Şimdi Ara

>>> Sony Ericsson Xperia X10 | Ana Konu & Fun Club | Root & Custom Rom Yükleme <<< (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.778
Cevap
12
Favori
296.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: enginsen

Arkadaşlar merhaba,

Geçtiğimiz hafta USA dan gelen bir yakınıma Expria X10 getirttim ( merak edenler için 550 $ )
    Telefonun tüm güncellemelerini yaptım ve tam keyfini çıkarmaya başlıyacaktım ki çok büyük bir sorun ile karşılaştım ;

TELEFONUM ŞARJ OLMUYOR !

İlk şoku SE nun TR deki servis ağını öğrendiğimde yaşadım, koca Türkiye de toplam 7 tane servis noktası bulunuyor ve İstanbul daki tek servis noktası Bayrampaşa da ve telefonu götürüp oraya bırakmam gerekiyor.

Yaşadığım sorunu Sony Ericson TR web e yazdım ve destek istedim, kendileride beni Asya Telekom'a yönlendirdiler ve kibar bir dille USA dan aldığınız telefonun garantisi burda geçerli değil dediler. Tam metni aşağıdaki gibi bulabilirsiniz ;

(Sony Ericsson ürünlerinin, uluslararası garantisi bulunmamaktadır. Sadece; Avrupa Ekonomi Birliği’ne üye ülkelerinden alınmış, o ülkedeki her hangi bir GSM Operatörü tarafından kampanyalı olarak satılmamış, herhangi bir SIM kart blokesi olmayan ve Türkiye’de satışa sunulmuş olan faturalı cihazlar için Türkiye'deki yetkili servislerimizden destek alabilirsiniz )

Sorunun çözümü için Asya Telekom ile görüştüm, telefonumu goturup onlara teslim etmemi istediler ve ücret karşılığında gerekli kontrol ve arızayı giderebileceklerini belirttiler.

Yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla bu şarj arızasının yaygın bir arıza olduğunu fark ettim ve telefonun şarj girişinin anakarta yekpara bir şekilde bağlı olması nedeniyle birçok telefonda anakart değişimine gidiliyormuş.

Şimdi kara kara ne yapmam gerektiğini düşünüyorum :

İlk seçeneğim Asya Telekom a telefonu bırakıp tüm masrafları ödemek ve bir haftada bozulan cihazı tekrar kullanmak.
    İkinci seçeneğim duyduğum kadarıyla Doğubank da tamir eden noktalar bulunuyormuş, bu yolu denemek.

Sizlerden, özellikle aynı arızayı yaşamış olabilecek olan arkadaşlardan tavsiye almak istiyorum.
    Ayrıca Doğubank ta yaptıracağım tamir konusunda önerebileceğiniz yerler varmıdır paylaşırsanız çok sevinirim.
    Teşekkürler

Öncelikle şarj cihazını, kablosunun ve pilinin sorunsu olduğunu tespit etmeni öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cafe Ora

Arkadaşlar Merhabalar, x10i'yi bilgisayarıma modem olarak bağlamak istiyorum. easyteher isimli programı yukledim. İnternete pc den girebiliyorum. Fakat şifre ile girilen sitelere ( faccebook vb. ) giremiyorum bana yardımcıı olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkurler

İşte ben de bu senin yaptığını nasıl yaparım diye merak ediyorum. Biraz yöntemini açıkarmısın. Hangi programı bigisyara hangisini telefona kurup ne tür ayarlar yapıyorsun. Ben x10 dan internete giriyorum ama PC de denemedim . Anlatırsan memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyildiz

quote:

Orijinalden alıntı: Cafe Ora

Arkadaşlar Merhabalar, x10i'yi bilgisayarıma modem olarak bağlamak istiyorum. easyteher isimli programı yukledim. İnternete pc den girebiliyorum. Fakat şifre ile girilen sitelere ( faccebook vb. ) giremiyorum bana yardımcıı olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkurler

İşte ben de bu senin yaptığını nasıl yaparım diye merak ediyorum. Biraz yöntemini açıkarmısın. Hangi programı bigisyara hangisini telefona kurup ne tür ayarlar yapıyorsun. Ben x10 dan internete giriyorum ama PC de denemedim . Anlatırsan memnun olurum.

http://www.googleandroid.gen.tr/Thread-bilgisayardan-telefon-uzerinden-operator-ile-internete-baglanma
    buradaki bilgilerle olayı cozdum sifreli mail sayfalarına da girilebiliyoır.

• Android 2.3 Gingerbread preview ROM on the Xperia X10 [Video]
    http://www.xperiax10.net/2010/12/08/android-2-3-gingerbread-preview-rom-on-the-xperia-x10-video/

http://www.xperiax10.net/2010/12/14/sony-ericsson-dev-team-starts-work-on-gingerbread/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 20 Aralık 2010; 1:43:49 >

• 2.2 bitirmeden ginger e geçmişler helal olsun.
    Bu arada şu froyo yavaş yavaş otutsa da bi köklesek cihazi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyildiz

quote:

Orijinalden alıntı: izzzmirlim

applanetin apk dosyasını bulup yukleyın butun ucretlı uygulamaları ucretsız olarak yukleyebılırsınız

Güzel de nereden bulacağız bunu bir yol göster

http://....../dl/83302264/0c8ab04/applanet.2.1.2.apk.html

noktalı yer hotfile.com

• arkadaşlar, bu telefona uygulama nasıl yükleniyor market olayına nereden giriliyor yardımcı olabilirmisiniz.
  • Dün gece çok uğraştım arkadaşlar ve 2.1'i yükledim. Telefon açılıyor ama ekran kapkaranlık, zor görülüyor yazılar. Bazen normal çalışıyor, ekran çok iyi parlak, her şey normal ama kapanıyor telefon ve tekrar açmam gerekiyor. Telefonu saat gece üçte şarja taktım açık vaziyette sabah %95 yazıyordu pil için ve saat üçte ekran normalken sabah elime aldığımda karanlıktı. Çok az görünüyordu her şey. Fabrika ayarlarına çevireyim dedim. Şimdi telefon açılmıyor. SEUS ile tekrar yüklüyorum yazılımı. Umarım olur yoksa servise gidecek.

Tekrar 1.6 yüklemek istiyorum, mümkün müdür? Eğer varsa böyle bir şey bana link verir misiniz arkadaşlar. 1.6 flash dosyalarını bulabileceğim ve yüklemeyi anlatan bir link arıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drnbrk

Arkadaşlar telefonum açılmıyor. Nedenini bilmiyorum. USB ile bilgisayara bağladığımda şarj olduğunu gösteren kırmızı ışık yanıyor. Flash atma yöntemi falan var mı? Yardım edin lütfen kafayı yiyeceğim.

Şarj etmeme olayı ile ilgili olarak tecübemi paylaşmak istiyorum

Mayıs ayında Bulgaristanda okuyan arkadaşa para vererek Xperia X10 almasını istedim ozamanlar Türkiye' ye geleceğin düşünmüyordum ki X1-X2 gelmediği için bu hiç gelmez dedim. Orada arkadaşım kendi inceledi beyaz olanı aldı ve 3 hafta boyunca kendi orada kendi hattı ile kullandı hani bi sıkıntısı varsa garantiden hallederiz diye Bulgaristandan 450euroya aldı ozamanki kur 1.91 filandı. Bi sorun yoktu Türkiyeye getirdi, yolda kurcaladık kayıt yaptırmak için Turkcell bayine gittik orada görenlerin zaten dibi düşmüştü, hatta arkadaş tel benim diyerek oradaki bi bayan arkadaşın cep telefonunu aldı o derece :) neyse bu bayan arkadaş IMEI kodu bakmak için teledonu eline aldı 1-2sn sonra tel kapandı şarj cihazı yanımızda oldu için orada takmak istedi prize takmaya çalıştı olmadı zorladımı artık sonradan taktı şarj oldu diye tekrar açtı kendine reset attı alet, sonra pilini çıkardı taktı kendi kendine bişeyler yaptı. (sanırım tel tam kapanmadan pilini çıkardığı için bu sorunlar oldu) Açıldı IMEI numarası aldı, sonra kendini tekrar kapattı tel. Bunun tam şarj olması lazım siz gidin evde şarj edin dedi, biz zaten gerekli bilgileri aldık 1-3 iş günü içinde kayıt olmuş olur dedi. Bende eve gittim şarja taktım tel şarj almadı önce bikaç denemeden sonra birden şarj oldu. 10-15 dk sonra şarjı kesti tekrar taktım tekrar oldu yine 10-15 dk sonra şarjı kesti reset atmaya başladı. yani teli ancak toplamda 1-2 saat kullana bildim. Birden tel kapandı ve hiç açılmadı ne yaptıysam. Açma düğmesine bastığımda kırmızı ışık yanıp sönüyordu. Bilgisayara taktığımda SEMC leri yüklüyordu bilgisayar bişeyler görüyor ama hep hatalıydı, Güncelleme yapıyor ama yarıda kesiyor her açmaya çalıştığımda kırmızı ışık 2kez yanıp hiçbir tepki vermiyordu. Aylarca araştırdım hiçbir sonuç bulamadım ama bikaç kişide de böyle sorunlar varmış ve dikkatimi çeken konu sorunlu arkadaşarın beyaz Xperia oldukları. Neyse ağustos ayında arkadaş tekrar Bulgaristana giderken telefonuda aldığı yere götürdü, orada ilgilenmişler 2 hafta içinde de sorunu çözemediklerini yenisi değiştirlmesi gerektiğine karar verdiler, busefer 0 siyah renkte XPERIA'ya kavuştum Eylül sonu tel elime ulaştı. İğrenç bi tecrübe ama sorun bu şekilde çözüldü. Bu şekilde sorun yaşıyan arkadaşlara tavsiyem aldıkları ülkeye göndersinler ve değişimini istesinler, Türkiye'de hiç uğraşmayın bence. Şuan tel sorunsuz gidiyor ve 15gündür hiç kapatıp açmadan kullanıyorum, nazar değmez inşallah :)

• quote:

Orijinalden alıntı: burakkcbyk

quote:

Orijinalden alıntı: ozel_uretim

Ben x10 u alalı 10- 15 gün oldu

Zaten ilk defa Android telefon kullanıyorum sürekli nokia kullanan birisiyim O yuzden biraz yabancıyım android olayına..

Sevmediğim birkaç şey var hemde baya sevmedim.. Belkide ben bilmiyorum nasıl yapılcağını..

Arkadaşlar 2.1 yüklü sony sitesinden indirdim telefonum amerikadan aldım.

1- Şimdi bildiğimiz klasik telefonlardaki Sim card direk takıp numaraları sim karttan kullanamazmıyız. İLLAKİ TELEFON REHBERİNİ TELEFONA MI KAYIT ETMEMİZ LAZIM

2- Ben Marketten dosya indiriyorum galiba bunlar telefonun hafızasına kuruluyor telefonda yer kalmıyor hafıza kartım 8gb Nokia daki gibi hafıza kartına uygulama kurulmazmı micro sd karttan uygulamalar çalışsa?

bi ton soru varda uzun zamandır x10 ve andoid kullanan arkadaşlarla konuşabilirsem çok iyi olur

Şu an Desire telefonum değişimde olduğu için tam yardımcı olamayacağım. Ama;

1- Menuden "kişiler" e gir. Kişiler anasayfasında menü tuşuna bas(fiziksel tuş). Orada mutlaka bulacaksındır.
    2- Menu-ayarlar-uygulamalar-uygulamaları yönet kısmına gir oradaki tüm uygulamalara sıra ile tıklayıp açılan menüde SD karta taşı varsa taşı. Yoksa demekki o programın henüz desteği yoktur.

Sonra benden daha bilemeyeceğin birşey daha. Herhangi bir resmin sil, duvarkağıdı yap gibi seçeneklerini görmek için resmin üzerine basılı tut. Bu basılı tutma işlemi netteki resimleri kaydetmek içinde işe yarar. Sonra rehberde kişi kartı resminin üzerine basılı tutarsan, kişiye mesaj at, ara, düzenle gibi 3 seçenekli bir popup çıkar.

Umarım bu yazdıklarım Android OS yi tanıma aşamanda sana hız verir.

Sağol kardeş.

1nci dediğine baktım telefonda Kişiler adında bir yer yok. Bende yok cidden baya baktım bulamadım :) Kişiler dediğin Telefon defterimi? Telefon defterinde heryeri kurcaladım sim kartaki numaralara erişmenin tek yolu sim kartı telefona kopyalamak bende şuan öyle 2.1 yüklü.

2- Menü ayar uygulama yönet ok Uygulamara tıkladıgımda sadece KALDIR var sanırım ya 2.1 de yok yada sony nin kendi yayınladıgı 2.1 de yok

Ben satmak için getirdim birkaçtane 1 tane de kendime aldım o yüzden kullanıyorum ilk defa dokunmatik ekran ve android bir telefon kullanıyorum hep nokia kullanan biriyim N serisi

• quote:

Orijinalden alıntı: sarımsayısı

quote:

Arkadaşlar telefonum açılmıyor. Nedenini bilmiyorum. USB ile bilgisayara bağladığımda şarj olduğunu gösteren kırmızı ışık yanıyor. Flash atma yöntemi falan var mı? Yardım edin lütfen kafayı yiyeceğim.

Şarj etmeme olayı ile ilgili olarak tecübemi paylaşmak istiyorum

Mayıs ayında Bulgaristanda okuyan arkadaşa para vererek Xperia X10 almasını istedim ozamanlar Türkiye' ye geleceğin düşünmüyordum ki X1-X2 gelmediği için bu hiç gelmez dedim. Orada arkadaşım kendi inceledi beyaz olanı aldı ve 3 hafta boyunca kendi orada kendi hattı ile kullandı hani bi sıkıntısı varsa garantiden hallederiz diye Bulgaristandan 450euroya aldı ozamanki kur 1.91 filandı. Bi sorun yoktu Türkiyeye getirdi, yolda kurcaladık kayıt yaptırmak için Turkcell bayine gittik orada görenlerin zaten dibi düşmüştü, hatta arkadaş tel benim diyerek oradaki bi bayan arkadaşın cep telefonunu aldı o derece :) neyse bu bayan arkadaş IMEI kodu bakmak için teledonu eline aldı 1-2sn sonra tel kapandı şarj cihazı yanımızda oldu için orada takmak istedi prize takmaya çalıştı olmadı zorladımı artık sonradan taktı şarj oldu diye tekrar açtı kendine reset attı alet, sonra pilini çıkardı taktı kendi kendine bişeyler yaptı. (sanırım tel tam kapanmadan pilini çıkardığı için bu sorunlar oldu) Açıldı IMEI numarası aldı, sonra kendini tekrar kapattı tel. Bunun tam şarj olması lazım siz gidin evde şarj edin dedi, biz zaten gerekli bilgileri aldık 1-3 iş günü içinde kayıt olmuş olur dedi. Bende eve gittim şarja taktım tel şarj almadı önce bikaç denemeden sonra birden şarj oldu. 10-15 dk sonra şarjı kesti tekrar taktım tekrar oldu yine 10-15 dk sonra şarjı kesti reset atmaya başladı. yani teli ancak toplamda 1-2 saat kullana bildim. Birden tel kapandı ve hiç açılmadı ne yaptıysam. Açma düğmesine bastığımda kırmızı ışık yanıp sönüyordu. Bilgisayara taktığımda SEMC leri yüklüyordu bilgisayar bişeyler görüyor ama hep hatalıydı, Güncelleme yapıyor ama yarıda kesiyor her açmaya çalıştığımda kırmızı ışık 2kez yanıp hiçbir tepki vermiyordu. Aylarca araştırdım hiçbir sonuç bulamadım ama bikaç kişide de böyle sorunlar varmış ve dikkatimi çeken konu sorunlu arkadaşarın beyaz Xperia oldukları. Neyse ağustos ayında arkadaş tekrar Bulgaristana giderken telefonuda aldığı yere götürdü, orada ilgilenmişler 2 hafta içinde de sorunu çözemediklerini yenisi değiştirlmesi gerektiğine karar verdiler, busefer 0 siyah renkte XPERIA'ya kavuştum Eylül sonu tel elime ulaştı. İğrenç bi tecrübe ama sorun bu şekilde çözüldü. Bu şekilde sorun yaşıyan arkadaşlara tavsiyem aldıkları ülkeye göndersinler ve değişimini istesinler, Türkiye'de hiç uğraşmayın bence. Şuan tel sorunsuz gidiyor ve 15gündür hiç kapatıp açmadan kullanıyorum, nazar değmez inşallah :)

Çok teşekkür ederim bilgiler için. Ben telefonu açıyorum ve telefon kendiliğinden kapanıyor. Bataryayı çıkarıp takıyorum açılıyor ama tekrar kapanıyor. Benim telefonum da beyaz ve şu anda SEUS ile tekrar yüklüyorum. Size bir şey sormak istiyorum: Telefonun ekranının sol tarafında açılırken henüz mavi dikey bir çizgi var mı? Boydan boya devam ediyor bendeki.

• Şimdi yükleme bitti ve telefon sürekli açılıp kapanıyor. Eski sistemi (1.6) nasıl yükleyebilirim.

• Çok teşekkür ederim bilgiler için. Ben telefonu açıyorum ve telefon kendiliğinden kapanıyor. Bataryayı çıkarıp takıyorum açılıyor ama tekrar kapanıyor. Benim telefonum da beyaz ve şu anda SEUS ile tekrar yüklüyorum. Size bir şey sormak istiyorum: Telefonun ekranının sol tarafında açılırken henüz mavi dikey bir çizgi var mı? Boydan boya devam ediyor bendeki.

Bende ilk başlarda açılıp resetler alıyordum bu şekilde yaklaşık 3-4 gün sürdü sonradan birden kendini kapattı hatta SEUS ile tekrar yükleme yaptım, ama değişmedi.
    Birde ben hiç mavi dikey çizgi görmedim. Eğer sorun çözülmezde bence hemen garantiye gönderin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halilakdere

arkadaşlar, bu telefona uygulama nasıl yükleniyor market olayına nereden giriliyor yardımcı olabilirmisiniz.

yanlışım yoksa bir arkadas link vermisti. Android market tarzinda biraz uygulama var.

bende dün itibari ile denedim 20 ye yakin program indirdim sorunsuz calisiyor hepsi.

Ama yinede arkadaslar yardimci olabilirlerse bu konuda cok sevinirim. Bazi uygulamalari bulamiyorum gibi

ÇakmaAndroidMarket

• Sürekli kapanıp açılıyor şu anda. Şarja taktım duruyor öylece. Son bir sorum daha var. Ekran normal değil bende, karanlık görünüyor. Sizde de böyle miydi?
  • quote:

Sürekli kapanıp açılıyor şu anda. Şarja taktım duruyor öylece. Son bir sorum daha var. Ekran normal değil bende, karanlık görünüyor. Sizde de böyle miydi?

sorun yazılımsal değil büyük ihtimal donanımsal bord'unda felan sorun olabilir hiçzaman kaybetmeyin servise götürün ve bizzat ilgilenin yoksa hiç birşey yapmazlar boşa beklersiniz.
  • Çok teşekkür ederim. Samsun'da yaşıyorum ama buradaki servise vermeyeceğim. Ankara'ya göndereceğim. İlginize çok teşekkür ederim.
  • Beyler ben birsey sormak istiyorum. Telefonum ekran uzun bi sure kapali kaldiktan sonra ( ki iki saattir telefonu elime almamistim) ekrani actigimda telefonda sim kart yok yazisi cikiyor.

Durum cubugunda ise hizmet yok uyarisi var? Neyden kaynaklaniyor sizce? bu 3 defadir boyle oluyor telefonu acip kapattiktan sonra duzeliyor. Ag arayip avea'ya baglanmayi deniyorum ama onu da kabul etmiyor

Servise mi götürmelimiyim sizce?
  • Sim kartın eski ise sim kart bozulma eğiliminde olabilir.
  • klavyeyi hallettim arkadaslar.
    yazma ekranındayken uzun basıyorsunuz, giriş yöntemine girip oradan android klavyesini seciyorsunuz
    bu kadar basitmis :) tesadüfen buldum

problem yasayan varsa duyruluk
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.