Şimdi Ara

Sistem toplarken anakart seçmenin önemi nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mesela Asus H110 alacağım ama B150 alın diyen oluyor ne fark olur?

• Hocam bence h110 alın. Zaten oc yapmayacaksınız boşuna daha fazla para vermeyin. Anakartın performansa etkisi yok ve b150'nin anlamlı bir farkı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GamerYigit17 kullanıcısına yanıt
    Aynen ben de öyle düşünüyordum kafamı karıştırdılar. Fiyat farkı çok zaten, gereksiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LuciferMorningstar

Aynen ben de öyle düşünüyordum kafamı karıştırdılar. Fiyat farkı çok zaten, gereksiz.

Merak etmeyin h110 sizi üzmez.

• Anakart seçerken görüntü çıkışlarında VGA, DVI yazıyor. HDMI olmayınca HD kullanamıyor muyuz anlamadım.
  • 1080p monitör kullanıyorsanız bir şey fark etmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan Bozkurt

Anakart seçerken görüntü çıkışlarında VGA, DVI yazıyor. HDMI olmayınca HD kullanamıyor muyuz anlamadım.

Görüntu harici ekran karti uzerinden aliniyor. O xikislar sadece dahili kullanacaklar icin dvi ve vga da full hd sinyal tasir vga analog olarak dvi dijital olarak 1080p goruntu tasiyabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 21 Ağustos 2016; 18:42:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Psu da tek kanal kavramı nedir?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • H110 harici anakartlarda H170 veya B150
    Fazladan USB ve Anakart üzerinde ekran cipseti HDMI çıkış var..

H110 da 4usb 2 RAM yuvası var ekran kartı HDMI yok SATA portu az vb
    Diğerlerinde 6-8usb 4 RAM yuvası üzerinde HDMI çıkış ve Intel ekran kartı ile gelir yani iyidir 1000-1500tl lil sisteme belki gerek yok ama örnek Intel i5 6500 var Anakart 200tl lık H110 degil 350tl lık B150 cipsetli seçilir ekran kartı alana kadar Anakart üzerindeki ekran yongası HDMI çıkış kullanılır..

H110 kirpilmis halidir 2 RAM yuvası 4usb 1 PCI express (ekran kartı için) tamam zaten işlemci+işlemci soğutucu+RAM+SSD+Ekran kartı takılınca soğumaya yer bile kalmıyor ben şahsen ATX (büyük boy) ve B150 Anakart alınması taraftariyim..

• Z serisi anakartları dışında diğerlerinin hepsi aynıdır.

Mosfetleri boyayıp 2 tane daha usb ekleyip piyasaya sürüyorlar

Ha birde ram slot sayıları değişiyor. 2 yada 4.
  • Fark vardır boyadan fazlası
    Herkesin sistem topladığı makul fiyat MSI
    -MSI H110 Anakart -2ram yuvasi-Sata3 (6gb transfer)-8usb2/4usb 3/2 usb 3.1 port var

-MSI H170/B150 Anakart-4 RAM yuvasi-Sata3+SATA Express (16gb veri transfer)-8usb 2/4usb 3/2usb 3.1 çıkış var
    Fark olarak h110=186tl/B150=289tl/H170=341tl yani sadece boyayıp 200tl lık Anakart a 290 na 350tl satamazlar
    #B150 serisi Anakartlar;

#H170 Serisi Anakartlar;

Linkteki Gigabayte B150 Sniper Anakart özelliklerini ve teknik bilgilerini okuyun aradaki farkları anlarsınız (model 420tl)

http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-g1-sniper-b7-intel-b150-soket-1151-ddr4-2133mhz-dvi-hdmi-anakart.html#ozellikler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 21 Ağustos 2016; 20:35:44 >

• ibo83 kullanıcısına yanıt
    Daha oncede sana bir takim uyarilarda bulunmuştum adim adim uyaracagim

quote:

Diğerlerinde 6-8usb 4 RAM yuvası üzerinde HDMI çıkış ve Intel ekran kartı ile gelir yani iyidir

Kulliyen sacmalik olan kisim anakart uzerinde ekran karti falan yoktur. Intel cipsette ekran karti islemciye gömuludur o cikislar islemcinin dahilisi icindir.

Atx anakartlar cipsete bakmazsizin 4 ram slotu ek pci e slotlari tasiyabilir. Micro atx mini itx de yer kavrami devreye girer.

B veya h110 cipset olmasi ram slotlarina sinirlama getirmez b cipset olup 2 ram slotlu cok urun var. h110 giriş seviyesi olduğu için genelde buradan kısılmış olması muhtemeldir. Fakat bu bile bağlayıcı değil tek slot 16 gb ddr4 ramler piyasada mevcut yani 32gb kadar ddr4 ram destekliyorlar.

H110 anakartlarda hdmi slotu tasiyabilir. Sadece msi de 1 atx 2 itx olmak üzre 7 adet h110 hdmi taşıyan model var

Her anakart kendine has farkli gereklere ve bütcelere hitap edebilir ne bütün h110 anakartlar cok kotu ne bütün b150 cipset cok iyidir.her urun gaminda işine yarayacak bir ürun bulunur.

Kart boyanirmi evet oda yapilir ayni ozellikleri tasiyan ayni cipsette bir karti sadece slotlari renklendirerek led ekleyerek satmak mumkundur.

Kafadan genelleme yaparak boyle konulara yazmamanda fayda göruyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 21 Ağustos 2016; 23:27:38 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.