Şimdi Ara

top 10'da master (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
1.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mezun olunan program 50 yasindaki kodamanlarin networking etkinligi, normal mba bile degil.

Ha bu arada konu acilmisken soyleyelim, cbiko gibi bir yerden Oxford/cambridge/lse/imperial/ucl/hks/uc booth tarzı bir yere kabul almaniz bogazici birincisi bir cv ile kabul almanizdan daha kolay olabilir. Alumni listte turkiye milletvekili yazabilmeleri o hayali Boğaziçi cvnize koyacaginiz şeylerin neredeyse tamamindan daha faydali onlar için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leopard76 kullanıcısına yanıt

Tum filan zorlarsin hedef kucultme

O burs sacmaligina da hic gerek yok, kariyer bitirir

• ANTENFİKRET A kullanıcısına yanıt

Fizikte isler nasi isliyo gram fikrim yok

Mit/Stanford/cmu/berkeley e son 4 5 yilda giden profillerin tamami kusursuza yakindi. Epfl cs phdye son yillarda lisanstan giden zayif bir profil aklima gelmiyor. 3.99 filan olmadiginiz surece hicbir hocanin o farki kapatacak bir referans yazacagini sanmiyorum (zayiftan anladigim 2 ay bi hocanin labina girip salmis bi insan)

• kom gec hicbi dersten kalmazsan 5. donem ehb gecersin

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

hocam geçmiş 3 senenin parasını kapsamlı harçlığını faizi ile istiyorlar. milyon lira ediyo bu da, değmez ki. keşke baştan ee/cs yazaydım. en büyük pişmanlığım. o da yazılım bu da yazılım ne fark var a deyip yazdık 

bilkent veya koç cs alır mı mastera 3.9+ ile. pae'de gazi mezunu 3 ortalamalı adamı almışlar makineye, beni almazlarsa yazıklar olsun.

bir de bu saatten sonra geçiş işi sıkıntı çok fazla sene kaybım olur. aramızda 2 yaş var ben 1. sınıfım siz phd yapıyorsunuz.

azimli yazar'ın 3.88 ortalaması mı ne vardı epfl phd'ye girdiğinde. bölümde sanırım 10. idi. gerçi 17 mezunu o.

• epflye 3.8le mastere giden gormustum 22 mezunu diye hatırlıyom ytu cengden ituye yatay atmisti eleman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0AB236EA1 -- 25 Ocak 2025; 13:10:33 >

CSE programı hoşuma gitti ama dönemlik 6k euro istiyorlar :/

Başka ünileri düşünsem de eğer tumdan sonraki üniler bilkent kadar iyi değilse hiç uğraşmam bilkente giderim diye düşünüyorum

• Bilkent cs ctis 1.leri veya derecelerini zamaninda aliyordu mastera. Koc cok takar mi ctisi emin degilim.

Bolum degistirdigin takdirde maksimum 1 yıl kaybedeceksin, hazirliktaki 2 yıl sunk cost, geri alamazsin. Eger sonradan yapacagin seye daha uygunsa don. Degilse donme. (Bu econda daha yaygın orası ayrı on notu) Benim donemdeki en yakin arkadasim 32 yasinda, 25 yasinda sevdiğim bir eleman var ve genc kabul ediliyor bizim bolum standartinda. Abilik yaptigim 2 master cocuk var biri 25 biri 26 yasinda, ve bunlarin ortasında ben yeni 22 oldum. Yasa cok takmamak lazim. Baya buyuk bir econcu var, umich ee cs phdden sonra gidip mit econ phd yapiyor, boyle garip garip ornekler cok. Adini hatirlarsam cvsini aticam ama saat gec oldu

Edit ali kakhbood, eecs phd de umichmis lisansi gibi ora karismis, bana uyku vaktu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 25 Ocak 2025; 13:34:21 >

ctis'ten cs'e geçip epfl'de doktora yapan birini görmüştüm hocam. gerçi geçiş atsam çok kaybım olmayacak sanırım yaz okullarıyla birlikte uzatmadan biter.

ama bu sefer ee mi yoksa cs mi sorusu ortaya çıkıyor, sizce hangisi?

sanırım ee'ye daha yakınım. babama ağlayayım biraz 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1508D13E -- 25 Ocak 2025; 13:27:5 >
  • Gidip gezilir ya bence  

• Ciddiydim. İngiltereden burslu Master kabulü almak o kadar zor değil. Parayı basman yeterli olacaktır.

Ali Koç İngilterede lise okumuş, Lisans eğitimini de Amerikada Top 150 bir okulda yapmış.

Bilo konusu biraz karışık. Çünkü Harvardda Lisans eğitimine başladığında babası başbakandı. Amerika tarafından burslu okutuldu.

Fatih Erbakan da İngilterede Master yapmış ama nerede yaptığı yazmıyor.

• Jamser kullanıcısına yanıt

Geçmişteki rekabetle şu anki çok farklı, artık dünya nüfsunun büyük kısmı üniversite okuyor, iş bulmak için de bunu yapmak zorundalar. 60'larda 70'lerde falan Amerika'nın top üniversitelerinin ne kadar ucuz olduğuna bakın mesela, gittikçe kötüye gidiyor durum.

Zenginlerin çocukları için durum çok farklı, hiç kıyaslamayın bile bence.

Hocam senin son nyu mesajı gorunce son dk liste yaptım falan demistin gre girmiş miydin benim en yakın arkadas ee’ci gre girek diyoz ileride de o girmem dedi bazı yerler optional yaptı diye ama hala girmek mantikli degil mi greye yav elde somut bir şey olur

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Onun da ugda paperi var, 2 ciddi research deneyimi filan. Onun gecmesi cok cok daha mantikli tabi calistigi alana yonelmek icin iktisatin mufredati ctisten daha mantikli olabilir cunku

Alanini biliyor olman lazim ee mi cs mi derken, eger bunu genis bir sekilde de olsa cevaplayamadan phd istiyorsan aslinda istemiyorsundur, benjm bir ara fikirsiz startup kurmaya calismam (ve sonra fikirler ve insanlar varken startupimi batirmam) gibi bir orta yaş bunalimidir

• Sir Miles Bilkentrod kullanıcısına yanıt

Gre baya sekillendirdi listeyi, gre de olmasa sadece mit caltech uzh basvuruyorduk su an epfl elektrikte filandim muhtemelen. Ama econda greye hala bakiyorlar (cunku dunyadaki econ uglarin %98i quant acidan yogun degil ve gre quantin muhtemelen bilkent muhendislikten cikinca fullenme orani %70 filanken bunu indikatör olarak alabiliyorlar), muhendislik atsam girmezdim. Cok fazla kritik okul yok gre isteyen, hatta irreplaceable diyebileceğim tek yer ethzin masterlari (benzer tek alternatifi epfl olduğu icin)

alan belli aslında computer vision istiyorum hocam.

şimdi eng 102 hariç tüm dersleri A ile getireceğimi düşünüyorum ve ctis müfredatına bağlı kalmayacağım. 3.95-3.98 ile okul bitse, iyi kötü bi research bulsam, stajlarım savunma sanayide aselsan'da roketsan'da falan olsa. master için kabul alabileceğim paralı parasız yerler nereler olabilir hocam. top 20 olmaz mı?

ctis 1.leri ve derecelileri ile konuştum hemen hiçbiri master/doktora istememiş o yüzden gerekli veriyi çıkaramıyorum.

ve bir de büyük şirketlerde cv alanında düzgün iş yapmak için sadece sağlam yerde master yetersiz mi kalır?

asla akademide hoca olmak istemiyorum.

ama research scientist olmak için de + 4-5 sene okumak da gereksizmiş gibi geliyor.

bi karar vereyim ki alacağım dersleri ona göre seçeyim. math 102 için sürekli kampüs değiştircem, diğer math/stat/prob alabilirsem ml dersleri için de aynısı olacak. değmeyecekse. boşa uğraşmayım, zaten bu dersler çok zor, sizin gibi süper zeka değilim ciddi bir emek vermem lazım. math 101'deyken kaç kere keşke 105 seçseydim diyip durdum  bunları yapıp başarısız olursam yazılımda kendimi geliştirememiş olcam. iki ucu boklu değnek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1508D13E -- 25 Ocak 2025; 20:14:9 >

Ha anladim arkadas da ee’den donup cognitive science kaymak istiyo

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sir Miles Bilkentrod kullanıcısına yanıt

Neden oraya kayıyor?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.