ben bu konuda sorun yaşıyorum arkadaşlar nasıl dış yıkama yapılmalıdır süngerle yıkıyayımdiorum ya çizilirse diye korkuyorum nasıl yapmalıyım ?
Önce ıslatın, sonra cilalı şampuanı süngerle üstten başlayarak her yere sürün en son lastiklere sürün, sonra suyla yine üstten başlayarak durulayın.
Sonra mikrofiber bez ya da güderi beziyle kurulayın.
Lacivert ve siyah arabalar sorun😰
quote:
Orijinalden alıntı: OnurD7
Önce ıslatın, sonra cilalı şampuanı süngerle üstten başlayarak her yere sürün en son lastiklere sürün, sonra suyla yine üstten başlayarak durulayın.
Artı olarak camları ve aynaları camsil artı gazete ile silin.
quote:
Orijinalden alıntı: Marmaratic
quote:
Orijinalden alıntı: OnurD7
Artı olarak camları ve aynaları camsil artı gazete ile silin.
Alıntıları Göster
hocam sağolun ama süngerle üssten başlayıp aşağı inene kadar çizilmezmi ? bide hangi şampuanı önerirs
quote:
Orijinalden alıntı: BOŞNAK çocuk
hocam sağolun ama süngerle üssten başlayıp aşağı inene kadar çizilmezmi ? bide hangi şampuanı önerirs
-)KraL(- :hocam evet sorun ama temiz oluncada çok güzel görünüyorlar ama
Siyah aracin temizligi zor valla arkadaslar anlatmis hocam siyah renk olarak tozu kiri cok gösterir
quote:
-)KraL(- :hocam evet sorun ama temiz oluncada çok güzel görünüyorlar ama
hocam şampuan önerir misiniz bide delikli süngerle miydi ?
quote:
Orijinalden alıntı: mrtslm
Siyah aracin temizligi zor valla arkadaslar anlatmis hocam siyah renk olarak tozu kiri cok gösterir
Sünger ne olduğu önemli değil çok kalitesiz almayın yeter, çizilmesinden bu kadar korkmayın, trafikte de çiziliyor aracınız. Pasta cila,kil ile çizikler gider.
Şampuan Gojo,Meguiars,Turtle Wax öneririm.
Turtlewax kullandim bir sure; bim den aldigim eldiven tarzi yesil zimbirtiyla yikiyorum; lif gibi bisey Püsküllü.. Simdi biktim bulaşık deterjaniyla yikiyorum.. ne kadar ozensen de ciziliyor; siyah araba pismanliktir En guzel yani yeni yikanmis hali ..
Araba aldim daha bi kere bike yikamadim yağmur 5 defa yikadi sağolsun incesi nedir bu işin
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-0B46CB32A
Araba aldim daha bi kere bike yikamadim yağmur 5 defa yikadi sağolsun incesi nedir bu işin
bide hocam turtlewax meguiars dan iyimi?
BOŞNAK çocukB
kullanıcısına yanıt
bak beni dinle ilk önce su tut güzelce ondan sonra ilaçlü köpüğü at 1 dakka felan bekle ondan sonra su tut güzelce sonra normal bi bezle sil sünger vurma cizilmr ihtimali yüksek !!
Arabayı akşam yıkatıyorum park ediyorum, sabah giderken bakıyorum toz içinde kalmış.
quote:
beyaz renk dahada zor pislendimi o kiri cıkartana kadar geberiyosun
http://erdemboya.ticiz.com/p206056-autohdm-kuzu-postu.html Al bundan. Çift kova tekniğiyle aracı yıka. Şampuan olarakta cilalı şampuan al. Bir de hızlı cila al. Gölge bir yerde soğuk boyanın üstüne cila sür. Mis gibi olur. Sakın sünger değdireyim deme. Ben yaptım çok pişmanım. Her tarafı çizik içinde şuan
quote:
Orijinalden alıntı: mustafa.cekic6
quote:
beyaz renk dahada zor pislendimi o kiri cıkartana kadar geberiyosun
Alıntıları Göster
Kılcal çizik illaki oluyor, onu geçtim de tozlanmasını önleyecek bir yol bilen varsa siyah araç kullananlar için çok makbule geçer
quote:
Orijinalden alıntı: efk0
Kılcal çizik illaki oluyor, onu geçtim de tozlanmasını önleyecek bir yol bilen varsa siyah araç kullananlar için çok makbule geçer
Alıntıları Göster
hocam çok merak ettim sünger olmadan aracı nasıl yıkıyorsunuz ??
quote:
hocam çok merak ettim sünger olmadan aracı nasıl yıkıyorsunuz ??
Aracı alalı 8.ay oldu her hafta yıkatıyorum daha şimdiden bıktım illlah ettim valla.
quote:
Orijinalden alıntı: novinovi
Aracı alalı 8.ay oldu her hafta yıkatıyorum daha şimdiden bıktım illlah ettim valla.