Şimdi Ara

siyah araba temizliği??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
14.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pro-black

Hocam naparsan yap o araba cizilecek ve ne kadar ugrasırsan uğras 1 saat sonra toz içinde kalacak yıkandıktan. Siyah Mitsubishi ASX im var benim 2 sene 3 ay oldu sıfır almıstım.

İlk aylarda cok titizlenirdim haftada 4 kez benzincide yıkardım. O ucuz köpük aracın boyasını mahvetti.

Sonra Meguiars sampuan ve sünger kullanmaya basladım baya faydasını gördüm. Ama o kadar pahalı biseye gerek yok. Gojo-Autokit Turtlewax Meguıars hatta carfurun kendi malı cilalı oto sampuanını bile alsan iyidir o 1 liraya benzincilerinkinden

Sana önerim
    1 bezlerin cpk temiz olsun sakın kirli bezle arac silme
    2 siyah arabayı sakın ha sakın yıkamadan kuruyken silme yada araba kuru bez ıslak silme canına okursun boyanın
    3 yıkamadan sonra hızlı cilalar var sprey seklinde ben arexons marka kullanıyorum çok memnunum ondan kullan
    4 ayda bir iki ayda 1 sıvı cilalar var onlarla aracını cilala ben suan Formula 1 marka kullanıyorum cok memnunum
    5 boya koruma yaptırmaya falan kalkma hiç boşa para tuzagı sana dediğim sıvı cilayı 1-2 ayda bir yapsan birde her yıkamadan sonra sprey cilayı yapsan araban şıkır şıkır olur çok toz tutmaz baya faydasını görürsün
    6 rn önemliside arabanı yıkadıktan sonra mutlaka ama mutlaka çok iyi kurut özellikle tavanını kireç resmen oturuyor kurulamazsan çünkü yıkamcıların hepsi artezyen kuyu suyu kullanıyor oda çok kireçli oluyor
    7 arabanı olabildiğince gece yıkatmaya bak özellikle yaz aylarında çünkü su çok hızlı buharlaştığından kurutmaya fırsat olmadan su buharlaşıyor kireç kalıyor beyaz beyaz. Eğer gündüz yıkaman şartsa da gölge yerler ara kurulamak için.
    8 araban kirlenince haftalarca üzerinde kiri tutma pis arabayla gezme çünkü kir oturuyor daha daha kir tutuyor kartopunun çığ olması gibi resmen eziyet oluyor o arabayı bir daha arındırmak.
    Şimdilik aklıma gelenler bunlar hocam. Hepsi bir fiil tecrübe edilmiştir.
    3 senedir siyah renk araç sahibiyim ilk günden nefret ettirdi olmaz olsun böyle renk. Kirlenmesini geçtim, en ufak şeyde çiziliyor ve çizikler kendini direkt belli ediyor. Benim gibi takıntılıysanız vay halinize En iyisi beyaz çabuk kirlenmez, çiziği belli etmez boya tutmama gibi derdi olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: BOŞNAK çocuk

hocam çok merak ettim sünger olmadan aracı nasıl yıkıyorsunuz ??

İlk den su tutturuyorum sonra köpükletip yıkattırıyorum güzelce siliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa.cekic6

quote:

hocam çok merak ettim sünger olmadan aracı nasıl yıkıyorsunuz ??

İlk den su tutturuyorum sonra köpükletip yıkattırıyorum güzelce siliyorum

Alıntıları Göster
    Dayımın oto yıkaması oldugu icin baksan bizimkiler hiç pislenmiyoda denebilir

• quote:

Dayımın oto yıkaması oldugu icin baksan bizimkiler hiç pislenmiyoda denebilir

Alıntıları Göster
    ya hocam yanlız bişey daha belirteyim sakın ha sakın bilmediğiniz ne marka olursa olsun yerde araba yıkatmayın 2 gün önce maltepe sahilde bi araba yıkama yerinde lüks bir yerde arabamı yıkattım ve yıkatmaz olaydım adamlar sadece lüks arabalara özen gösteriyorlar arabayı yıkadı güzel kurutmak için eline cilalı diye bi tozlu bez aldı arabayı mahvetti şu an 0 km araç 2.el araç gibi duruyor kılcal çizikler cilanın etkisiyle parlıyor arabanın yüzüne bakmak istemiyorum neyse onun için bundan sonra evde kendim kıyayacağım sakın bilmediğiniz yerde yıkatmayın

• quote:

ya hocam yanlız bişey daha belirteyim sakın ha sakın bilmediğiniz ne marka olursa olsun yerde araba yıkatmayın 2 gün önce maltepe sahilde bi araba yıkama yerinde lüks bir yerde arabamı yıkattım ve yıkatmaz olaydım adamlar sadece lüks arabalara özen gösteriyorlar arabayı yıkadı güzel kurutmak için eline cilalı diye bi tozlu bez aldı arabayı mahvetti şu an 0 km araç 2.el araç gibi duruyor kılcal çizikler cilanın etkisiyle parlıyor arabanın yüzüne bakmak istemiyorum neyse onun için bundan sonra evde kendim kıyayacağım sakın bilmediğiniz yerde yıkatmayın

Ben arabayı aldığımda sadece iki kere yıkattırdım bir daha da yıkattırmam. En iyi yere götürseniz bile içinize sinmiyor. İmkan varsa en iyisi kendi arabanı kendin yıkamak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Leon

quote:

Ben arabayı aldığımda sadece iki kere yıkattırdım bir daha da yıkattırmam. En iyi yere götürseniz bile içinize sinmiyor. İmkan varsa en iyisi kendi arabanı kendin yıkamak.

Alıntıları Göster
    hocam katılıyorum size

• quote:

quote:

Benzincide 5 tl veriyorum fircayla ben kendim yikiyorum sonra da ben durulayip basip gidiyorum en azindan kimseye yikatmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

quote:

quote:

Benzincide 5 tl veriyorum fircayla ben kendim yikiyorum sonra da ben durulayip basip gidiyorum en azindan kimseye yikatmiyorum

Alıntıları Göster
    hocam ne yaptınız fırça ile yıkanırmı yazık arabaya

• quote:

hocam ne yaptınız fırça ile yıkanırmı yazık arabaya

Iyi bir firca cakilsiz kumsuz ve cok sert degilse sungerden daha az,ciziyor hem de daha pratik tabi hocam hayvan gibi abanmamakta lazim o zaman ne olursa olsun cizer. Sunger elbet daha iyi genel olarak ama hem cok yoruyor hem de onunla da ozensiz yapildimi fircadan daha cok cizmekte kirler topaklanma yaptiginda araci daha cok ciziyor ovalarken

• quote:

Hocam naparsan yap o araba cizilecek ve ne kadar ugrasırsan uğras 1 saat sonra toz içinde kalacak yıkandıktan. Siyah Mitsubishi ASX im var benim 2 sene 3 ay oldu sıfır almıstım.

İlk aylarda cok titizlenirdim haftada 4 kez benzincide yıkardım. O ucuz köpük aracın boyasını mahvetti.

Sonra Meguiars sampuan ve sünger kullanmaya basladım baya faydasını gördüm. Ama o kadar pahalı biseye gerek yok. Gojo-Autokit Turtlewax Meguıars hatta carfurun kendi malı cilalı oto sampuanını bile alsan iyidir o 1 liraya benzincilerinkinden

Sana önerim
    2 siyah arabayı sakın ha sakın yıkamadan kuruyken silme yada araba kuru bez ıslak silme canına okursun boyanın
    3 yıkamadan sonra hızlı cilalar var sprey seklinde ben arexons marka kullanıyorum çok memnunum ondan kullan
    4 ayda bir iki ayda 1 sıvı cilalar var onlarla aracını cilala ben suan Formula 1 marka kullanıyorum cok memnunum
    5 boya koruma yaptırmaya falan kalkma hiç boşa para tuzagı sana dediğim sıvı cilayı 1-2 ayda bir yapsan birde her yıkamadan sonra sprey cilayı yapsan araban şıkır şıkır olur çok toz tutmaz baya faydasını görürsün
    6 rn önemliside arabanı yıkadıktan sonra mutlaka ama mutlaka çok iyi kurut özellikle tavanını kireç resmen oturuyor kurulamazsan çünkü yıkamcıların hepsi artezyen kuyu suyu kullanıyor oda çok kireçli oluyor
    7 arabanı olabildiğince gece yıkatmaya bak özellikle yaz aylarında çünkü su çok hızlı buharlaştığından kurutmaya fırsat olmadan su buharlaşıyor kireç kalıyor beyaz beyaz. Eğer gündüz yıkaman şartsa da gölge yerler ara kurulamak için.
    8 araban kirlenince haftalarca üzerinde kiri tutma pis arabayla gezme çünkü kir oturuyor daha daha kir tutuyor kartopunun çığ olması gibi resmen eziyet oluyor o arabayı bir daha arındırmak.

hocam benim arac beyaz arada petrole gidip sadece su tutuyorum köpük bile sıkmıyorum kurulamıyorumda sadece camları silip gidiyorum. Ama gecen yıkamacıya götürdüm adam abi sen nereye cekiyon bu aracı üzerinde ne varsa cok zor cıkarttık dedi. arabayı cekttigim yerde kullandıgım yerlerde temiz yerler. Acaba dediginiz gibi kireç filan mı oturmus üstüne?

• quote:

Orijinalden alıntı: manisali0645

quote:

Sana önerim

hocam benim arac beyaz arada petrole gidip sadece su tutuyorum köpük bile sıkmıyorum kurulamıyorumda sadece camları silip gidiyorum. Ama gecen yıkamacıya götürdüm adam abi sen nereye cekiyon bu aracı üzerinde ne varsa cok zor cıkarttık dedi. arabayı cekttigim yerde kullandıgım yerlerde temiz yerler. Acaba dediginiz gibi kireç filan mı oturmus üstüne?

Alıntıları Göster
    hocam arkadaşlar yazmışşlardı benzincide yıkattığınız sular kuyu suyu kireçli vs yıkattıktan sonra kurulamazsanız sozamanla bi tabak meydana gelir en iyisi kendin yıkamak.

• quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

quote:

evet özel eyrim var orada yıkamaya çalışıyorum

Aslında iyi bir fırça kaliteli ve içerisinde toz , çamur kalıntısı olmayan fırça daha iyi ve çiziksiz temizliyor, süngerden. Süngerde birikim olduğunda ortasında pislik kümelenip, daha fazla zarar veriyor. Buna dikkat etmeni öneririm. İkinci olarak aracı sabunladıktan sonra 5 dakika falan bekle kirler çözülsün iyice prilde ekleyebilirsin sabuna ayrıca, ben gaz yağı dahi eklerim fırsatım olduğunda. :)

Kendi aracımı pek yıkayamam istanbulda ama bosnadayken ev sahibinin cliosunu hafta sonları ben yıkar, şehirde tur atardım :)

Fırçaların hepsi aracı çizer. Süngerde öyle. Ne kadar kaliteli olursa olsun. Pril falan sakın diyeyim. Boyaya zarar veriyorsunuz. En iyisi cilalı oto şampuanı. Bunlarla ilgili detailingturkey forum sitesinde çok güzel bilgiler var.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mrtslm

Siyah aracin temizligi zor valla arkadaslar anlatmis hocam siyah renk olarak tozu kiri cok gösterir

beyaz renk dahada zor pislendimi o kiri cıkartana kadar geberiyosun

aynen bi daha beyaz araba mı asla kapıma koymam yıka sonra saatlerce sil pastala asfal ve böcek izlerini çıkartmak için...

• quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mrtslm

Siyah aracin temizligi zor valla arkadaslar anlatmis hocam siyah renk olarak tozu kiri cok gösterir

beyaz renk dahada zor pislendimi o kiri cıkartana kadar geberiyosun

aynen bi daha beyaz araba mı asla kapıma koymam yıka sonra saatlerce sil pastala asfal ve böcek izlerini çıkartmak için...

Alıntıları Göster
    Siyah araç ne yazıkki rüzgardan bile çiziliyor..

Aracı ilk aldığım günden itibaren gözüm gibi bakmama rağmen sünger fırça vs hiçbirşey kullanmayıp sadece köpük + su vurdurmama rağmen aracı güneşe çektiğimde hareler oluyodu.. Ayrıca çok titiz ve pimpirikli bi insan olduğum içinde aşırı derecede üzülüyodum. Çok şükür sattım kurtuldum.. Nasipse bir daha ki aracım beyaz olucak..

Eğer arabanın bakımından yıkamasından cilasından bilmem nesinden anlayıp ve bunları yapmaya üşenmeyip aksine keyif alıyorsan siyah kadar güzel duran bir renk yok o da başka bi durum..

• quote:

Orijinalden alıntı: Closer

Siyah araç ne yazıkki rüzgardan bile çiziliyor..

Aracı ilk aldığım günden itibaren gözüm gibi bakmama rağmen sünger fırça vs hiçbirşey kullanmayıp sadece köpük + su vurdurmama rağmen aracı güneşe çektiğimde hareler oluyodu.. Ayrıca çok titiz ve pimpirikli bi insan olduğum içinde aşırı derecede üzülüyodum. Çok şükür sattım kurtuldum.. Nasipse bir daha ki aracım beyaz olucak..

Eğer arabanın bakımından yıkamasından cilasından bilmem nesinden anlayıp ve bunları yapmaya üşenmeyip aksine keyif alıyorsan siyah kadar güzel duran bir renk yok o da başka bi durum..

Alıntıları Göster
    Sıyah olanlara gercektende ya sabır dıyoorum pederın araba her hafta Allahın emrı deyıp yıkamacıda sıraya gırıyoruz acık tonar ıyı oluyor bordo sevıyorum ama oda tozu cekıyor maleseffkı cılalamak lazım arada quıck wax lae oluyor hızlı cıla yan ama onlarada usenıyorum wallahı bende ... böyle ıste arkadaşlar neyse temız pak tutalım hep aracımızı her daım degıl mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: vaya589

Sıyah olanlara gercektende ya sabır dıyoorum pederın araba her hafta Allahın emrı deyıp yıkamacıda sıraya gırıyoruz acık tonar ıyı oluyor bordo sevıyorum ama oda tozu cekıyor maleseffkı cılalamak lazım arada quıck wax lae oluyor hızlı cıla yan ama onlarada usenıyorum wallahı bende ... böyle ıste arkadaşlar neyse temız pak tutalım hep aracımızı her daım degıl mı ?

Alıntıları Göster
    titiz sen tutacaksın kaçarın yok yoksa görüyorum pis insanlar çok?

• Hocam muhtmelen oyle oldu. Kirec cökmus olabilir.

Turtle Wax Color Back. Bu urunu alin uygulayin boyadaki kireci cokmus kiri alir uzerinden parlaklik verir araba zaten fark edersiniz.
    Aslinda beyazda sorunlu bir renk mesela surekli yika kurula yika kurula yapsan bile bir zaman sonra kir coker fark edersiniz.Turtle Wax i kullanin zaten anliycaksiniz farki. Bu urunu 6 ayda 1 kullansaniz yeter.
    Turtle Wax in No;1 telfon katkili lacivert kutuda cilasi var, yada Formula1 hizli sivi cila olabilir. Cok etksini goreceksiniz parliycak araba ve su tutmayacak.

Biri 25 digeri 27 lira formula 1 ise 20 lira. 4-5 lira da ped sunger alrsiniz uyglamak icin. 50 liraya 12 aydan fazla yetcek mamul olur.

Yani sonuc su mutlaka mutlaka her yerini kurulayn aracinizin.

Siyah arac sahibi olarak piri oldum resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pro-black -- 7 Nisan 2014; 3:08:44 >
  • quote:

Hocam muhtmelen oyle oldu. Kirec cökmus olabilir.

Turtle Wax Color Back. Bu urunu alin uygulayin boyadaki kireci cokmus kiri alir uzerinden parlaklik verir araba zaten fark edersiniz.
    Aslinda beyazda sorunlu bir renk mesela surekli yika kurula yika kurula yapsan bile bir zaman sonra kir coker fark edersiniz.Turtle Wax i kullanin zaten anliycaksiniz farki. Bu urunu 6 ayda 1 kullansaniz yeter.
    Turtle Wax in No;1 telfon katkili lacivert kutuda cilasi var, yada Formula1 hizli sivi cila olabilir. Cok etksini goreceksiniz parliycak araba ve su tutmayacak.

Biri 25 digeri 27 lira formula 1 ise 20 lira. 4-5 lira da ped sunger alrsiniz uyglamak icin. 50 liraya 12 aydan fazla yetcek mamul olur.

Yani sonuc su mutlaka mutlaka her yerini kurulayn aracinizin.

Siyah arac sahibi olarak piri oldum resmen.
    Turtle Wax ıyı bır markadır cok kalıtelı degısık kompenantları mevcut pıyasada...

• Siyah araba için hiç emek sarfetmeyin boşuna, cumartesi 20 lira verdim yıkattım, haftasonu hiç kullanmadım.Bugün okula giderken bi baktım yine leş olmuş.Artık umrumda değil, mazot alınca 2 liraya yıkatır geçerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 58_transporter_58

Siyah araba için hiç emek sarfetmeyin boşuna, cumartesi 20 lira verdim yıkattım, haftasonu hiç kullanmadım.Bugün okula giderken bi baktım yine leş olmuş.Artık umrumda değil, mazot alınca 2 liraya yıkatır geçerim.
    Bu işin inceliği çok şimdi uzun yazamayacağım ama kısaca yazayım süngerle araba yıkanmaz bilen bilmeyen sallamış sünger toz toprak minik taşları zerrecikleri vs.içine haps etmez kaporta yüzeyinde süründükçe aracı çizer.

bu işi yapılmış meguiarsın micro fiber araç yıkama eldiveni var kendim kullanıyorum memnunum tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.