Şimdi Ara

Sony Xperia Z batarya sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
6.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar sony xperia z cihazım var yeni bir sorun başıma geldi. Telefonu şarj aletine takılı iken herşeyi yapabiliyorum yazılımsal bir sorunu yok kullanabiliyorum. Fakat şarj aletini çıkardığım gibi telefonda kapanıyor. Batarya yüzde yüz dolu olmasına rağmen telefon kapanıyor. Açmaya çalıştığımda ise Sony yazısı çıktıktan sonra kapanıyor telefon. Sorun sanırım batarya ile ilgili 2 senedir telefonun bataryası değişmedi. Tamir görmedi. Bilgili arkadaşların yardımını bekliyorum.

Birde telefon servisleri batarya değişimi için fazla ücret talep ediyorlar. Sizce aliexpressten bataryayı kendim alıp takmalımıyım ?

Orjinal bataryalarını buldum fakat birde yine xperia z için olan 3460 amperlik bir batarya var bunu takarsam telefonda bir sorun çıkarmı.

http://tr.aliexpress.com/item/2200mAh-BT50-Battery-for-MOTOROLA-A1200-A1200r-W233-A1208-A732-A810-E2-E11-EX128-K1m-K3/717455028.html

Bu bataryayı alırsam bir sorun çıkarmı çalışırken. Kendi bataryası 3.7 V Bu linkteki 3.8 0.1 V O kadar etki edermi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ray Man

Merhaba arkadaşlar sony xperia z cihazım var yeni bir sorun başıma geldi. Telefonu şarj aletine takılı iken herşeyi yapabiliyorum yazılımsal bir sorunu yok kullanabiliyorum. Fakat şarj aletini çıkardığım gibi telefonda kapanıyor. Batarya yüzde yüz dolu olmasına rağmen telefon kapanıyor. Açmaya çalıştığımda ise Sony yazısı çıktıktan sonra kapanıyor telefon. Sorun sanırım batarya ile ilgili 2 senedir telefonun bataryası değişmedi. Tamir görmedi. Bilgili arkadaşların yardımını bekliyorum.

Birde telefon servisleri batarya değişimi için fazla ücret talep ediyorlar. Sizce aliexpressten bataryayı kendim alıp takmalımıyım ?

Orjinal bataryalarını buldum fakat birde yine xperia z için olan 3460 amperlik bir batarya var bunu takarsam telefonda bir sorun çıkarmı.

http://tr.aliexpress.com/item/2200mAh-BT50-Battery-for-MOTOROLA-A1200-A1200r-W233-A1208-A732-A810-E2-E11-EX128-K1m-K3/717455028.html

Bu bataryayı alırsam bir sorun çıkarmı çalışırken. Kendi bataryası 3.7 V Bu linkteki 3.8 0.1 V O kadar etki edermi?

Boşver o ne olduğu belirsiz bataryaları, biraz daha uzun süre kullanacağım derken şişer fark etmezsin ekrana anakarta zarar verir.Al orjinalini kullan

• Hocam şuan aynı sorun bende de var ve batarya alıp taktım falan ama değişmedi..Araştırma yaptım yabancı forumlarda bikaç kişinin daha başına gelmiş, kimisi batarya değiştirmiş, kimisi hafıza kartını çıkarınca düzelmiş, kimisininde servisten telefon değişmiş anlam veremedim..Ben özel servise verdim pazartesi fiyat bilgisi verecekler çok yüksek olursa yaptırmıcam, netten bulduğum bi yöntem var onu denicem..O da bu ama sorumluluk size ait ben bulduğum şeyi paylaşayım sizinle;

Sizde son durum nedir bu arada?

• Valla videosu var ama bataryayı çıkarmak öyle çok kolay değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kurtay kullanıcısına yanıt
    Olay bataryayı takmak değil onda sıkıntı yok. Bataryayı taktığım halde çözülmezse sorun olucak benim için. Farklı bir problem olabilir. Telefon şarj aleti takılıyken çalışıyor. Çıkarttığımda 3 saniye sonra kapanıyor. Araştırdım bulamadım.
  • Ray Man R kullanıcısına yanıt
    Hocam bendekide aynı şekilde batarya takılı açmaya çalıştığımda sony yazısından sonra animasyona geçmeden kapanıyor, şarj aletini takıp açınca açılıyor ama şarjı sökünce pat diye kapanıyor..Gece boyu şarjda tuttum değişmedi..Bataryayı söküp telefonu sadece şarj aleti ile başlatmayı denedim yine sony yazısında kapanıyor..Servis yüksek fiyat çıkarmazsa yaptırıcam sorunu öğrenip sizede söylerim ama yüksek fiyat çıkarsa önceki mesajımda verdiğim linkteki yöntemi denicem..
  • Hocam valla konuya açıklık getirirseniz mutlu olurum. Sizden haber bekliyoruz :( Xda daki cozumu tam olarak anlayamadım Bataryadaki bir Girişi bakır kablo ile o altın rengi noktaya mı lehimlememiz gerekiyor?
    @yunus_emre1991

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ray Man -- 29 Ağustos 2015; 19:23:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    aynen öyle diyor gösterilen şekilde lehimledikten sonra 2-3 saat şarj edin diyor sonra açın ve Sony Mobile Battery Test programını telefona kurun ve ekranınızın aşağıdaki resimdeki gibi olduğundan emin olun diyor...Birde öncesinde bataryanın takıldığı yerdeki uçları esnetin diyor ama bence uğraşmayın kopabilirler, zaten gereksiz çünkü batarya sabit çıkar tak yapmıyoruz ki bozulsun orası..Ben pazartesi akşamı buraya yazarım yine
  • asıl olay bataryayı çıkarmak bakın soketini demiyorum bataryay,ı bataryayı ekrana bantlamışlar gri sanayi bandı ile eğer hata yaparsanız ekranı değiştirmek zorunda kalırsınız ki ekranda kasaya bağlı ekran değişirse tüm kasa değişir

ha birde arka kapağı açması var arka kapağı fön makinesi ile ısıtıp vantuzla çekmek var 1 su geçirmezlik özellik gidiyor dikkatli açmazsanız kapak kırılıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: VRMS

quote:

Orijinalden alıntı: Ray Man

Merhaba arkadaşlar sony xperia z cihazım var yeni bir sorun başıma geldi. Telefonu şarj aletine takılı iken herşeyi yapabiliyorum yazılımsal bir sorunu yok kullanabiliyorum. Fakat şarj aletini çıkardığım gibi telefonda kapanıyor. Batarya yüzde yüz dolu olmasına rağmen telefon kapanıyor. Açmaya çalıştığımda ise Sony yazısı çıktıktan sonra kapanıyor telefon. Sorun sanırım batarya ile ilgili 2 senedir telefonun bataryası değişmedi. Tamir görmedi. Bilgili arkadaşların yardımını bekliyorum.

Boşver o ne olduğu belirsiz bataryaları, biraz daha uzun süre kullanacağım derken şişer fark etmezsin ekrana anakarta zarar verir.Al orjinalini kullan

arkadaşa bu yönden katılıyorum hem de bu 1.telefon 2. android ikiside hassas sistemler bozmaya gelmez mA bile önemli

• ilk bi yıka belki kendine gelir şaka bi yana bi telefoncuya göster baksın fiyat al illa batarya değişecek falan dersede orjinal al bataryayı
  • Batarya ekrana mı bantlı? Benim bildiğim o kadar ugrastıran bir durum yok cıkartması kolay. İlk defa duydum ekranla bantlı oldugunu. Servis batarya değişimi icin 100 tl istedi. Pek akıl kãrı bir iş degil açıkcası. Su gecirmezlik ozelliği icin conta aldım yeni gibi oluyo takınca. Temiz bir uygulama yaparsam su gecircegini sanmıyorum.

• Benim xperia z ilk yüzde 30 larda hemen kapanıyordu yazılım sorunudur dedim onardım düzeldi sandım yine 1 buçuk aydır artmaya başladı şuanda yüzde 70 de yeni kapandı telefonun bataryası şişti ön ekrana galiba baskı yapıyor kasa açıklığı meydana geldi servise göndersem 1 ay napıcam telefonsuz
    su geçirmezliği unut bir kere ekrana yapışılı zor sökülüo arka kapağa dikkat et diyeceğim bu kadar
  • İlginiz için teşekkürler arkadaşın batarya değişimini ben yapmıştım çıkarmayı ve su geçirmeyecek şekilde takmayı biliyorum. Eski contayı temizlemek uzun sürüyor sadece.
  • Hocam herhangi bir gelişme varmı ? Teknik servis ile telefon hakkında görüşme yaptınızmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ray Man -- 1 Eylül 2015; 9:50:50 >
    Hocam servis batarya değişimini deneyecekti falan bide batarya için 100 lira dediler..Bende paraya sıkışık olduğum için geri aldım telefonu..Söylediğim forumdaki yöntemi denedim olmadı ama başka bi yöntem buldum ve şuan telefon açıldı ama tam olarak test etmeden paylaşmayayım..Çünkü pil üzerinde iki noktayı birbirine bağlamak gerekiyor ve sakat bi durum olduğu için pil patlarsa bende patlasın başkasının vebalini almayayım Yarın sabah resimli olarak ne yaptığımı paylaşırım
  • Dostm aldınmı bende almayı düsunuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bataryayı sipariş gectim coktan. Kargoda gelmesini bekliyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.