Şimdi Ara

Son kararim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaslar bu sistemi almaya karar verdim.kasa olarak gigabyte 460w psu var.
    Sistem yoruma aciktir arkadaslar.
     Son kararim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up up

• Usta yanlış anlama ama 2 günde 1 konu acmanin bir anlamı yok,yaşım 33 benden buyukseniz affola..
    16 Ağustos sorunuzu sordunuz cevaplar geldi
    18 Ağustos ayni konu soruyu farklı baslikla sordunuz yine cevap geldi bugün 3.kez ayni soru farklı başlıkta sordunuz 2 gun sonra tekrar konu açmayın diye aciklama geregi duydum...

#Sürekli Teknolojiyi takip eden ve Bilgisayar teknik servisinde 1sene calismis biriyim..
    -Ezbere-kopyala yapistir yapmiyorum..

#Anakart:Amd veya intel icin Asus-Msi-Gigabayte hangisini isterseniz alin aralarında 10-20tl fark vardir ben Gigabyte tercih ederim genelde..

#Ram:Kingston güzel tercih ediliyor

#Ssd veya Hdd:Butce varsa 120ssd+1tb hdd onerilir.her ikiside ortalama 150-180tl arasi
    Ssd ile baslayip ilerde hdd almak mantıklı.
    Ssd icin Kingston x furry-Samsung evo serisi hizli kalitelidir.

#Kasa: sizde var ama bilgi acisindan adi belli markalar tercih edin..
    Corsair-CoolerMaster-Gigabayte-Thermaltake-Ventto (asus)-Zalman alabilirsiniz
    500-550-600w kasa alabilirsiniz veya ucuz psu olmayan kasa alip (70-150tl)+Kaliteli 500-600w psu alirsiniz (250-800tl)

#Ekran karti butceye kalmis,300 tl den 4800tl.ye kadar var

Gelelim sorunuza cevap: Amd-intel
    Bu bütçe ve ne yapacağınıza bağlı..
    Ben yerinizde olsam guzel bir Laptop-Netbook alirdim (HDMI kışlı) ister geniş monitöre ister Büyük lcd tv ye bağlar kullanirdim..

Alternatif Amd sistem ekran kartina gerek yok cogu oyunu a10 icindeki 2gb lik R7 ekran kartı hal eder..

Intel oyun ve genel kullanim icin ama başlangıç icin bile 1300-1500tl mal oluyor
    i5 islemci ile 2000tl buluyor..

Monitör 23.6inch.full hd+i5 6500 lu sistem ekran karti haric 2500tl ortalama 1000tl kart ile 3500tl mal oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 20 Ağustos 2016; 15:25:35 >

• iyi bir sistem parası da uygun ama ekran kartı yok mu ?
  • Tesekkur ederim uyarin ve bilgilendirmen icin.evet yasim senden buyuk ama bilgisayar hakkinda tecrubem senden baya bi kucuk bu anlamda yeni seyler ogrenmék ve farkli fikirler almak icin acilmis konulardi.fazla konu acmamda herhangi bir art niyet aramadiginizi umuyor saygi ve sevgilerimi sunuyorum.

• kingname K kullanıcısına yanıt
    Ekran karti islemcinin icinde bulunuyor hocam.

• win34 W kullanıcısına yanıt
    tamamdır
  • Ram - anakart uyumu süper 2400 mhz

Ssd tavsiye ederim sisteminize , 500gb + 120gb ssd yeterli olur diyorsanız şu modele bir bakın ;

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-120gb-force-le-sata-3-0-ssd-560mb-okuma-530mb-yazma-.html

Fark edeceğiniz kadar hızlandıracak cihazı

• O zaman Amd hayırlı olsun..
    Ben en son gecen hafta komsuma topladim monitor dahil 2500tl ekran karti anakart uzerinde idi..ilerde saglam ekran karti alirim dedi cocuk asagidaki resme bakin 23.6 inch (60cm) full hd monitor (hdmi li) dahil (500tl sadece monitor)
    Amd rx 470in 4gb olani alsaniz 820tl
    -Monitor+sistem=2540tl+ekran karti+=3370tl ediyor..
    -Monitor varsa Sistem+Ekran karti=2.850tl
    -Ekran kartsiz-Monitörsüz sadece kasa=2,000tl
    -Kasa var veya 2el ayarlarim derseniz=1,600tl
     Son kararim
     Son kararim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 20 Ağustos 2016; 19:03:34 >

• ibo83 kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim.arkadas ssd tavsiye etmis onuda ekliyeyim mi.gercekten performans i etkilermi

• General Darknes kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler hocam ssd di tavsiyeni degerlendiricem

• Kessinlikle etkiler 120gb ssd al sonra 500gn hdd.alirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: ibo83

Kessinlikle etkiler 120gb ssd al sonra 500gn hdd.alirsin

Hocam ben de şunu merak ediyorum, önce 1TB HDD alsam sonradan SSD alsam ne kaybederim?
  • Ssd ye windows sistem kurulursa acilmasi kapanmasi 5-9saniye suruyormus ayrica Kes-kopyala-yapistirma icin ssd sart

Google yaz neden ssd disk veya hdd ssd farki daha iyi anlarsiniz..

Once 120gb ssd alip 130-180tl alip cok degil,1ay sonra 2tb hdd alin 210tl

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.