Selamlar herkese, Bir SOL VDSL kullanıcısı olarak bu başlıkta SOL ile olan upload süreci mücadelemi aktaracağım. Herhangi bir sonuca ulaşabilirsek mağduriyet yaşayan arkadaşlara da örnek olması adına bu başlığı açmış bulunuyorum. Ayrıca başka tavsiyeleri ve görüşleri de bu başlık altında alabilirim. Öncelikle aşağıda hat değerlerimi bırakıyorum. Upload'ım 18M'e kadar desteklediğini görüyorsunuz. Bilen biliyordur SOL tarafında hız sınırlama, sansür vb. bir çok sıkıntılar mevcut :) Yüksek bir ses çıkarabilirsek SOL tarafında upload hızlarının yükseltilmesini de sağlayabiliriz diye düşünüyorum. 06.05.24 tarihi itibariyle BTK üzerinden hem TT hem SOL'e şikayet kaydı bıraktım. Gelen cevaplar 2.4 hız alıyorsunuz gayet normal gibi saçma sapan internetten hiç anlamayan son kullanıcıyı basitçe inandırabilecek cümleler kurarak geri dönüş yapıldı. 07.05.24 Şikayetim BTK Kurum incelemesine düştü. Bundan sonraki süreçte artık BTK inceleyip bir karar çıkartıcak. Peki ne yapacağım? Gelen karara göre Kamu Denetçiliği Kurumuna (OMBUDSMANLIK) şikayette bulunup süreci bir tık daha yukarı taşıyacağım. Güncelleme 10.05.2024 BTK tarafından cevap geldi. Otomatik cevap, klasik. OMBUDSMANLIK üzerinden kaydımı oluşturdum. Artık birkaç ay bekleyip sonucu göreceğiz. Burdan da bir ses çıkmaz ise farklı yollarla bu süreci devam ettireceğim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boromir -- 10 Mayıs 2024; 12:37:26 > |
SOL Upload Sürecim
-
-
Dostum konu ile ilgili olarak bende şunu söyleyeyim bende tt altyapısında sol vdsl kullanıyorum..Sol e geçmeden önce 2-3 tane ismi bilinmedik iss kullandım...Bilirsin tt uploadları güncelledi ve 100 lük paketlerin uploadı 20 mbit oldu.Kullandığım o diğer 2-3 iss de 100-20 mbit sorunsuz kullandım sol e geçme sebebim ise 1 yıllık taahüt karşılığı güzel bir fiyat yakalamış olmamdı...
Herneyse sol e geçtim 100 lük pakete yine...100 mbit indirme 20 mbit ise upload tanımlandı..
Modem arayüzündede bu değerler yazıyor.
Altyapım 120 mbit indirme 40 mbit yükleme destekliyor
Gelelim olaya...indirme hızını tam olarak alırken yükleme hızım 9 mbitte kalıyor...defalarca müşteri temsilcisini aradım reset filan attılar hiçbiri işe yaramadı...en sonunda öğrendimki sol tt altyapısında hizmet verdiği vdsl kullanıcılara max 10 mbit upload verecek şekilde yazılımsal bir hız sınırı koymuş..Tt altyapısında sol vdsl kullanan birisi isterse 30 mbit upload tanımlatsın 10 u geçmiyor çünkü modem arayüzünde girili olan üyeliğe özel hız sınırı tanımlamışlar o nedenle 10 mbiti geçmiyor hız.Modem arayüzümde şuan 20 mbit upload tanımlanmış ama kablolu testte 9 mbitte kalıyor.Sonradan farkına vardımki sol demek çakallık demek,sansür demek,müşteriyi aptal yerine koymak demek...Şuan ne olduğu belli olmayan bir merdivan altı iss bile 100 lük pakete 20 upload tanımlarken sol gibi bir firma çakallık yapıp yine 20 upload tanımlamış ama yazılımsal olarak 10 u geçmeyecek şekilde engel koymuş :))) 4 ay tahüt kaldı sonra ben kaçar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Geçmiş olsun
Kimi kime şikayet edeceksin
Zaten sorunları olan firma söylediğin gibi bi alan bi almayan pişman
Upload veya download hızları Yüksek olsa ne fayda anca Windows İSO dosyası indirirsin veya Google fotoğraflara dosya indirip yüklersin
Bu firmanın sorunları ortada sansür engelleme vb sorunları yüzünden yüksek hızın bi anlamı kalmıyor vdsl 35/5 kullanırken daha huzurlu mutluydum fibere geçtiğim an ne huzur ne rahatlık kaldı tekrar bu yıl sonu vdsl e geçeceğim
Yani aslında son söyleyeceğimi başta söyledim yani bu firmanın müşteri hizmetlerine yapılan şikayetler btk ya yapılan şikayetlerden ben sonuç alamadım uzun bir süre Twitter dan da sürekli mesajlar yazdım darladım hem özel mesajla hem de yorum olarak dönüş hep kısır döngü
Artık bende bu haklı mücadelemi forumlarda yapıyorum kimseye önermiyorum tavsiye etmiyorum bedava verseler bile kullanmayacağım artık bu sonuna doğru bitiyor
Önceden ucuzdu kısmen katlanır gibiydi şimdi pahalı artık sansür vb sorunları hiç çekilmez
Ben giderim yerime başkası benim gibi yapan
Bu firma bugün yarın tonla müşteri kazanır kısa vadede ama ileriye dönük bi ton düşman edinir uzun vadede
Bakın mesela türknet fiber herkes bekliyor gelsin diye her yere gelemiyor daha doğrusu getirmiyor çünkü nerede çokluk orada bkluk aynı benzer sorunları yaşayacak
Valla çok acayip işler iyi dediğimiz uzun yaşamıyor
Herkes kendince haklı başkası haksız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 7 Mayıs 2024; 18:30:57 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
O sırada BTK ;)
Evet karşim internet, uployad.
-
Şimdi arkadaş damlar; benim fiberim var diye. Down 1000 de Up 20
Çöp diye tiye aldığı VDSL; yahni.
Keyiften kuduranlar.
-
BTK yı boş ver. Ben ISP çalışanıyım. YK üyelerini başkanlarını gelenleri gidenleri çok iyi biliyorum. Benim başlığımın koca bir hiç olacağını biliyorum fakat burada amacım biraz olsun ses getirmek.
-
aynen çok iyi
-
Güncelleme 10.05.2024
BTK tarafından cevap geldi. Otomatik cevap, klasik. OMBUDSMANLIK üzerinden kaydımı oluşturdum. Artık birkaç ay bekleyip sonucu göreceğiz. Burdan da bir ses çıkmaz ise farklı yollarla bu süreci devam ettireceğim.
-
Kamu Denetçiliği Kurumu, BTK nezdinde belki bir tavsiye kararı alır. Ancak üzülerek söylemek istiyorum ki, oradaki Hanımefendiler, Beyefendiler bu konulara pek aşina değil, muhtemelen kuruma gerekli başvuru yapılmadığından usulden ret kararı verilecektir.
Vakti zamanında bir kaç başvuru yaptım, o kadar haklı ve usulüne uygun başvurulardı ki, sorunun oldukça büyük ve kapsamlı oluşu nedeniyle çözüm üretmenin maliyetleri, zorluğu nedeniyle basit bir ret kararıyla geçiştirdiler.
Ben sizi destekliyorum açıkçası ama ülke gerçeklerini de bildiğim için, arada umutlarınızı kırıcı şeyler de yazıyor olabilirim.
-
Hocam, benim de zaten pek bir ümidim yok. Fakat zamanında bu sitede kota sorununu meclis gündemine getirdikleri olmuştu. İnternet, ülkemizin kanayan yarası. Hiçbir şey yapılmadığı, adım atılmadığı zaten gözler önünde. Ben adama hızımı güncelle diyorum, adam bana 2.5 GHz anten vs. diyor. Yani dediğiniz gibi konuya asla aşina değiller. Amacım biraz olsun ses çıkarabilmek, kim bilir, belki de bir ilki başarırım. Bir de şöyle bir durum var: Sokağın karşısındaki tüm binalarda fiber mevcut. Şaka gibi...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X