Şimdi Ara

Sizce i7 4770K mı ? i7 4790K mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
5.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: svaaa

msi anakart hiç kullanmadım ve msi markasına pek sıcak bakmıyorum nedense :D

asusta önerebilceiğiniz Z97 kart varmı ?

peki 2400 mhz ram fazla mı gelir ?

Gigabayte Z97 gaming serisi anakartlar da var, Alternatif olarak düşünülebilir.
  • İ7 4790K nın incelemeleri yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı gözlemlerimi bu konu altında paylaşmak istiyorum.

İ7 4790K

İncelemelerdeki işlemciler ES yani mühendislik örneği ve bunların retail olarak çıkarılan işlemcilere göre daha iyi oc olduğunu bilmeyen yoktur.Ben denk gelmedim ama varsa retail 4790k incelemesi paylaşırsa sevinirim.Bildiğiniz gibi bu işlemci 4.4 ghz turbo ile geliyor gayet iyi bir hız ama voltajıda buna göre ayarlanmış neredeyse 4.4 deki 4770k ile aynı voltajdalar ama 4790k benzer voltajda daha serin çalışıyor.İşlemci için oc verimliliğini artırmada kapasitör sayısını çoğaltmışlar buda nispeten daha stable oc demek ama şimdiye kadar gördüklerimiz tam tersini söylüyor.4790K ES işlemciler yine 4.7-4.8 ghz hızlarından sonra aşırı bir ısınma yaşıyorlar yani sıvı soğutma altında bu hızda yine 90 lı c leri görüyor ama 4770k ile hangi voltajda olursa olsun arasında 7-8 c civarı bir sıcaklık farkı var buda demek oluyor ki elinizde 1.35 v da 4.6 ghzde çalışan 4770k ve 4790k olsun tam yükte 4770k 95 c ise 4790k 88 c civarında olabiliyor.Bu nedenle 4790k ortalama olarak 4770k ya göre 200 mhz kadar daha iyi oc oluyor intelin tüm karmaşası bu ufacık fark için kaldı ki bunlar daha "ES" retaillerde daha yüksek voltaj gereksinimi olma olasılığı yüksekken açıkcası bu farkın bile olabileceği kesinlik taşımıyor.

İ7 4770K

Eğer elinizde oc açısından çok verimsiz bir işlemci yoksa ortalama olarak 4.4-4.5 ghz hızlarında rahatça kullanılabiliyor.Oc si sınırlıysa o zamanda limiti 4.2-4.4 arasına düşüyor işte haswellin bahsedilen oc özürlülüğü buradan kaynaklı ıhs yapısı daha doğrusu ıhs altının yetersiz olması nedeniyle ısınıyorlar ve oc açısından verimsiz hale geliyorlar tabi hepsi böyle değil biraz iyi olanlar 4.6-4.7 de 7/24 stabil kalabilirler.Çoğunluktan gidersek 4.5 ghz en ideal hızları diyebiliriz daha üstünde stabil kalanlar oc anlamında iyi çıkanlar arasında kendini bulabilir.4790K ile arasında fiyat anlamında yakınlık mevcut ama yeni sistem toplayanlar 4790k almalılar broadwell kullanmayı düşünmeyenler ise illa z97 anakart almasına gerek yoktur çünkü z87 lerde bu işlemciyi ve diğer devil's canyonlara tam destek sunuyor ama braodwellde olacaksa o zaman z97 en azından şimdilik şart görünüyor.Oc açısından olan farka bakarsak eğer çok şanssız değilseniz 4790k yerine 4770k da tercih edilebilir çünkü bahsedildiği gibi 4790k havada karada 5 ghzde çalışacak gibi görünmüyor macunu kalitelisinden sürmüşler hepsi bu gerisi aynı hikayeden ibaret.

4790K nın yeni çıkması ve daha güncel olmasıyla ayrıca çıkışı öncesi yapılan haberleriyle artık tüm önerilerde yer alacağını düşünüyorum ama bu yazdıklarımında dikkate alınması gerekebilir çünkü her zaman en günceli en iyisi değildir benim gözlemlerime göre 4790k bahsedildiği gibi çıkmadı 200 mhz daha iyi oc olabilmesi kendisini 4770k yanında alınabilir kılmamalı tek artısı tabi ki hızı 4400 mhz bile çok iyi bir hız ve bu hızı için bile tercih edenler mutlaka olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kir$of

quote:

Orijinalden alıntı: ppierce34

yanlis anlamayin ama fakeuser gibi soru sormussunuz.

1296 liralik anakart nedir yahu. iki islemci arasında 20 lira fark varken hangisini alayim diye sormak mantıksız.

4790K;
    4 Cekirdek 8 Thread
    4Ghz normal - 4.4GHz Turbo
    906 TL

4770K;
    4 Cekirdek 8 Thread
    3.4GHz normal - 3.8GHz Turbo
    886 TL

4770K rafta duran ekmekse 4790K firindan yeni cikmis taze kayseri pidesidir.

Bu yorumla birlikte birçok kişinin iştahı açılmıştır hocam
    Anakart fiyatı konusunda hak veriyorum,kendi başına sistem fiyatı taşıyor resmen.

Doğruya doğru hocam

• Intel core i7 4790k bekle her zaman güncel sürüm iyidir ama O.C ile ugrasmiyorsan sana 4770k veya 4770 de yeter.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazdıklarım anlaşılan bazılarını rahatsız etmiş ama gözlüklerini çıkarıp yeniden bakmalarını tavsiye ediyorum.

Yazdıklarım bugünkü çıkan incelemelerin hepsinde var örneğin vortezden alıntı;

"Update isn't quite significant enough to upgrade from the initial Haswell CPUs"

"....the best overclock we could reach with 4790K was 4.8GHz.No amount of core voltage or other modifications would allow the chip to move up to 4.9/5GHz). Even increasing the core voltage to 1.45v or dropping the ratio down and increasing the BCLK didn’t allow us to budge over the 4.8GHz mark. "

" As many of you will know, when the Haswell CPUs hit the scene, reports revealed high temperatures with even small increases in voltage (which is required for attaining substantial overclocks) This meant there was little headroom for overclocking but the new 4790K hope to change this. Intel has replaced the TIM and so we expect good things from this new chip. For reference, our 4770K hit a brick wall at 4.6GHz."

İncelemede 4790k nın 200 mhz daha iyi oc olduğunu ama 5 ghz e "ES" işlemci olduğu halde çıkamadığı belirtilmiş ve mağazalarda satılan bir 4770k 4.6 da stabilken "ES" olan 4790k ise 4.8 den sonrasına çıkamamış eğer karşılaştırma yapılan 4790k da retail olsaydı eminim ki bu fark belki hiç olamaycaktı.aDeğerlerlendirme kısmında ise bu şartlar altında bahsedilen vaadlerin olamamasından dolayı haswell cpularda bunlara geçmenin bir anlamı olmadığı yazılmış ama gelde bunu en yenisi en iyisidir ve 4770k oc olmuyor diye düşünen arkadaşlara anlat

Yaz tatilini işte bu yüzden sevmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 11 Haziran 2014; 23:46:31 >

• Eline sağlık dostum. Olayı iyi özetlemişsin. Dediklerine aynen katılıyorum.

Intel'in bu güncellemesi stok hızda i7 işlemci kullanmayı seven, hız aşırtma yapmaktan korkan kullanıcılar için gayet iyi ancak OC tutkunları için kötü bir hayal kırıklığı oldu diyebilirim. Ben de bir çok incelemeye baktım bazılarında i7 4770k'nın daha düşük voltajla i7 4790k'dan daha iyi frekanslarda çalıştığını gördüm daha yüksek ısılara rağmen stabildi üstelik. Olay yani oc'de büyük oranda şansa bakıyor hala.

TIM güncellemesi beraberinde dediğin gibi 6-8 derece fark yaratmış durumda ancak 4.8ghz'de bile stress testlerinde ısılar yüksek mimariden dolayı. Intel'de 80-90 olsa da ısılar çekirdek kapatma olmuyor AMD'deki gibi bu iyi ancak kullanıcıları korkutabilir bu sıcaklıklar. 4.5 - 4.6ghz ideal aslında günümüzde belki de fazla bile %99 oyuncu için. 5ghz'i biz biraz psikolojik sınır gibi görüyoruz ve iyi bir hedef lafta veya kağıt üstünde. Denk gelir bir kaç kullanıcıya iyi bir çip ve iyi bir soğutma çözümüyle buna ulaşılır muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 12 Haziran 2014; 2:02:30 >

• HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

Burada şunuda der geçerdim"4790k en yenisi artık bu saatten sonra 4770k alınmaz değeri düşer vs. gibi" ama hem kendi bildiğim bir şeyin tam tersini söylemiş olurdum hemde kendimce doğru bir öneri yapmış olmazdım.4790k yı değerlerdirirken hızından ziyade vaad edilen oc potansiyeline bakılmalı diğer türlü 4770k dan hiç bir farkı yok.Çıkmadan hava soğutmayla 5 ghz olacak daha az ısınacak daha stabil oc olacak gibisinden havalı cümleler kullanıpta yine 4.7-4.8 lerde tıkanıyorsa bu işlemci kimse üzülmesin ama gidipte 4790k alın diyemem.Bunu anlayacak az kişi vardır çünkü çoğu kişi hep en yenisini eni iyi olarak görür mantıken doğrudur ama kıyaslama yapılırken vaad edilenlerin ne kadarı mümkün kılınıyor bir bakılmalı kendimize yapmayacağımız atılımları gidipte bir başkasına yap dersek bunun hem burada hemde gideceğimiz yerde vebali büyük olur.Bu düşüncede yaşarım ve birisine öneride bulunurken kendime alacakmış gibi araştırırım çoğu kişinin yapmayacağı kadar kaynak tarar öyle cevaplandırırım.Yukarıdaki yazımdada 5-6 kaynağı taradım bugün tekrar baktım yeni incelemelere belki farklı bir veri vardır diye yine aynı hızlarda geziniyor 4790k bu nedenle gerçekte olan neyse onu yazdım.Kendimde 4790k almayı düşünüyordum ama 200 mhz kazanım için değecek bir yatırım olmayacak bu nedenlede mevcut işlemcimin 4600 mhzdeki hızı ile 4790k nın 4.8 ghzi arasında reel performansda hiç bir farkı gözlemleyemem elinde bu tür bir 4770k olan varsa broadwelle kadar işlemci haberlerine bakmasına pek gerek yok bence ama hediye felan gelecekse alsın kullansın tabi ki.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 12 Haziran 2014; 2:38:11 >

• Testlerde 4.8 GHz kullanmışlar sonuçlar gerçekten şaşırtıcı :D.4790k varken 4770k alınması biraz garip :D arasında fiyat farkı yok :D
  • Saka gibi resmen.tabiki haswellden refresh serisine gecilmez ama sandy ivy veya eski seri islemci kullanan veya sifir sistem kuracak adama tabiki refresh onerilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: svaaa

msi anakart hiç kullanmadım ve msi markasına pek sıcak bakmıyorum nedense :D

asusta önerebilceiğiniz Z97 kart varmı ?

peki 2400 mhz ram fazla mı gelir ?

asus msi dan hiçbir zaman iyi olamadı bu gidişle olamazda.
  • 1300 TL bir anakarta verebiliyorsan 2011 soket ile daha yeni işlemcileri al bari.. Ram 8 GB de yeterli ordan fiyat düşebilirsin..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.