim:
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/2133mhz-vs-2933mhz-ram-3dmark-testi.783592/

2133MHz'den 2933MHz'ye almaya çalışıyorum. MSI yeni BIOS arayüzüne geçtiği için Hardware Monitor'den default fan settings yapma imkanım yok. O kısım artık advanced sekmesinde ve hardware monitor'de grafik yok, değerlere müdehale de ettirmiyor. RAM default olarak 2133MHz'deyken gayet sessiz bir fan profili çizerken MHz'yi arttırdığımda CPU fan devrini direkt %50'ye çekiyor. Bu gerçekten sinir bozucu.

Belki güncellememişsinizdir, yeni BIOS kısmı şöyle:
    AirXander Game Musicyoutube
    Hardware Monitor New BIOS Click GSE Lite Smart Fan Control automatic (only Enable/Disable) MSI B350M
    https://www.youtube.com/watch?v=NR_Wwi6v-4Q

Siliniz

Sadece smart fan enabled ve disabled yapılabiliyor. CPU fan profiline müdehale edilemediği için hiç bir işe yaramıyor. Smart Fan Control'ı kapatınca fan belirttiğimden de daha hızlı dönüyor. RAM MHz'sine müdehale edince fan profili coşuyor, grafiği bize ayarlattırmıyor.

Bir çözüm öneriniz var mı? @Viktor R3znov

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 13 Kasım 2019; 2:18:14 >

• XanthiN kullanıcısına yanıt
    Hocam o smart fan yazan kısmın altında level 1 level 2 temperature 1 2 vs var. Ordan değer giriyorsunuz. PWM mode seçin. Atıyorum level 1 %20 fan devri temperature 1 35 derece gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SM0K kullanıcısına yanıt
    Hocam oralara tıklayıp değer girmeme izin vermiyor, sorun da bu zaten. BIOS 2133mhz için bir fan profili çizmiş bir de 2133mhz üstü tümü için. Sadece 2133’e çekersem susuyor fan.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XanthiN

Hocam oralara tıklayıp değer girmeme izin vermiyor, sorun da bu zaten. BIOS 2133mhz için bir fan profili çizmiş bir de 2133mhz üstü tümü için. Sadece 2133’e çekersem susuyor fan.
    bios versiyonunu downgrade yapabilirsin dostum. bende eski bios versiyonuna geri döndüm.
    AirXander Game Musicyoutube
    Downgrade BIOS MSI from GSE Lite to Click BIOS 5 | How to return to the previous BIOS "Click BIOS 5"
    https://www.youtube.com/watch?v=TX8Aemvlo4U

• ÇevreMühendisi kullanıcısına yanıt
    Evet ben de çoktan döndüm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.