Şimdi Ara

★ SONY XPERIA™ M5 | ANA KONU & FAN CLUB ★ 6.0 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
823
Cevap
11
Favori
33.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gEnya

telefonun kasası plastik olduğu söyleniyor köşelerine çelik diyorlar ve eski android sürümüyle geleceği konuşuluyor wifi de ac yok ve grafik birimine çok zayıf (5s in bile gerisinde) diyorlar bu iddialar ne kadar doğru göreceğiz inşallah beklediğimize değer

İddia değil, bunlar zaten gerçekler. Alırken bunları bilerek alacaksın yada almayacaksın.
  • Bu arada destek sayfasındada açılmış m5 sanırım çok az kaldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: gEnya

telefonun kasası plastik olduğu söyleniyor köşelerine çelik diyorlar ve eski android sürümüyle geleceği konuşuluyor wifi de ac yok ve grafik birimine çok zayıf (5s in bile gerisinde) diyorlar bu iddialar ne kadar doğru göreceğiz inşallah beklediğimize değer

Eski android sürümü ile gelmeyecek...!!! haber burada ilk satır net şekilde şunu diyor; Sony Xperia M5 ve M5 dual kutudan Android 5.1.1 Lollipop sürümü ile önümüzdeki hafta(haberi yapan site 7 eylülde girmiş önümüzdeki haftadan kasıt 7'sinden sonraki haftadır) mağazalarda olması bekleniyor ve ayrıca Xperia M4, M2 ve bunlar gibi "5.1.1 Lollipop" almayan cihazlar bu ay sonu yeni güncellemeleri alacaklar
    http://www.vcpost.com/articles/89108/20150907/android-5-1-lollipop-update-official-ota-release-sony-xperia.htm

Buda Sony Mobile Türkiye Destek Sayfasından Kanıt;

★ SONY XPERIA™ M5 | ANA KONU & FAN CLUB ★ 6.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fiyu -- 14 Eylül 2015; 18:36:14 >

• Arkadaşlar LG G3 veya Lenovo Z2 Pro ikilisinden birini almayı düşünüyorum birkaç güne kadar. Az önce bu konuyu gördüm de, M5 LG ve Lenovo'nun bu iki modelinin özelliklerini bana sağlayabilecek durumda bir cihaz mı? Sizler gibi beklememi önerir misiniz?
  • Şu telefon çıkçaksa çıksın artık bizde ne alcağımıza karar verelim.
  • 2 Haftaya çıksa keşke. Bayram sonrasına bırakmayın şu aleti.
  • Bi arkadaş grafik kartı düşük demişti, gerçekten. Öyle mi
    Ilk başlarda sıkıntı olmasada zamanla olacaktır.

Büyük makina sevmedigimden mecbur skala daralıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamidowic

Bi arkadaş grafik kartı düşük demişti, gerçekten. Öyle mi
    Ilk başlarda sıkıntı olmasada zamanla olacaktır.

Büyük makina sevmedigimden mecbur skala daralıyor

https://www.youtube.com/watch?v=dtMkkRGZ4wg

Ortalardan itibaren grafik performansına değiniliyor. Bence gayet iyi performansı. Şu an akıcı oynatmadığı oyun yok. 3 sene sonra Galaxy S6 da tam randımanlı çalıştırmayacaktır son oyunları. Ama 2 sene rahat götürür.

• Benim telde oyunla isim yok. Zaten vakitte yok.
    Guzel foto ve hizli baglanti olsun yeter.
    Depolama artik sıkinti degil bence bir suru bulut var piyasada 5-10gb arasi veriyorlar mis gibi.
    1500 olsun ilk cikis miss

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16MP 16:9 Super Otomatik çekecektir.Z5 de 20MP e kadar çıkmış durumda super-auto olayı.Artık onu hallettiler diye biliyorum.

Yaa bu arada bazı arkadaşlar hala performans anlamında şüpheleri var.Yapmayın etmeyin arkadaşlar.Performans anlamında bazı arkadaşlar nedense yersiz endişeye kapılmış.Rahat olun. Haa performans olarak elbette Z5 ile aynı skoru beklemeyin ama kullanım deneyimi olarak arayüzde menüde takılma olacağına ihtimal dahi vermem.Kaldı ki youtube da videolara bakarsanız oyunlarda da kasma olmadığını görürsünüz zaten.Tek dileğim bir an önce çıkması...
  • quote:

Orijinalden alıntı: real_king

16MP 16:9 Super Otomatik çekecektir.Z5 de 20MP e kadar çıkmış durumda super-auto olayı.Artık onu hallettiler diye biliyorum.

Yaa bu arada bazı arkadaşlar hala performans anlamında şüpheleri var.Yapmayın etmeyin arkadaşlar.Performans anlamında bazı arkadaşlar nedense yersiz endişeye kapılmış.Rahat olun. Haa performans olarak elbette Z5 ile aynı skoru beklemeyin ama kullanım deneyimi olarak arayüzde menüde takılma olacağına ihtimal dahi vermem.Kaldı ki youtube da videolara bakarsanız oyunlarda da kasma olmadığını görürsünüz zaten.Tek dileğim bir an önce çıkması...

Hocam M5 ile LG G3'ün arka kameralarını karşılaştırırsak (hem fotoğraf hem de video çekimi açısından) ne gibi bir sonuç çıkar?

• En iyi karşılaştırma. Gsm arena sonuçlarıni beklemek olacaktır.
    Sonuçta cep kamerası bu, ben asiri mukemmel şeyler bekleyen insanları anlamıyorum. Zaten fotolarinizada 5inçlik ekranda bakacaksınız ve göstereceksiniz.
    4k zaten fiyat arttirma taktiği.
    Kac kişinin Evinde 4k tv var!

Tel uygundan cikarsa ki c5 fiyatına bakarsak oyle gibi olacak, alinir.

• Bohemians B kullanıcısına yanıt
    Gerçekten iddalı bir karşılaştırma bu.Ve net bir cevap vermek güç.LG g3 de 13MP ois destekli lazer odaklamalı bir ana kamera ve 2MP ön kamera bulunuyor.
    -Bu tarafta cezbedici unsur optık görüntü sabitleyici ve lazer odaklama.Lakin fotoğraf çözünürlüğü olarak M5'in oldukça gerisinde.Fakat şunu da bilmemiz gerekir ki herşey MP değil.Her ne kadar popüler bir değer olsada lens kalitesi gibi ilave faktörler mevcut.

Xperia M5'de ise 21.5MP Exmor RS sensörle birlikte gelen ve Hibrit oto-focus kamera mevcut.Bir ois olmasada Steady Shot da bu kamera kervanına dahil.Hibrit sayesinde 0.3milisaniye gibi göz açıp kapama süresi kısalığında bir odaklama olacağı söz konusu.

--Sonuç: 13MP'lik ön selfie kamerası ve 21.5MP arka ana kamerası ile M5 kamera açısından bir adım daha önde geliyor.Bunun yanısıra Exmor RS,Hibrid otofokus,@30 ve @60fps Full HD video,4K kamera gibi özelliklerin yanı sıra Sony'nin kamera uygulamasına dahil ettiği eğlencelikler ile ibre Xperia M5'e kayıyor.
    Fakat yine de seçim sana kalmış elbette.Biraz da tercih ve zevk meselesi diyebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: real_king

Gerçekten iddalı bir karşılaştırma bu.Ve net bir cevap vermek güç.LG g3 de 13MP ois destekli lazer odaklamalı bir ana kamera ve 2MP ön kamera bulunuyor.
    -Bu tarafta cezbedici unsur optık görüntü sabitleyici ve lazer odaklama.Lakin fotoğraf çözünürlüğü olarak M5'in oldukça gerisinde.Fakat şunu da bilmemiz gerekir ki herşey MP değil.Her ne kadar popüler bir değer olsada lens kalitesi gibi ilave faktörler mevcut.

Xperia M5'de ise 21.5MP Exmor RS sensörle birlikte gelen ve Hibrit oto-focus kamera mevcut.Bir ois olmasada Steady Shot da bu kamera kervanına dahil.Hibrit sayesinde 0.3milisaniye gibi göz açıp kapama süresi kısalığında bir odaklama olacağı söz konusu.

--Sonuç: 13MP'lik ön selfie kamerası ve 21.5MP arka ana kamerası ile M5 kamera açısından bir adım daha önde geliyor.Bunun yanısıra Exmor RS,Hibrid otofokus,@30 ve @60fps Full HD video,4K kamera gibi özelliklerin yanı sıra Sony'nin kamera uygulamasına dahil ettiği eğlencelikler ile ibre Xperia M5'e kayıyor.
    Fakat yine de seçim sana kalmış elbette.Biraz da tercih ve zevk meselesi diyebiliriz.

Peki hareket ediyorken çektiğimiz fotoğraflarda hangisinde görüntü daha sabit (sanki hareket etmiyorken çekmişiz gibi) ve pürüzsüz görünür?

• quote:

Orijinalden alıntı: hamidowic

En iyi karşılaştırma. Gsm arena sonuçlarıni beklemek olacaktır.
    Sonuçta cep kamerası bu, ben asiri mukemmel şeyler bekleyen insanları anlamıyorum. Zaten fotolarinizada 5inçlik ekranda bakacaksınız ve göstereceksiniz.
    4k zaten fiyat arttirma taktiği.
    Kac kişinin Evinde 4k tv var!

Tel uygundan cikarsa ki c5 fiyatına bakarsak oyle gibi olacak, alinir.

Hocam siz hiç mi çektiğiniz fotoğraf veya videoları bilgisayarınıza atıp bilgisayar ekranında bakmıyorsunuz/izlemiyorsunuz?
    Ben açıkçası telefonlardaki kameraların bir fotoğraf makinesi veya dijital video kamerası taşıma hengamesini ortadan kaldırdığını düşünüyorum, daha doğrusu öyle olmasını ümit ediyorum.
    Tabii ki günlük kullanım için haklısınız, ama ne bileyim bir turistik geziye falan gidildiğinde ekstradan yanınızda bir cihaz taşımaktansa telefon kamerasıyla bu iş görülebilir diye düşünüyorum.

• real_king kullanıcısına yanıt
    m5 in malesef otofocus değeri 0.3ms değildir. 250 ms gibi bir orana sahip bu değerde z5 in gerisinde fakat g3 modelinden daha iddalı resimler çekeceği bir gerçek.
    Fotoğraf örnekleri oldukça etkileyici en iyisi tabiki de değil ama segment baz alındığında zirveyi zorlayacaktır.
  • Halen satışa sunulmadı mi? Ne telefonmuş arkadaş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farklı düşünüyoruz.
    Planli bir gezi tur tatil olursa ucuzundan bir dslr yada iyi bir compact foto makinesi tercihim olur.

Telden cekip hemen paylasmak yada buluta depolamak buyuk bir artı

• arkadaşlar sony den gelen emailde ekim ayı içerisinde planlanmaktadır.yakın zaman da olabilir falan filan gibi birşey asabım bozuldu gece gece bir tlfn alacaz.bu kadar dogurtulurmu insan o zaman c5 neden tanıtıyorsun ben zannediyorum ki bunlar rekabeti artırmak için bile bile yapıyorlar 1450 olucaktı ama bekleyen çoğaldı 1600 1700 arası yersen.ne de olsa forumları takip ediyorlardır.millet sabırsızlanıyor agrasif bir fiyat politikası belirlicekler.başka sebep aklıma gelmiyor.kabak tadı verdi benim için 3 aydır tlfnum yok.bu telefonun boyutu bana ideal selfi kamerası uygun falan filan karar kıldık.cılkı cıktı.samsunga laf ediyoruz.adamlar 15 günde tlfnu piyasaya sürüyorlar.z3+ 1800 tl civarında olsa hemen alacam şu cihazı beklemicem malesef 2200 tlden aşagı yok.

• Bohemians B kullanıcısına yanıt
    quote:

Peki hareket ediyorken çektiğimiz fotoğraflarda hangisinde görüntü daha sabit (sanki hareket etmiyorken çekmişiz gibi) ve pürüzsüz görünür?

Bu sorunun yanıtına nesnel olmak gerekirse lg g3 diyebilirim.Zira OIS bu konuda biraz daha önde.
    M5 de ise bu işi dijital olarak yazılımla yapmasını sağlayan Steady Shot teknolojisi kullanılıyor.Fakat üst cevaplarda da belirttiğim gibi genel kamera performansı olarak M5 bir adım daha önde gözüküyor.Cihaz çıktığı zaman çekilen fotoğraflara bakıp bunun kararını yine siz vereceksiniz elbette.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.