Şimdi Ara

Snapdragon 836 yonga seti Samsung’a özel olmayabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Snapdragon 836 yonga seti Samsung’a özel olmayabilir

Bir süredir Qualcomm’un amiral gemisi Snapdragon 835’ten sonra Snapdragon 836 yonga setinin tanıtılacağı ve bunun da Galaxy Note 8 modeline özgü olacağı gündeme geliyor. Ne var ki bu iddialar gerçekleşmeyebilir ve yonga seti daha farklı bir modele gidebilir.

Google bir adım önde

Sektörden gelen bilgilere göre Qualcomm ve Google geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ortaklık yaptı. Ortaklık kapsamında Snapdragon 836 yonga seti Pixel 2 telefonları ile birlikte piyasaya çıkacak. Hatırlanacağı üzere geçen yıl Snapdragon 821 yonga seti de ilk kez Pixel telefonlar üzerinde karşımıza çıkmıştı.

Pixel 2 serisinin Eylül sonu veya Ekim ayı başları gibi tanıtılması ve sonrasında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu bakımdan LG V30, Galaxy Note 8 veya yeni Sony amiral gemisinin Snapdragon 835 ile gelme ihtimali kuvvetli. Yani bir bakıma Android dünyasının en güçlüsü Pixel 2 olacak.

Ayrıca Bkz.Samsung yeniden Apple işlemcilerini üretebilir

Snapdragon 836 henüz resmi olarak tanıtılmadı ve neler sunacağı da bilinmiyor ancak en iyi ihtimalle yüzde 10 civarında bir performans artışı sunması bekleniyor. Ayrıca grafik birimi tarafında da iyileştirmeler olabilir. Yıl sonunda genelde büyük firmaların tanıtımı olmuyor. Bu yüzden Xiaomi veya Lenovo gibi firmalardan da Snapdragon 836 hamleleri görebiliriz.

• Qualcomm Snapdragon 835 de yalnızca Samsung Galaxy S8'de olacakmış gibi haberler çıkıyordu, LG G6'da olmayınca daha da kuvvetlendi bu düşünce. Sonuç? Bir sürü cihaz 835 ile çıktı.

LG V30, HTC U Ultra 2, Xiaomi Mi 6s, OnePlus 5T, Google Pixel 2, Xiaomi Mi Note 3 gibi cihazlar banko diyorum, kesinlik 836 ile gelirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 821lk pixel telefonlarla çıkmadı ki? Bu boş haberler senelerdir dönüyor...

• 836 dediğin overclock edilmiş bir işlemci olmayacak mı sanki? Boş yaygara.

• quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

836 dediğin overclock edilmiş bir işlemci olmayacak mı sanki? Boş yaygara.

Olur mu hiç? 835'e göre %60 daha az enerji tüketir, %40 daha hızlıdır, %35 daha iyi bir grafik performansı gösterir.

• Bir işlemci yalnızca tek bir markaya tahsis edilirse bu tekel yasalarına aykırı olur. Çok ceza öderler. Olmadı olmayacak. Yalan saçma boş bir haber. Zaten söylenti diye yazıyor her yerde. Bombooş haber bile değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 22 Temmuz 2017; 14:52:04 >
  • 836 olmuş ne yazar ki geleneksel SoC iyileştirme etkinliği 2017 ye hoşgeldiniz ... malum firmanın söylemi biz 835 i çok ama çok geliştirdik elden geçirdik ve size yeni bişi gibi iteklemeye çalışıyoruz her sene düzenli olarak yılın 2. yarısında olan bu etkinlikleri hayretler içinde takip ediyoruz ...

2017 nin neredeyse yarısını çoktan geçirmişiz IFA 2017 den sonra yılı bitirmeye bişi kalmamış hala 836 gelecekte vs konuşuluyor.

ARM Computex 2017 de CortexA75 ve CortexA55 mimarilerini resmi olarak duyurduysa şahsen 2017 benim için kapanmıştır. firmaların uğraşları boşunadır. çok değil bir kaç ay içerisinde Qualcomm un yeni mimarili çözümü belli oldu yol haritası şöyle böyle olacak diye.

yeni bir mimari gelmemiş olsa tamam kabul ama 835 ten 836 ya geçişte devrim olsa ne yazar devrim olmasa ne yazar sonuçta özelleşmiş mimaride temel CortexA73 ve A53 ikilisi.

birde üretim geometrisi kısmı var ki evlere şenlik 10 nm bile oturmadan 2018 de 7 nm yi göreceğiz 28 nm de neredeyse 3-4 yıl kalınmıştı.

hızına yetişilemeyen günümüz teknoloji koşullarında orta şeker bişi alıp hatta mümkünse ucuz çinli ürünlerden 2 yıl sonra zaten bunlar mimariyi her türlü değiştirir mantığı ile bakıp yeni mimari oturduğu gibi bu seferde o mimarinin çinli çözümlerini ucuza almak teknolojiyi takip etme yeni şeyler kullanma açısından çok daha mantıklı geliyor bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceleciburak -- 22 Temmuz 2017; 15:47:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sanırsın ki Whatsapp'ı 0.0654986156864 saniye daha hızlı açacak

• İki işlemci arasında %20-25 gibi bir fark olmadığı sürece 835 836 fark etmiyor. Görende sanacak 7nm yaptılar.

• gpu tarafında hiçbir şey beklemiyorum.

sadece işlemci saat frekansları oc yapılmış olur bu kadar.

• Hayırlısı olsun ,ama olmaması daha iyi olur rekabet açısından.

• quote:

Orijinalden alıntı: ardicli2000

Bir işlemci yalnızca tek bir markaya tahsis edilirse bu tekel yasalarına aykırı olur. Çok ceza öderler. Olmadı olmayacak. Yalan saçma boş bir haber. Zaten söylenti diye yazıyor her yerde. Bombooş haber bile değil.

Apple'ın A10, A10X vb. işlemcilerine kimse bir şey demiyor, buna da ses çıkaran olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: theJuDGe_41

quote:

Orijinalden alıntı: ardicli2000

Bir işlemci yalnızca tek bir markaya tahsis edilirse bu tekel yasalarına aykırı olur. Çok ceza öderler. Olmadı olmayacak. Yalan saçma boş bir haber. Zaten söylenti diye yazıyor her yerde. Bombooş haber bile değil.

Apple'ın A10, A10X vb. işlemcilerine kimse bir şey demiyor, buna da ses çıkaran olmaz.

Bunu da yazacaktım da uzamasın dedim.

Apple sadece kendi için üretiyor başkasına satmıyor. Sattığı ürün akıllı telefon onda da tekel değil.

Ancak snapdragon işlemci üretiyor ve herkese satıyor. En üst düzey bir ürüne kota koyarsa buna müdahale gelir.

• Evet bugün'de yapabilir, edebilir, olabilir, olmayabilir haberlerine hoş geldiniz.

• Bu yıl telefon piyasası için ölü bir yıl oldu htc ve samsung s7 edge telefon sahibi olanlar bu yıl yeni telefon almasın çünkü bu yıl önemli bir özellik yok.

• Gencler bugun not4 telefonumu satip 1400e snapdragon 625li mi max 2 aldim. Kaza bela olmazsa 2 sene de bunla takilirim. Gayet guzel tikir tikir calisiyor. Snapdragon 836 olsa ne olacaktı? En son bende olsuncu tayfa disinda milletin ust model icin kendini zora sokup illa almasina gerek yok. Zira zaten islemciler vs belli bir seviyeye geldi. Su ac gozlu firmalara yatirmayin paraciklari

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.