Şimdi Ara

sonic mi amp mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar aynı modeller için palitin sonicini mi zotac ın ampını mı önerirsiniz.

• hangi modelden bahsediyorsunuz?
    modeline göre değişir fakat genelde hiçbirini önermem
    standart versiyon öneririm..
    yinede seçim yapmak gerekirse sonic derim..
    çünkü amp editionlar standart soğutmaya sahip..sonic ler ise özel soğutmalı...
  • Kardeşim az birşey o.c diye ne AMP alınır ne de Sonic alınır.

Alırsan GTX260 için Zotac Snergy modeli var 290 lira, yada HD4870 TUL VTX (PowerColor) 1GB 270 lira.

GTX260=HD4870 diyebiliriz, bunlardan başka modellerine daha fazla para verme.

Sonic ve Amp fiyatına HD4890 alırsın 350 lira TUL VTX modeli.
  • amp sonic maryo,hepsi faso fisodüz alıyoruz evimizde sonic yada maryo yapıyoruz
    Almışken hd4890 al derim ben leon abimin önerdiğinden
  • illede o tarzda bi model almak istersen sonic derim çünk palitin soğutması gerçekten çok başarılı ama bende LEON-X hocamıza katılıyorum bu konuda
  • bu tarz kartların fiyatları bir üst seviyedik normal kartlarla yaklaşık aynı olduğundan daha üst seviyeyi alıp oc yapmak mantıklı olacaktır ?
  • yalnız şöyle bişey varki, bu özel modelleri sadece frekansı artırılmış modeller olarak görmeyin. oc potansiyeli yüksek grafik işlemcileri seçip, daha iyi kompementlerle, belki daha iyi ramlerle biraraya getirip satma stratejisinden doğuyor özel modeller.
    ha burda cevaplayacağımız soru şu ki bu özel modellerden hangisi bu konularda daha iyi hazırlanmış bakmak gerek.
    manuel hızaşırttılmış standart bi model ile özellştirilip satılan modellerin aynı frekanslarda farklı performans/stabilite verdiğini testlerde görmüşsünüzdür. aynı gpu ya sahip olup farklı firmaların markaladığı kartların farklı performanslar verdiğinide görmüşsünüzdür, sadece soğutmaya bakıp özel model almamak lazım.
    nasılki bi merkezi işlemci anakartın malzeme kalitesine bağlı olarak farklı performans/stabilite veriyorsa ekran kartlarıda böyle. diğer kompementlerde etkili.
    fiyat farkına değip değmeyeceğine dair yorumlarınıza katılıyorum ama özelleştirilmiş modelleri abartı yorumlarla değersiz kılıp silip atmak yanlış

• quote:

Orijinalden alıntı: John___Doe
    düz alıyoruz evimizde sonic yada maryo yapıyoruz

sen çok çizgi film izlemişin dostum
    ewde oc modeli yapma ihtimalin,
    ati nin 2. 512 bellegi açma ihtimali ile aynı xD(gerçi amd üretimi belli olmaz :P)
    nedenine gelince sonic bir adet 6 pin bir adet 8 pin girişe sahip.(gtx 285-295-4870x2 gibi)
    yani o\c yapıldıgında güç sıkıntısı çekmemesi içn.
    ayriyetten fabrikan yaptını o\c ile ewde yapılan aynı degil.
    kendin yaparsan kartın ömrü kısalır ama fabrika yaparsa standart kart kdr dayanr.(boşuna Mesut abi "fabrika çıkışı hız aşırtılmış" demiyor )
    bu koşullara bilen kişi amp ta alr sonic te.

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Kardeşim az birşey o.c diye ne AMP alınır ne de Sonic alınır.

Alırsan GTX260 için Zotac Snergy modeli var 290 lira, yada HD4870 TUL VTX (PowerColor) 1GB 270 lira.

GTX260=HD4870 diyebiliriz, bunlardan başka modellerine daha fazla para verme.

Sonic ve Amp fiyatına HD4890 alırsın 350 lira TUL VTX modeli.

Neden 4890 almalı? Bu genellemenin ölçütü nedir?
    Madem o 192sp GTX 260 4870'in rakibi, diyorsunuz (ki doğru; hız aşırtılabilirlik farkını da katmadan); öyleyse 216sp GTX 260'ı alın, önce bunun getirisini 192sp modele ekleyin ve sonra da ek voltajsız hâliyle hız aşırtılabilirliğinin oranını, ek voltajsız 4890'ın çıktığı hızların 4870 hızlarına göre oranıyla karşılaştırın. (AMP - Sonic vs. demedim dikkat edilirse. Herhangi bir 216sp'nin genelde çıktığı hızlar bellidir ve gayet başarılıdır bu konuda. İstisnalarsa her iki tarafta da vardır.)

Durum açıkça ortada. Uyumluluk-PhysX avantajı da açık, madem genel düşünüyoruz.

Daha önce de söyledim: Model isimlerine bakarak kendinizi şartlandırmayın.
    "260 önerin" demiyorum, öyle algılanmasın.
    Ama 260 kullanacak olsa bariz daha memnun kalacak bir kesim var ve azınlık değiller. Bu kadar açık durumları artık dile getirmek zorunda kalmayalım, rica ediyorum. O kadar öneri yapan, işin içinde insanlarsınız.
    Konu sahibi kesin öneri yapmanızı sağlayacak belli bilgiler vermemişse, birinden birini önermezsiniz olur biter. Tabii "ben önermezsem başkası önerecek" düşüncesiyle hareket etmemek de oldukça zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 9 Eylül 2009; 3:40:45 >

• SONİC KULLANDIM 2 KERE İKİSİDE HARİKA KARTLARDI ISINMA PROBLEMİ 0 VE FECİ OVERCLOCK OLUYORR
  • Palit kullanmadım ama gerçekten zotac amp! modelleri güzel oluyor.Mesela 8800gt var bende gpu:700 mhz ram:2 ghz shader:1.7 ghz nvidia'da zotac atide sapphireden şaşma...(2side aynı firma bünyesinde çalışıyor firma adı pc partner)
  • ikiside daha çok paralı kullanıcılara hitap ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: QsquR

quote:

Orijinalden alıntı: John___Doe
    düz alıyoruz evimizde sonic yada maryo yapıyoruz

sen çok çizgi film izlemişin dostum
    ewde oc modeli yapma ihtimalin,
    ati nin 2. 512 bellegi açma ihtimali ile aynı xD(gerçi amd üretimi belli olmaz :P)
    nedenine gelince sonic bir adet 6 pin bir adet 8 pin girişe sahip.(gtx 285-295-4870x2 gibi)
    yani o\c yapıldıgında güç sıkıntısı çekmemesi içn.
    ayriyetten fabrikan yaptını o\c ile ewde yapılan aynı degil.
    kendin yaparsan kartın ömrü kısalır ama fabrika yaparsa standart kart kdr dayanr.(boşuna Mesut abi "fabrika çıkışı hız aşırtılmış" demiyor )
    bu koşullara bilen kişi amp ta alr sonic te.

Espri yaptıgımı bıle bıle ilk cümle abest neyseBen her zaman düz versiyonların alınması taraftarıyım.gtx 275 aldım alırkende hiç dusunmedım acaba amp lısını mı alım dıetercıh meselesi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.