Şimdi Ara

Sim Aktif Değil (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
39.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tr_karizma_54

telefonuna simlock patchi atıcaksın bukadar basit

Hocam nasıl atıldığını detaylı bir şekilde anlatırsan, bizide bu ızdırıptan kurtarırsın
  • bende se w910i var avea ile ara sıra ve rastgele olmak üzere sim aktif değil uyarısı alıyorum.
    sorunu ilk ve sık yaşadığım dönemde bir trcell hattı taktığımda yaklaşık bir gün denedim ve sorun kayboldu.

ihtiyaç gereği trcell hat aldım bakalım deneyip göreceğim sorun devam edecek mi.

gördüğüm kadarıyla sorun genelde sonyericsson larda görülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ama=neden -- 3 Nisan 2010; 12:14:42 >
  • K850i kullanıyorum diğer arkadaşlarda olduğu gibi bu sabah durup duruken 'Sim aktif değil 'uyarısı aldım diğer hatlarda henüz denemedim ama aldığım yere bi götüreceğim imei sorgulamada kayıtlı olarak gözüküyor.
  • Hocam başka bir hat tak dene. Eğer telefon taktığın diğer hatlarla çalışıp sadece tek bir hatla çalışmıyorsa sim kart ta bi sıkıntı vardır. Ancak telefonun hiç bir sim kartı görmüyorsa o zaman üzülerek söylüyorum ki geçmiş olsun , telefonunun imei numarası klonlanmış. Bu vakitten sonra yapabileceğin tel şey telefonla birlikte telefonun faturasını da alıp teknik servise gitmek ve sadece tek bir numara ile kullanılmak üzere telefonun imei kaydını yeniden yaptırtmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeanne dArc

Hocam başka bir hat tak dene. Eğer telefon taktığın diğer hatlarla çalışıp sadece tek bir hatla çalışmıyorsa sim kart ta bi sıkıntı vardır. Ancak telefonun hiç bir sim kartı görmüyorsa o zaman üzülerek söylüyorum ki geçmiş olsun , telefonunun imei numarası klonlanmış. Bu vakitten sonra yapabileceğin tel şey telefonla birlikte telefonun faturasını da alıp teknik servise gitmek ve sadece tek bir numara ile kullanılmak üzere telefonun imei kaydını yeniden yaptırtmak.

Evet babama ait olan Vodafone hattını taktım çalıştı sonra tekrar kendi hattımı taktım oda çalıştı,bu olaydan ben bişi anlamadım inşallah aynı sorunu bi daha vermez.Daha öncede hep sony kullandım böyle bir soruna rastlamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: COWABUNGA

quote:

Orijinalden alıntı: Jeanne dArc

Hocam başka bir hat tak dene. Eğer telefon taktığın diğer hatlarla çalışıp sadece tek bir hatla çalışmıyorsa sim kart ta bi sıkıntı vardır. Ancak telefonun hiç bir sim kartı görmüyorsa o zaman üzülerek söylüyorum ki geçmiş olsun , telefonunun imei numarası klonlanmış. Bu vakitten sonra yapabileceğin tel şey telefonla birlikte telefonun faturasını da alıp teknik servise gitmek ve sadece tek bir numara ile kullanılmak üzere telefonun imei kaydını yeniden yaptırtmak.

Evet babama ait olan Vodafone hattını taktım çalıştı sonra tekrar kendi hattımı taktım oda çalıştı,bu olaydan ben bişi anlamadım inşallah aynı sorunu bi daha vermez.Daha öncede hep sony kullandım böyle bir soruna rastlamadım.

Öncelikle adınıza sevindim. Bu durumun sony ile samsung ile alakası yok. Bu durum tamamen bir kaç kansızın yüzünden kaynaklanmakta. Nasıl oluyor bilmiyorum ama bir şekilde sizin cihazın imei numarası, kayıt dışı olan başka bir telefon için koplayanıyor ve telekomünikasyon iletişim başkanlığı tarafından szin telefonunuz ve diğer telefon kullanıma kapatılıyor ve cihaz sim kartı görmemeye başlıyor. Kim fatura ibraz ederse onun cihazı tekrar kullanıma açılıyor ve diğer cihaz kilitli kalıyor. Durum bundan ibaret

• Evet sanırsam öyle,zaten cihaı satmayı düşünüyorum sıfır 5800 alacağım bir an önce elden cıkarayım baride ileride bide bunla uğrasmayalım.
  • SIM kartınız fiziksel olark tahirp oldugundan kaynaklanır. aynı sorunla bende karsılastım. Telefonun IMEI sorunu olmasıyla ilgisi bulunmamaktadır. Ertesi gün yeni SIM kart aldım sorun çözüldü. tel SE K850i
  • W995 kullanıyorum 5 aydır- telimi ılk aldgmda arada bi sim aktif deil uyarısı veriyodu. Sonra kesildi. Ama 2 haftadır başladı ve surekli oluo ama sıklığı belli degil. Pili çıkarıp takınca normal çalısio tekrar kapanıo falan. . .
  • W995 kullanıyorum 5 aydır- telimi ılk aldgmda arada bi sim aktif deil uyarısı veriyodu. Sonra kesildi. Ama 2 haftadır başladı ve surekli oluo ama sıklığı belli degil. Pili çıkarıp takınca normal çalısio tekrar kapanıo falan. . . .
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuatturkrap

Arkadaşlar k750i kullanıyorum. Hergün normal bi şekilde çalışan telefon bugün durup dururken "Sim Aktif Değil" hatası vermeye başladı. Ne yapmam gerekiyor. Şu anda arama yapamıyor ve karşılayamıyorum...

Benim telefonda aynısını demişti, fakat kapatıp açınca düzelmişti.
  • w800 avea hatta takınca oluyordu ve telefonu kitliyordu vodafone takınca olmuyordu turkcellerde de olmuyordu ama avea da telefon ıkına ıkna calısıyordu ve ara sıra böyle sorun yapıyordu aktif değil diye ... sim karttan da kaynaklana biliyor
  • Merhaba.Aynı sorun bendede var.Telefonun modeli c510.Kendi sim kartımda "Sim Aktif Değil" diyerek kapanıyor.Toplam 4 sim kartla denedim.3'ünde de "Sim Aktif Değil" dedi.1inde demedi sadece ? Cihaz 2.kez garantiden geldi 2sindede sim aktif değil diyip kapanıyor dedim.Şimdi 3.ye göndericem ama geçen gönderdiğimde cihaz normal dediler.Ne yapmalıyım ?
  • öncelikle merhaba arkadaşlar.

bende de sony ericson w810 i var ve izmitte Genpa bayisinden aldım . hattım evea.

bu gun sabah telefonu açtığım zaman sim kart aktif deği uyarısını veriyor ve telefonumu aramalarda kullanamıyorum.

formu biraz cık okudum.

bende diğer telefonumdaki (nokia ) turkcell hattımı w810i takdım . telefonum çalışıyor.

avea hattımı diğer telefonuma ( nokia ) taktım çalışıyor.

sonra http://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php linkinde imei sorgulamaya baktım ve ilk 15 hane yi yazdım ve bu imei kopyalanmış mesajını gördüm.

Sanırım kansızlar benim telefonumuda kopyalamışlar üzgünüm.

yapılacak şey ler de şunlar görünüyor. faturaları ile birlikte tabii bulabilirsem açılması için başvurmak ve telefonu aldığım genpa ya dava açmak.

şimdi sormak istiyorum yukarıdaki sayfalarda aynı sorunu yaşayıpta bu yolları izleyenler nelerle karşılaştı ve bizi nasıl yönlendirebilir. :?

şimiden teşekkür ederim.

• ben hattı buqun aldım sım aktıf deqil dıyorr kafayı ycem yaaa :SSS ımeili kntrol edıyorum kaytlııı ama telefonu açıyorum 5 10 dk Çalısıyoo snrasnda sım aktf deqil dıyor:S
  • telefonla ne alakası var bu durumun?
  • şebeke ayarlarından sadece gsm değilde gsm ve 3g yi seç.
  • arkadaşlar bende aynı hatayı alıyorum.
    telefonu 2 hafta önce 2.el aldım.
    1 hafta avea kullandım sonra sim aktif değii l dedi.
    2 .hafta full vodafone taktım sonra oanada sim aktif değil dedi. turkcell denedim ondada aynı.
    TELEFONUN ORJİNAL IMEI si kayıtlı değilmiş
    *#06# yapıca çıkan IMEI de kayıtlı ama nokıa 2600 imeisi.
    IMEI şirketi tel kayıtlı sorun bizle alakalı değil dedi.
    Sony Ercisson u aradım IMEI ile alakalı orjinal IMEI kayıtlı değil klonlama dedi.
    Vodafone yi ardım bizden kaynaklanan probelm yok dedi.
    NE YAPMALIYIM nasıl IMEI ATARIM
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seyfulllah

arkadaşlar bende aynı hatayı alıyorum.
    NE YAPMALIYIM nasıl IMEI ATARIM

sony ericsson malesef bu sim aktif değil olayında biraz sorunlu. sizinki daha zor gibi. zaten diyorsunuz imei atılmış, şimdi siz başka imei atsanız bile yine aynı sorunu verecektir.

ben k850i de kendi yaşadığımı anlatayım. yukarda da yazdım zaten. önce sim kartı değiştirdim, arkası biraz zedelenmiş gibi duruyordu heralde ondandır dedim. ama birkaç gün sorna yine vermeye başladı. ve ilk hata vermesinden sonra sıklığı artıyor. telin imei nde sorun yok telpa cihazı zaten.

daha sonra şebeke seçimini değiştirdim. ben şarjı idareli olsun diye Sadece GSM seçeneğini işaretlemiştim. 3G ile işim yok vs diyip. Ama telefon 3G uyumlu sim kart da 3G uyumlu. Şebekeyi "GSM ve 3G" olarak değiştirdikten sonra hiç sorun kalmadı. Rahat bi nefes aldım sırf bu sorun yüzünden güzel K850i'mi satacaktım nerdeyse.

• Hort...
    Bende de aynı sorun var... imei kontrol ettim sorun yok...

model k310i

3 tane turkcell sim denedim... kırmızı olanlarda sorun çıktı ve şebeker aramada sadece aveayı buluyor, turkcell ve vodafone hiç yok...

Bir de mavi turkcell sim var, o sorunsuz çalışıyor...

Tahminim simlerin versiyonlarıyla ilgili sıkıntı var. Yenisi sorunsuz çalışıyor, eskilerde sıkıntı var...

Yeni sim alıp deneyeceğim... Sonucu yazarım...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.