Şimdi Ara

Sinema+Müzik+Işık+MCE+Kamera = Philips Pronto

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evlerimizde (Bazende İşyerlerinde) birden çok odada Tv , Uydu , Digitürk , Dvd , Aydınlatma ve Kameralar olabilir .
    MCE Pc kullanarak müzik dinlemek isteyen kullanıcı sayısı hızla artmakta .
    Hi Fi sistem kullananlar aynı marka kullanmadıklarında kontrol zorlaşır .

Birden çok elektronik donanımınız varsa , birden çokta kumandanız var demektir .
    Bu kadar çok kumanda kullanım zorluğunuda beraberinde getirmektedir .
    Ev halkının tümü de bu kumandalara alışık değilse bir karmaşa yürür gider (Özellikle Yaşlı Aile Bireyleri) .

Bu tarz problemleri çözmek için birçok kumanda ve otomasyon firması ürün geliştirmekte .

Philips firması sektördeki ihtiyaca cevap vermek için Pronto ailesini kurdu .
    Ve son yıllarda kendilerini iyice geliştirerek Philips ailesi dışında bağımsız bir firma oldular .

AMX , Crestron gibi konunun uzmanı firmalar tabi ki hep var olacak .
    Fakat fiyat/performans skalasında sadece üst bütçe grubuna hitap etmeye devam edecekler .

Pronto firması tam burada giriş seviyesi ile üst seviye arasındaki boşluğu , neredeyse eksiksiz dolduracak yeni ürünler geliştirdi .

TSU 9800 , TSU 9600 , TSU 9400 ve TSU 9200 ...

Sinema+Müzik+Işık+MCE+Kamera = Philips Pronto

Türkçe butonlar , Tv kanallarının logoları , Işık kontrolleri , IP kameralar ile tüm evi kumandadan izleyebilmeniz vs. vs. vs.

En önemli özellik ise çift yönlü çalışabilmeleri .
    Yani Amfinin volumünün kaçta olduğu ; alt kattaki ışıkların açık olup olmadığı ;Ipod menüsünde nerde olduğunuza kadar geri dönüşüm sistemi ile ekrandan bilgilendiriliyorsunuz .

Kısacası Pronto hayatı kolaylaştırıyor .

Pronto

• Bu kumadan ve arka planda kullanılan swich toplamda 2000 euro civarlarına patlıyo
  • Universal kumandayı 100 usd a alırsın diye düşünüyorum. Kaldıki bir dolu farklı elektroniği bir tek yamaha 663'ün kumandayla kullanıyorum. Bu ürünler çok güzel ve çok şıklar ama buna uygun evler ve altyapı istiyorlar. Büyük bir evin olacak, ışık, görüntü ve ses sistemini ona göre kuracaksın. Kaldıki ürünü inceledim ve çok ama çok beğendim ama...
  • Altan bu Universal kumadanın atası gibi bişi, bi takla attırmadığı kalıyo Akustada satıyo bu aleti fiyatını ordan biliyorum. Bir çok aleti otomasyon etmek için kullanıyorlar bunu ve birde swicher ı var.
  • Oronra çok beğendim zaten ama, benim evde bunu kullansam ne tarafınla güleceğini şaşırırdın herhalde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: altanpsx

Oronra çok beğendim zaten ama, benim evde bunu kullansam ne tarafınla güleceğini şaşırırdın herhalde.

Altan senin evde ne varki neyi bunla kullanıcaksın. Sana evrensel kumanda yeterli olur.

Bu aleti sinema perdesi açılsın o arada spotlar yansın ve TV kapansın üstüne DVD kendini açsın AVR dvd moduna geçsin gibi çok komplike işler için kullanıyolar genelde.
  • oronra;
    Senin o dediğini Harmony® 785 Advanced yapıyor.
    Ben şuan kullanmatayım.
    Activities denilen özelliği sayesinde tek tuşla çok işlem yapıyor.
    Örnek.
    Bütün cihazlar kapalı iken.
    Digitürk tuşuna bir kez bastığımda.
    -DT+ ı açıyor.
    -LCD tv yi açıyor gerekli giriş kaynağını seçiyor.(Açık sa sadece giriş kaynağını seçiyor.)
    -Onkyo AVR yi açıyor gerekli giriş çıkışları seçiyor(Audio/Video-In/Out).
    -Hopleri açıyor.
    Bunların hepsi tek tuşla.
    Yani Tercihiniz için gerekli olan cihazları açıyor,açıksa gerekli ayarları yapıyor. Gereksiz bir cihaz açıksa onu kapatmayıda unutmuyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

quote:

Oronra çok beğendim zaten ama, benim evde bunu kullansam ne tarafınla güleceğini şaşırırdın herhalde.

Altan senin evde ne varki neyi bunla kullanıcaksın. Sana evrensel kumanda yeterli olur.

Bu aleti sinema perdesi açılsın o arada spotlar yansın ve TV kapansın üstüne DVD kendini açsın AVR dvd moduna geçsin gibi çok komplike işler için kullanıyolar genelde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 31 Ekim 2008; 1:26:44 >

• Peki ışıkları açıp yada kapayıp yada kısabiliyormu mesela yada sinema perdesini felanda açabiliyormu?

quote:

Orjinalden alıntı: ATA@

oronra;
    Ben şuan kullanmatayım.
    Örnek.
    -DT+ ı açıyor.
    -LCD tv yi açıyor gerekli giriş kaynağını seçiyor.(Açık sa sadece giriş kaynağını seçiyor.)
    -Hopleri açıyor.
    Yani Tercihiniz için gerekli olan cihazları açıyor,açıksa gerekli ayarları yapıyor. Gereksiz bir cihaz açıksa onu kapatmayıda unutmuyor.
    quote:

quote:

• Yalnız bütün bunları alete programlayana kadar atla deveyi seçersin. Birde benim gibi sık elektronik değiştiren biriysen yandın. Sürekli bu kumandayı programla dur. Hele birde hanım çalıştıramadı mı yandın ki ne yandın...
  • Evet oronra uzaktan kumandalı ne kadar ürün varsa hepsine kumanda ediyor. Yetreki gerekli tertibat cihazlar olsun.(Uzaktan kumandalı Perde vs.)
    Ben beko 7700A klimanın bütün özelliklerini hatta kendi kumandasında olmayan özelliğini bile kumanda edebiliyorum.
    quote:

Peki ışıkları açıp yada kapayıp yada kısabiliyormu mesela yada sinema perdesini felanda açabiliyormu?

quote:

oronra;
    Ben şuan kullanmatayım.
    Örnek.
    -DT+ ı açıyor.
    -Hopleri açıyor.
    quote:

Altan harmony de hiçte öyle uğraşılacak bir durum yok.
    Aldığında Program CD si ile birlikte geliyor. Programı PC ye kuruyorsun sonra kumandayı USB ile PC ye bağlıyorsun cihaz netten bütün cihazlarının gerekli kodlarını oto alıyor.
    Sana sadece PC üzerindeki programdan evde hangi rünü kullanmak istediğini seçmen yeterli.
    Ayrıca da programlamayıda PC üzerinden birkaç dakikda yapabiliyorsun Kumanda ile hiç uğraşmıyorsun.
    quote:

Yalnız bütün bunları alete programlayana kadar atla deveyi seçersin. Birde benim gibi sık elektronik değiştiren biriysen yandın. Sürekli bu kumandayı programla dur. Hele birde hanım çalıştıramadı mı yandın ki ne yandın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 31 Ekim 2008; 12:42:22 >

• İşte bu philips pronto kumandasız cihazlıarıda kontrol edebiliyor ATA o yuzden bu denli pahalı sanırım. Bir tane ana kumanda merkezi var. Kumandalı kumandasz tüm cihazları burdan yonetebiliyorsunuz. pronto komutlarını direkt bu merkeze iletiyor merkezde gerekli yerlere mudahele ediyor.

Mesela stereo amfiyi açıtğınızda ışıkları açıp sinema izlerken ışıkları kısıp hepsini kapattığınızdada ışıklarıda kapatabiliyor gib...
  • öyle olsun.
    Ben harmony 785 ten çok memnunum.
    quote:

İşte bu philips pronto kumandasız cihazlıarıda kontrol edebiliyor ATA o yuzden bu denli pahalı sanırım. Bir tane ana kumanda merkezi var. Kumandalı kumandasz tüm cihazları burdan yonetebiliyorsunuz. pronto komutlarını direkt bu merkeze iletiyor merkezde gerekli yerlere mudahele ediyor.

Mesela stereo amfiyi açıtğınızda ışıkları açıp sinema izlerken ışıkları kısıp hepsini kapattığınızdada ışıklarıda kapatabiliyor gib...
  • quote:

öyle olsun.
    Ben harmony 785 ten çok memnunum.
    quote:

İşte bu philips pronto kumandasız cihazlıarıda kontrol edebiliyor ATA o yuzden bu denli pahalı sanırım. Bir tane ana kumanda merkezi var. Kumandalı kumandasz tüm cihazları burdan yonetebiliyorsunuz. pronto komutlarını direkt bu merkeze iletiyor merkezde gerekli yerlere mudahele ediyor.

Ee memnunsundur canım kimse memnun degilsin yada hamony kötü demediki zaten Pronto nun yaptığı işi anlattık.

• Bu modellerin en büyük özelliği fazla sayıda cihaz kontrolü
    ve çift yölü haberleşme ile açık cihazı kapatmadan makro yapma .

Standart akıllı kumandalarla yapılan makrolarda açık cihazı algılayamayarak
    tekrar power komutu yollayarak kapanmasına sebep olmakta .

Power Sense , Trigger , RS 232 destekleriyle Harmony serilerinden çok farklı özellikler sunmakta .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.