Şimdi Ara

Sony a6000 - Görüntüde Su Lekesi Tarzı Lekeler Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sony a6000 - Görüntüde Su Lekesi Tarzı Lekeler Sorunu
    *Fotoğraf 1

Sony a6000 - Görüntüde Su Lekesi Tarzı Lekeler Sorunu
    *Fotoğraf 2 (daha yakın)

Dostlar Selam ,

Sony A6000 kullanıcısıyım. Makineyi alalı 2-3 ay oldu. Son zamanlarda ekte eklediğim görüntülerde görüldüğü üzere görüntüde ezik - çizik tarzı lekeler oluşmaya başladı. Bir de her fotoğrafta farklı noktalarda renk sapmaları oluyor. Acaba problem lenste midir yoksa sensörle alakalı bir durum mu var? Sensör temizliği yaptım yakın zamanda ondan sonra olmaya başladı gibime geliyor ya da benim dikkatimi yeni çekti bilemiyorum. Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydnlook -- 2 Kasım 2019; 20:58:19 >

• Lens tak-çıkar işlemini sık yapıyor musunuz ? Şu kıllar değil di mi sorduğunuz, diğer bulanık alandaki garip su damlası benzeri oluşumlar. Toz olabilir onlar.
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Selam,

Öncelikle hayır kıllardan bahsetmiyorum. Onlar fotoğraftaki kedinin bıyıkları :) Sorunuza gelirsek lens tak çıkar işlemini çok sık yapmıyorum. Alet yalıtım açısından kötü olduğu için bir şekilde toz kaçıyor gene sensöre o yüzden geçenlerde aps-c sensörler için uygun olan bir temizleme solüsyonu ve swap çubuğu alıp temizledim. Tozların oluşturduğu siyah lekelerden kurtuldum ama bu su lekesi tarzı lekelerle karşılaşmaya başladım. Tekrar açıp baktım bugün herhangi gözle görülebilir bir toz yok ama bu lekeler çıkıyor fotoğrafta. Hafifte içe göçük durdukları için korktum biraz. Servise göndermem gerekir mi bunun için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydnlook -- 2 Kasım 2019; 16:43:5 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.