Şimdi Ara

Sony Ericsson Hazel Alındı...(inceleme ve örnek fotoğraflar eklendi) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
0
Favori
7.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Shelby Cobra

Hayırlı olsun ve inceleme ile fotoğraflar için de teşekkür ederiz ayrıntılı ve güzel olmuş

Rica ederim faydalı olabildiysem ne mutlu
  • Pm ile sormuştum hazeli üşenmemiş satırlarca dökmüş ortaya ne var ne yok sevgili @cyberkesh emeğine çok teşekkürler, resimler incelemenin üstüne tatlı oldu. Bu arada tam sipariş vereceğim Hepsiburada dan stok bitti bilgisi geldi ayın 17 sinde gelecekmiş beklemedeyim.
  • @serdar_85,rica ederim dostum ne demek,inşallah bir an önce kavuşursun Hazeline,bu arada 2 yeni küçük özelliğini farkettim telefonun bluetooth ile bir dosya gönder deyip gönderdiğinde dosya aktarımı tamamlandığı zaman bluetooth'u otomatik olarak kapatıyor tasarruflu telefon diğer özelliği ise eğlenceli birşey, karşı tarafla konuşurken orta tuşla müzik dosyalarınıza ulaşıp ordan istediğiniz parça yı seçip alttan müzik vererek konuşmaya devam edebiliyorsunuz karşı tarafın sesi de müzik çalarken gayet net duyulmaya devam ediyor.
  • Tebrikler valla vefalı çıktın bi çok kişi tavsiyeyi aldıktan sonra telefonu alıp gidiyo bi daha uğramıyo bile incelemen ve yorumların çok iyi olmuş Hazel'e göre Acoustic - Cam driver - Diplay Driver filan varsa atarsan çok daha yüksek performans alırsınız , fontunu ve kısayol tuşlarını da değiştirebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunuss.10

Tebrikler valla vefalı çıktın bi çok kişi tavsiyeyi aldıktan sonra telefonu alıp gidiyo bi daha uğramıyo bile incelemen ve yorumların çok iyi olmuş Hazel'e göre Acoustic - Cam driver - Diplay Driver filan varsa atarsan çok daha yüksek performans alırsınız , fontunu ve kısayol tuşlarını da değiştirebilirsiniz

Teşekkür ederim ,Topic amacına ulaştı diye basıp gitmek olmazdı, başta sen olmak üzere yorum yapıp fikir beyan eden arkadaşlar çok yardımcı oldunuz, sonuçta dünya üzerinde hazeli de sadece ben kullanmayacağıma göre ufakta olsa bir inceleme yapıp almak isteyen diğer arkadaşları da bilgilendirmeyi istedim.Faydalı olabildiysem ne mutlu

Bu arada Sony Ericsson bölümünde Hazel ana başlığı altında verdiğin linkleri sık kullanılanlarıma ekledim onlar içinde teşekkür ederim sana boş vakit kolluyorum denemek için

• quote:

Orijinalden alıntı: cyberkesh

@serdar_85,rica ederim dostum ne demek,inşallah bir an önce kavuşursun Hazeline,bu arada 2 yeni küçük özelliğini farkettim telefonun bluetooth ile bir dosya gönder deyip gönderdiğinde dosya aktarımı tamamlandığı zaman bluetooth'u otomatik olarak kapatıyor tasarruflu telefon diğer özelliği ise eğlenceli birşey, karşı tarafla konuşurken orta tuşla müzik dosyalarınıza ulaşıp ordan istediğiniz parça yı seçip alttan müzik vererek konuşmaya devam edebiliyorsunuz karşı tarafın sesi de müzik çalarken gayet net duyulmaya devam ediyor.

İki özellik de ilginçmiş.

Diğer arkadaş söyleyince hatırladım; başka konularda konuyu açan arkadaş telefonu alınca konuyu bırakıp giderdi. Sen iyiki bırakmadın çünkü birkaç sorum var

Birincisi diğer konularda telefonun işletim sistemini yerden yere vuruyorlar bu konuda senin düşünceni öğrenmek isterim (Daha önceden SE naite kullandığımı belirtmeliyim ve onun işletim sistemini beğenmiştim hazel'de ona benziyor herhalde ama kesin olarak bilmediğim için soruyorum)

İkincisi adımsayar uygulamasını çalıştırabilmek için internete girmek gerekiyor mu? Eğer gerekmiyorsa ve işletim sistemi sana göre de iyi ise sanırım ben de alacağım bu telefondan

Cevap için sağol şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shelby Cobra -- 9 Temmuz 2011; 16:47:50 >

• quote:

quote:

@serdar_85,rica ederim dostum ne demek,inşallah bir an önce kavuşursun Hazeline,bu arada 2 yeni küçük özelliğini farkettim telefonun bluetooth ile bir dosya gönder deyip gönderdiğinde dosya aktarımı tamamlandığı zaman bluetooth'u otomatik olarak kapatıyor tasarruflu telefon diğer özelliği ise eğlenceli birşey, karşı tarafla konuşurken orta tuşla müzik dosyalarınıza ulaşıp ordan istediğiniz parça yı seçip alttan müzik vererek konuşmaya devam edebiliyorsunuz karşı tarafın sesi de müzik çalarken gayet net duyulmaya devam ediyor.

Diğer arkadaş söyleyince hatırladım; başka konularda konuyu açan arkadaş telefonu alınca konuyu bırakıp giderdi. Sen iyiki bırakmadın çünkü birkaç sorum var

Birincisi diğer konularda telefonun işletim sistemini yerden yere vuruyorlar bu konuda senin düşünceni öğrenmek isterim (Daha önceden SE naite kullandığımı belirtmeliyim ve onun işletim sistemini beğenmiştim hazel'de ona benziyor herhalde ama kesin olarak bilmediğim için soruyorum)

İkincisi adımsayar uygulamasını çalıştırabilmek için internete girmek gerekiyor mu? Eğer gerekmiyorsa ve işletim sistemi sana göre de iyi ise sanırım ben de alacağım bu telefondan

Ben cevap vereyim ,

1. zaten özellik değil bütün Sony Ericsson modellerinde dosya gönderirken BT açmaya gerek yok direkt gönder deyince gönderir yani .
    2. diğer Sony Ericssonlarda da durum böyleydi zaten müzikçalara girip açarsanız çalarken konuşabilirsiniz , karşı taraf da duyar ,
    3. telefonun işletim sistemini kim yerden yere vuruyor ? Java tabanla işletim sistemleri arasında en kolay kullanışlı ve kullanıcı dostu java Sony Ericsson'a aittir . Esnektir ve kişiselleştirmeye - geliştirmeye açıktır.
    4. Hazel ve Naite özünde aynı ama işletim sistemleri platform olarak farklı yani Naite DB3200 A2 grubunda iken , Hazel son sistem olan DB3350 A3 grubunda. Aralarında kullanım olarak fark yok ama hız ve geliştirme açısından DB3350 daha üstün.

Adımsayar sanırsam adı '' Walkmate'' ti ve internete gerek yok aç koy cebine saysın , ben günde 15.000 adım filan atıyodum ortalama, o kadar uğraştım ama kandrılmıyordu çok doğru sayıyor

• quote:

quote:

Banlanmadığım sürece buralardayım istediğin soruyu sorabilirsin elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım

ilk sorundan başlıyorum işletim sistemi java destekli standart bir işletim sistemi(naite ye de göz attım onunkide standart diye geçiyor heralde aynı işletim sistemine sahipler) nokialardaki s40 gibi galiba, ama aşağıdaki SE hazel ana başlık konusunda son sayfaya bir göz atmanı tavsiye ederim bu nasıl standart işletim sistemi dersin @yunuss.10 bir kaç link paylaşmıştı o konuda gerekli yazılımları indirip bir kaç işlem yaptıktan sonra istediğin gibi özelleştirebiliyorsun telefonu(yazı fontları büyüklükleri ses yükseltme vs...) ayrıca hiç denk gelmedim araştırırken ben işletim sistemi hakkında olumsuz yorumlara zaten standart bir işletim sistemi tamam patchler'le vs özelleştirebiliyorsun ama daha fazlasını isteyen yada yetersiz bulan android veya ios tercih etmeli bir android yada ios kadar esnek değil çünkü(extra program vs çeşitliliği konusunda), ama stabil oldugunu söyleyebilirim şuan için herhangi bir şekilde kasılma donma kitlenip reset atma olaylarıyla karşılaşmadık karşılaşacağız gibi bir intiba da uyandırmıyor telefon

sen dersenki ben telefonu alıca symbiandaki gibi yada androiddeki gibi yok işte sinek savar yüklerim tesbih uygulaması yüklerim altı patlar tabanca yüklerim vb. bunun gibi uygulamalar yükleyeceksen sana göre değil derim o zaman, misal bana görede değil 2 gün kullansam sıkılırım e90 a kurdugum gibi win 3.1 yada win 95 kuramıyorum yada yukarda yazdıgım uygulamalar gibi şeyler yükleyemem o yüzden sıkılır koyarım kenara

ikinci soruna gelirsek uygulamayı çalıştıdım evin içinde bir oyana bir buyana yürüdüm gayet güzel saydı adımlarımı yani internet bağlantısı gerekmiyor, gönül rahatlığı ile saydırabilirsin adımlarını

son olarak yukarda bi yerlerde bir linkten bahsetmiştim @yunuss.10 nickli arkadaşımız bir kaç link paylaşmıştı hazeli geliştirmek istersen buralardan yararlanabilirsin diye o konunun linki;

http://forum.donanimhaber.com/m_36411124/mpage_4/f_/key_hazel//tm.htm#50422506

Biraz uzun oldu ama okurken sıkılmazsın inşallah

• @yunuss.10 benden önce davranmış teşekkürler,yeni keşfettim dediğim iki şeyden bluetooth mevuzusu nokialarda yok valla gönderdikten sonra kendin kapatıyorsun unutursan şarzından yiyiyor bir güzel
  • quote:

quote:

quote:

Banlanmadığım sürece buralardayım istediğin soruyu sorabilirsin elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım

ilk sorundan başlıyorum işletim sistemi java destekli standart bir işletim sistemi(naite ye de göz attım onunkide standart diye geçiyor heralde aynı işletim sistemine sahipler) nokialardaki s40 gibi galiba, ama aşağıdaki SE hazel ana başlık konusunda son sayfaya bir göz atmanı tavsiye ederim bu nasıl standart işletim sistemi dersin @yunuss.10 bir kaç link paylaşmıştı o konuda gerekli yazılımları indirip bir kaç işlem yaptıktan sonra istediğin gibi özelleştirebiliyorsun telefonu(yazı fontları büyüklükleri ses yükseltme vs...) ayrıca hiç denk gelmedim araştırırken ben işletim sistemi hakkında olumsuz yorumlara zaten standart bir işletim sistemi tamam patchler'le vs özelleştirebiliyorsun ama daha fazlasını isteyen yada yetersiz bulan android veya ios tercih etmeli bir android yada ios kadar esnek değil çünkü(extra program vs çeşitliliği konusunda), ama stabil oldugunu söyleyebilirim şuan için herhangi bir şekilde kasılma donma kitlenip reset atma olaylarıyla karşılaşmadık karşılaşacağız gibi bir intiba da uyandırmıyor telefon

sen dersenki ben telefonu alıca symbiandaki gibi yada androiddeki gibi yok işte sinek savar yüklerim tesbih uygulaması yüklerim altı patlar tabanca yüklerim vb. bunun gibi uygulamalar yükleyeceksen sana göre değil derim o zaman, misal bana görede değil 2 gün kullansam sıkılırım e90 a kurdugum gibi win 3.1 yada win 95 kuramıyorum yada yukarda yazdıgım uygulamalar gibi şeyler yükleyemem o yüzden sıkılır koyarım kenara

ikinci soruna gelirsek uygulamayı çalıştıdım evin içinde bir oyana bir buyana yürüdüm gayet güzel saydı adımlarımı yani internet bağlantısı gerekmiyor, gönül rahatlığı ile saydırabilirsin adımlarını

son olarak yukarda bi yerlerde bir linkten bahsetmiştim @yunuss.10 nickli arkadaşımız bir kaç link paylaşmıştı hazeli geliştirmek istersen buralardan yararlanabilirsin diye o konunun linki;

http://forum.donanimhaber.com/m_36411124/mpage_4/f_/key_hazel//tm.htm#50422506

Biraz uzun oldu ama okurken sıkılmazsın inşallah

Sıkılmak ne demek uzun olması benim için daha iyi zaten. Zaman ayırıp uzun uzun yazdığın için de sağol

Ana konunun ilk sayfasına baktım ama son sayfaya bakmamıştım Şimdi bakarım

Özelleştirme yapılabilmesi ve stabil olması benim için yeterli zaten. Diğer özellikler zaten iyi yani telefon benim için oldukça cazip

Naite'den sonra symbian s60 v3 işletim sistemli nokia c5-00'a geçtim ve şu an onu kullanıyorum. Telefonun geniş bir uygulama yelpazisi var bildiğiniz gibi. Bende bundan sonuna kadar yararlandım.

Nokia'yı da SE'u da yaklaşık 1 yıl kullandım. Doğrusunu söylemek gerekirse fiyatı da işin içine katarsak ikisi arasında seçim yapsam aradaki o büyük işletim sistemi farkına rağmen ikisi arasında bir karar veremezdim. Yani söylemek istediğim yok symbian olsun yok android olsun gibi bir isteğim yok

Birde walkmate ile ilgili anlamadığım bir nokta var. Bu uygulama internete girmiyorsa gps'e de girmiyordur herhalde. O zaman bizim adımları falan nerden ölçüyor?

quote:

Orijinalden alıntı: yunuss.10

quote:

quote:

Ben cevap vereyim ,

1. zaten özellik değil bütün Sony Ericsson modellerinde dosya gönderirken BT açmaya gerek yok direkt gönder deyince gönderir yani .
    2. diğer Sony Ericssonlarda da durum böyleydi zaten müzikçalara girip açarsanız çalarken konuşabilirsiniz , karşı taraf da duyar ,
    3. telefonun işletim sistemini kim yerden yere vuruyor ? Java tabanla işletim sistemleri arasında en kolay kullanışlı ve kullanıcı dostu java Sony Ericsson'a aittir . Esnektir ve kişiselleştirmeye - geliştirmeye açıktır.
    4. Hazel ve Naite özünde aynı ama işletim sistemleri platform olarak farklı yani Naite DB3200 A2 grubunda iken , Hazel son sistem olan DB3350 A3 grubunda. Aralarında kullanım olarak fark yok ama hız ve geliştirme açısından DB3350 daha üstün.

Adımsayar sanırsam adı '' Walkmate'' ti ve internete gerek yok aç koy cebine saysın , ben günde 15.000 adım filan atıyodum ortalama, o kadar uğraştım ama kandrılmıyordu çok doğru sayıyor

Cevabın için sağol,

Telefonun işletim sistemini hazel ana konudaki ilk birkaç mesajda ve diğer bazı forumlarda kötülüyorlar. Ben de SE'nun işletim sitemlerinin kötü olmadığını biliyorum aslında fakat bu tür mesajları görünce acaba bu telefona has bir olumsuz yön mü var diye bu soruyu sordum.

Hazel ve naite'nin grubunun farklı olduğunu da biliyorum ama ben genelde (sadece ilk intiba açısından) özüne baktığım için ve nedense bu telefon hakkında neredeyse olumlu olduğu kadar olumsuz yorumlarda görmüş olmam nedeniyle soruyorum bunları. Fakat bu olumsuz yorum yapanların çoğu SE'u hiç kulanmamış ve sürekli "Bunların servisi kötü zaten alırsan sorun yaşarsın hiç bulaşma derim" gibi saçma laflar eden insanlardı.

Ben de sırf olumsuz yorumları okumuşum herhalde

Cevabın içinde bilmediğim bazı şeyler vardı onlar içinde sağol

• Anladım hocam symbian senin için elzem değilse Hazel'de symbian kadar olmasada özelleştirilebilen bir telefon zaten önceden de SE kullanmışsın hazelin seni üzeceğini düşünmüyorum,hatta symbianın o ağır açılmalarından da kurtulmuş olursun(bilmiyorum gerçi c5'de oluyor mu, benim kullandığım bütün symbian'lı telefonlarda vardı bu)

walkmate ile ilgili olarakta bir hareket sensörü filan vardır heralde telefon cepte sallandıkça sayacı arttıran şuan aklıma başka bir şey gelmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyberkesh -- 10 Temmuz 2011; 1:00:27 >
  • Up bu postu hazelle atıyorum dh mobilde dolasirken sikinti yok fakat normal sürümde biraz kasıyor birde yazilar acaip karakterlere bürünmüş onun dışında herhangi bir sikinti görünmüyor :-)
  • quote:

Anladım hocam symbian senin için elzem değilse Hazel'de symbian kadar olmasada özelleştirilebilen bir telefon zaten önceden de SE kullanmışsın hazelin seni üzeceğini düşünmüyorum,hatta symbianın o ağır açılmalarından da kurtulmuş olursun(bilmiyorum gerçi c5'de oluyor mu, benim kullandığım bütün symbian'lı telefonlarda vardı bu)

walkmate ile ilgili olarakta bir hareket sensörü filan vardır heralde telefon cepte sallandıkça sayacı arttıran şuan aklıma başka bir şey gelmedi

c5'te symbian'ın o bildik olumsuz yönlerini biraz iyileştirmişler ama genel olarak diğer symbian'larda olan telefonun aniden kasmaya başlaması sonra da takılıp kalması bazen buna da oluyor. (Bilgisayarda olsa ctrl+alt+del'e basıp kasan programı sonlandır diyeceğiz ama telefonda görev yöneticisi yok) Yalnız telefonun kendine reset attığı hiç olmadı. Telefonun en büyük eksiği ise wi-fi olmaması. Olsaydı zaten daha kullanırdım ama wi-fi'ın eksikliğini bazen oldukça fazla hissedebiliyorum. GPS var ama wi-fi olmadan ne işe yarar

Yardımların için sağol hocam, alacağım telefonu senin de yardımlarınla kararlaştırdım ama ne zaman alırım onu bilemiyorum

• quote:

quote:

Anladım hocam symbian senin için elzem değilse Hazel'de symbian kadar olmasada özelleştirilebilen bir telefon zaten önceden de SE kullanmışsın hazelin seni üzeceğini düşünmüyorum,hatta symbianın o ağır açılmalarından da kurtulmuş olursun(bilmiyorum gerçi c5'de oluyor mu, benim kullandığım bütün symbian'lı telefonlarda vardı bu)

c5'te symbian'ın o bildik olumsuz yönlerini biraz iyileştirmişler ama genel olarak diğer symbian'larda olan telefonun aniden kasmaya başlaması sonra da takılıp kalması bazen buna da oluyor. (Bilgisayarda olsa ctrl+alt+del'e basıp kasan programı sonlandır diyeceğiz ama telefonda görev yöneticisi yok) Yalnız telefonun kendine reset attığı hiç olmadı. Telefonun en büyük eksiği ise wi-fi olmaması. Olsaydı zaten daha kullanırdım ama wi-fi'ın eksikliğini bazen oldukça fazla hissedebiliyorum. GPS var ama wi-fi olmadan ne işe yarar

Yardımların için sağol hocam, alacağım telefonu senin de yardımlarınla kararlaştırdım ama ne zaman alırım onu bilemiyorum

Rica ederim,inşallah en kısa zamanda alıp kullanmaya başlarsın sende

• quote:

quote:

quote:

İnşallah, bende sabırsızlanıyorum zaten

Bir de bir soru daha aklıma geldi wi-fi hızı nasıl? Birkaç yukarıdaki mesajda yazıyor da biraz daha ayrıntılı bahsedersen sevinirim

• quote:

quote:

quote:

quote:

İnşallah, bende sabırsızlanıyorum zaten

Bir de bir soru daha aklıma geldi wi-fi hızı nasıl? Birkaç yukarıdaki mesajda yazıyor da biraz daha ayrıntılı bahsedersen sevinirim

Wifi hızını incelemeyi yazdıktan sonra 4 defa daha test ettim açıkçası pek bir performans beklemiyordum ama şaşırttı bizi incelemede de yazmıştım şaşırdık diye ilki kuzenlerimde kablosuz modemi vardı gitmişken denedim hemen, taratınca gördü direkt bağlandı sorunsuz, kendim kapatana kadarda bir kopma takılma vs olmadı diğer üç denemeyide alışveriş merkezlerinde yaptım palladium optimum ve carrefour'da ,palladium ve optimumda yine sıkıntı çıkarmadan bağlandı ama carrefour'da denediğimde artık alışveriş merkezini mi begenmedi yoksa oranın wifi hattıyla alakalı bir şey mi vardı bilmiyorum bazen kopmalar oldu gerçi carrefour'da kendi kullandığım e90'ı da bağladığımda böyle sıkıntılar oluyordu.

hız konusunda da evde bir n91(bozuk şuan ama önceden de bu telefonla o alışveriş merkezlerinde bolca fink attığım için deneme fırsatım oldu) var wifi'li birde bendeki e90, n91 den hızlı diyebilirim kuzenimin nokia x6 sı var birde onla denedik ondan da hızlıydı 4 sayfanın 3 ünü ondan daha çabuk açtı, e90'la da denedim tabi ama pek objektif davranamam sanırım e90 ne kadar eski bir cihazda olsa communicator sınıfında bir cihaz olduğu için bağlantı özellikleri daha iyi tabiki

wifi konusunda da aklında bir soru işareti kalmasın, hızı diğer ağları taratıp bulması(bak bu konuda benim e90 dan daha iyi hakkını yemeyim şimdi) sayfalar arası geçişi, lazım olduğunda yarı yolda bırakmaz seni(eğer carrefourda değilsen)

• cyberkesh teşekkür ederim fotoğrafları eklemişsin gayet başarılı görünüyor ilk denemeler için...
  • Rica ederim,bende yeterli olduğunu düşünüyorum kamera performansının.
  • Kafamdaki bütün sorulara açıklık getirdin, tekrar sağol
  • Rica ederim
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.