Şimdi Ara

Son Dakika: Hindistan, Türkiye'nin BRICS başvurusunu reddetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hindistan, Türkiye'nin BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) üyelik talebini kabul etmedi. Alman BILD gazetesinin haberine göre, Hindistan bu kararı Türkiye'nin Pakistan ile olan yakın ilişkilerini gerekçe göstererek aldı. Üyelik için gerekli olan oybirliğinin sağlanamadığı ifade edildi.

BRICS Genişleme Kararını Askıya Aldı

BRICS ülkelerinin liderleri tarafından gerçekleştirilen toplantıda, şimdilik yeni üye kabul etmeme kararı alındığı bildirildi. Son olarak İran, Mısır, Etiyopya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’ın BRICS’e katıldığı biliniyor. Türkiye, Azerbaycan ve Malezya da resmi olarak üyelik başvurusunda bulunmuştu. Ancak uzmanlar, BRICS’in yakın zamanda genişleme adımı atmayacağını vurguluyor. Bunun nedenlerinden biri, genişleme karşıtı olan birçok ülkenin varlığı olarak gösteriliyor.

BRICS Nedir?

2006 yılında Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin tarafından kurulan BRIC, gelişmekte olan ülkelerin uluslararası alanda daha fazla söz sahibi olmasını hedefleyen bir organizasyon olarak hayata geçti. 2011 yılında Güney Afrika'nın katılımıyla ismi "BRICS" olarak değiştirildi. BRICS'in temel amacı, ABD’nin liderlik ettiği Batı eksenine karşı, küresel Doğu ve Güney’in çıkarlarını koruyan bir platform oluşturmaktır. Örgüt, aynı zamanda IMF, Dünya Bankası ve Birleşmiş Milletler gibi Batı’nın egemen olduğu kurumlarda reform talebinde bulunmaktadır.

BRICS'in Ekonomik Gücü

BRICS ülkeleri dünya nüfusunun %45-50'sine sahip ve dünya ekonomisinin %30’unu kontrol ediyor. Ekonomik büyüklük açısından ülkeler arasında farklılıklar olsa da, BRICS, küresel kalkınmada önemli bir aktör olarak kabul ediliyor. Enerji alanında da kritik bir rol oynayan BRICS ülkeleri, dünya ham petrolünün %45'ini ellerinde bulunduruyor.

https://www.sozcu.com.tr/son-dakika-hindistan-turkiye-nin-brics-basvurusunu-reddetti-p97451

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headdhunterr -- 24 Ekim 2024; 18:41:48 >

• Avrasyacı kepazelerin avuçladığı gelişme. Batı blogundan ne kadar uzaklaştırırsak o kadar iyi diye düşünüyorlardı.
    Hindistan herhalde Ermenistan 'dan sonra bizden en çok nefret eden ülke .
    Pakistan ile yakın ilişkilerimizden dolayı ağır düşmanlık besliyorlar.
    Ha o gerçek anlamda anonim olmuş çirkin ganj nehri çocuklarının düşmanlığı beni mutlu ediyor, öbür türlü sınırları açıp "buyur gel" diyebilirlerdi.

AKP 'nin zaten dış politikada sıfır olan itibarını eksiye indirmiştir orasi başka bir konu.
    AB’ye giriyoruz diye gündüz vakti havai fişeği atan AKP’nin trolleri çeyrek asır sonra üçüncü dünya ülkelerinin birliğinin bize “ sen gelme ulan ayı “ demesini “ BİLD KELİME OYUNU YAPIYOR “ “ Aslında öyle değil dezenformasyon!! “ diyerek durumu kurtarmaya çalışması 😂😂😂 puhaha lan o Hindistan’da milyonlarca insanın tuvalete erişimi bile yok.

Rezil çapsızlar bir de bunlara mı kuyruk salladınız “ abe ne olur bizi al “ diye.

La bir güruhun hiç mi onuru gururu duruşu olmaz. Abi yemin ediyorum bu siyasal islamcılar kadar geniş bir topluluk görmedim duymadım hayatımda
  • Avrasyacı kepazelerin avuçladığı gelişme. Batı blogundan ne kadar uzaklaştırırsak o kadar iyi diye düşünüyorlardı.
    Hindistan herhalde Ermenistan 'dan sonra bizden en çok nefret eden ülke .
    Pakistan ile yakın ilişkilerimizden dolayı ağır düşmanlık besliyorlar.
    Ha o gerçek anlamda anonim olmuş çirkin ganj nehri çocuklarının düşmanlığı beni mutlu ediyor, öbür türlü sınırları açıp "buyur gel" diyebilirlerdi.

AKP 'nin zaten dış politikada sıfır olan itibarını eksiye indirmiştir orasi başka bir konu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten genişleme istemediklerini söylemişlerdi, bizi almayacakları da belliydi, laf olsun diye başvuru yaptılar cevabını da aldılar.

Maksat kendi yandaş kitlesine mağduru oynamak..

• Ben dünya lideriyim diye herşeye burnunu sokarsan başına daha neler gelir

Dün ki terörist TUSAŞ saldırısı için Amerikalı ve Avrupalılar Erdoğan bunlarada direniş ve özgürlük savaşçısı diyecek mi diyorlar ve Türkiye'yi iki yüzlü olmakla suçluyorlar , sebebi Hamas ve Hizbullah için Erdoğan'ın direnişçi özgürlük savaşçısı demesi ve çok sert söylemlerde bulunması

Bakın Çin bugün dünyanın süper gücü olmuş ve hayatımda bir kere görmedim bir ülke hakkında çok sert atar gider yaptığını

Hindistan Türkiye'yi istemiyor ama Çin ile aynı yerde ve neredeyse savaşa giriyordu bu ikisi halada öyle

Erdoğan düne kadar Esad ile ailecek görüştü sonra bir anda Esad'a savaş açtı , sürekli birşeyler söyledi sonra tersini söyledi söylemedim dedi yani kimse Türkiye'ye güvenmiyor artık böyle politika siyaset olmaz

• Pakistan meselesi. Beklenen bir gelişme.

• Ulan herkese kuyruk sallaya sallaya yalama oldunuz

• hindistan israil kucakcısı normal.

• İneğe tapan herifler bile bizi kabul etmedi.

• dünyanın en özgürlükçü ve kendisi gibi düşünmeyen muhaliflerine oldukça saygılı, kurumları oldukça şeffaf ve kesinlikle tek adam/tek parti yönetimi olmayan ülkeler topluluğu bricse kabul edilmemek büyük üzüntü verici.

• Tek adam ülkesi için doğru karar

• Bile bile lades olmak böyle birşey...

Hindistan varken Türkiye'ye onay çıkmayacağı belli olduğu halde Türkiye'nin itibarını düşürecek böyle bir başvuruya gerçekten gerek var mıydı?

Neyse 1000 yıllık devlet aklı (!) yine kandırıldıysa ne olmuş yani değil mi?

• liberalin biri son sürat yazmış ama güldüm. hakkını helal etsin. avrasyacıymışmış.

liberale sorsan amerika coh eyü mü yeghenım? ingiltere zaten düden ülkemi kardeş yapmışlar.

sonra dalga geçilince alınıyorlar.

• Çin ve Rusya eğer amerikan dolarını bitirmeye kararlıysa -ki kararlı- bu bizim için sorun olmayacaktır. Ne kadar az dolar kullanılırsa o kadar çok coniler zayıflayacak. Conilerin paraları kağıt parçasına dönene kadar da Brics büyümeye devam edecektir.

Hindistanı gezen bir Türk göstermişti orda büyük bir cami varmış, avlusuna müslümanların abdest almaları için havuz yapmışlar. İnsanlar aksırıp tıksırdıkları el ayaklarını yıkadıkları havuzun etrafına oturup herkes aynı havuzdan abdest almaya çalışıyordu. Camiinin adını hatırlamıyorum. Hindistanın en büyük camiisi demişti.

Bu hintlilerin kendine hayrı yok zaten. Hijyen eğitimleri yada kaygıları yok en başta..

• Fatih Altaylı söylemişti bircks de bizi istemeyen birden fazla ülke var diye. o brezilya reddeder demişti ama hindistana kısmetmiş.

• Troller hemen başlamış beklene birşey, biliyorduk, öyle olacaktı falan... olum madem öyle red edilmek için mi gidildi bunca tantana koptu laaa. 

• her yerden kovuldular geriye bir tek öcalan kaldı  

• sokağa sıçan insanların ülkesi bile bizi ciddiye almıyor.

işte şahsım devletinin itibarı.....

• İnek tapar Hindistan bile bizi beğenmiyor :) Bu dış politika bir harika dostum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 24 Ekim 2024; 20:18:6 >
  • Hindistana inat bizde
    Pakistan, somali, sudanla falan hisseli kurbana girelim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.