Şimdi Ara

Sony dünyanın ilk 61MP tam kare sensörünü duyurdu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Fiyat pahalı değil. Eşdeğer makinelere göre ucuz bile sayılabilir. Bu makine hobi için alınabilecek bir makine değil.

• alaz1903 kullanıcısına yanıt
  • Şunu 2000$ yapın da alabilelim

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-032E64000

Alıntıları Göster
    Soruma cevap vermek yerine, dalga gecilmesi anca bu topraklarin insani ile mumkun olurdu zaten.

Hepi topu tam kare olayi nedir diye sormusum, bu iki keko kirinti bilgisi ile hava atmak için tiye aliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• napolyon94 kullanıcısına yanıt
    hocam fotoğraf makinesinin sensörü ne kadar büyükse o kadar detaylı ve güzel fotoğraf çeker.
    profesyonel makinelerin kullandığı sensörler tam karedir. bu makineler pahalıdır, büyüktür, ağırdır.
    bunun biraz daha küçüğü apsc var. daha küçüğü mft denilen sensörler var.
    orta format makinelerin sensörü tam kareden de büyüktür. ama ciddi büyük ve çok pahalı aletlerdir.
    yani orta format, tam kare, apsc, mft, 1" bunlar sensör büyüklüğünü gösterir. sensör ne kadar büyükse makine o kadar pahalıdır ve genel olarak daha iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fenomenon

hocam fotoğraf makinesinin sensörü ne kadar büyükse o kadar detaylı ve güzel fotoğraf çeker.
    profesyonel makinelerin kullandığı sensörler tam karedir. bu makineler pahalıdır, büyüktür, ağırdır.
    bunun biraz daha küçüğü apsc var. daha küçüğü mft denilen sensörler var.
    orta format makinelerin sensörü tam kareden de büyüktür. ama ciddi büyük ve çok pahalı aletlerdir.
    yani orta format, tam kare, apsc, mft, 1" bunlar sensör büyüklüğünü gösterir. sensör ne kadar büyükse makine o kadar pahalıdır ve genel olarak daha iyidir.
    Eyw usta sağolasin

Sony a6x00 serisinden otesi zaten imkansiz gibi mevcut sartlarda, bu kadar pahali Mark lar pek ilgilendirmiyor gibi :)

Bu saatten sonra a6000 tavsiye eder misiniz peki?

• quote:

Orijinalden alıntı: alaz1903

Fiyat pahalı değil. Eşdeğer makinelere göre ucuz bile sayılabilir. Bu makine hobi için alınabilecek bir makine değil.
    türkiye için pahalı.zaten bunla hobi olmaz ticaret yapılır.
  • napolyon94 kullanıcısına yanıt
    tasviye ederim tabi. hatta ben daha 1 ay önce a6000 aldım.
    daha önce nex 5R kullanıyordum.
    4k video önemli değilse en iyisi a6000
    a6300'de sadece 4k video var. fotoğraf anlamında fazla bir fark yok.
    a6500'de gövdede titreşim engelleme var. çok güzel ama hobi amaçlı kullanacaksan değmez bence.
    a6400 zaten a6300'ün ekranı dönen hali gibi bişey.

ben 2100 liraya 2. el temiz kit lensle birlite a6000 aldım.
    ama sadece kit lens yetmez. yanında mutlaka sigma 30mm f1.4, sony 35mm f1.8, sony 50mm f1.8, sigma 56mm f1.4 lesnlerinden birini alman lazım.
    gövdeye fazla para verme. gövdeye vereceğin parayla bir tane iyi lens al çok daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

Soruma cevap vermek yerine, dalga gecilmesi anca bu topraklarin insani ile mumkun olurdu zaten.

Hepi topu tam kare olayi nedir diye sormusum, bu iki keko kirinti bilgisi ile hava atmak için tiye aliyor.

Alıntıları Göster
    Birincisi verilen cevaplar dalga geçmek amaçlı değil, Eğer bu mesajda yazdığın gibi yazmış olsan bu cevapları almazdın, İnsta etkisi yazınca bu şekilde yorum alman normal bu tarz konularda
    İkincisi son yazdığın benzetmeye alınmam, Çok şükür öyle biri olmadığım için, Ayrıca kendinle dalga geçildiğini zannedip veya o şekilde anlayıp tanımadığın kişilere bu tarz benzetmelerde bulunman hiç doğru değil konu ne olursa olsun

Son olarak 2 senedir A6000 kullanıcıyım kendimce cevap vereyim, Zamanla alakalı bir durum değil bütçe ve beklenti konusu tamamen alınacak ürün, Makina iyi güzel her işinizi görür lakin önüne takacağınız lens önemli burada 16-70 F4 veya 18-105 F4 alınabiliyorsa hemen her işinizi görür genel olarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

Birincisi verilen cevaplar dalga geçmek amaçlı değil, Eğer bu mesajda yazdığın gibi yazmış olsan bu cevapları almazdın, İnsta etkisi yazınca bu şekilde yorum alman normal bu tarz konularda
    İkincisi son yazdığın benzetmeye alınmam, Çok şükür öyle biri olmadığım için, Ayrıca kendinle dalga geçildiğini zannedip veya o şekilde anlayıp tanımadığın kişilere bu tarz benzetmelerde bulunman hiç doğru değil konu ne olursa olsun

Son olarak 2 senedir A6000 kullanıcıyım kendimce cevap vereyim, Zamanla alakalı bir durum değil bütçe ve beklenti konusu tamamen alınacak ürün, Makina iyi güzel her işinizi görür lakin önüne takacağınız lens önemli burada 16-70 F4 veya 18-105 F4 alınabiliyorsa hemen her işinizi görür genel olarak.

Alıntıları Göster
    Haberin çevirisinde sıkıntı var, full frame , tam kare diye çevrilmiş. Halbuki tam çerçeve gibi bir çeviri olsa sorun olmazdı. Bende 1:1 oranlı bir sensör mü diye düşündüm. Yapılan çeviriden dolayı kafam karıştı ve sormuştum.

1:1 oran denince de aklıma sadece instagram formatı geliyor, o yüzden instagram etkisi mi diye sormuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi napolyon94 -- 23 Temmuz 2019; 21:25:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: leftercan1907

ne anlama geliyordu.16 kare cekip toplamı 240 mp mi.

Alıntıları Göster
    Bir Saniyede Nereden Baksan 500-600 MB veri Yazmaya İhtiyaç Duyması Demek Anlamına Geliyor Kardeşim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.