Şimdi Ara

Sony Xperia C5 Ultra inceleme videosu 'Dünyada ilk kez Donanım Haber'de' (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
1
Favori
7.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TechTR

Hocam bi kullanıcı karşı tarafa sesin az gittiğinden bahsetmiş. Konuştuğun kişiden böyle bir şikayet aldın mı?

Rica ederim. Yukarıdaki arkadaşın ekran hakkındaki düşüncesine katılmıyorum ama onun da öyle düşünmesi normal, eğer sürekli Samsung kullanırsan, haliyle amoled ekranın cafcaflı, aşırı doymuş ekranına alışırsın ve IPS gözüne hoş gelmeyebilir. Amoled ekranların kendine göre ciddi sorunları vardır, bunlardan belki de en önemlisi beyaz rengi tam olarak göstermekte zorlanmalarıdır , yapıları ve işleyişleri gereği. Bu durum zamanla, kullandıkça daha bile kötüye gider, başta krem rengi olan beyaz sararmaya başlar. Tabii tamamen zevk ve tercih meselesi, birisi öbüründen iyi ya da kötü değil.

Ses konusunda, ben bayağı konuşma yaparım hem iş hem sohbet gereği ve Skypede, şuana kadar kimse sesin az geliyor demedi ve ben de gayet net şekilde duyuyorum karşımdakini. Gayet net ve berrak bir ahize sesi olduğuınu söyleyebilirim. Belki o bahsettiğin şikayet şebekeden ve/veya konumdan kaynaklanıyor olabilir ya da ayarlardan çünkü konuşmayla ilgili birkaç ayar var, arkaplandaki gürültüyü kes vs., gibi. Hiçbiri değilse, cihaz fabrika çıkışı hatalı olabilir.

Ayrica ekranla ilgili değişik ayarlar mevcut, RGB ya da white balance ayarı gibi, yani ekranı doğal da gösterebilirsiniz ya da amoled gibi aşırı doymuş renklerle de. Arka plan ışığını otomatik ayarlama da müthiş güzel birşey ki bu ekran ışığını otomatik ayarlamaktan farklı birşey.

• Selam arladaslar biraz once bir video izledim Z3 ve C5 performans karsilastirmasi vardi acik ara Z3 one cikti uzun sure G3 kullandigim icin C5 perdormansi ve hizi uzer mi diye dusunuyorum bu konu hakkinda yorumlariniz neler merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O videoyu ben de izledim. Hocam telefon ile neler yapılabileceği belli. Bir uygulamayı 1-2 saniye geç açması senin açından önemliyse c5'i ele. Sonuçta bilgisayar değil, render vs. yapmayacaksın. Ben de c5 almayı düşünüyorum. Özellikle beyaz rengi çok hoş duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: BRV35

Selam arladaslar biraz once bir video izledim Z3 ve C5 performans karsilastirmasi vardi acik ara Z3 one cikti uzun sure G3 kullandigim icin C5 perdormansi ve hizi uzer mi diye dusunuyorum bu konu hakkinda yorumlariniz neler merak ediyorum.

Bahsettiğin videoyu izlemedim ama C5 Ultra üzmez, biliyorum çünkü kullanıyorum. Performans konusunda hiç sıkıntı yok.
  • Arkadaşlar bendede c5 var ve 3.5 - 4 saatte doluyor bu normalmi alanlar yazarsa sevinirim

• Kaç saatte doluyor cihazın hocam benimki biraz geç doluyor bi önerin varmı

• quote:

Orijinalden alıntı: bkaramanb

Kaç saatte doluyor cihazın hocam benimki biraz geç doluyor bi önerin varmı

İlk şarjda 3.5 saat gibiydi ama giderek düşüyor 3er 5şer dakika.

• Anladım hocam sağol norml yani ozaman teşekkür ederim heralde bataryanın oturma süreci var.

• Arkadaslar biraz once ilk kez tanistim c5 ile buyuk diye kesinlikle on yargiya kapilmayin ele iyi oturuyor fakar biraz agir bir baska gozume carpan ve en cok kafami kurcalayan telefon ile ugrasirken iki kez temanin durdurulmasiydi bunu rame bagliyorum ve ah keske 2 olmasaydi diyorum.Bu telefon gercekten bu fiyata harika fakat ram cok korkutuyor.Ayrica erkan parlakligi %70-100 arasinda cok degismiyor biraz daha artmasini beklerdim.

• Hayırlı olsun.

Temanın durdurulması ilginç, bende hiç olmadı, ramle ilgisi olduğunu sanmam, olsa bende de olurdu. Ram konusunda endişem yok, hem yeterli hem de android her güncellemeyle rami daha efektif kullanıyor.

Parlaklığı bana göre çokiyi, yarıdan fazla açmıyorum bile. Ekranı bana göre gayet başarılı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: colourofthelife

Hayırlı olsun.

Temanın durdurulması ilginç, bende hiç olmadı, ramle ilgisi olduğunu sanmam, olsa bende de olurdu. Ram konusunda endişem yok, hem yeterli hem de android her güncellemeyle rami daha efektif kullanıyor.

Parlaklığı bana göre çokiyi, yarıdan fazla açmıyorum bile. Ekranı bana göre gayet başarılı.

Hocam ilk kez tanistim bana gore sinifi gecti fakat mobil bilisim uzmani kardesim hala ram den bahsediyor yoksa alicam

• Telefon ihtiyacım vardı yorumları okudum ve hoşuma gitti gittim aldım çarşmba günü gelcek

• Cuma günü aldım cihaz gerçekten cok güzel.
  • C5 ultra ile lenovo vibe z2 pro arasında kalmıştım lenovo aldım çok memnunum ama gözüm c5 te kalmadı değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın Erdi Bey cihazin antutu sonucunu neden yayınlamadınız? Merakla cevabınızı bekliyorum???

• quote:

Orijinalden alıntı: colourofthelife

Evet arkadaşlar, ben de Sony Xperia C5 Ultra almış bulunmaktayım. Aslında M5 ile bunun arasında kalmıştım ama ekranın büyüklüğü, kalitesi ve dizaynı cezbetti. Şu aşağıdaki inceleme videosunu inceledikten sonra kapadım notebooku, gittim, aldım geldim yarım saatte:

https://www.youtube.com/watch?v=pFGvw5_b4jw

Dizayn : Telefon çok güzel dizayn edilmiş, tutması, kulanması ve hatta sadce bakması bile keyifli. Yanlarda hemen hiç boşluk olmaması, telefonu kullanmayı müthiş keyifli kılıyor. Bugüne kadar yapılmış belki de en güzel telefon dizaynlarından birine sahip, çok çok başarılı. 10/10

Ekran : 6 inch devasa bir ekranı var ve renkler, parkaklık, kontrast çok başarılı, ayrıca zevkinize göre ayarlama imkanı da var. Bu güzel ve büyük ekranda sadce nette sörf yapmak bile inanılmaz keyifli, hele video izlemek, fotolara bakmak vs. anlatılmaz bir keyif. 9/10

Malzeme kalitesi : Telefonun arka tarafı polikarbondan üretilmiş, dayanıklı, sağlam duruyor. Dört tarafı sanıyorum metal ya da alümünyum çerçeve ile çevrilmiş. Tabii bir Z3 vs. gibi ön-arka cam değil ama gayet yeterli kalitede ve dayanıklı gözüküyor. 8/10

Performans : Çok hızlı, lag vs. hiç rastlamadım. Menü geçişleri olsun, uygulama açıp kapama olsun çok akışkan. 9/10

Ses: Hoparlör sesi bayağı yüksek, son seste bile bozulma olmuyor. Kulaklık sesi güzel, zevkle müzik dinlenebilir. 8.5/10

Oyun ve ısınma : Fazla oyun oynamam ama Real racing 3 denedim, gayet başarılı oynanıyor, dahası müthiş keyifli büyük ekranda oynamak. Isınma bir süre sonra olabiliyor ama aşırı değil. Diğer pekçok telefondan daha az ısındığını söyleyebilirim. 9/10

Kamera: Ön ve arka kameranın ikisinde de flaş var. Selfie melfie pek ilgilenmem ama kamera çekimleri başarılı, bir cep telefonundan ne kadar beklenirse o kadar iyi çekiyor. 8.5/10

Internet : Wifi inanılmaz başarılı, hiç kopma olmadığı gibi benim notebookun ve diğer telefonun çekim gücünden çok daha başarılı. 3G de aynı şekilde. 10/10

Batarya : Henüz kesin yargıya varmak için erken ama telefon neredeyse sürekli açık olmasına rağmen, oyun, video, muzik, internet vs., sarjı çok yavaş düşüyor. izlenimim, normal kullanımda anaz çok rahat 1.5 gün gideceği.

Arayüz : Her telefonda Nova kurarım ama bunda kurmadım ve muhtemelen de kurmam çünkü arayüz hem çok kullanışlı, hem de gayet seri. 10/10

Eksi olarak görülebilecekler, mesela suya ve toza dayanıklı değil, içinden çıkan kulaklık her nekadar konuşmak için iyi olsa da, muzik dinlemeye elverişli değil. Tam şarj süresi 2.5 saat civarında idi, belki sonra azalır-artar bilmiyorum. Ağırlığı 187 gram ama nedense hiç hissetmedim.

Sonuçta fiyatını fazlasıyla hakeden , başarılı bir telefon olmuş. M5'den donanım olarak 1 tık geride olsa da bunun günlük kullanımda farklılık yaratacağını sanmıyorum. 5 inch yerine 6 inch tercih etmenin diğer avantajı da , ileride daha büyük ekrana geçmek istendiğinde telefon değiştirmeye gerek olmaması. Yani M5 ile C5 arasında seçim yapacaklar için donanım değil, ekran büyüklüğü kriter olmalı.

Ayrıca sentetik testlere çok önem vermem, sadece bir antutu testi yaptım, 46738 puan aldı.

Tavsiye eder miyim? Kesinlikle ve şiddetle, özellikle büyük ve kaliteli ekranda video, oyun, internet vs. ile uğraşmak inanılmaz keyifli. Fiyatı da kalitesine oranla gayet makul.

Kolay gelsin.

Agzina saglik hocam. Antutu sonucunu ariyordum bende.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lucas84

Meizu m2 note la aynı işlemciyi kullanıolar. Meizu 850 lira bu ne kadar olur sizce soruyorum. 1000 TL nin altında olmayacak. Göz gore gore soygun olucak her zamanki gibi. İnsanların ceplerinde ki zorla kazandıkları parayi kolayca nasıl alırız ona uğraşıyorlar başarılı da oluyorlar.

Hocam iyi konusmussunda koskoca sonyden bahsediyoruz.Milyonlarca dolarlik reklam giderleri.Bir sürü sony center magazalari.Calisan yuzlerce muhendis.Soylediginiz meizu modeliyle aradaki malzeme kalitesi.Aklima gelenler bunlar.Hepsi maliyet maliyet maliyet.Aradaki fark tabiki bize yansicak.Meizunun Turkiyede birakin reklam giderini magazasi bile yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre4335 -- 15 Ekim 2015; 23:55:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre4335

quote:

Orijinalden alıntı: Lucas84

Meizu m2 note la aynı işlemciyi kullanıolar. Meizu 850 lira bu ne kadar olur sizce soruyorum. 1000 TL nin altında olmayacak. Göz gore gore soygun olucak her zamanki gibi. İnsanların ceplerinde ki zorla kazandıkları parayi kolayca nasıl alırız ona uğraşıyorlar başarılı da oluyorlar.

Hocam iyi konusmussunda koskoca sonyden bahsediyoruz.Milyonlarca dolarlik reklam giderleri.Bir sürü sony center magazalari.Calisan yuzlerce muhendis.Soylediginiz meizu modeliyle aradaki malzeme kalitesi.Aklima gelenler bunlar.Hepsi maliyet maliyet maliyet.Aradaki fark tabiki bize yansicak.Meizunun Turkiyede birakin reklam giderini magazasi bile yok.

Aslında dediğin gibi 1000tl ama.doların durumu belli. Bunun yanısıra sony markasal anlamda tabiki fark eder
    Mesela ben meızu almadım çünkü korkuyorum Bi sikinti falan olur evet sonyde de olur ama daha güvenli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Günlerdir bunu arıyordum. Uzak durmakta fayda var benim gibi uzun şarj süresi isteyenler için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FIRAT_G_ -- 16 Ekim 2015; 22:27:47 >
  • FIRAT_G_ kullanıcısına yanıt
    O çift sim olan için ben 2 günü görüyorum 1 hafta gidicek değil heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMC -- 16 Ekim 2015; 22:50:47 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.