Şimdi Ara

Sony Xperia XZ Fiyatı Civarında Ondan Daha İyi Olan Model Var Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Telefon piyasasını hiç takip etmiyorum. En son bildiğim Xperia Z3 çıkmıştı. Sonrasını kaçırdım. Ben Xperia serisinden bir telefon almak istiyorum ancak telefonların teknik özellikleri hakkında hiçbir fikrim yok. Yani başka bir marka ve seriden bir telefon önerisi istemiyorum. İstediğim başlıca özelliklerden biri panelinin IPS ve TRILUMINOS ekran teknolojisine sahip olması. Bütçemi çok fazla aşamam. XZ ayda 246 TL civara denk geliyor. O civarda daha iyi olan Xperia serisinden bir model var mıdır? Mesela bu sene çıkacak/çıkan modeller falan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrokenDiamond -- 11 Şubat 2017; 22:32:39 >

• en iyisi xz. Ondan bir önceki model ise x.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Kvnç kullanıcısına yanıt
    Birisi Z3 falan demişti ama neyse. Bu modelde suya karşı dayanıklılık sertifikası var öyle değil mi? Eğer suya karşı dayanıklılık sertifikası varsa toza karşı dayanıklılık sertifikası da var mı bunu da merak ediyorum. Suya karşı dayanıklılık sertifikası yoksa eğer, toza karşı dayanıklılık sertifikası hiç yoktur.

Bir de bu telefon donanım özellikleri olarak nasıldır? En üst seviye donanıma sahip mi? Teknosa'daki satıcı arkadaş bana Reeder P10(Sevgililer günü kampanyasıyla yaklaşık 1.100 TL olan telefon)'ın XA ve XZ'ye karşı ağır basacağını söyledi de. Bir de Google'a girdim, o kadar da hızlı gibi de gelmedi. Hani bir telefon için hızı iyiydi ama, bilmiyorum. Eldivenle kullanma modu iyiymiş ama. Acaba Intel mi tasarladı bu teknolojiyi? Malum, adamlar işlemci üreticisi. Bir de iPhonelar'da bile yok bu özellik. Yani iPhone dokunmatik ekran konusunda bayağı iyiydi. Multi-touch vesaire.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrokenDiamond -- 12 Şubat 2017; 3:30:8 >

• 12 ay ise 246 lira çok hocam. 2300 seviyelerine düşmüş cihaza 3000'e yakın bir fiyat çıkıyor.

http://www.hepsiburada.com/sony-xperia-xz-pm-HB000001SXJO

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuçta vade farkı da var. Onu da düşünmek lazım. Bu arada kaç ay olduğunu tam hatırlamıyorum. Parası mühim değil. Ben bu telefonu beğendim, kafama yattı şahsen. Ekran kalitesi çok güzel zaten. Bilgisayarı bağlama imkânımız olsa kullanırım.
  • ne p10u ne z3u yaw. Adam p10 satarak para kazanıyor. O yüzden öyle demiştir. Ağır cahil onlar bakma sen onlara. Reeder da güya yerli marka ama çinden bir markadan telefon alıp arkasına kendi logosunu basıyor.xz en üst seviye donanıma sahip. Suya ve toza dayanıklı evet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Kvnç -- 12 Şubat 2017; 12:18:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Kvnç kullanıcısına yanıt
    Alakası yok. Orada da vardı Xperia XZ. Yoksa bu da benim aklıma gelirdi. Bence müşterilere "Sizin iyiliğinizi düşünen bir firmayız." imajı vermeye çalışıyordu eleman. Adamların ağır cahil olduğunu biliyorum, donanım bilgisi falan yok. Hangisi daha iyidir diye sorduğumda gelmiş işlemci hızına bakıyor, ekran kartı dedim ağız alışkanlığıyla ona bakmadı bile. İşlemcide hızın değil, mimarinin önemli olduğundan bihaber arkadaş. Zaten eleman hep sokak ağzıyla konuşan bir tip. Konuşmaları tam apaçi konuşmasıydı. Bir de gelmiş bana diyor "Intel zaten bütün bilgisayarların işlemcisini üretiyor. Macler'in işlemcisini bile üretiyor adamlar." Yahu bir de Mac'ten bahsederek kültürlüymüş gibi görünmeye çalışıyor, mobil platformun PC platformuyla bir olmadığını bilmeyen vatandaş. Hele bir de Turkcell'in çalışanları zır cahil. Adama soruyorum XZ'nin ekranı IPS mi diye. Gelmiş bana "triluminos" diyor. "Yok, o farklı bir teknoloji." diyorum yine aynını diyor. ahuahahaha. Ben de gittim TeknoSA'ya sordum. Yoksa Turkcell çalışanlarının cahilliğiyle bir halt öğrenemeyecektik.

Arkadaşlar bir de bir şey sormak istiyorum. Biri "XZ en üst model, ondan önce Z3 falan vardı." demişti de e Z5 Plus 4K çözünürlüğe sahipken XZ 1080p çözünürlüğe sahip. Bunun nedeni nedir? 4K beni cezbetti yahu. Hangisini alsam bilemedim. Biri yardımcı olabilir mi?

Neyse ben kararımı verdim. Bu videoyu görünce ekran kalitesi olmadan çözünürlüğün bir halta yaramadığını anladım.

Şunu görünce bir heyecan yapmadım değil ama. :/
    Sony Xperia XZ Fiyatı Civarında Ondan Daha İyi Olan Model Var Mı?

Bu arada "Ağır cahil onlar bakma sen onlara." kısmından sonrasını okumayıp, yorum yazmaya koyuldum, sonra da unuttum taa ki şu videoya bakarken Reeder'ın eldivenle kullanma modu aklıma gelip "Reeder da güya yerli marka ama çinden bir markadan telefon alıp arkasına kendi logosunu basıyor." dediğini hatırlayıncaya kadar. Yorum yapmadan önce yorumunu kaba taslak okumuştum.

Bu kısım da şuradan aklıma geldi, videoyu çeken eleman 5. dakika 7. saniye'de "Begin" butonuna basınca telefon algılamıyor. Ben de videoyu iPhone 7 Plus'a bastığı kısma getirip aynı şeyin iPhone 7 Plus'ta da olup olmayacağına bakıyorum. Sonra da görüyorum ki iPhone 7 Plus'ta böyle bir şey yok. Ama Reederlar'da eldivenle kullanma modu bile var. Oradaki elemana iPhone'da bu özelliğin olup olmadığını sorduğumdaysa "iPhone'da yok. 4 bin lira para veriyoruz ama soğukta elimizi çıkarıp kullanıyoruz, elimiz donuyor." Bu arada Sony Xperia XZ iPhone 7 Plus'ın yanında ne kadar da yavaş kalmış. Eğer Xperia XZ almak istemeseydim iPhone 7 Plus alırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrokenDiamond -- 16 Şubat 2017; 3:18:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konuyu güncelleme amaçlı, herkes görsün diye yeni bir yorum atmak zorundayım.

Sony Xperia XZ elime geldi, açılımını yaptım şu an. Ancak ben bu telefon için bir de kılıf almayı düşünüyorum, camı için falan da bir şey olursa fena olmaz, hani parmak izi görünmesin falan diye. Turkcell Bayiisi'nde vardı gerçi ama telefon kılıfları hakkında hiçbir fikrim olmadığından DH'ye sormadan almayayım dedim. Daha telefonun ekranına dokunmadım. Jelatinlerini açtım, öylece duruyor. Telefon da bayağı büyük yalnız, mağazada daha büyük Samsunglar'ı, iPhone 7 Plus'ı falan görünce bayağı ufak kalmıştı onların yanında ama eve gelince gerçek boyutunun hissini aldım.

@Mr. Kvnç
    Yahu arkadaş, bu TeknoSA'daki elemanlar ne kadar çakalmış yahu. Adam bana Reeder'daki özelliklerden bahsederken Gorilla Glass 4'ten bahsedince ben "XZ'de var mı?" diye sorunca "Onda yok, onda da çizilmeye dayanıklı cam var." demişti. Demek ki cidden onun da söylediği gibi(senin de tabii ) Reederle anlaşmaları var diye adam o kadar övmüş. Bana da çok garip gelmişti yani 1.500 liralık cihazla 2500 liralık cihazı kıyaslayıp bir de 1500 liralık cihazın, 2500 liralık cihaza ağır basacağını söylemesi. Neyse bari araştırırken bunu öğrenmiş oldum, içim biraz da olsun rahatladı. Bir de P10'un ekranına parmağının topuğuyla -tabiri caizse eklem yeri - vurarak "Bunu diğer telefonlara yapamazsın. Hemen pikselleri birbirine karışır." falan demişti. Yahu cam için özel korumaya falan gerek yok, camı sağlam yap, gerisi fasa fiso. Yoksa benim HTC Desire C'nin camı kâğıt gibiydi, bastırınca içine göçüyordu. Öyle ekrana bilmem ne teknolojisi koysan da dayanmaz.

Bir de biraz evhamlı olacak ama, ben heyecanın verdiği acelecilikle ve de uykusuzlukla NFC sensörünü kaplayan camın kamerayı koruyan jelatin olduğunu sandım. Hani telefonun komple üzeri camıyla birlikte jelatin kaplı, sen niye gidiyorsun onu çıkarmaya çalışıyorsun değil mi. Neyse üzerine baskı uygulayacak bir temasta bulunmadım ancak sensörü kaplayan camın üst kısmını tırnakla biraz ittirdim, yaklaşık 2 kere falan. Sonra cam olduğunu anlayınca jeton düştü. Sonra da dedim ki kendi kendime "Ulan bunun üzeri zaten komple jelatin kaplı, adamlar ne diye bir de kamerayı ekstra jelatinle kaplasınlar." Neyse işte merak ettiğim şey, o sensöre bir şey olmuş mudur? Sensör ya sonuçta, algılıyor ya hani, belki hassastır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrokenDiamond -- 20 Şubat 2017; 1:19:40 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.