Şimdi Ara

Sonuçlar Öncesi Hasbihal

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumu eskiden beri kullanıp buralardan çokça istifade etmiş bir abiniz olarak boğaziçi cmpe ve genel olarak bilgisayar mühendisliği hakkında sorularınız varsa yanıtlamak isterim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Siftahı ben yapayım o zaman. Hocam bildiğiniz gibi yazılıma çok fazla ilgi var meslek liselerinde bile artık yazılım öğretiliyor. Sizce 3-5 sene içinde inşaat mühendisliği gibi patlama ihtimali var mıdır? Genel olarak şirketlerin mühendis seçimi konusunda yönelimi nedir ? (Bilgisayar/eem/ehm/makine hangisinin piyasada etkisi daha fazladır)

• Abdullah1928 kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle bu konularda pesimist bir yaklaşımım olduğunu söyleyeyim.İnşaat mühendisliğine benzer şekilde patlayacağını düşünmüyorum ama işler pek de iyiye gitmiyor
    .Velilerin ve hocaların bilinçsizliğinden ötürü bölüme uyum sağlayamayacak kişilerin buraya yığıldığı bir gerçek. Şuan yazılımda belirli deneyim düzeylerinde haddinden fazla yazılımcı arzı var ve bu sürdürülebilir değil. Bu konuda birey olarak da malesef yapılabilecek bir şey yok. Eskiden olsa kendini elinden geldiğince donanımlı hale getirerek buradan sıyrılabilirsin derdim ama şuan daha büyük bir sorun var bence yapay zeka. Şuanki seviyesinde kötü bir junior değilseniz endişeye mahal yok ama bu hızda ilerlerse ileride yazılımcıya olan talebi ciddi manada düşürme riski var. Yani kısaca devasa bir arz daralma riski büyük olan bir taleple karşı karşıyayız. Tercih yaparken daha dikkatli olmakta fayda var. Diğer mühendisliklerle ilgili sorun sektörden sektöre çok değişkenlik gösteriyor o yüzden tam kestiremiyorum malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pinhani12 -- 26 Haziran 2024; 19:37:49 >

• Vallahi tercih zamanı ne yapacağımı bilmiyorum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var sizce mühendislik adına ne okunur iş olanakları bakımından hangisi avantajlıdır bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.