Şimdi Ara

Sony Ericsson Hazel Alındı...(inceleme ve örnek fotoğraflar eklendi) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
0
Favori
7.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu sabah nette gezinirken bir modeli daha farkettim, dünkü mediamarkt çıkarmasından sonra Sony Ericsson Elm üzerinde yoğunlaştık babam beğendi telefonu ben ihtimal vermemiştim ama hatta bugün alacaktı, sabah ben engel oldum, meğersem SE'nin Hazel adlı bir telefonu daha varmış bunda hem görüntülü görüşme filan da var diğer özellikleride Elm ile aynı imiş. Sony ericsson hazel j20i hakkında ne dersiniz

Kullananları ve tabiki Sony Ericsson'cuları bekliyorum konuya Hazel Hakkında olumsuz bir özellik vs varsa Elm'e geri dönüş yapacağız

edit: Arkadaşlar SE Hazel j20i ide önde kamera varmıdır görüntülü görüşme yazıyor özelliklerde ama resimlerine bakarken önde kamera benzeri birşey göremedim de ben, bilen varsa beni aydınlatırsanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyberkesh -- 30 Haziran 2011; 16:54:00 >

• 4.3 '' ekranli bir android telefonda dpi degerini elle 80 falan yapip smparts ile fontlari da buyultunce uzaydan bile gorulebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyberkesh

quote:

Orijinalden alıntı: Shelby Cobra

Bence de arc 1200 tl civarı en iyi seçenek

@cyberkesh

Hocam haddime değil ama C/C++ diliyle uygulama yazmayın bence. Turbo c veya visual c daha mantıklı olacaktır. Çünkü normal C'de hiç görsellik yok. Ancak tam emin değilim görsellik olmadığından. Çünkü ben de biraz (6 ay kadar) c++ kullandım ama görsel birşeyler pek yapamadım

Estağfurullah hocam, zaten şuan C bilgim giriş seviyesi anca okulda gördüklerimle kaldım, kaldıki iphone'a uygulama geliştirmek için tek başına C de yetmiyor Objective C'yi de yalayıp yutmak lazım anca ondan sonra iphone'a uygulama geliştirebilirim oda 2 senemi belki dahada fazla zamanı mı alır sende bilirsin C++ la ugraştıysan C, C#' dan çok daha zor ve komplike bir dildir, ben daha iphone alıcamda C bilgimi geliştirecem önümde bayağı uzun bir zaman var bunları yapmak için.

bu arada haftasonunu bekleyemedi babam işten erken çıkmış MediaMark'ta buluştuk saat 18.30 dan 21.30 a kadar kurcalamadığımız telefon kalmadı nerdeyse hepsine baktık yazı fontları vs her özelliğini kurcalattım kendi karar verdi 3-4 model var şimdi kafasında
    ayrıntıları yazıcam 1-2 saate

Evet hocam doğru söylüyorsun.

SE konusunda da hazel'i kullanmadım ama yakın zamana kadar naite adlı modelini kullanıyordum. SE'nin telefonları genelde birbirine benzer. Ben naite'den memnundum. Siz de elm'den veya hazel'den memnun kalırsınız büyük ihtimalle. Ama ikisi arasında seçim yapmak (bence) zor

• quote:

quote:

quote:

@cyberkesh

Hocam haddime değil ama C/C++ diliyle uygulama yazmayın bence. Turbo c veya visual c daha mantıklı olacaktır. Çünkü normal C'de hiç görsellik yok. Ancak tam emin değilim görsellik olmadığından. Çünkü ben de biraz (6 ay kadar) c++ kullandım ama görsel birşeyler pek yapamadım

Estağfurullah hocam, zaten şuan C bilgim giriş seviyesi anca okulda gördüklerimle kaldım, kaldıki iphone'a uygulama geliştirmek için tek başına C de yetmiyor Objective C'yi de yalayıp yutmak lazım anca ondan sonra iphone'a uygulama geliştirebilirim oda 2 senemi belki dahada fazla zamanı mı alır sende bilirsin C++ la ugraştıysan C, C#' dan çok daha zor ve komplike bir dildir, ben daha iphone alıcamda C bilgimi geliştirecem önümde bayağı uzun bir zaman var bunları yapmak için.

bu arada haftasonunu bekleyemedi babam işten erken çıkmış MediaMark'ta buluştuk saat 18.30 dan 21.30 a kadar kurcalamadığımız telefon kalmadı nerdeyse hepsine baktık yazı fontları vs her özelliğini kurcalattım kendi karar verdi 3-4 model var şimdi kafasında

SE konusunda da hazel'i kullanmadım ama yakın zamana kadar naite adlı modelini kullanıyordum. SE'nin telefonları genelde birbirine benzer. Ben naite'den memnundum. Siz de elm'den veya hazel'den memnun kalırsınız büyük ihtimalle. Ama ikisi arasında seçim yapmak (bence) zor

Bu sabah hazeli görene kadar elm düşünüyorduk hatta sabah mesaj atmasam böyle bi telefon daha varmış senin istediğin gibi önünde kamerası olan diye, elm alıcaktı.Ben hazeli gösterince madem bütün özellikleri aynı önde kamerasıda varsa ona bakalım dedi.Şuan %90 hazel olacak gibi,

SonyEricsson'larda yazı fontları filan değişiyormu hocam aldıktan sonra belki biraz daha büyük bi yazı tipi filan bulursam atarım okunması daha rahat olsun diye.

• quote:

quote:

quote:

quote:

@cyberkesh

Bu sabah hazeli görene kadar elm düşünüyorduk hatta sabah mesaj atmasam böyle bi telefon daha varmış senin istediğin gibi önünde kamerası olan diye, elm alıcaktı.Ben hazeli gösterince madem bütün özellikleri aynı önde kamerasıda varsa ona bakalım dedi.Şuan %90 hazel olacak gibi,

SonyEricsson'larda yazı fontları filan değişiyormu hocam aldıktan sonra belki biraz daha büyük bi yazı tipi filan bulursam atarım okunması daha rahat olsun diye.

Hocam kusura bakma ama hiç denemedim fontu büyütmeyi Fakat olabilme ihtimalinin yüksek olduğu düşüncesindeyim. Çünkü bildiğiniz gibi artık telefonların büyük bir bölümünü özelleştirebiliyoruz

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@cyberkesh

Hocam kusura bakma ama hiç denemedim fontu büyütmeyi Fakat olabilme ihtimalinin yüksek olduğu düşüncesindeyim. Çünkü bildiğiniz gibi artık telefonların büyük bir bölümünü özelleştirebiliyoruz

Telefon elime bir gelsinde bakarız o zaman artık pek acelesi yok şuan zaten, rahat okuyabiliyor SE nin yazılarını ilerde ihtiyaç olursa diye ufak çaplı bir araştırma yapmak lazım bir ara.

• Hazeldeki GPS ücretli mi arkadaşlar internet bağlantısımı gerekiyor?
  • An itibariyle Sony Ericsson Hazel Alınmıştır konuda emeği geçen herkese teşekkür ederim

2 ay sonra filan, SE Arc mi Samsung Galaxy S II mi adlı konuda görüşmek üzere esen kalın

bu arada gps ücretli denedim, normalde kullanma kılavuzunu açıp bakmam bile ama bir bakalım dedik, o ne biçim kullanım kılavuzudur ufacık yapmışlar belki içindeki yazılar büyüktür dedim içini açtım yazılarda Karınca Duası gibi çıkınca internetten indirdim pdf' ten okuyacağım

• quote:

An itibariyle Sony Ericsson Hazel Alınmıştır konuda emeği geçen herkese teşekkür ederim

2 ay sonra filan, SE Arc mi Samsung Galaxy S II mi adlı konuda görüşmek üzere esen kalın

bu arada gps ücretli denedim, normalde kullanma kılavuzunu açıp bakmam bile ama bir bakalım dedik, o ne biçim kullanım kılavuzudur ufacık yapmışlar belki içindeki yazılar büyüktür dedim içini açtım yazılarda Karınca Duası gibi çıkınca internetten indirdim pdf' ten okuyacağım

hocam 1 haftadır kullanıyosun hazel'i memnun musun bize de tavsiye ediyormusun? ben de düşünüyorum da...

• quote:

Orijinalden alıntı: albay_alpay

quote:

An itibariyle Sony Ericsson Hazel Alınmıştır konuda emeği geçen herkese teşekkür ederim

hocam 1 haftadır kullanıyosun hazel'i memnun musun bize de tavsiye ediyormusun? ben de düşünüyorum da...

Telefonu babam için almıştık ben ondan daha fazla kurcalar durumdayım şuan ne çok almak isteyen varmış bu arada telefonu onu farkettim. herkes birşeyler soruyor :) pm kutuma gelen tavsiye edermisin sorusu üzerine uzunca bir inceleme yazısı yazmıştım birazdan onu kopyalayacağım buraya umarım almak isteyenlere yardımcı olur.

• İncelemeyi okumaya geçmeden önce bana göre şuan piyasadaki bulunan cihazlar arasında fiyat/performans açısından en başarılı cihazdır hazel onu belirtmek isterim bulundurduğu özelliklerine göre fiyatı gerçekten uygun bir cep telefonu.

Ufak çaplı bir SE Hazel incelemesi

Merhabalar,Hazeli şahsen kullanmıyorum babam için alındı ama bende bolca kurcalıyorum tabi, alalı bir hafta olmadı şuana kadar özelliklerinin çoğunu test ettim diyebilirim

Aşağıya olumlu-olumsuz bulduğum özelliklerini kabaca sıralıyorum.

-kutu içeriği zayıf ne ek bir hafıza kartı nede usb kablosu çıkıyor,ayrıca kullanma kılavuzunda yazılanlarıda okumakta zorlanabilirsiniz Karınca Duası gibi yazılar okunmuyor

-kamerasında en yüksek çözünürlükte(5MP) zoom yapamıyorsunuz 640x480 çözünürlükte buna izin veriyor

-şuan 8gb hafıza kartı takılı aşağı yukarı 85 tane fotoğraf var galerisinde,fotoğraflar üzerinde aşağı yada yukarı gezerken hafif bir takılma mevcut(tam emin olmamakla birlikte hafıza kartının sınıfından kaynaklandığını düşünüyorum siz alırken class 6 bir hafıza kartı tercih ederseniz daha iyi olur)

-kamerasını gündüz çekimlerinde gayet başarılı buldum yaptığım çekimlerde,gece çekimleri de dahil sıkıntı çıkaracak kadar bir kalite kaybı göremedim flaşıda görevini gayet güzel yapıyor kendim nokia e90 kullanıyorum gecede gündüz de ondan güzel fotoğraf çekiyor

-Ekran Kaliteside bu fiyatta bir telefon için yeterli düzeyde ama güneş altında bazen okumakta zorlanabilirsiniz birde kasa yapısı itibariyle ekran kasanın biraz içerisinde konumlandırılmış çabuk toz kapıp kirleniyor titiz biriyseniz bu konuda devamlı temizlersiniz benim gibi ekranı :)

-Menüler aslında kolay ve anlaşılır ama uzun süre tek bir marka telefon kullandıysanız bizim gibi alışmak 1-2 gün sürebilir, tuş takımı kullanımıda rahat, tuşlara basarken yanlışlıkla bir yandaki veya alttaki tuşa basma gibi bir probleminiz olmaz

-Telefonun ses kalitesi oldukça tatminkar özellikle zil sesi yapacağınız parçaları 320 kbps kalitesinde seçerseniz duymama imkanınız olmaz radyonun rds özelliği babamın çok hoşuna gitmiş şarkı adı söyleyenin adı ve şarkı bilgileri altta geçiyormuş bende daha denemedim 3.5mm jack girişi yok ama standart gelen kulaklıkların performansıda babam tarafından geçer not aldı özellikle yüksek sesle dinlerken dışarı az ses vermesine dikkat eder kulaklıklarda bu konuda görevini başarıyla yerine getiriyormuş

-Yazı fontları büyüklükleri de yeterli özellikle telefon bakarken buna dikkat etmiştik yazılar vs rahat okunabiliyor.

-gps var fakat internet üzerinden ücretlendiriliyor buda haliyle aysonu kabaran bir fatura yada hızla azalan kontörlere sebep oluyor.

-Wifi performansının ben açıkçası bu kadar iyi olabileceğini tahmin etmemiştim bu konuda da bizi şaşırttı ve geçer not aldı telefon bizden

-3G ile interneti Denemek içinde 1 günlük internet paketi aldım üzecek bir performans göstermedi kendi tarayıcısıyla %200'e kadar yakınlaştırabiliyorsunuz sayfaları ama ben opera mini yükleyip onla çıkarsak internete biraz daha rahat gezinilebilir diye düşünüyorum.

-Telefon ekranının bir güzel özelliğide nette gezinirken vidyo izlerken veya fotoğraflara göz gezdirirken yan çevirdiğinizde tam ekran olup yan dönmesi hareket sensörü gayet güzel çalışıyor yani sallayınca mp3lerde değişiyormuş sanırım bunu denemeye fırsatım olmadı

-içerisinde bir sürü uygulama var havadaki CO2 oranını ölçmeden tutunda adım sayara kadar

-sar değeri çok düşük 0.68kw

-yukarı tuşuna bastıgınızda çıkan widgetleri kafanıza göre özelliştiremiyorsunuz adım sayar ve takvim uygulaması var sabit olarak

- yine sag ve sol üst tuşlar özelleşmiyor biri kayıtlar öteki ara olarak sabit

-görüntülü görüşme sorunsuz gerçekleştirebiliyorsunuz 3G'yi kuvvetli çekip çekmemesine göre takılma olabiliyor bazen ama bu şebekeyle alakalı bir durum iyi çeken bir yerdeyseniz takılmadan görüşmenizi gerçekleştirebilirsiniz

-telefonda konuşurken karşı tarafın sesini de net bir şekilde duyabiliyorsunuz karşı tarafta sizinkini aynı şekilde net alabiliyor clear voice ve noise shield özellikleri gayet güzel çalışıyor yalnız noise shieldi kapamanızı ve clear voice' açmanızı tavsiye ederim ikisi birden açık olduğunda hafif bir cızırtı oluyor

-şarzı sanki az gidiyor gibi geldi bana(devamlı kurcaladığımızdan olsa gerek şuan)
    biraz uzun oldu ama umarım faydalı olur
    şimdilik benim aklıma gelenler bunlar sizin sormak istediğiniz kafanıza takılan herhangi birşey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım

Teşekkürler...

• teşekkürler cyberkesh paylaştığın bilgiler için; zamanın olursa hazelle çekeceğin bikaç fotoğraf da paylaşırsan çok sevinirim özellikle varsa eğer makro modda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: albay_alpay

teşekkürler cyberkesh paylaştığın bilgiler için; zamanın olursa hazelle çekeceğin bikaç fotoğraf da paylaşırsan çok sevinirim özellikle varsa eğer makro modda...

Rica ederim,Hazelde makro modda dahil bir sürü çekim modu mevcut, şuan 100 e yakın çekilmiş fotoğraf var fakat buraya ekleyebileceğim cinsten değiller gün içerisinde fotoğraf çekme fırsatım olur muhtemelen, ama ekleyememe ihtimalim olabilir,en kısa zamanda makro modda dahil 2-3 fotoğraf ekleyeceğim

• Arkadaşlar telefonla deneme amaçlı 5-6 fotoğraf çektim akşama doğru ekleyebilirsem ekleyeceğim, yalnız şunu farkettim resim çekerken fazla sarsmamak telefonu sıkı tutmak lazım yoksa bulanık çıkıyor fotoğraflar
  • hayirli olsun hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-Slim

hayirli olsun hocam

Teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar eklemeye başlıyorum çektiğim fotoğrafları kamera hakkında fikir vermesi açısından.
    Makro Modda çektiğim iki resim
     Sony Ericsson Hazel Alındı...(inceleme ve örnek fotoğraflar eklendi)

Diğer fotoğrafları otomatik modda çektim.

• Devamı...

• ve son parti...

• Hayırlı olsun ve inceleme ile fotoğraflar için de teşekkür ederiz ayrıntılı ve güzel olmuş
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.