Şimdi Ara

Skoda Süperb... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
8.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: altrea

Hocam dizel seçeneği 52000tl den başlıyor.Sunroff hariç olsa 62.000tl normal gibi görünüyor.Tabi sunroff 2000tl civarı olabilir.

Ama bunlar ithal araç donanım isteğe göre geliyor.Belki ellerinde olan bir araç gibi geliyor.

Fiyat bence çok normal gibi..

Ayrıca hafta sonu Volkswagen Sivas bayisinde polo araca baktık.Araçta 90 beygir 1.6 dizel motor vardı.Satıcı bayan bu motorların arıza yapma olasılığının yüksek olduğunu söyledi.Yakıttan doğacak arızalar için benzin istasyonundan bir kart çıkarıp araca hep o istasyon yakıtı alıp karta işleyerek kendinizi güvenceye alabilirsiniz.Olası bir arızada petrol istasyonunun sigortası kapsamında aracımız serviste onarılabilirmiş.
    Diğer türlü arızalarda altından kalkamayacağımız faturalar ödemek zorunda olabilirmişiz.

Ama sahibimden.com'da henüz 10.000km'ye ulaşmamış baya bir dizel aracın satılık olduğunu görünce hak vermezde değilim yani.
    Çünkü Volkswagen Cammon Rail teknolojisine yeni geçti.Belki emekleme süresi dolmadan beklemek maktıklı olur gibi geldi..

Güvenli Sürüşler...

Siz takılmayın bence o şahısa benzinli araç fazlası vardır ellerinde benzinli satabilmek için öyle söylüyorlardır.

• Comfort modelinde en çok beni üzen ESP sisteminin opsiyonel olması 1000tl ye yakın para istiyorlar.

Bir araçta yağmur sensörü,far sensörü en nefret ettiğim teknolojilerdir.Ama güvenlik için ne varsa isterim..
    Ayrıca almanya fabrika çıkış fiyatına bakıldığında 1.4TSI ile 1.6 Dizel arasında çok az bir fiyat farkı var.Ama ülkemizde 7.000TL fiyat farkı çok fazla..

Ben yılda 10.000km yol yapacak olsam şehir içi 8lt benzin yaksa yaklaşık 30kuruş eder.
    Buda 10.000km'da 3.000Tl yapar.

Dizel alsam 6lt motorin yaksa 18 kuruş yapar.
    10.000km'de 1.800TL yakıta ödemiş olurum.

10.000km'de aradaki fark 1.200tl

Verilen 7.000tl'yi 60.000km'de amorti ediyor.Tasarruf yapmak için bir 60.000km 'ye daha ihtiyaç duyarız.Böylece 120.000km eder.Buda yaklaşık 10 yıl.......

Dizel bana uymaz gibi.Ayrıca benzinli motor 0/100km hızlanmasını 10sn'de tamamlıyor.Buda güzel bir değer.

Buna göre hesap yapıp dizel mi? Benzin mi? Karar verebilirsiniz..

Güvenli Sürüşler....

• ben yılda 35-40000 km yol yapıyorum dizel şart gibi ancak superb kasasını nasıl kaldırıyordur merak içindeyim ya da kaldırmak için mazotu içiyorsa dediğiniz o farkı vermeye gerçekten değmez
  • audi A8'in arka kısmını görmedim ama 2006 model audi A6 3.0d'ye göre superb'nin arka koltuk diz mesafesi çok daha fazla.
     Skoda Süperb...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TECO31

ben yılda 35-40000 km yol yapıyorum dizel şart gibi ancak superb kasasını nasıl kaldırıyordur merak içindeyim ya da kaldırmak için mazotu içiyorsa dediğiniz o farkı vermeye gerçekten değmez

Sizin için dizel tercih etmek çok normal neredeyse 2 yılda çok rahat amorti edersiniz.

Dizel bir araç ani hızlanmayı sevmez sakin kullanılmayı ister.Eğer sakin kullanırım diyorsanız 1.6 motor sanırım 200Nm tork üretiyordu,bu size yetecektir.Ama ani hızlanmayı severim bu benim tutkum diyorsanız dizel işinize yaramaz.

Şöylede söylenebilir dizel motor 0/100km hızlanmasını 12 sn'de alıyor.Neredeyse 1.6 hacimli motorlarda bu değerin altında hızlanabilen,bu ağırlıkta bir araç yok..Ford Focus 11.5 sn ama neredeyse 200kg daha hafif..

1.6 dizel motorlu Passat'ların şehir içi sakin kullanım ve çok karmaşık olmayan trafikte 6.5lt yakıt tükettiğini duymuştum.
    SuperB'de Passat'ın kardeşi olduğuna göre bu değerleri tutturacağını sanıyorum.

Sakin kullanırım ve yılda 40.000km yol yapıyorum diyorsanız bence DİZEL.......

• quote:

Orijinalden alıntı: altrea

quote:

ben yılda 35-40000 km yol yapıyorum dizel şart gibi ancak superb kasasını nasıl kaldırıyordur merak içindeyim ya da kaldırmak için mazotu içiyorsa dediğiniz o farkı vermeye gerçekten değmez

Sizin için dizel tercih etmek çok normal neredeyse 2 yılda çok rahat amorti edersiniz.

Dizel bir araç ani hızlanmayı sevmez sakin kullanılmayı ister.Eğer sakin kullanırım diyorsanız 1.6 motor sanırım 200Nm tork üretiyordu,bu size yetecektir.Ama ani hızlanmayı severim bu benim tutkum diyorsanız dizel işinize yaramaz.

Şöylede söylenebilir dizel motor 0/100km hızlanmasını 12 sn'de alıyor.Neredeyse 1.6 hacimli motorlarda bu değerin altında hızlanabilen,bu ağırlıkta bir araç yok..Ford Focus 11.5 sn ama neredeyse 200kg daha hafif..

1.6 dizel motorlu Passat'ların şehir içi sakin kullanım ve çok karmaşık olmayan trafikte 6.5lt yakıt tükettiğini duymuştum.
    SuperB'de Passat'ın kardeşi olduğuna göre bu değerleri tutturacağını sanıyorum.

Sakin kullanırım ve yılda 40.000km yol yapıyorum diyorsanız bence DİZEL.......

250 newton tork var alette otobanda kullanıyorum ağırlıklı ani olmasa bile kaptırınca gider herhalde gerçi arada arkama yapışan haddini bilmezlere drs vermeyi seviyorum ancak muhatap olmuyorum numarası yaparım nbe de olsa ağır araba "git uğraşamam senle çocuk" muamelesi yapmaya müsait :)

• süperb arka koltuk mesafesi açısından kendi ve bir üst sınıfında 1 numara. tüm sınıflarda ise çok az araba geçer. iç mekan da kaliteli. özellikle geniş dokunmatik ekran klas. ben çok inceledim.araba çok güzel. ancak o yeşil ve biçimsiz amblemi yok mu?? her şeyi berbat ediyor.. skoda amblemini ve bununla birlikte marka imajını acilen yenilemeli!!
  • quote:

1.6 tdi sunroof metalik elegance 62.000tl gerci iyi bir teklif dedim ama cok ta arastirmadim araci hic tanimiyorum

teklif süper bence...kısa vadede elden çıkarmayacaksanız hiç kaçırmayın....
    liste fiyatı 65bin+2.000 sunroof+1.000 metalik boya: 68k ediyor..

aynı şartlarda Passat 76k ediyor ki 14 bin liralık fark passattan vazgeçmek için çok cazip...
  • chevrolet epica diyorum supeb yerine hem motoru daha guclu almadan epicayıda bir görün derim
  • Epicaya baktım yakıtı çok malum motor 2.0 ve teknolojisi eski bir de nedense hala daewoo hissi yaratıyor
  • quote:

Epicaya baktım yakıtı çok malum motor 2.0 ve teknolojisi eski bir de nedense hala daewoo hissi yaratıyor

captivayla aynı motor var üstünde
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusay

süperb arka koltuk mesafesi açısından kendi ve bir üst sınıfında 1 numara. tüm sınıflarda ise çok az araba geçer. iç mekan da kaliteli. özellikle geniş dokunmatik ekran klas. ben çok inceledim.araba çok güzel. ancak o yeşil ve biçimsiz amblemi yok mu?? her şeyi berbat ediyor.. skoda amblemini ve bununla birlikte marka imajını acilen yenilemeli!!

Suberb de sadece o yeşil (ban göre dandik) amblemi çıkartıp bi VW yada audi logosu takılsın, sadece logosu değişsin şimdiki fiyatının çok daha üzerinde satışa sunulur.

Bana göre gerçekten kaliteli bi araç ve iki olumsuz yönü var, skoda nın marka imajı ve suberb in arka tasarımı, ön hadi biraz kurtarıyorda arkası hiç hoş değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara_eylül

quote:

Orijinalden alıntı: yusay

süperb arka koltuk mesafesi açısından kendi ve bir üst sınıfında 1 numara. tüm sınıflarda ise çok az araba geçer. iç mekan da kaliteli. özellikle geniş dokunmatik ekran klas. ben çok inceledim.araba çok güzel. ancak o yeşil ve biçimsiz amblemi yok mu?? her şeyi berbat ediyor.. skoda amblemini ve bununla birlikte marka imajını acilen yenilemeli!!

Suberb de sadece o yeşil (ban göre dandik) amblemi çıkartıp bi VW yada audi logosu takılsın, sadece logosu değişsin şimdiki fiyatının çok daha üzerinde satışa sunulur.

Bana göre gerçekten kaliteli bi araç ve iki olumsuz yönü var, skoda nın marka imajı ve suberb in arka tasarımı, ön hadi biraz kurtarıyorda arkası hiç hoş değil.

SuperB'de ESP standart olsa, RNS510 olsa, Passat'ta olan donanımlar onda da olsa iyi hoş da... o zaman bu adamlar Passat'ı kime satacaklar?

Malesef Skoda olarak kalmaya ve Passat'ın altında ezilmeye mahkum bir araç, pazarlama stratejisi bu yönde

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.