Şimdi Ara

top 10'da master (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
1.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adam zaten normalde psy+chem tarzı bir şey istiyormuş veya en azından mbg, ama babası da biraz elinde en azından garanti bölüm olsun sonra istersen yine yönel demis ondan hocam.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

Hocam merhabalar belki uzun bir yazı olur kusura bakmayın. Bu dönem ve bundan sonraki dönem yaşanacak birkaç gelişme ışığında size akıl danışacaktım. Şu an ortalamam 4.0 ve önümüzdeki dönem sağlam dersler alacak olmama rağmen (emt, prob, semi, cct ve bir tane non-tech) genel not ortalamamı 3.9 üzerinde tutabileceğime inanıyorum (umuyorum).

Kısa vadeli hedefim epfl e3 vb. gibi bir program, biraz daha uzun vadeli hedefim uk,ch,us gibi bir yerde phd (belki tabii ki, belki derslerden bıkıp direkt kaçacağım)

*Mesela E3 programı için 3.85-3.9+ bir ortalama yeterli olacak mıdır? Referans bulabilirim başvururken.

*Şu anda okuldaki bir labta projede çalışıyorum, proje aslında ilgimi pek çekmemesine rağmen oldukça sağlam (Science Robotics kapak oldu 2-3 ay önce, Avrupa'dan 3-4 üniversite ortak proje). Ben kapak olan makale yazılırken yoktum fakat şu an yazılan başka bir paperın parçasıyım. Bu proje tarım-hayvancılık otomasyonu ile ilgili. Bunla beraber tübitak star'a başlayacağım Elif Uysal'ın yanında önümüzdeki dönem o da bir IoT projesi.

Bu kadar alakasız alanlarda projede bulunmak gerçekten fayda sağlar mı? Çünkü bazen ne yapıyorum, ne istiyorum hiçbir fikrimin olmadığını fark ediyorum. Bunun yanı sıra bazı hands-on teknik şeylerde hala oldukça zayıfım, bunlar E3 vb. programlarda lazım oluyor mu?

*Bundan sonra Georgia Tech, UMich gibi yerler (çok daha büyük yerlerin olmayacağı %100), uk-ch tarzı yerlerde ilerlemek içi daha ne koymak gerekiyor?

*Değişim programları hakkındaki görüşleriniz ne? UTokyo'dan kabul aldım fakat ingilizce ee-cs-me dersi resmen olmadığı için gidemeyeceğim gibi gözüküyor.

*Bunun haricinde belki ekstra gönlünüzden kopan tavsiyeler.

Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickolangelo -- 1 Şubat 2025; 17:4:17 >

• nickolangelo kullanıcısına yanıt

Kanka valla bu akademi boş iş, girişimcilik falan yap. Bu bilkent zehirleyecekti az daha beni de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Girişimcilik ile ilgili konu aç, bilgilenelim.  

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

Biri gelip laf sokacak 20 kişi beğenecek gerek yok hocam. girişim işlerine kafa patlatmak lazım maaşla bi yere gelinmiyo.

• STARTUP KUR GIRELIM KANGOO AGABEY

• Doğru yola gelmişsin   Noldu niye fikrin değişti birden

• Cidden bu akademi ne böyle; 4.0 GPA yap, okul brincisi ol, sağlam research yap yine iyi yerler almıyor. Ne istiyorlar tam anlayamadım, yani dünyada ses getirecek büyüklükte bir şey yapsan zaten akademiyle falan uğraşmazsın ama o zaman alırlar.

Moral bozucu biraz, bu kadar başarılı arkadaşların bile akademide top yerler için yeterli gelmemesi.

• Nphexy N kullanıcısına yanıt

ders çalışmada, yüksek notlar almada iyiyim, analitik zekam da var, bilkent de akademiye özendiren bir okul diye düşündüm ama stanford phdli de olsa teknik elemandan fazlası değil. sermaye sahibi değilsen bir hiçsin, karar alan ve yönetenler asıl saygınlığı ve parayı götürüyor.

yine de master ve doktoraya tamamen kapalı değil. planımda bi değişiklik yok. ilk 2 sene sürekli üstten ders alıp gpa kascam 3. sınıfta bi karar veririm.

• Bu doğru, ama sermaye sahibi olmak, okulda başarılı olmak kadar kolay bir şey değil ve batma riski de içeriyor, çok fazla kural ve etik dışı işler dönüyor.

Bilkent EE'den vaz mı geçtiniz şimdi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 1 Şubat 2025; 19:10:32 >
  • ikigai kullanıcısına yanıt

çünkü doktora kontenjanları az. 3-5 kişi alıyorlar. rekabet çok olunca da iyi yerlere girmek zor. stanford, mit, caltech, harvard, princeton, cambridge vs. için dünyada ilk 100'e girmek lazım.

evet okulda başarılı olmaktan çok daha zor.

hocam sadece bilkent ee'ye geçiş için vermem gereken para 2.5m tl. ve üstüne de 3 sene de ücretli okuyacağım. 100 bin dolardan fazla bir masraf. harvard mı sanki bura, asla mantıklı bir şey değil. burslu okuyup 13k harçlık alıyorum okuldan. ctis'ten de birçok şey mümkün, milletin kötülemelerine aldırmıyorum artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1508D13E -- 1 Şubat 2025; 19:28:28 >
  • Bu arkadaşlar bu kadar dertliyse bizim işimiz daha zor giib

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Katılıyorum, sizin durumunuzda, para hiç sorun değilse geçilir ancak. Ben zaten demiştim, 100k dolar verdikten sonra kesinlikle yurt dışına giderdim diye. TR'de herhangi bir üniversitenin o kadar parayı hak ettiğini düşünmüyorum, gerçi o paraları kıyafete, eğlenceye vs. verenler de var. TR'deki durum enteresan biraz, eğitim gittikçe kötüye gidiyor, ama fiyatlar döviz bazında 3 katına çıkıyor; bazı malum okullara senelik 30k dolar vermek yerine Amerika'ya bile gidilir yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 1 Şubat 2025; 19:51:50 >

hocam değmez. aşağı yukarı bilkent bana 200 bin dolara patlar. bu parayı düşünmeden harcayanın soy adı koç, sabancı falandır. aile durumu iyi de o kadar da değil yani. 3-5 teorik ders görcez diye salak mıyım 200k dolar vereyim türkiye'deki bi üniyeç

• Yazdığım adam hariç herkes yazmış

kanka dediğin yerlerde phd yaparsın bu kadar kafaya takma. hatta stanford, mit bile olabilir. gpa kasmaya dewamkeee. bence 2.5 sene sonra epfl'desin.

Dur ya daha yeni kalktim 2 yere gitmem lazim bana gore aksam trde sabaha dogru yazmis olurum umarim

• agabey öyle şeyler yazmışsın ki çok üzüldüm şu an cs 3.3 ortalama getirdim diye. 6 ay önce yazsaydın keşke bunları  

3.9lar havada uçuşuyor. bir de yukarıdaki ilgili arkadaş ortalamamı 3.9 da falan tutarım kolpası sıkıyor muhtemelen 4.0 bitirecek. o ihtimali de dahil et. (nazar değmesin tabii)

• Yav millet 3.9 diyor 4 diyor forumda birkaç yıl önceki konularda bizim bölüm ikincisi 3.8x falan yapmıştı, geçen sene 3.6x'ti kim bu 4 yapanlar 3.9 yapanlar  

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.