Şimdi Ara

SONY Xperia X Alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

şu sıralar bir telefon almayı düşünüyorum. uzun zamandır android telefonsuz yaşıyorum (evet yaşayabiliyorum) ve "artık canıma tak etti ulan!" diyerek yeni bir telefon arayışına geçtim. lenovo k6 power, lenovo moto g4, moto z play ve sony xperia x gibi telefonlar var listemde. bütçem maksimum 1500 lira, "üstüne az daha koy şunu al" gibisinden tavsiyeler istemiyorum. ve klasik sorularınıza cevaplarımı yazıyorum;

telefondan beklentilerin neler? telefondan beklentim uzun ömürlü olması (telefonu hor kullanmam, iyi bakarım) kronik sorunlarla teknik servislerle uğraştırmaması, şık bir tasarıma sahip olması (samsung'un klasik tasarımını hiç beğenmiyorum). ve boyutu 5"-5,4" arasında olmalı, 5,5 inç büyük geldiği için listeden moto g4'ü son sıraya yazdım.

telefonu ne sıklıkla kullanırsın? telefonu normalde baya kullanırım, elimden düşmez, 3-4 saat oyun oynar ve 4-5 saat boyunca da youtube video izler ve çeşitli sayfalarada dolaşırım. ama! bu ama önemli; artık üniversiteye hazırlandığım için bu kadar yoğun kullanamam. yani günde ortalama 3- 4 saat anca kullanabilirim, ve bu süre zarfında da biraz oyun oynar videolar izler ve dolaşırım. oyun dediğim de clash of clans, sadece bu. ve dolayısıyla bu kullanıma yetecek seviyede bir batarya ömrü olmazsa olmazım.

lafı daha fazla uzatmadan sözü bilir kişilere bırakıyorum. bu telefonların kullanıcıları varsa özellikle rica ediyorum kullanıcı yorumları çok önemli benim için.

• Xperia X genel olarak güzel bir cihaz FAKAT bataryası seni üzebilir, zira cidden çok az kapasiteli bir bataryası var.

1450 TL civarlarına Xperia Z5 bulunabiliyor fakat Qualcomm ailesinin en sorunlu çipseti Snapdragon 810'a sahip, dolayısıyla bunu da öneremiyorum.

Huawei P9 Lite 2017, Huawei Türkiye garantili olarak 1250 TL civarlarına bulunabiliyor. Senin ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacak bir cihaz. Fakat dahili hafızası 16 GB. Bu bana yeter dersen bir göz at derim.

Bir de Xiaomi Mi 5s 64 GB var, 1350 TL civarlarında bulunabiliyor. O fiyatlara alınabilecek en iyi cihazdır bence.
  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    xperia x'in kapasitesi az ama incelemelerinde bunu hissettirmiyor. oldukça stabil çalışıyor ve sony yazılım ile bu sorunu halletmiş gibi görünüyor. telefonun 40 dereceyi görmemesi de önemli bir detay. z5 daha eski bir telefon ve genel olarak xperia x'i tercih ederim. huawei p9 lite güzel bir telefon ama nedense xperianın tasarımı daha hoş geliyor. ve 5" benim için ideal. xperia x' in gerçek bir pil testine ihtiyacım var. bunu bulabilirsem kararımı kesinleştirebilirim. yabancı youtube kanallarından birinde xperia x'in batarya performansının s7 edge'den daha iyi olduğunu söylüyordu. bunun ne kadar doğru olduğunu öğrenmem gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enternasyonalprimat

xperia x'in kapasitesi az ama incelemelerinde bunu hissettirmiyor. oldukça stabil çalışıyor ve sony yazılım ile bu sorunu halletmiş gibi görünüyor. telefonun 40 dereceyi görmemesi de önemli bir detay. z5 daha eski bir telefon ve genel olarak xperia x'i tercih ederim. huawei p9 lite güzel bir telefon ama nedense xperianın tasarımı daha hoş geliyor. ve 5" benim için ideal. xperia x' in gerçek bir pil testine ihtiyacım var. bunu bulabilirsem kararımı kesinleştirebilirim. yabancı youtube kanallarından birinde xperia x'in batarya performansının s7 edge'den daha iyi olduğunu söylüyordu. bunun ne kadar doğru olduğunu öğrenmem gerekiyor.

S7 Edge değil de bi S5 (S6 değil, o daha kötü) kadar pil performansı verir.

• -forumber- kullanıcısına yanıt
    telefonun bataryasının iyi olduğunu düşünmemin sebebi 5" 1080p ekran ve az güç harcayan bir işlemci. yazılım olarak da sony'nin başarısını biliriz. s7 edge seviyesinde ömre sahip olması gerçek olabilir çünkü s7 edge'in ekran boyutu, çözünürlüğü gerçekten de baya yüksek seviye. kullanıcı yorumlarında da bir şikayet görmedim bununla ilgili. çünkü gerçekten de ben çok yoğun kullanamam telefonu. günde en fazla 6 saat elimde olacak, o da hafta sonu. hafta içi en fazla 4 saat kullanabilirim.
  • enternasyonalprimat E kullanıcısına yanıt
    X compact alın derim X yerine.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    x compact tasarım olarak ve boyut olarak hoşuma gitmedi. 5" benim için ideal. metal tasarım da oldukça şık. benim için en büyük sorun şarjıydı ama donanımhaber xperia x konusundaki yorumlara bakınca içim rahatladı. benim kullanımım için bir günü rahat çıkarabilecek bir telefon xperia x.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Motorola Nexus 6 Alınır Mı ?
    10 yıl önce açıldı
    Halen Sony a6000 alınır mı?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • konuyu hortlatıcam da aldınızmı hocam bende düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.