Şimdi Ara

Sony Xperia XZ2 Compact kameralara yakalandı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • xz1 compact baya güzeldi onun ekran kasa oranını yükseltip batarya performansını iyileştirip daha hoş tasarımla sunarlarsa kesinlikle yeni telefonum olur. Yapsın şöyle 5 inç 3k bataryaklı compact zaten xz1 4.6 inç 2700 mah idi :)
  • Tek kelime ile iğrenç. Sony'i marka olarak severim de bu telefonun tasarımı Iphone 3gs'den beter, resmen tüplü televizyon camı gibi kasa yapmışlar kullanıcıların elinden daha rahat kaysın diye. Bence artık Xperia departmanını kapatsınlar, vallahi bakın.

Tasarıma takılmış dicek fanatik Sony'cilere ise cevabım şu;

1. Kamera yazılımında adam akıllı iyileştirmelere ve özgürleştirmelere gidilmedikçe (SS> 1sn , RAW , Manuel Video kaydı vb.)
    2. Diyafram açıklığı artmadıkça (2.0> F)
    3. OIS gelmedikçe.
    4. Stok Android'de bile olup Sony tarafından "Biz küçülerek büyüyen bir firmayız!.." bahaneleri ile kısılan özellikler geri getirilmedikçe.(https://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Sony-Xperia-serisinde-yer-alan-Gece-Modu-ozelligini-kaldiriliyor.htm)
    5. Donanım desteklemesine rağmen sırf ticari kaygılardan ötürü Sony tarafından inaktif edilmiş olan fonksiyonlar aktif hale gelmedikçe (bkz:https://www.mobilefun.co.uk/blog/2017/12/how-to-connect-xperia-xz1-compact-to-your-tv/ ---> Option 3 kısmını DİKKATLİCE OKUYUN!..) yeni gelecek hiçbir Xperia cihazı benim ilgimi çekmiyor. Kaldı ki bu sene bu saydıklarımdan sadece diyafram değeri düzelebilir bir ihtimal, gerisi aynı tas, aynı hamam. Hele ki ülkemdeki servis kalitesine ve Sony Xperia TR markasının müşterisine verdiği değeri hiç konuşmama gerek yok, sayfadan çıkıp Sony konusunun altındaki başlıklara biraz bakın, manzarayı göreceksiniz zaten ;)

• Orodruin kullanıcısına yanıt
    Hocam fikirlerinizde dogruluk payı var fakat şunu gözardı etmeyin,

Sony sensör üretiyor fakat sensör verdiği firmalar kendisinden fotoğrafçılık olarak daha başarılı neden çünkü yazılımı iyi optimize ediyorlar ve Sony nin kronik sorunu olan lensin kenarlarına doğru olan görüntü bozulması olayı rakiplerde yok denecek kadar az (lens distorsion) Ayrıca rakipleri f1.6-f1.7 değerlerine inerken Sony ısrarla f2.0 da ısrar ediyor buda düşük ışık fotoğraf performansını olumsuz etkiliyor.

Kendi ekran paneli üretmiyor jdi veya sharp gibi firmalardan tedarik ediyor.

Tasarım zevk meselesi o yüzden bu konuda yorum yapmama gerek yok omnibalance tasarımı seven sever sevmeyen sevmez.

Stamina ve qnovo teknolojileri iyi fakat amiral gemilerine koyduğu batarya kapasitesi rakiplerden düşük.

En önemliside müşteri geri bildirimlerine kulak vermiyor, talepler neler kullanıcılar neler istiyor demiyor, teknoloji trendlerine uyum sağlamakta zorlanıyor, geç aksiyon alıyor.

Saygılarımla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şahsen bu tasarım beni ürküttü. Evet farklı bir yaklaşıma girip kullanım için belki artı olan noktalarla gelecek ama omnibalance bence gayet dengeli bir telefon koyuyordu. Olmadı zaten asıl istenen Arc getir be arkadaş. Yap efsane bir Arc tasarımlı cihaz. O seksi arka kısım ve önde sağlam bir ekranla alıp kullanalım zevkle. Kaç sene oldu onun yerini dolduran bir tasarım yok. SPU serisinde de fantezi güzeldi alt kısımdaki ama geçerli bir tasarım değil.

Üstüne kalkıp parmak izini arkaya alma ve o farklı yaklaşımı da kaybetme var. Nokia falan geliyor buradaki üründe aklıma. Ama şu da var bu tasarım final tasarım olmayabilir. Prototip olarak konuşulduğunu okudum. O nedenle yine umutluyum. Z3'den geçilecek bir telefon yapmayı başarırlar umarım. Olmadı fiyatların pahalılığıyla önceki seriyi uyguna kapmak kısmet olacak anca iyice değerlendirip.

Öyle ya da böyle Sony gerçekten büyük bir firma. Telefon sektöründe ciddi daralma yaşasada firmaya laf etmek zor. Telefonlarındaki kameralar ise en iyisi olmaması sanırım kamera sektöründe birebir oyuncu olmasından da olabilir deyip klasik de koyalım.

• En çok anlamadığım şey şu birisi bana açıklasın lütfen ;

koskoca kamera üreticisi olan Sony başka firmalara sensör veriyor; kendi cihazlarında kamara leş gibi.

Aynı sensörü xiaomi ya da pixel cihazlar kullanırken liderliğe oynuyor ama iş kendi telefonlarına gelince ne RAW var ne OIS var EIS diye tutturmuş gidiyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: daytone1

Sony mi kalmış,bununla LG piyasadan çekilsin,milletin parasını hiç etmesinler..Z3 dahil,m4 aqua dahil...telefon üretmeyi bir türlü beceremiyorlar..korsan kullanımda PC yakmayı iyi bilirler ama adam gibi ürün üretmeyi öğrenemediler..bir tek oyun konsolu kaldı,onda da tırtladığında güle güle deriz sony ye

Birisi bu arkadaşa izlediği Columbia (Elinde meşale olan kadın) filmlerinin hepsinin Sony'e ait olduğunu, izlediği filmlerin Sony kameralarla çekildiğini, D&R'a gidip aldığı müzik albümlerinin çoğunun Sony Music'e ait olduğunu söylesin. PlayStation olmuş olmamış Sony'e koymaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zolzauza

Hocam fikirlerinizde dogruluk payı var fakat şunu gözardı etmeyin,

Sony sensör üretiyor fakat sensör verdiği firmalar kendisinden fotoğrafçılık olarak daha başarılı neden çünkü yazılımı iyi optimize ediyorlar ve Sony nin kronik sorunu olan lensin kenarlarına doğru olan görüntü bozulması olayı rakiplerde yok denecek kadar az (lens distorsion) Ayrıca rakipleri f1.6-f1.7 değerlerine inerken Sony ısrarla f2.0 da ısrar ediyor buda düşük ışık fotoğraf performansını olumsuz etkiliyor.

Kendi ekran paneli üretmiyor jdi veya sharp gibi firmalardan tedarik ediyor.

Tasarım zevk meselesi o yüzden bu konuda yorum yapmama gerek yok omnibalance tasarımı seven sever sevmeyen sevmez.

Stamina ve qnovo teknolojileri iyi fakat amiral gemilerine koyduğu batarya kapasitesi rakiplerden düşük.

En önemliside müşteri geri bildirimlerine kulak vermiyor, talepler neler kullanıcılar neler istiyor demiyor, teknoloji trendlerine uyum sağlamakta zorlanıyor, geç aksiyon alıyor.

Saygılarımla.

1) Sadece izleyin. Sony'i hala 2011'de falan kaldı zannediyorsunuz herhalde. Kamerada artık fark atıyor.

2) Sony'nin Sharp'tan ekran paneli aldığını sizden duydum. JDI, zaten Sony'e ait. Japon devleri Sony, Toshiba ve Hitachi birlikte kurdu o şirketi.

3) Batarya kapasitesi diğer cihazlara göre az olabilir ama Stamina ve Qnovo sayesinde zaten diğerlerine göre rahat daha çok götürür. Sony'e boşuna Android'in iPhone'u demiyorlar. Stamina açıkken cihaz kilitlendiği an bir sonraki güne kadar anca %1-2 şarj gider. Qnovo sayesinde de batarya optimizasyonu oluyor ve batarya süresi 2-3 yıla kadar daha sağlıklı bir şekilde kalabiliyor.

Biraz araştırma yapın, lütfen. Gelişine yazmak çok kolay.

• Pek compact durmuyor.

• 0MG90 kullanıcısına yanıt
    Merak etmeyin yeterince araştırıyorum.

1-) Sony nin düşük ışık performansi S8/note 8/iphone x den kötü, Neden ? Çünkü yazılım iyi değil, OIS yok, F2.0

2-) Tv panellerini Samsung, Sharp tan aldi zamaninda neden çünkü panel üretmiyor. Tek başına panel uretebilseydi Jdi ye ortak olmazdı. Parayı bastırdı panel üreticileri ile ortak oldu.

3-) Bataryası uzun ömürlü bunu bende belirttim fakat genede rakiplerinden geride mAh cinsinden. Böylece yoğun kullanımda 1 günü zar zor cikartiyor ki ekranı rakiplerinden küçük (5.2 ") Rakipleri daha büyük ekrana sahip ve batarya performanslari daha iyi Note 8/S8. Batarya testlerini gsmarena vb sitelerden inceleyebilirsiniz.

Biraz arastirinda yazın gibi uslubu hoş olmayan cumleler kullanmayın herkes benim gibi hoş karsilamaz.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zolzauza -- 22 Şubat 2018; 3:16:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orodruin

Bilmeyen arkadaşlara ufak bir hatırlatma;

Bugün Telefon dünyasında Samsung yokken Sony pek çok yeniliği HTC ile birlikte android için piyasaya sürmüş bir firmaydı. Yıllardır aynı kasa üzerinde hafif değişiklikler yapması ve tasarım dilini değiştirmemesi sonyi kötü yapmaz. Üretim prosesi ve fabrika üretim kalitesi olarak pek çok kore markasından öndedir sony. Siz olaya sadece kozmetik olarak bakmaya devam edin.

Bunun dışında kullandığınız telefonların neredeyse tamamında Sony sensörü var. DÜnyanın en büyük sensör geliştiricisi ve üreticisidir sony. Bütün fotoğraf makinalarında Canondan Nikona kadar hepsi Sony sensörü kullanır. Onu da geçtim, dijital kamera sektöründe sony sektör standartlarını belirleyen bi kaç markadan biridir. Ve onun eline baska markalar su dökemez. Film sektöründe liderdir.

Hadi bunları da bırakalım, Panel ve görüntüleme teknolojisi ile birlikte Üç büyük ana üreticiden biri ve teknoloji geliştirme konusunda onlardan ön konumdadır sony.

Edit:
    Siz sadece telefonun tipine bakarak marka gömmeye devam edin.
    Yeni yetme coluk cocuk teknoloji yorumcusu olmuş.

Yıllarca samsung tasarımını değiştirmedi diye denmeyen laf kalmadı ama aynı şey sonyde olunca bu onu kötü yapmıyormuş

Sony bildiğin çöptür. Aksini iddia eden telefondan anlamıyordur. Gidin herhangi bir telefon tamircisine sorun. En kötü malzeme hangi cihazda diye. Alacağınız cevap SONY olacaktır.

• quote:

Merak etmeyin yeterince araştırıyorum.

1-) Sony nin düşük ışık performansi S8/note 8/iphone x den kötü, Neden ? Çünkü yazılım iyi değil, OIS yok, F2.0

2-) Tv panellerini Samsung, Sharp tan aldi zamaninda neden çünkü panel üretmiyor. Tek başına panel uretebilseydi Jdi ye ortak olmazdı. Parayı bastırdı panel üreticileri ile ortak oldu.

3-) Bataryası uzun ömürlü bunu bende belirttim fakat genede rakiplerinden geride mAh cinsinden. Böylece yoğun kullanımda 1 günü zar zor cikartiyor ki ekranı rakiplerinden küçük (5.2 ") Rakipleri daha büyük ekrana sahip ve batarya performanslari daha iyi Note 8/S8. Batarya testlerini gsmarena vb sitelerden inceleyebilirsiniz.

Biraz arastirinda yazın gibi uslubu hoş olmayan cumleler kullanmayın herkes benim gibi hoş karsilamaz.

Saygılarımla.

Sanırım yanlış incelemeler yapmışsınız. Sony xz1 ile bu sene güncel telefonlar arasında İphone 8 de dahil en hızlısı , batarya konusunda en uzun ömürlüsü ve şarj olma kısalığında yine en hızlı şarj olan cihaz. Kamera ve video performansı hepsine fark atmış durumda , gece hariç. Hauwai gece çekiminde 2+ daha iyi. Ayrıca 3D ve Slow çekim özelliği de diğer cihazlardan farkı. Nasıl nerede incelediniz bilmiyorum ama tekrar tekrar araştırmanızı öneriyorum , boşuna yılın telefonu seçilmedi.. Dip not : Sony xz1 ile aynı güncel çalışma hızındaki tek cihaz One Plus.. Siz gidip Samsung ve İphone öven ve bilgi "sözde kıyaslama" sitelerindeki yazılarla yorum yapabilirsiniz..

• pukiman kullanıcısına yanıt
    Sözde kıyaslama sitesi mi ?

Gsmarena en iyilerindendir. Yılın telefonu seçilebilir ama OIS yok F2.0 değeri rakiplerinin gerisinde,düşük ışık ta fotoğraf cekimi kötü ve sony fanboylari ne derse desin bu gerçeği değiştirmez.

Ayrıca hangi siteleri takip edeceğimi size soracak değilim.

• quote:

Sözde kıyaslama sitesi mi ?

Gsmarena en iyilerindendir. Yılın telefonu seçilebilir ama OIS yok F2.0 değeri rakiplerinin gerisinde,düşük ışık ta fotoğraf cekimi kötü ve sony fanboylari ne derse desin bu gerçeği değiştirmez.

Ayrıca hangi siteleri takip edeceğimi size soracak değilim.

OIS olmaması önemli bir eksiklik değil çünkü inanılmaz çalışan eis desteği sayesinde ois li telefonlardan çok daha iyi durumda video ve fotoğraf modunda kamerası.. Sanırım hiç bir cihazı kullanmadan okuyup , kafadan atıp bir kıyaslama yapılıyor. ois ve sony nin eis inceleme videolarını izlemeni tavsiye ederim. Deprem gibi salllanan note 8 ve iphone X 'in yanında sabit sabit gezen bir Xz1
  • Abi garanti berbat.

Millet Sony'den değil servisten bıktı.

• Sony muhtemelen bunu da getirmeyecek.
    EIS fotografta çalışmıyor sadece video da aktif. Iyi arastir.
    Ayrıca EIS düşük ışıkta OIS kadar etkili değil. Etkili olsa Nikon, Canon, Hassalblad optik sabitleme yerine dijital sabitleme kullanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zolzauza -- 22 Şubat 2018; 14:40:33 >
  • zolzauza kullanıcısına yanıt
    Eis etkiliği değil diyosun ama Sony a7'de de bunu kullanıyor...
    Hocam sen haklısın Sony en iyisini bilir, en iyisini kullanır.

Tartışmayı uzatmanın alemi yok.

• quote:

Hocam sen haklısın Sony en iyisini bilir, en iyisini kullanır.

Tartışmayı uzatmanın alemi yok.

Benim haklılık bir şeyim yok , teknolojiyi , telefon ve kamera dünyasını takip eden herkes biliyor ama bir tek samsung ve elma fanları zıt geliyor , o çok ilginç.
  • En alınabilir Sony cihazı

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.