Şimdi Ara

silverstone lcd ekran, ısı algılayıcıları---?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • değerli arkadaşlar silverstone lcd ekran fan controllerin fiziksel ısı algılayıcıları üzerinde plastik -jeletin benzeri bir kaplama var.bu algılayıcıyı ısıyı ölçeceğim yere uygularken bu plastik kaplama çıkmalı mı yoksa kalmalı mı? bu algılayıcılar ne şekilde kullanılmalı? bilgisi olan bir arkadaştan yardım rica ediyorum ? aşağıda göstereceğim fan controller'i kullanan bir arkadaş varsa memnun mudur?

bu algılayıcılara güvenip fan ayarlarımı o/c'li bir sistemde bu fan controllere bırakmak sağlıklı olacak mı yardım ederseniz sevinirim.

• resimler burada

• Bu ısı algılayıcılar kesınlıkle gerçek ısıyı vermemekte. Ama gerçek ısılara oranla yakın değerler vermekte.
    ben hardcano 13 kullanıyorum. İşlemci ısısını 30 derece derken, anakart uzerınden baktıgımda işlemci aslında 36 derece. Tabi arada ucurum yok ama belirtmek isterim.
    Bu arada algılayıcılar üzerindeki jelatını çıkarmana gerek yok.
  • firebal'daki arkadaşlar da bu ısının daha gerçek olduğunu söylüyorlar ama baan sen haklıymışsın gibi geliyor herrlot arkadaş.
    peki sensörleri bantla falan mı yapıştırdın ve cpu'ya nasıl uyguladın yardım etmen mümkün müdür?

teşekkürler
  • not: bu ısı diye kastettiğim şey sensörlerin ölçtükleri ısı..
  • Kesinlikle gercek ısıyı o sensorlerle tutturma şansın yok ama rakamlar cok alakasız olmuyor gercekle.
    Kutunun içinden bu sensorleri yapıstıracagın bır bant çıkması lazım. Onlarla yapıstırdım ancak başka bir bantlada yapıstırmanda bı sorun olmaz sanırım. Bir tanesını harcadım ben normal bant ile yapıstırdım. Ancak içinden cıkan yapıstırıcı tabi daha kuvvetli ve ısıya dayanıklı. Cpu nun gercege en yakın ısısını olcebilmek ıcın sensoru, cpuyu, sokete sıkıstıran kapakgın kenarına sıkıstırdım bu kapak sayesınde. Ben lga 775 kullanıyorum. Once fanın heatpipelarına yapıstırdım ama pek yakın rakamlar vermedi. Koyabılecegın en yakın yere koy işlemci ısısı ıcın. Tabi bu işlemci ile fan arası olmasın
    Kolay gelsin..
  • tekrar teşekkürler. bu benim için iyi bir cevaptı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: hydro1212

firebal'daki arkadaşlar da bu ısının daha gerçek olduğunu söylüyorlar ama baan sen haklıymışsın gibi geliyor herrlot arkadaş.
    peki sensörleri bantla falan mı yapıştırdın ve cpu'ya nasıl uyguladın yardım etmen mümkün müdür?

teşekkürler

arkadaım o sensörleri işlemcinin hs sinin üzerine koyman lazım ama öle olunca da işlemci soğutucuya tam temas etmeyecek ve hali ile işlemci ısını yaya bir yükselicek onları kullanmanı pek tavsiye etmem
  • düzgün yapıştırdığın zmana fiziksel ısı ölçerler tabiki softwareden daha iyi ölçer ısıyı arkadaşım özellikle kasa içi, ram vb ısıyı ölçerken cpu ısısında 2-3 derecelik yanılma payı olabilir yapıştırdığın yere bağlı olarak ama zaten softwaredede bu yanılma payı vardır
  • En iyi ölçüm fiziksel ölçümdür programlar sağlıklı değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: ataruz

quote:

Orjinalden alıntı: hydro1212

firebal'daki arkadaşlar da bu ısının daha gerçek olduğunu söylüyorlar ama baan sen haklıymışsın gibi geliyor herrlot arkadaş.

teşekkürler

arkadaım o sensörleri işlemcinin hs sinin üzerine koyman lazım ama öle olunca da işlemci soğutucuya tam temas etmeyecek ve hali ile işlemci ısını yaya bir yükselicek onları kullanmanı pek tavsiye etmem

Abi onlar çok kalın bişey değil onun içi sorun çıkarmaz,ben zamanında kullanmıştım anakarttaki ölcümden 2-3c eksik gösteriyordu ama genel olarak doğru idi.....

• kendin yap

eğer düşünüyosan yardım ederim
  • öncelikle cevap yazan değerli arkadaşlar, size teşekkür ederim. bu konuyu açmamın sebebi silverstone temjin 5 kasa almayı düşünmemdi.bu kasanın üzerinde bütünleşik bir hardcono lcd ekran mevcut ve tabiiki bu sensörler de.
    bahsi geçen kasayı aldım. üç ısı sensörü var. internet sitesinde sensörleri üzerine bant yapıştırarak cpu için heatsinke, hdd için sürücünün üstüne sistem için kasanın içi üst kısmına bir yere yapıştırmışlar. benim cpu heatsinkime sensörü yapıştırmam biraz zor çünkü zalman 7000b cu kullanıyorum. aşağıda zalmanın resmi var.sensör heatsinkte olsun diye zalmanın alt tarafında yaprakçıkların arasına sensörü sıkıştırıp ölçüm yaptım. everestte ısıyı loadda 36-37 gösterirken bizim sensör 30 falan gösteriyordu.
    cpu'da ölçüme güvenemedim o sensörü ekran kartımda (x800 gto fireblade) heatsink ile gpu nun yanlarına bir yere sıkıştırmaya çalıştım (ki sıkıştıramamışım her halde). software den 70 C' ye yakın değer alırlek hardcono bunu 44-47 C ölçtü.
    anlayacağınız şimdilik bu ekrana güvenip fanları ekranın kontrolüne vermekten çekiniyorum
    bana sensörlerin bu durumu ile ilgili fikir verebilen olursa sevinirim doğrusu . bu seçerken en çok ağzımı sulandıran bu bütünlesik ekrandı doğrusu.

bir de everest ölçümlerini vereyim sistemi bu kasayla soğuması hakkında fikriniz olsun (sistem %10 oc'li-iddle :

• Bende en yakın yerlere yerlestirdim dedigim gibi bazen 5 derece bazen 7 derece dusuk gosterıyor. Koyabılecegın en yakın yerde de sende değerler yaklaşık bu şekilde olacaktır. Yapabileceğin tek şey, aradaki kesin farkı bulmak ve neyın neye denk geldıgını anlamak. 30 derece yazıyorsa panelde, everestde de 37 diyorsa sen herzaman panelde gorunenın ustune 7 derece ekle yaklasık. Alarmlarınıda buna göre ayarlarsın. Başka yapacak pek birşey yok ben bu sekilde kullanıyorum.
  • Cpunun hs ile temas eden yüzeyine değilde Ihsnin yan tarafına ünk ıhs belli bir yükselipe sakip oluo herhangi bir yanında ıhsnin yandan takarsanız çok sağlıklı ölçüyor..montajı biraz zor ama ii oluo ben hem ıhsnin yanına hemde hemen üstündet wb bloğuna taktım bu şeilde cpunun bloğu nasıl ısttığınıda görüyorsnuz
  • Hort

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hort

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.