Bildirim
Sim Aktif Değil
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
Farklı bir hat tak ve sorunun telefonda mı kartta mı olduğunu anla eğer farklı bir hatta çalışırsa senin kartında bir sorun var demektir. -
Hattını kontrol et eğer yine aynı ise kötü haber telefonun İmei num. dolayı kapatılmıştır.. -
Telefona Turkcell'imi taktığım zaman çalışıyor ama Vodafone'u takınca sim aktif değil yazıyor. Vodafone'u diğer telefonumda kullanabiliyorum. k750i'ye Vodafone'u takınca ekranın sol üst kısmında ahize simgesi üzerinde kırmızı bi çizgi çıkıyor. Sessiz'e aldığınızda nota simgesinin üstündeki çizgiye benzer bi çizgi... -
telefonunda çok fazla sim kart tak çıkar yapıyorsan sim okuyucunun pimleri arızalanmış olabilir veya kartın üstü çok çizilmiştir çipi.bunlarada dikkat et.1 telefonda 1 hat kullanmak en mantıklısı -
quote:
Orjinalden alıntı: Ghett0C0wb0y
telefonunda çok fazla sim kart tak çıkar yapıyorsan sim okuyucunun pimleri arızalanmış olabilir veya kartın üstü çok çizilmiştir çipi.bunlarada dikkat et.1 telefonda 1 hat kullanmak en mantıklısı
Zaten bir hat kullanıyorum bu telefonda. İki telefon taşıyorum yani...
Konunun telefonla bi ilgisi olduğunu düşünen var mı? -
selam arkadaşım
problemin çözüldümü merka ettim aynısı bugün bende oldu rica etsem son durumu yazarmısın -
quote:
Orjinalden alıntı: deeplydippy
selam arkadaşım
problemin çözüldümü merka ettim aynısı bugün bende oldu rica etsem son durumu yazarmısın
Kısmende olsa kişisel bi çözüm buldum. İkinci telefon olarak kullandığım aleti birinci telefon birinci telefonumuda ikinci telefon yaptım. Hatları değiştirdim yani. Çünkü vodafone ile çalışmadı k750i, artık turkcell'i taktım onu kullanıyorum.Vodafone'da diğer telefonumda çalışıyor. İlginç bi sorun, çözemedim nedenini... -
sim kartta problem olmuştur o zaman cihaz temiz.yani başka bir kartı okuyup ötekini okumuyorsa.. -
Bende varım
Bu sorun 2 senelik w810 i mde daha yeni oldu. Vodafone sim aktif değil diyor ama Turkcelli taktığımda çalışıyor. Ve bu sorunla karşılaşanlara nette denk geldim ve bu aylarda olmuş (sony ericsona garezimi var vodafonun diyecem). Sim kart bozulurmu diyecem daha 1 aylık. -
manyetik kart bunlar neticede çok çabuk arızalanabilir kullanım ilede alakalı tabi. -
AVEA hattım da aynı şey oldu, test ettiğim iki telefon da SE, bilemiyorum.....
Yain AVEA tarafından kontrol ettirdim, hattımla ilgili bir problem yok, belki sorun SIM kartta dır... -
kardeşim sitede bir kez daha aynı durumu yazmıştım yaklaşık 7 ay önce aldıgım w850i telefon yaklaşık 15 gün avea ile normal çalıştı daha sonra sennki gibi hata verdi turkcell kullandım bir süre ondada sorun verdi müşteri hizmetlerinden yardım aldım benimde hatlarımda sorun yoktu müşteri hizmetleri cihazın kaydı ile ilgli sorun olabileceğinden bahsettiler onunla ilgileniyordumki karakoldan çağrıldım ifadem alındı meğer telefon çalıntıymış istersen inceleme yap cihazın hakkında uzun süredir kullanıyorum demişsin. bir hata nedeniyle sennde cihazını kapatılan cihazlar arasına almış olabilirler... -
bendede awea hattında oldu philips telimde aynı sorunu weriyodu
sorun sim kartta ark.lar tak cikar yapinca uzun sure cizikler olusuyo.yenisini 7 liraya değiştriyolaar haberiniz ola -
merhaba. ben de yaşadım aynı sorunu. telefonum w800i ve kasım 2008'de birgün birdenbire tüm hatlarıma sim aktif değil yazmaya başladı. hatlar, başka telefonlarda çalışıyordu. benim telefon hiçbir hatla çalışmıyordu. önce telefonda bir arıza var sandım, sonradan öğrendim: telekomünikasyon kurumu, imei numarasının klonlandığını tespit ettiği telefonları sitesinde liste olarak yayınlayıp, kullanıcıyı mesajla uyarıp (bana mesaj filan gelmedi!) kapatıyormuş.
nasıl çözüldü peki derseniz: ben yurtiçinden faturalı almıştım (düşünün ona rağmen klonlanmış!) aldığım firma, genpa ile irtibata geçtim, onlar da telekomünikasyon kurumu'na durumu bildirip benim kullanmak istediğim tek hat için açtırdılar telefonumu.
tabii buna çözüm derseniz! bana sorarsanız bu sonuç bile tüketicinin mağdur bırakılmasıdır. milyara yakın para verip aldığınız telefonun bir anda tek hatla kullanıma mecbur bırakılması, bir nevi elinize yapışmasıdır. başka hattınız varsa takamayacağınız anlamına gelir, telefonunuzu asla satamayacağınız anlamına gelir...
bu sorunu yaşayıp hakkını arayanınız varsa lütfen buraya da yazsın. kimi muhattap olarak almışlar hak ararken: ithalatçı firma mı yoksa telekomünikasyon kurumu mu? ben şu anda tek hattıma açık olarak kullanıyorum telefonumu; ama bir yandan da telefonum benim dahlim olmadan bu hale getirildiği için maddi değerini geri almanın hukuki yollarını arıyorum.
daha önce hakkını arayan ve sonuç alan varsa lütfen yazsın.
iyi günler.
-
aynı sorun bendede oldu,, iki gün önce telefonum arızalandı kapandı ve açılmıyordu jd flasher la flashladım telefon düzeldi fakat açtığımda SİM AKTİF DEĞİL diyordu kartımı başka telefonlara taktım hepsinde çalıştı telefonum kaçak değil garanti belgesi var,,, telefonuma başka kartları da takdım hiçbirini çalıştırmadı ARKADAŞLAR SANIRIM BU SORUN SADECE SONY ERİCSSON LARDA OLUYO YORUMLARI OKUDUM SORUNLA KARŞILAŞANLAR HEP SONY ERİCSSON KULLANANLAR,,,, EĞER SORUNU ÇÖZEN OLDUYSA Bİ YERDIM ETSİN LÜTFEN ACİL CEVAP BEKLİYORUM.... TEŞEKKÜRLER... -
quote:
Orjinalden alıntı: by_logic_engineer
aynı sorun bendede oldu,, iki gün önce telefonum arızalandı kapandı ve açılmıyordu jd flasher la flashladım telefon düzeldi fakat açtığımda SİM AKTİF DEĞİL diyordu kartımı başka telefonlara taktım hepsinde çalıştı telefonum kaçak değil garanti belgesi var,,, telefonuma başka kartları da takdım hiçbirini çalıştırmadı ARKADAŞLAR SANIRIM BU SORUN SADECE SONY ERİCSSON LARDA OLUYO YORUMLARI OKUDUM SORUNLA KARŞILAŞANLAR HEP SONY ERİCSSON KULLANANLAR,,,, EĞER SORUNU ÇÖZEN OLDUYSA Bİ YERDIM ETSİN LÜTFEN ACİL CEVAP BEKLİYORUM.... TEŞEKKÜRLER...
hayır sorun sadece se'lerde olmuyordur. bu başlık altında hemen herkesin sony ericsson'unda bu sorunu yaşadığını söyleme nedeni "sim aktif değil" şeklindeki "inactive sim" çevirisinin sony ericsson türkçesine ait olmasındandır. yani söz gelimi, nokia "sim kartınız kullanım dışı" diye bir mesaj veriyor ise ekranına, o uyarıyı alanlar bu foruma değil o uyarının başlık haline getirildiği başka foruma yazıyordur.
benim telefon şu anda kullandığım tek hatta açık; ama tek hatta mahkum bırakılarak mağduriyetimin sürdüğü gerekçesiyle bana bu telefonu ithal eden ve satan Genpa'ya kaymakamlık bünyesindeki hakem heyeti aracılığıyla hukuki mücadele başlatacağım yakında.
-
aynı sorun benim k810i de de var.
türkcell hattımı takınca sim aktif değil yazıyor ama avea ile şakır şakır çalışıyor yok mu bunun bi çözümü arkadaşlar. -
Biraz hortlatmış gibi olucam konuyu ama aynı sorun bendede var. Güncel olarak böyle bir sorun yaşayanlar varsa onlarda bilgilenmiş olurlar. Ekranda bu yazının çıkmasının tek ve yegane sebebi, kullandığınız cihazın imei numarasının klonlanmış olmasıdır. Normal şartlar altında, telefonunuzun imei numarası klonlandığında telefonunuzun hiçbir simkartla çalışmaması gerekmektedir. Telefonu tekrara kullanıma açtırabilmek için, telefonun sizin olduğunu ispatlayan faturası ile birlikte bilgi teknolojileri iletişim kurumuna başvurup, telefonunuzu diğer hiçbir simkartla çalışmamak suretiyle sadece birtek numaraya tanımlatarak tekrar kullanıma açtırabilmektesiniz tabi buna ne kadar kullanabilme denirse. Sonuç itibariyle bu cihaz artık elinizde patlamış bir bombadır sadece, şahsımın olduğu gibi. Burada ki esas sorunlar ise: 1 ncisi ; Sıfır olarak, yurtiçinden , güvenilir bir mağazadan alınmış ve tarafımdan başka hiçkimsenin kullanmamış olduğu bir cihazın ime numarası nasıl klonlanır? 2 ncisi ise; velevki klonlandı, benim bilgim ve iznim olmadan, kim nasıl olupta benim kullanmış olduğum herhangi bir simkartı, ki olayın cereyan ettiği anda telefonda takılı bile değilken o hat, nasıl telefonuma tanımlar. Bu soruların cevabını bilen, bulan yada mahkeyeme başvurup sonuç alan varsa lütfen bizimlede paylaşsın. İyi geceler.
Bu arada benim telefonumda s.e w580
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeanne dArc -- 29 Temmuz 2009; 23:09:59 >
-
telefonuna simlock patchi atıcaksın bukadar basit
Benzer içerikler
- kayıtlı olmayan numaraları engelleme
- samsung a15
- 18000 mah telefon
- device health services nedir
- reeder nerede üretiliyor
- küfür edince elektrik çarpan bileklik
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X