Şimdi Ara

SONY STR-DB798 RECIEVER ve DTS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sole garip bir sey yasıyorum ve nedeni ni bir turlu cozemiyorum.

X-fi ses kartımdan digital olarak SONY STR-DB798 RECIEVER baglıyım.

DTS albumleri dinlerken amfi ye cozduru sectigimde amfi sinyali alıyor DTS ısıgı yanıyor, ama parcalar garip bir sekilde hızlı calıyor

DTS i kendin coz diyince diyince ses kartına dts surround diyor ok ama bu seferde amfi de 2+1 gozukuyor, otomatik coz dedigimde amfiye yine 2+1 oluyor , ancak menulerden calma seklini seciyorum neo music multi stereo vs, ama bu sefer de kodlanmıs hali ile dinlenmiyor hali ile...

DTS dinlerken X-fi nin kendi player ini kullandıgımda ve amfiye gonderdigimde DTS sinyalini direk DTS ısıgı yanarken, win dvd kullandıgımda ve amfiye cozdur dedigimde DTS i, amfi nin DTS ısıgı surekli goz kırpıyor ve calmıyor.

Bu konuda fikri olan biri var mı acaba

simdiden tskler

saglıcakla kalın

• tam olarak aynı şey olmasa da benzer bir durumu bende yaşadım ,DTS olarak kodlanmış dvd lerde.pc nin dvd playerından sesi DDTS dekoder a spdif çıkıştan gönderince dekoder DTS i algılamıyor ve ışığı yanmıyor. stereo ışığı yanıyor..ama dekoder a harici bir dvd bağlayınca DTS ışığı yanıyor..yani dekoder sağlam...Dolby dijital filmlerde ise hiçbir sorun yok..ışıkta yanıyor.Gayet normal çalışıyor hem kart hem de dekoder.Büyük ihtimal senin receiver ın da da problem yoktur...ses kartıyla ilgili bir durum sanırım...ama tam emin değilim.Bununla ilgili bir de konu açmıştım.aşağıdaki linkten bakabilirsin ama cevap alamadım.Bir tek keleminabi adlı arkadaş yardımcı olabildi ama olayı halen çözebilmiş değilim.

http://forum.donanimhaber.com/m_10674195/tm.htm

• Sana daha da enteresan bir sey soleyeyim zapatero, bu konuda bir ara cok ciddi ugrastım ama artık icim sıkılmıstı:)

Deneyimlerimi paylasayım senin ile,

Oncelikle butun elimdeki dts albumleri image haline getirdim nero ile, onları mount edip dinliyorum daha pratik olmasını gectim, tek wav dosyalarını calmaya kalktıgımda direk parazit ve statik bir sey alıyordum.

Sonra power dvd de baya sorun yasadım, win dvd yi denemeye karar verdim, Bunda ise cıkıs olarak 2-3 secenek vardı, Kimi DTS albumleri direk amfi ye yonlendirerek ve dts ısıkları yanarak dinliyorum, bunları digital olarak ayırdım harddiskte, digerlerini ise ancak analog ses kartı secimli olarak dinliyebiliyorum , win dvd bunları yine de DTS audio cd olarak nitelendiriyor, ancak amfi ye ver dersem win dvd de , amfi min DTS ısıgı surekli yanıp sonuyor calmıyor, analog ses kartı ile cal dersem ok calıyor ama amfi 2+1 de cakılıyor.

Diger yandan X-fi nin player ini kullandıgımda ve digital cıkıs secimli ise ne calarsan cal, ister analog olarak ayırdıklarımı ister digital olarak ayırdıklarımı hepsinde DTS ısıgı yanıyor amfinin:), Ama onda da sole bir olay var Analog olarak ayırdıgım albumler biraz hızlı calıyor , sanki club parcaları imis gibi Slow parcalar dance parcasına donusuyor .

Bir de anlamadıgım konu su ses kartına 250 kafa vermistim zamanında , kendisi coz diyince DTS surrround yazıyor anladıkta , amfi 2+1 gosterince aldıgı sinyali nasıl DTS cozumu oluyor bu yada extra ne yapmak lazım:)

Su an ki aklım olsa ses kartı almaz idim , saglam bir dvd player alırdım 3-5 fazla koyup ustune ki ses kartı icin 250 milyon bence az buz deil

neyse bilemiyorum nedir olay umarım cozeriz bir gun:)

saglıcakla kalın

• valla kabus gibi olay.....umarım mantıklı bir açıklaması vardır ama bence ses kartı ile ilgili bir durum diye düşünüyorum.Eğer bir çözüm bulursam haber veririm kardeş...sende bir sonuca varırsan eğer, haberdar etmeyi unutma lütfen.
  • benim öğrenmek istediğim tek şey ses kartında optik veya koaksiyel ses çıkışının olup olmadığı ?

eğer varsa direk amfiye optikten veya koaksiyel den bağlayın ve çalıştırın bakalım ne olacak ?
  • Tamamen yazılımdan kaynaklanıyor.

Biraz zor ve zahmetli olacak ama tüm makineyi imkanın varsa formatlayıp direverleri tekrar yükle.

Sorun düzelecek!

Saygılar...
  • teknika eminmisin buna yaaa....çok zahmetli bir olay bu çünkü.benim derdim de bununla çözülür mü?yani kartın spdif çıkışından DD ses alıyorum ama DTS sesi alamıyorum..dekoder, gelen sesi stereo gibi algılıyor ve sadece ön 2 hop. den ses veriyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony Str dh790 Av Receiver
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle eminim. Merak etme.

Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknika

Tamamen yazılımdan kaynaklanıyor.

Biraz zor ve zahmetli olacak ama tüm makineyi imkanın varsa formatlayıp direverleri tekrar yükle.

Sorun düzelecek!

Saygılar...

yazılım derken teknika ne anlamda sorun olabilir, zapatero icin mi dedin benim icin mi dedin onu tam olarak anlamadım.

Technician

ikisinide denedim gerek optik gerek ise coax durum aynı , uydu receiverimda optik kullanıyorum, ses kartından cıkısta ise coax, kabloları degistirerek optic olarak da denedim bir degisiklik yok,

Bu arada bir sey daha sorsam bir konuda affınıza sıgınarak ,

Kablosuz kulaklaklıklar almak istiyorum , kalitesi cok onemli deil bunların ki sanırım mikado nun

http://www.vizyonsistem.com/productDetail.aspx?lngProductID=495&lngCategoryID=208

bu modelini alacagım, ama sorunum su 3 tane aldım diyelim, bunların 3 ile birden music dinlemem mumkun ollur mu elimdeki sistem ile

X-fi ses kartı + SONY STR-DB798 RECIEVER donanımı ile

dun elimdeki dandik bir kablolu kulaklık ı ses kartına taktım ,

ses kartı ile kulaklık ile dinlerken amfiyi actım. 2 si birlikte calıyordu, amfi+kulaklık

yani kulaklık ses kartından sesi alıyordu, amfi ise coax digital olarak sesi calıyordu.

sole bir sey dusundum bende 2 kulaklık aldım diyelim.

1 terminali amfinin kulaklık girisine diger terminali ise ses kartının kulaklık girisine taktım.
    bu sekilde 2 kablosuz kulaklıga ses verebilirim diye dusundum..

Cakısma olasılıkları varmıdır acaba bu sekilde

hatta daha sonra abarttım diyelim 3. kablosuz kulaklıgı aldım aynı marka aynı model, ve bir kulaklık girisi coklayıcı ile 3 kulaklık terminalini bagladım.

Bu mumkunmudur cakısma olur mu

Bu konuda fikriniz nedir acaba

NOT: kendime kablolu guzel bir kulaklık ayrıca alıcam , koss buyuk ihtimal ile, bu aralar komsular ile ses yuzunden cok papazım, kablosuz kulaklık arayıslarım o yuzden, ki ekonomik bir cozum arıyorum bu konuda, ki kapıma polis yolluyacak boyuta ulastı bu olay

tskler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.