Şimdi Ara

★ SONY XPERIA™ M5 | ANA KONU & FAN CLUB ★ 6.0 (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
823
Cevap
11
Favori
33.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tekrardan hayırlı olsun o zaman.Umarım değişen cihazda sorun yaşamazsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Photographer Boy kullanıcısına yanıt
    -Ben sadece olumsuz yorumlar kadar olumlu gelişmelerinde kaale alınmasından yanayım.Güzel bir haber alınca da seviniyorum hepsi bu.

-Deneyimini bizimle paylaştığın için teşekkürler.Ayrıca ekrana takılan tamperli cam film niye kalınlaştırsın ki bunuda anlamış değilim.Çok sağlam bir duruş kazandırmıştır.Sen bu hususla ilgili epey ilgilendin zaten.

-Konuyu en kısa zamanda geliştireceğim lakin doneleri birleştirmeye çalışıyorum şu sıralar.Ve şu anketin sonuçlarını analiz edip detaylı bir sunum gerçekleştirmeyi düşünüyorum.Daha yararlı ve rehber niteliğinde bir konuya dönüştürmek için elimden geleni yapmaya çalışacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: zack06

Arkadaşlar şuan facebook Xperia sayfasında konuşuyorum ve bildiğim bütün sorunları yazdım ve biraz da sitem ettim sonuç olarak gelen cevap şu şekilde ;

"daha öncede sayfada paylaşıldı m5 için kapsamlı bir güncelleme gelecek sorunların neredeyse tamamı ortadan kalkacak"

Resmi bir Sony Xperia Facebook sayfası var mı ki? Ben bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: real_king

-Ben sadece olumsuz yorumlar kadar olumlu gelişmelerinde kaale alınmasından yanayım.Güzel bir haber alınca da seviniyorum hepsi bu.

-Deneyimini bizimle paylaştığın için teşekkürler.Ayrıca ekrana takılan tamperli cam film niye kalınlaştırsın ki bunuda anlamış değilim.Çok sağlam bir duruş kazandırmıştır.Sen bu hususla ilgili epey ilgilendin zaten.

-Konuyu en kısa zamanda geliştireceğim lakin doneleri birleştirmeye çalışıyorum şu sıralar.Ve şu anketin sonuçlarını analiz edip detaylı bir sunum gerçekleştirmeyi düşünüyorum.Daha yararlı ve rehber niteliğinde bir konuya dönüştürmek için elimden geleni yapmaya çalışacağım.

- Kesinlikle, kapanma problemi gibi bir sorun olmasaydı zaten bahsedilen diğer sorunlar çok da büyütülecek şeyler değildi. Hatta kapanma sorunu donanımsal değilse yine bir nebze göz ardı edilebilir.

- Rica ederim, telefona iki katman cam eklemenin çok fazla kalınlaştırıcağını düşünenler olabilir. Bu yönde endişe taşıyanlar vardı diye hatırlıyorum.

Yardımcı olabileceğimiz bir şey varsa elimizden geleni yaparız. Aslında diğer konunun da sahibi değişti, bir uzlaşmaya varılabilir belki.

• Photographer Boy kullanıcısına yanıt
    Zaten sizlerin desteğiyle bir anlam kazanabilir bu konular.biz sadece aracılık etmiş oluyoruz başka bir şey değil.Yardımseverliğiniz takdire şayan.Lazım olursa neden olmasın.Sağolasın dostum.

Diğer ikinci M5 konusu beni çok ilgilendirmiyor.Benim için konulardan ziyade forumdaşlarımın daha konforlu bir kullanım elde etmeleri ve birbirimize destek olmamız,ortaya çıkan sinerji daha mühim.
    Devralan arkadaş kuşkusuz daha ılımlı ve iletişime açık.Zaten görüştük, bende her konuda yardımcı olabileceğimi ilettim kendisine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi real_king -- 25 Ocak 2016; 17:45:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: korayalttantire

quote:

Arkadaşlar şuan facebook Xperia sayfasında konuşuyorum ve bildiğim bütün sorunları yazdım ve biraz da sitem ettim sonuç olarak gelen cevap şu şekilde ;

"daha öncede sayfada paylaşıldı m5 için kapsamlı bir güncelleme gelecek sorunların neredeyse tamamı ortadan kalkacak"

Sony Mobile Resmi Facebook Sayfası

https://www.facebook.com/sonymobiletr

• quote:

quote:

quote:

Hocam bende vodafondan alalı 20 gün oldu telefonu. Şuana kadar marketin kapanması hariç başka bir sorun yaşamadım. Aldığım günden beri yazılım güncellemesini yapmadım. Kapanma korkusu var biraz :) Sizce yapayım mı yoksa bekliyim mi ? Sanki pili çabuk yiyor . Sürekli 4G modunda cihaz Rev4 beyaz.

• Öncelikle hayırlı olsun.Xperia M5 için hali hazırda bir Android güncellemesi henüz çıkmadı zaten.Onun dışında dilediğiniz uygulamayı ki bence sık kullandıklarınızı güncellemenizde bir sakınca görmüyorum.Benimde Rev4 Gold ve snapchat kullanırken kameranın durdurılması haricinde kapanma sorunu filan yaşamadım.Umarım sizde sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam edersiniz.
  • Şubat'ta Avrupa'da satışa çıkacakmış. Belki de Sony cihazı Avrupa'da satışa sunmadan önce bizim üzerimizde test etmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerim163

quote:

quote:

quote:

Hocam bende vodafondan alalı 20 gün oldu telefonu. Şuana kadar marketin kapanması hariç başka bir sorun yaşamadım. Aldığım günden beri yazılım güncellemesini yapmadım. Kapanma korkusu var biraz :) Sizce yapayım mı yoksa bekliyim mi ? Sanki pili çabuk yiyor . Sürekli 4G modunda cihaz Rev4 beyaz.

30.0.A.1.23 mü derleme numaranız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maylin -- 27 Ocak 2016; 13:23:32 >

• arkadaşlar ön kamerada fotoğraf çekince fotoğrafı çeviriyor , ama snapchat'te ön kameradan çekince nasıl çektiysem öyle gözüküyor bunun sebebi nedir veya sizlerdende yaşayanınız var mı
  • Gelen değişim cihazına sim kart takınca cihaz açılmadı. Güvenli modda açınca açıldı. Umarım sorun olmaz ya.
  • m5 gelen android 5.1 sürümü hayırlı uğurlu olsun , hataların giderilmesine duacıyız
  • günaydın arkadaşlar cihaza güncelleme geldi 609 mb. şu anda yüklüyorum, inşallah şu kapanma sorunu çözülür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WiLDeR2010 -- 29 Ocak 2016; 9:52:34 >
  • Xperia M5 güncellemesi bu sabah itibariyle cihazlarımıza sunulmuştur.
    Hayırlı Uğurlu olsun arkadaşlar.

• Şu anda güncellemeyi indiriyorum.En kısa zamanda güncellemenin detaylarını ve farklılıkları deneyimlerimi aktaracağım.Güncelleyen arkadaşlar yaşadığı değişiklikleri ve düzelen sorunları yazarsa sevinirim.Tekrardan hayırlı olsun.
  • Xperia M5 için bu sabah itibariyle yayınlanmış olan Android 5.1 güncellemesini yüklemiş bulunmaktayım.

29.01.2016 TARİHLİ XPERİA M5 ANDROİD 5.1 GÜNCELLEMESİNE DAİR:

Güncelleme Boyutu: 609.7 mb
    Yaklaşık İndirme Süresi: 25 dk
    Tahmini Yükleme Süresi: 40dk
    Gerçekte Yükleme Süresi: Yaklaşık 20 dk
    Getirdiği Yenilikler:
    -Ses seviyesini ve sessiz mod kontrolüne yönelik geliştirmeler,uyarıları daha fazla kontrol etme imkanı.
    -Artık Sony Smart 3'ü kullanarak kameradan fotoğraflar çekebilirsiniz.

Gelen Düzenlemeler/Farklılıklar:
    -En büyük fark cihazın sistem tarafından tüketilen ram miktarının optimize edilmiş olması ve artık çok daha az ram harcaması
    *Önceden 1.2gb civarı ram harcayan sistem güncelleme sonrası 400-500mb seviyesine çekilmiş
    *Önceden boşta kalan ram 1gb iken güncelleme sonrası 1.8-2gb civarına çıkmış.En büyük farklılık bu bence!
    -Menü simgeleri bazı sistem animasyonları değişmiş,çok daha keyifli hale gelmiş
    -Ses tuşuna bastığımızda karşımıza gelen ses opsiyonları farklılaşmış ve daha kullanışlı hale gelmiş.Zil sesi,alarm sesi,sistem sesi gibi hepsi detaylandırılmış.
    *Önceden zil sesi ses seviyesini değiştirmek için ayarlar menüsünden değiştirmek zorunda kalıyorduk.Artık ana menüdeki kısayoldan erişebiliyoruz.
    -Güncelleme sonrası ram optimizasyonu ile birlikte en gözle görülür fark kuşkusuz menü geçişlerindeki ekstra fps artışı ve hız yükselişi.Çok iyi olmuş gerçekten!

Belirsizliğini Sürdüren Durumlar:
    -Kamerada zaman zaman yaşanan "kamera kullanılamıyor" hatasının düzeldiğine dair hiçbir belirti göremedim.Henüz sorun yaşamadım.Ama Henüz bu konu netliğe kavuşmuş değil.Yani güncelleme sonrası bir daha yaşanmaz diyemiyoruz malesef şimdilik.

-Bazı arkadaşlar GSM şebekesinin az çektiği yada çekmediği veya geçiş yaşadığı sırada cihazın kendiğilinden kapandığını ve şarja takmadan açılmadığını söylemişti.
    *Android 5.1 güncellemesi sonrası bu sorunun düzelip düzelmediğini sorunun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olduğunu da henüz kesin olarak bilemiyoruz malesef.
    Bu yüzden bu hatayı yaşayan arkadaşların güncelleme sonrası bu sorunu tekrar yaşamayacağını da henüz temin edemiyoruz.

Cihazını güncelleyen arkadaşlardan olası değişiklikleri olumlu-olumsuz mutlaka paylaşmalarını rica ediyorum.Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi real_king -- 29 Ocak 2016; 14:20:50 >

• quote:

Şu anda güncellemeyi indiriyorum.En kısa zamanda güncellemenin detaylarını ve farklılıkları deneyimlerimi aktaracağım.Güncelleyen arkadaşlar yaşadığı değişiklikleri ve düzelen sorunları yazarsa sevinirim.Tekrardan hayırlı olsun.

Sürüm notlarında kamera ya da kapanma sorunu ile ilgili hata düzeltmeleri yer alıyor mu?

• korayalttantire K kullanıcısına yanıt
    Sürüm notlarında böyle bir açıklamaya yer verilmemiş ne yazık ki.Ancak ben durumun iyileştirildiğini dünüşünüyorum.
  • 29.01.2016 TARİHLİ XPERİA M5 ANDROİD 5.1 GÜNCELLEMESİNE DAİR:

Güncelleme Boyutu: 609.7 mb
    Yaklaşık İndirme Süresi: 25 dk
    Tahmini Yükleme Süresi: 40dk
    Gerçekte Yükleme Süresi: Yaklaşık 20 dk
    Getirdiği Yenilikler:
    -Ses seviyesini ve sessiz mod kontrolüne yönelik geliştirmeler,uyarıları daha fazla kontrol etme imkanı.
    -Artık Sony Smart 3'ü kullanarak kameradan fotoğraflar çekebilirsiniz.

Gelen Düzenlemeler/Farklılıklar:
    -En büyük fark cihazın sistem tarafından tüketilen ram miktarının optimize edilmiş olması ve artık çok daha az ram harcaması
    *Önceden 1.2gb civarı ram harcayan sistem güncelleme sonrası 400-500mb seviyesine çekilmiş
    *Önceden boşta kalan ram 1gb iken güncelleme sonrası 1.8-2gb civarına çıkmış.En büyük farklılık bu bence!
    -Menü simgeleri bazı sistem animasyonları değişmiş,çok daha keyifli hale gelmiş
    -Ses tuşuna bastığımızda karşımıza gelen ses opsiyonları farklılaşmış ve daha kullanışlı hale gelmiş.Zil sesi,alarm sesi,sistem sesi gibi hepsi detaylandırılmış.
    *Önceden zil sesi ses seviyesini değiştirmek için ayarlar menüsünden değiştirmek zorunda kalıyorduk.Artık ana menüdeki kısayoldan erişebiliyoruz.
    -Güncelleme sonrası ram optimizasyonu ile birlikte en gözle görülür fark kuşkusuz menü geçişlerindeki ekstra fps artışı ve hız yükselişi.Çok iyi olmuş gerçekten!

Belirsizliğini Sürdüren Durumlar:
    -Kamerada zaman zaman yaşanan "kamera kullanılamıyor" hatasının düzeldiğine dair hiçbir belirti göremedim.Henüz sorun yaşamadım.Ama Henüz bu konu netliğe kavuşmuş değil.Yani güncelleme sonrası bir daha yaşanmaz diyemiyoruz malesef şimdilik.

-Bazı arkadaşlar GSM şebekesinin az çektiği yada çekmediği veya geçiş yaşadığı sırada cihazın kendiğilinden kapandığını ve şarja takmadan açılmadığını söylemişti.
    *Android 5.1 güncellemesi sonrası bu sorunun düzelip düzelmediğini sorunun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olduğunu da henüz kesin olarak bilemiyoruz malesef.
    Bu yüzden bu hatayı yaşayan arkadaşların güncelleme sonrası bu sorunu tekrar yaşamayacağını da henüz temin edemiyoruz.

Cihazını güncelleyen arkadaşlardan olası değişiklikleri olumlu-olumsuz mutlaka paylaşmalarını rica ediyorum.Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.